Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrDobos
őstag
válasz
Lackooo84 #5146 üzenetére
Igen, ez nekem is eszembe jutott, hogy ha minden igaz oda is vihetted volna, hiszen megvan a hivatalos garanciapapírod. Az mas kerdes, hogy hol van ez a hivatalos szerviz. Egy MM-ben vasarolt Huawei telefonnal jartam igy, hogy bevittem hozzájuk, es meg szerencse hogy tajekoztattak, hogy 1 vagy 2 hetente adjak le a szervizbe a beerkezett Huaweieket, ugyhogy jobban jarok ha szemelyesen viszem be a szervizbe:)
Medvetojás: ez az azonnali pénzvisszaterites fura. Hiszen gondolom elobb a szerviznek kene latnia, es ha ok azt mondjak hogy javithatatlan, akkor adnanak egy csereutalvanyt ami alapjan vagy kapsz egy uj telefont ahol megvetted a keszuleket, vagy visszakapod a penzt. Azt hiszem ez a resze igy mukodik.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
papirzsepi93 #5143 üzenetére
És miért nem közvetlen a gyártó hivatalos szervizébe küldted? Akkor megóvtad volna magad sok idegeskedéstől...
-
DrDobos
őstag
válasz
RudiLicenc #5144 üzenetére
papirzsepi93: hat ez több mint kellemetlen..
Medvetojás: Ilyenre is volt pelda?
-
válasz
papirzsepi93 #5143 üzenetére
A másik véglet pedig az azonnali pénzvisszatérítés...
50-50 -
papirzsepi93
tag
válasz
DrDobos #5142 üzenetére
Hello!
Épp most zajlik a gariztatása a mi a3-asomnak. Android 11 frissítés tette téglává, és mivel van rá gari visszaküldtem nekik. Ez történt január 5-én és a telefont azóta sem küldték vissza. Alig akarták visszajelezni, hogy egyáltalán megérkezett hozzájuk a postán feladott csomag ez telt nekik egy hétbe. Majd a javítás is beletelt 3 hétbe, mivel a héten kedden (2-án) kaptam egy mail és egy sms-t is, hogy 2 napon belül szállítják. Na ezt azóta is szállítják... -
DrDobos
őstag
Sziasztok!
(Telefon) garanciájáztatassal mik a tapasztalatok? Sosem vasaroltam meg az alzanal, es ez fo szempont lenne, ha esetleg garanciaztatasra kerul a sor, minden rendben menjen.:) ha ez számít, Xiaomi-ban gondolkodom:)
-
Atish19
őstag
Alza box előre jelzett szállítási idő mennyire lehet valós? Azt írja ha a box-ba rendelem holnap reggel 8-ra ott van. Szombaton is szállítanak box-ba?
-
fatal`
titán
válasz
Mr.Csizmás #5137 üzenetére
Szerintem csak nem volt idejük/nem akartak minden termék adatlapnál frissíteni. Legalábbis feljebb is írta valaki, hogy vett tápot (talán?) és megkapta rá az 5 vagy 10 év garit, amit a gyártó vállalt.
-
L4mie
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5137 üzenetére
jó mondjuk tényleg más a garancia meg a jótállás, de tudtommal a garancia erősebb.
Na tévedtem, ez [link] elmagyarázza, bár már elavult.
-
L4mie
veterán
Jótállás a 270/2020. (VI. 12.). számú rendelet alapján Kód: UE313s2c Termékszám: SSR-650LM Gyártó honlapja: Szerkesztés
fasza..... oké nem feltétlen alza, hanem kedves kormányunk intézkedése, de jól értem, ha veszel 99k-huf-ért egy szuper tápot amire a gyár amúgy 10 év garanciát vállal, már nem viheted vissza 6 év múlva a boltba, hanem a gyárral kell neked leverekedned a garanciát.
*vagy mondjuk egy huwaei telefont amire alapból 3 év van, de a bolt 1 évet fog adni, és majd mehetsz a huwaeihez, aki meg majd megnézi és jéé hát bocsi alzától vetted akkor menj a cseh huwaiehez mert ott lett lekönyvelve
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
RudiLicenc #5134 üzenetére
Foxnal is vannak bajok, foleg ahol lakotelep van a kornyeken, az olcso szallitas, es rugalmas atvetel (hatarido, idofekves) nepszeruve teszi.
-
válasz
#24845312 #5133 üzenetére
Gondolom nagyon alacsony a kapacitása a AlzaBoxoknak. Videón/képeken láttam őket még csak. FoxPostot viszont rendszeresen használom csomagküldésre- és fogadásra egyaránt, és nem volt még vele bajom. Sose volt, hogy megtelt volna egy box vagy ilyesmi. Pedig el tudom képzelni, hogy jelentősen nagyobb forgalmat bonyolítanak le, mint az alza a boxaikba.
Bővíteni kellene az alzának a sajátjait és nem lenne ilyen gond. Ez a szállítás nagyon fájdalmas pont az üzletükben.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5132 üzenetére
Nekem teljesen mindegy, hogy ki írta a hsz-t, attól én még a saját tapasztalataimat ugyanúgy le fogom írni az Alzáról, hisz erről szól ez a topik, hogy az emberek megosztják az Alzával kapcsolatos tapasztalataikat. Ha kell, valamelyik topikból előkeresem egy korábbi hozzászólásom, ahol pont az Alzát dicsértem, hogy délután leadtam a rendelésem, és még aznapra a győri AlzaBox-ban is volt a megrendelés! Ez 1 vagy 2 éve volt. Jelenleg ezt miért nem tudják megcsinálni? Vagy ha bármi okból is nem tudják megcsinálni, akkor miért nem mondják meg nyíltan, hogy várható érkezés 1 hét, vagy 2 hét, aztán akkor aki mégis így rendeli, ő tudja legalább, hogy mire számítson.
Onnantól kezdve, hogy az Alza vállalta, hogy nyújt egy AlzaBox nevű szolgáltatást/szállítási lehetőséget, a vásárlók joggal várják el, hogy azt teljesítse is, főleg mivel fizetnek is érte. -
Mr.Csizmás
titán
válasz
#24845312 #5131 üzenetére
ha nemcsak azon triggerelnél hogy ki írta a hsz-t, hanem el is olvasnád, az elejétől arról szól a véleményem, hogy nem érdemes boxot használni, mert anarchisztikus, hogy mikor juthat egyáltalán a cuccához az ember, ha épp nem méltóztatik törölni csakúgy alapon. (bónusz azt nézve hogy üzletpolitikai öntökönlövés 10-40 perc autózásra a fő bolttól letenni minden átvevőpontot, lásd még 3 db ikea az országban - egy halomban)
szerk: a rekord a flórián téri, az gyalog is 15p a bolttól.
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5130 üzenetére
Te el vagy tévedve. Szerinted hány napig őrizgetik a csomagokat az automatában? Utoljára amit kaptam SMS-t tőlük, abban reggel 8:12-kor tájékoztattak, hogy megérkezett a csomag, és jelezték, hogy másnap 01:25 az utolsó időpont, amikor még átvehetem. Ez 1 napnál semmiképpen nem több, sőt, még annyi sincs. Akkor mégis mi köze ennek a több napos, akár több hetes csúszásokhoz, amit csinálnak? Rendeléskor kapsz egy várható érkezési időpontot, amit aztán szépen folyamatosan napról-napra egyre csak tologatnak. Akkor írták volna ki egyből azt, hogy várható érkezés 2 hét múlva, aztán akkor mindenki tudja, hogy mire számítson.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
sunpower #5120 üzenetére
lehet hosszabbítani majdnem 2 hetet, és hétvégén is nyitva vannak ugyanúgy. ja és személyi igazolvány se kell az átvételhez. (spoiler: más is elmehet érte)
a boxos rendelésnél meg se Te, se a bolt nem tehet róla, hogy mások b*sznak kivenni a vackukat.
örvendtem, a jómodornak piros barátoddal együtt
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #5124 üzenetére
Veled együtt.
Pont ezért tudtad kirakni azt a táblát is a múltkor a problémákról, amit aztán le is fényképeztél. -
Exodion
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #5124 üzenetére
En is rendelek eleg gyakran es eddig minden hataridore ittvolt, meg gondom nem volt veluk. Mondjuk en MPL/ExpressOne-al kapom meg a rendeleseket Debrecenben de ...
Az elejen nemileg idegesito volt hogy az oldal azt jelzi hogy futarszolgalatnak atadva itt a csomagszam mikozben az a futarszolgalat meg csak a Cseh->Magyar athozatal kozben van valahol. Az uf. azert nyomta hogy ottvan a postanal biztos elkevertek.
-
Tomassy00
senior tag
A kuponozás még rendben lezajlott. Után kezdőtek valahogy a "gondok" az alzával. Szerintem.
-
sunpower
tag
válasz
Mr.Csizmás #5118 üzenetére
Arra valószínűleg nem gondoltál, hogy munkaidő és egyéb kötelezettségek miatt nem fordul meg az ember nyitvatartási időben a bolt környékén, igaz?
Nem poénból rendeltem boxba. Ők írták hogy másnap ott lesz. Ennek 3 napja. Persze sajnálkozó sms minden nap jön......
De azért örülök hogy igen konstruktívan és segítőkészen megmondtad a frankót..... -
-
törölt tag
válasz
Tikakukac #5116 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek veled. Néhány éve még nem ilyen volt az Alza, talán 1 éve csinálják ezt, hogy teljesen semmibe veszik a vásárlókat, meg a problémáikat, a szállítási időket, meg úgy kompletten mindent. Vagy a sok büntetés miatt elküldték a dolgozóik felét, vagy én nem tudom mi állhat a háttérben, de nem lehet rájuk ismerni mostanában.
-
Tikakukac
titán
válasz
#24845312 #5115 üzenetére
De, van belőle probléma. Ilyen esetekben, mikor az idegeimmel és időmmel játszanak simán számláznék legszívesebben a cég felé, hogy rendben srácok, akkor ez a buli nekem ennyi időm volt, ennyit ért, parancsoljatok.
Rühellem ezt az indokot, sokszor ez a válasz, mikor egy rendelést nem bírnak követni, átadni, megrendelni időben, kikottyantani, hogy rendelés összevárás van adott nagykertől stb. Ez a legaljább válasz mindenre.
-
sunpower
tag
Sziasztok!
Ez lenne az első (próba)vásárlásom az alzánál, ami nem nagy érték, de olvastam róluk aggályos dolgokat.
Csütörtökön rendeltem 4 pin-es ventihosszabbító kábeleket a Hős utcai box-ba mert útbaesik. Péntek reggel jön az sms hogy sajnáljuk, de .........
Péntek este felhívtam őket, ha az a probléma hogy telített a box, akkor átkérem egy másikba, mire közölték hogy nem lehet. Nagyon sajnálják......(szokásos semmitmondó/lerázó szöveg). Este még jött 2 db e-mail, hogy holnapra előkészítve....., és hogy a Hős utcai box elromlott.
Szombat reggel szokásos sms, hogy megintcsak nem vehetem át. Este megint telefon, hááááát tele van a box, stb. Mondom oké, de tegnap emilben az volt hogy rossz. Ezért kértem volna át máshová, de azt elutasították.
Vasárnap (ma) reggel ismét a szokásos sms, hogy nem vehetem át.
Most már kivárom a végét, poénból is.
Ennél a cégnél ez normális hogy hülyére vesznek és hazudnak? Vagy csak engem tüntetnek ki vele?
Tényleg akkora dolog lenne egy olyan szoftver ami már a rendelésnél megmondja hogy az adott boxban mikor lesz szabad hely? Vagy hogy hová érdemes rendelni?
Mi van akkor ha már máshonnan berendeltem és nem veszem át a terméket? -
válasz
ScomComputer #5112 üzenetére
Kell egy ilyen robotkutya
-
JóGéza
aktív tag
válasz
Lackooo84 #5093 üzenetére
Mobil nézetből és alkalmazásból 60 hónap szerepel.
Szerk:
Samsung 860 EVO 1000GB. -
omfgk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5106 üzenetére
Ez a régi számlám.
Október végi.
----
És közben rendeltem egy ilyet.https://www.alza.hu/amd-ryzen-5-3500x-d6154936.htm?o=3
És igazatok van. Már fent is van a számla és ennél ott a 36 hónap már a számlán is.
Akkor viszont nem értem ,hogy miért mondják emailben és telefonon is az 1 évet...
Ezzel csak maguknak csinálnak plusz melót.
A kötelező jótállás miatt minden termékhez a sablonszöveget kitenni miközben az alza szlovák vagy osztrák felületén szépen látszik mindenre a gari.Akkor hátha nem lettek a vásárlók megszívatva a rendeletváltozás miatt.
-
omfgk
veterán
válasz
Mr.Csizmás #5104 üzenetére
Üres.
Garancia oszlop a legvégén.
Van egy olyan ,hogy Immateriális termék szállítás, Róbert Károly körút, ott mellette az van ,hogy 24 AL.
Magára a mobilra viszont üres az az oszlop...Öregszem, de ennyire azért nem vagyok vakegér még...
Jogsi miatt a dokinál még ment a legalsó piros vonal alatti múltkor.
Blokkon viszont ott a 36.
-
omfgk
veterán
válasz
NorDezs #5102 üzenetére
Több dolgot is rendeltem, egyik számlán sincs rajta a garancia idő.
Sőt néztem régebbi számlákat is amik itthon vannak, nincs rajtuk garancia idő.
A kis pénztári blokkon van az idő.Az rá van írva felül ,hogy Garanciajegy és Bizonylat de év/hónap nincsen.
Most itt van a kezembe egy 3 hónappal ezelőtti számla. Blokkon rajta van ,hogy 36 hónap. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium számítógép PC Játékra! I7 12700KF / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 128 - Lenovo Legion 5 (16IRX9) - Intel Core i7-14650HX, RTX 4070
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest