- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Ég veled, KEndre! :(
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- A TLS, mint OSINT (nyílt hírszerző) eszköz
- Pi-hole, a reklám blokkoló (Bevezető)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BE4GLE
aktív tag
válasz Patrec #17923 üzenetére
És ha egy kollégád mondjuk nettó másfél milliót vág zsebre? Ha valaki ennyivel többet keres, az nem azt jelenti, hogy ennyivel hasznosabb a közösség számára. Azért kap ennyit, mert közvetlenül az ő munkájából a cég tulajdonosai sokkal többet profitálnak, és valószínűleg ő nehezebben is pótolható. Így a cég hajlandó magasabb árat fizetni érte. És az ilyen jól fizetett alkalmazott idővel maga is befektetővé válhat. Tovább fejve a rosszabbul fizetett dolgozókat, növelve a társadalmi különbségeket. A bérfeszültség szerintem teljesen érthető. Hiszen ezt a torz helyzetet a gazdasági modell produkálja. Ha a munkahely együttműködő munkásokból állna, akik aztán a bevételeket megosztanák egymás közt, sokkal kisebbek lennének a különbségek. (És mint írtam fentebb, egy worker coop-ban pont ez történik.) Ráadásul számos olyan munka létezik, ami közvetlenül nem termel hasznot, de közvetetten igen, és a közösségnek szüksége van rá. És jellemzően ezek a munkák a kapitalizmusban sokkal rosszabbul fizetnek.
Redmi Note 9 Pro
-
Narxis
nagyúr
Mondjuk a bérfeszűltség általában azzal kezdődik, hogy jelzik az emberek. Szerintem mindenki jelzi csak addig nem foglalkoznak vele amíg nem kezdenek el többen is felmondani.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Alexios
veterán
Hát nem tudom, biztos én vagyok rossz emberekkel körülvéve, de azért amennyire én látom van egyrészt irigység, hogy ha én nem keresek annyit, ő se keressen, illetve hogy ha ő annyit keres akkor nekem is annyit kéne mert ilyenkor valahogy mindenki úgy látja ő jobb mint a másik.(amúgy számomra meglepő és elkeserítő módon inkább az elsőt szoktam látni, hogy másnak se legyen jó, nem az hogy hogyan lehetne neki jobb)
Ettől függetlenül szerintem a nagyobb transzparencia egy jó dolog, és én is úgy gondolom hogy ez a bértitkolózás elsősorban a munkáltatónak jó.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Patrec #16275 üzenetére
Nálunk a bank IT osztályán kb. az emberek negyede visel business casualnak mondható hosszúnadrág+ingféleség+zárt cipőt.
Én télen farmer+pulóver, nyáron funkcionális edzésekhez is használható rövid nadrág+rövidujjú póló+szandál vonalat képviselem, és messze nem én vagyok a legszakadtabb programozóDe a telefonos ügyfélszolgálaton vagy a behajtáson dolgozik egy kékhajú, agyonpiercingelt, szakadt csövesmetálos pólós csaj is.
Nyilván őt nem a külseje, hanem a csilingelő hangja, meg a beszélőkéje miatt vették fel.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest