Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
Sziasztok!
Vettem egy adaptert de nem müxik a tablettel,ha visszaküldöm alzaboxba akkor annak van költsége és ha van én fizetem?
-
fatal`
titán
Átveszik, nincs evvel gond.
Csak aztán a pénz (visszatérítés esetén) útja nincs dokumentálva, attól, hogy nálad van egy számla, hanem megy az eredeti tulajnak, aki vette. A számlán az ő neve szerepel, ezért kell az adásvételi, hogy igazold, hogy jogosan a tied a cucc.
Egy e-mail nem bizonyíték, a szóbeli megegyezést pedig nem tudod igazolni.
Szóval ebben semmi jogellenes nincs. Valójában két magánszemély közötti árucserénél is adásvételit kéne írni.
De igazából nem értem ez miért probléma, ha eladok valami Alzás cuccot, akkor írok egy adásvételit, ha még garis és jónapot.
-
lostprophet
aktív tag
Sziasztok!
Anno valahol olvastam itt fórumon, hogy ha valaki megvesz mástól egy Alzában vett cuccot, akkor ott kell valamit mókolni számlával/garancialevéllel?
Vagy csak ha garanciás gond van, simán beviszed a terméket az Alzához a papírokkal, és intézik? -
Sanyi.mTs
addikt
-
GZoli7
senior tag
Kötelességük átvenni a terméket a jogszabályok szerint, ha van számlád, vagy garancia jegyed. Ezek több boltnál nem is névre szólnak.
Nem a fiókodra kell áttenni, hanem a jogszabályok szerint át kell venniük és szabályosan dokumentálniuk kell, hogy kinek, hová kell visszaküldeni.
Amennyiben nem így járnak el, úgy jogszabályt sértenek, ennek minden következményével és amennyit be lehet ebből tartatni. -
fatal`
titán
Nyílván érvényes, csak éppen nem tudod bizonyítani, így nem fogják átvinni a terméket a te fiókodra, nem te fogod visszakapni a pénzt, mert az eredeti tulaj adatai vannak meg, így őt fogják értesíteni..
Egy e-mail pedig kevés, mert azt bárki írhat akár önmagának is. Úgyhogy emiatt nem fog a GVH csinálni semmit, ahogy eddig sem tette, mert ez évek óta így van.
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6037 üzenetére
Na akkor a cikkből másolva.
A 14 napos gondolkodási idő a megrendelt áruk átvételétől veszi kezdetét. A szolgáltatási szerződések esetében a 14 napos gondolkodási idő a szerződés megkötésének napján kezdődik. Ha a kéthetes időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, a gondolkodási idő az ezt követő munkanapon jár le. Mindenképpen Kedden jár le a 14 nap.
Ha 5.-n Kedden vetted akkor mikor van (5+1) a következő első nap ? 6.-a Szerda. De nem értem a problémádat holnap bejelented és van 14 napod vissza küldeni vagyis 14 napon belül meg kell érkezni hozzájuk.
Ennél többet nem tudok már hozzá tenni. -
fatal`
titán
Általában kevés, legalábbis úgy rémlik, hogy az Alzánál adás-vételivel kell igazolni, hogy te vagy jogosult a pénzhez, mert le kell cserélni az eredeti számlaszámot, azt pedig csak a papíron lévő tulajdonos jogosult, hiába van nálad a számla.
De szerintem az a legegyszerűbb, ha felhívod őket.
-
fatal`
titán
-
S@c@
őstag
Sziasztok,
Mi van akkor ha vettem tőlük egy notebookot, azonnali csere garanciával.
Aztán látom, hogy megszűnt a termék, azaz már nem forgalmazzák.Ilyenkor mi lesz ha elromlik is beviszem?
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6031 üzenetére
Írtam kezd el számolni a következő 24. óra Szerda. 1 nap. Írj nekik és hív fel őket telefonon is, hogy el állsz a vásárlástól és küldöd nekik vissza és kérdezd meg, hogy hova küldjed. Ott van minden az általános szerződési leírásukban.
-
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6029 üzenetére
kezd el számolni az ujjaidon.
Szerda,Csütörtök stb.
De legyen írásos nyoma a bejelentésnek. -
-
Beni2360
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #6027 üzenetére
14 napon belül jelezni kell nekik es 14 napon belul kézbe kell,hogy kapjak. Olvass utána EU-s rendelet.
-
Sziasztok!
A 14 nap elállás hogy néz ki?
Ha keddi napon vásároltam a terméket, 2 héttel később keddi napon még visszavihetem, vagy akkor már csak hétfőn?
Illetve lehet-e olyat, hogy még a 14 napon mindenképpen belül (hétfőn) jelzem az elállást és csak kedden viszem be amit lehet ők mára 15. napnak számolnak? Ugyanis pont aznap lesz ott dolgom a környéken. -
MEGAL0D0N
csendes tag
Sziasztok
Azt szeretném megkérdezni tőletek ,hogy ha magánszemélyként vásárolok az Alzátol egy terméket készpénzért és utána élek a 14 napos elállás jogával, akkor miután vissza vittem a terméket azonnal vissza is fizetik a vételárat vagy mi ennek a menete?
Köszönöm előre is a segítséget.
Üdv
Mega -
Werkly
őstag
Erre van valakinek ötlete? Tápomra ezt válaszolta az Alza:
Üdvözöljük!
Köszönjük a türelmét.
Az illetékes osztály vissza jelzése alapján sajnos a linkek a fórumról nem elegek ahhoz, hogy a problémát megoldjuk.
Kérjük küldje el részünkre hogy a gyártó hol tüntette fel a tápegység széria hibásságát és az adott termék szériaszámát, hogy utána tudjuk járni az ügynek.
Ha bármilyen további kérdése lenne, forduljon hozzánk bizalommal.
Akkor cseszhetem? -
Werkly
őstag
Hogy megy a gariztatás ha lassan 4 éves a termék de hibás?
-
Mauro812
tag
válasz
#24845312 #6004 üzenetére
"Ez egy felbontott termék, ami eredeti vagy csere csomagolásban van. Ezt a terméket kibontották, hogy képeket készítsenek róla e-kereskedelmi célból vagy egy vásárló küldte vissza. A termék kiváló állapotban van."
Még az Alzás ügyintéző se tudta, hogy vissza küldött termék e vagy fotózás miatt lett kibontva.
-
törölt tag
válasz
Mauro812 #6003 üzenetére
Melyikre gondolsz konkrétan: felbontott, újszerű, használt?
A felbontottak a visszaküldött cuccok.
Az újszerűek a használt, de (elvileg) hibátlan cuccok, többnyire tartozékokkal.
A használt néven futók meg általában javított, vagy hiányos cuccok.
Az eddigi rendeléseimnél nekem legalábbis így volt. -
Mauro812
tag
Amit használtan hirdet az Alza honnan lehet tudni, hogy vissza küldött termék vagy csak promócióra használták?
-
válasz
DavidLindhag #6001 üzenetére
Aztán majd neked kelljen bizonygatni, hát nem tudom. Én elengedném és keresnék más opciót.
-
DavidLindhag
csendes tag
Három darab volt nekik a nagykerből, mind a három úgy nézett ki, mint amit kicsit megtapostak. Nem durván, de azért 800 ezres kártyánál... Azt mondták, így ők sem vinnék el a helyemben, meg azt, hogy hónapok óta vitatkoznak emiatt a nagykerrel, mert mások is hagytak már ott ugyanezért terméket, illetve még azt, amit feljebb írtam, hogy bízzak a garanciában és a 14 naposban.
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Neo - Pantone Poinciana - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest