- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mongi
senior tag
válasz
maxisama #3248 üzenetére
Úgy, hogy esetleg a lapon 120-140%-os terheléssel mennek a tápáramkörök, ami ugye rendkívül megnöveli az élettartamát az ilyen eleve olcsó (dzsunka-balra manufakturából származó) alkatrészekkel összeállított lapoknál
Én nem véletlenül írtam feljebb. hogy max x3-at tennék ilyesmibe, mivel ezek a belépő szintű/irodai gépekbe vannak pozícionálva.
Kispénzű usereknek, sempron feloldogatásra, alap x3 hajtásra éppen megfelelő, feljebb azért már érdemes egy 5k-val drágább 785-ös lapkával ellátott lapot beüzemelni, mivel azok már 125W-os osztályba vannak sorolva. Tessék megfizetni ezt ha nyugodt estéket, és normális gépet szeretnénk magunknak. Ha eldurran a táp vagy a lap, akkor szépen nem csak 6-7k-s kárt szokott okozni, hanem ennek a többszörösét.1./ szabály: Kis pénz, kis proci.
Ha meg tuningolni akarunk, legyen meg hozzá a 3 legfontosabb dolog:
-Megfelelő tápegység
-Megfelelő alaplap (lásd feljebb N68 vs. ati 785)
-Megfelelő hűtésNomeg ne feledjük a fő szabályt:
Nem trabant kaszniba rakjuk a ferrari motort sem fordítva ugye? -
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3183 üzenetére
Igen, jól érted.
Egy jó tát, pl, amit fentebb említettem, minden félképpen kelleni fog., négymagosítás ide vagy oda.....
mongi:
"Gyerekek! és arra egyikőtök sem gondol, hogy a kolléga kifogott egy sajnos nem stabil de oldható processzort? "
de gondoltunk
Erről beszéltem egy pár kommentel feljebb. Már az elején gyanús volt a dolog, hogy fesz emeléssel is kidobja prime-ből.
-
Alpachino
veterán
válasz
maxisama #3149 üzenetére
Itt szerintem nem fog menni a nénymagosítás. Nem a gyári hűtővel van a gond, hacsak nem jól lett felrakva, vagy pasztázva
mert már alapfeszen, és alapórajelen, a prime95-ig el kellene jutni. Nekem mindkét B55-ös procim 1.3V-al, 3.2GHz-en, szépen futtatta a prime95-öt, gyári hűtővel, 1órát, 58 fokos procihővel.
-
Müszi
senior tag
válasz
maxisama #3133 üzenetére
L3 cache-t nem lehet aktiválni. Jól írják. Alapból aktív a Phenomokban, így nincs rajta mit aktiválni. Négymagosítást gyári hűtővel legfeljebb alulfeszelve ajánlom, tehát 1,35v magfesz alatt általában, ha birja úgy. Nálad viszont nem biztos hogy a magfesszel van a baj. Lehet hogy az NB-nek kevés a fesz a négy mag mellé, vagy egyszrűen csak túlmelegszik. Egy jobb hűtő sosem hátrány és azzal már az utóbbi problem ki is van lőve. Hútőből ajánlom az AC Freezer 64pro-t Pl. de van még pár hasonló a piacon emberi áron. Cool'n'Quiet alapórajelig nem szabad, hogy bezavarjon.
-
HERR Z
veterán
válasz
maxisama #3133 üzenetére
először azt nézd meg hogy télleg stabil-e a gép 4 maggal
ha az akkor alapfesz alatt is stabil lesz szal belőhetsz a procinak 1.275V-ot(akár 1.425V helyett is) ezzel legalább hidegebb lesz és látni fogod télleg a hűtő kevés-e
mert volt már olyan procim ami úgy jelezte hogy nem ok a mod hogy eccerűen kikapcsolt ugyanúgy ahogy nálad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel I9 14900K + ASRock Z690 PG Riptide + TeamGroup 32GB(2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10600KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 700W
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! PowerColor RED DEVIL 6900XT Ultimate 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest