- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Hogyan legyek író? Ha érzem magamban az írói vénát.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
Szia
Ez elég gáz azt asszem meg lehet állapítani.
1066 ra állítva nekem mikor nem adtam még rá a 2.2 voltot, akkor hasonlóan reagált mint nálad. Hogy az olvasási sebesség viszonylag jó, viszont az írás és másolás kevesebb mint a fele. Míg a normális annak tűnik ha olvasási sebesség 7600 körül van 800 mhz en 1066 on 8700 körül, míg az írás kicsit kevesebb, a másolás pedig 1-2 ezerrel több.
Így hogy csökkent az írási és másolási sebesség iszonyat instabil lett a gép, szerintem neked is annak kell lennie. Prime 95 el amit előttünk linkelt valaki, ami mind a 4 magot nyúzza azzal folyamat teszteld a beállítások után.
Van egy hülye feltételezésem hogy a 4 modult nem bírja el ez a butított lap 2.2 voltal, próbáld ki hogy kiveszel 2 modult. Nem hiszem hogy túl melegedne videókártyán én ddr2 es ramokat láttam 85 foknál is stabilnak.
Nem olyan hűtőm van. TX2 esem van, a régebbi verzió, és egy ilyen venti van rajta, mert a gyári nem volt PWM es: [link]
Valami 4500 forint volt 1 éve, annyit megér de ha húzni akarod akkor gyenge, egész hűtő gyenge minőségű, le tudod húzni a bordákat a hőcsövekről.. meg szerintem nem is a szabvány folyadékos vagy gázos csövek ezek hanem valami kommersz gagyi réz cső, és túl kicsi is... P4 esemen brutálabb hűtőt használtam...
Ha nem sikerült 1066 ra állítva üzemeltetni, akkor próbáld meg 800 mhz en és DCT0 vagymilyen módba beállítani kézzel az időzítéseket 4 4 4 11-13 re nekem ezt vitte stabilan és 7600 körül volt az írás olvasás, az nem olyan rossz, vagy esetleg rakd 5 5 5 15 re és 800 mhz és az FSB -t emeld hátha úgy lehet kicsit húzni a memórián. (NB és HT sebességre ügyelj)
MiLYen? Nekem az 5 ös ultimateban van ilyen funkció. Eszközök->Gyorsítótár és memória...
Küldök egy privit. -
---Lasali---
Közösségépítő
-
---Lasali---
Közösségépítő
Nem találtam a biosba olyan beállítást amivel az NB -t tudnám csökkenteni de majd megnézem még jobban hátha így éjszaka én voltam a hülye.
HERR-Z
667 el próbálkoztam... meg igazából 1066 ig bőven nem sikerült már elmennem annyit pedig a ramnak tudnia kell, pedig időzítések stb rendben volt... -
---Lasali---
Közösségépítő
Re! Megvettem ma a 620 asom! CADAC os.
Ezt sikerült belőle kicsikarnom:
250 es FSB nél a 2. primbe work hibával leállt 2. vagy 3. tesztnél, vagy szimplán újraindult a gép...
Próbáltam ráadni CPU ra + a NB re +50mv -t, akkor 1.42V körül ment a CPU de ugyan ez volt a helyzet... Képen látszik a többi. 245 ös FSB nél stabilnak tűnik.
Ez nálam ennyit bír? Vagy miacsoda?Valaki írta hogy folyamat fagy a gépe, arra van egy feltételezésem.. ellenőrizze a memória feszültséget, nálam a Kingston 1066 hyperx 1.8V körül ment alapjába 800 mhz ig ez ok is volt de 1066 nál belassult a memória írás és másolás 4000MB/s körülire és folyamat fagyott a gép, fel kellett rakni 2.2 voltra.
-
---Lasali---
Közösségépítő
Ez a mag feszültség dolog már kezd igen érdekes lenni...
Ahány fajta ember jelenik meg itt annyi fajta feszültséget ad nekik az alaplap
Most akkor mennyinek kéne lennie az alap feszültségnek? Propus vagy Deneb magoknál eltérőnek kéne lennie? Mi a gyári adat??
(már az athlon 620 asra értem) -
---Lasali---
Közösségépítő
Szerintem ez a teszt elég gyenge lett...
Nincs memória teszt, említés van arra hogy a tuning után a winrar nem lett gyorsabb és ezt okozhatja a húzás miatti alacsonyabb memória órajel. Miért nem készült legalább egy összehasonlító Everest teszt, vagy alap órajelek 1066 ról 800 ra visszavett összehasonlító teszt hogy jelenthet-e ez alap esetben is teljesítmény csökkenést a winrarban...
Játékok közt tipikusan olyan játékok szerepelnek ahol nem számít a processzor főleg nem a 4 magos processzor, egyik tesztben szinte az összes cpuval ugyan olyan fps-t produkál a gép, semmi értelme!
Miért nem teszteltek GTA 4 el vagy Red Faction Guerrilla val? Sehol nem találok Red Faction al készült cpu teszteket, pedig a 6000+ om 2 magját csutra terheli a játék, ha sok fizikai számítás terheli akkor leesik a játék minimális 5 fps körüli értékre is. Kíváncsi lennék mit produkál egy 4 magos processzorral. -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy magot nézve az Athlon 620 as (alap órajelet tekintve! 2.6ghz) gyengébb egy Athlon AM2+ 6000+ oshoz képest? (ami ugye 3.1Ghz es) Vagy jobb?
Haveromnak egy Athlon 245 -t építettem be. Ahhoz képest úgy vettem észre hogy ez az újabb architektúra csak 200-300 mhz es előnyben van!Szeretnék venni egy ilyen 620 ast már jó ideje. Jelenleg még nincs rá keretem de hamarosan lesz. Jó pár hete olvasom ezt a topicot... és többen írtak be sikeres tuning eredményeket ezáltal eléggé felizgultam a dologra hogy hű majd én is felhúzom és akkor az amúgy is olcsó pénzért 1éve felújított 5 éves gépem ott lesz mint egy jó Phenomos gép.
Nade!
Nekem fontos: Izomból stabil legyen... ne vista alatt meg mittudomén milyen rendszer alatt hanem xp sp3 alatt! (meg minden más oprendszer alatt) És! 0-24 órába! Mert én nem kapcsolom ki sose... (Nem délután 3 órát bekapcsolt játék gép)
És pár hozzászólásból nem az jött le hogy ez tényleg ilyen stabil lenne húzva... úgy nézem 2800-3000 mhz közt írtátok stabilnak. És ez már annyira nem hangzik jól.
Válaszokat előre is köszi! Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Amd Ryzen 5 3600
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- MSI CYBORG 15 A13V
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged