- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
L3 megdobta?
mondjuk én is teszteltem L3al és nélküle...nálam nemigen volt különbség..1-2FPS...de azt betudtam "mérési hibának"
lehet a sok+mhz hozott
hülyeséget beszélek..azFXben is volt L3
az meg azért köztudott, h a magasabb orajel növeli a min FPSt
mennyin ment az FXed? az is olyan 3400köürül nem?
-
gbal65
aktív tag
Okés, holnap dobok nekik mail-t szerintem
Csak az bizonyított el, hogy a Memtest86+ vmikor talált hibát vmikor meg nem... lehet a kingmax ram nembírja az 1333MHz-s órajelet CL9-be... másik fórumon egy kollégának az 1600-as kingmax nembírt menni gyári órajelen csak 1333-on... Nemsokára dobok ímélt nekik, hogy cseréljenek mert nemjó. csak ez nem túl biztató, hogy most nem talált hiát a memtest...
A hosszú mondókámba annyit javítanék, hogy a memtest először 39, utánna 93, utánna 89, utánna 39, utánna pedig 2x 0hibát talált.
-
gbal65
aktív tag
Hát vagy a proci memória vezérlője. Mindenesetre kaptam 1 ötletet, hogy futtassak memtestet (86+), és ha ugyanazon a memóriacímre jön az error egymás utáni tesztekben, akkor ram hiba, de ha mindig másik, akkor processzor memória controllerjével van a gond. Van benne valami nem? PEdig mikor megjött a cucc, eszembe se jutott volna, hogy hibával kapcsolatosan kell ide beírni.. nem ezt vártam... azthittem majd tuningeredményekkel fogok jönni de sajna nem
-
vegyszer
addikt
A gyártó oldalán ez van:
Supports Dual Channel DDR3 1600(OC)/1333/1066/800 (4 x DIMM slots) non-ECC, un-buffered memory, Max. capacity up to 16GB
Ez gondolom azt jelenti, hogy kézzel kell beállítani az 1600MHz-es frekit.
én még a szorzóból is áldoznák a fogyasztás érdekében a terheletlen állapotban (torrent), de ha a rendszer terhelődik, emelje vissza...
ezt az új CnQ tudja? a 3000+ esetén csak az 5x-ös, és a 9x-es szorzót ismerte...
-
vegyszer
addikt
a 620->600e alatt azt értettem, hogya 600e értékeit lőnia 620nak.
legyen az akár szorzó, akár feszkó.ha meg kell a lóerő, dulaklikk ott, ahol kell, és megy minden.
az mATX az mérvadó.
HTPC-be kerül, amit néha befogok keményen, de csak szezonálisana kiszemelt ház: Sharkoon Temptation
bár egyenlőre csak alaplap memória procicsere van betervezve...megéri az 1600-as memóriákra tenni a voksot? mutatnak annyival többet, mint az 1333?
bár találtam egy helyet, ott a samsung DDR3-1600 1GB bruttó 5020 HUF volt.
Be is rendeltem kettőt -
MaSzKa
senior tag
ezt ismered?
-
MaSzKa
senior tag
a dfi is hasonló a biostarhoz csak drágább
régebben lehetett is kapni itthonha nem mutatják be akkor nem is akarják megvenni az emberek, mert nem tudják, hogy az is létezik és így nem is fogják forgalmazni (22es csapdája)
a valamirevaló külföldi neves oldalakon írnak a különlegességről és tesztelnek is bőven
ezért vagyunk itt Magyarországon ott ahol most
pl régen csak kgst (lada, trabant....stb) autókat lehetett kapni és éveket kellett rá várnikb számítástechnikába is ez a helyzet itthon alig kapni különlegességet, pedig kínálat az van
ezért én sokszor külföldről rendelek vagy a itt ph-n szerzem be
jetway lapokra kíváncsi lennék
olcsók -
MaSzKa
senior tag
CACYC
azt is olvastam ezt a középsőt kell nézni ha
AC=Deneb
AD=Propusés olyanról is olvastam, hogy aki nem tudta aktiválni az L3 Cachet, mert Propus azok között előfordult, hogy a szorzót szabadon állítgathatták kedvükre (Black Edition)
Sempronokat is lehet moddolni rendesen elvileg
abból csinálnál X4 955-öt az szép lenneha valakinek sikerül itt aktiválni az L3 cachet akkor azt hiszem pörögni fog a topic rendesen
-
TomBoy1986
veterán
Nem igazán értem őket, de biztos megéri...
Nekem szerények az igényeim ezen a téren már. Ezt a mostani Athlon II-t is csak alapfeszültségen hajtom, így megy 3450MHz-en. Van benne kb. +300MHz. Az ugye durván 10%. Ebből ami teljesítménynövekedésben pl. játékokban megmutatkozik - totál CPU limit esetén is - max. 5% eddigi tapasztalataim alapján. Gondolom innen már nem kell magyaráznom.
De egy tömörítés esetében vagy konvertálásnál is csak ennyit jelent:
20% plusz az órajelben 8 perccel rövidebb videókonvertálást hoz, azaz nem 61 perc, hanem 53 perc...
-
MaSzKa
senior tag
azt olvastam kicsi az arány, hogy mind a +2magot aktiválni lehet
inkább sokaknak csak +1-et sikerülAMD Phenom II X2 550 Boxed 22eft-ért jó árban van pedig
igazad lehet végül is
csak ott nehezebb kifogniitt meg elvileg minden 2. Denebbel sikerül
csak keresni kell 1ette tudnál szerezni Box-os bontatlan Deneb-et?
-
Oliverda
félisten
Viszont ezekbe nem kell belenyúlni ráadásul még ACC-s lap sem kell hozzá, ha pedig minden áron Deneb magos verzióra vadászik valaki akkor azt már a kupakról kiszúrhatja. Ráadásul a lapkákon a cache a jóval kisebb komplexitás miatt általában ritkábban hibás mint egy vagy két mag, ergo nagyobb esély van arra hogy sikeresen vissza lehet kapcsolni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia