Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kingfisher1
tag
Nálam egy Aquael mini szűrőfej végzi vízcserénél a feltöltést Ugyanúgy lengyel, mint az Atman. Tartalék eszközökhöz kiváló ár/érték arány.
-
Kingfisher1
tag
Ma kaptam RC garnélákat. Viszont felmerült egy kérdés, hogy a páncélosharcsákkal ezek hogy jönnek ki? Elég ijedősek.
-
Kingfisher1
tag
válasz zolikaDB #8343 üzenetére
Pedig egy jó külső szűrő nagyon hasznos tud lenni! Nem csak kényelmi okokból, hanem minőségre is, mármint a víznek.
A CO2 pedig olyan dolog, hogy palack+reduktor+mágnesszelep, ezek drágák, de hosszú évekig használhatóak. Úgy, mint a szűrő, világítás és maga a medence. A palackot is egyszer kell megvenned, aztán csak újra tölteni.
Ha mindent megvennél egyben, kicsit (nagyon) fájna, de utána évekig hátradőlhetsz! -
Kingfisher1
tag
Akárhogy számolom, egy nano akvárium (kezdeti) összege kb. 200e Ft.
Ha mindent boltban vásárolok.
Ebből a szűrés, világítás és a CO2 a nagyobb érték. Talaj és növények szintén. Viszont ezek után a havi költség csupán 1-2e Ft.Szerintem!
-
Kingfisher1
tag
Ma durván feltöltöttem a 30-as aksit manado-val (7l). 9cm (7-11) átlagos réteg! Maradt hely 20 liter víznek. Remélem hasznos lesz!
itt
és itt
Nem mostam ki, hanem 2 nappal ezelőtt beáztattam, felkevertem, leöntöttem róla a barna iszapot. Kézzel belemertem az aksiba, kicsit feltöltöttem vízzel, leszívtam teljesen, majd újra fel.. közben ültetés és teljesen feltöltöttem. 1 óra alatt teljesen tiszta lett. De azért 2 nap múlva perlonvatta mosás lesz.Szerintetek a kócos mohát letépjem a vasfáról és hagyjam újból terebélyesedni? Elég jól rá van nőve, de így meg nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Kingfisher1
tag
Remélem ez nem szabálytalan
-
Kingfisher1
tag
válasz zolikaDB #8149 üzenetére
Szifonnál a kart nyitod/zárod (nyitott állásban valamivel leszorítod), ezenkívül be kell szerezni egy nyomásszabályozót. Amit mutattam, ott le van írva hol.
Ha meg szivárog, levágja a tömlőt .. kit érdekel (25 Ft egy patron). Csak a vízbe ne kerüljön túl sok egyszerre, mert elszédülnek a halaid, lehet örökre. Szerintem.
Jövő hónapban megyek haza, akkor tudok nekiállni a barkácsolásnak.[ Szerkesztve ]
-
Kingfisher1
tag
válasz Kingfisher1 #8147 üzenetére
Nem az én műfajom ez a linkelés ..
Ha valaki meg akarja nézni: jobbklikk/mentés másként -
Kingfisher1
tag
válasz Kingfisher1 #8145 üzenetére
-
Kingfisher1
tag
-
Kingfisher1
tag
válasz zolikaDB #8134 üzenetére
Már megvan az aksi, csak tuningolom. Nem akarok külön táptalajt, mert később bosszús lennék, ha keveredne. Szúnyoghálóval meg lehetne oldani, de nem szánom rá magam. Egyelőre kísérletezem. Meglátom, milyen hatása lesz.
30 Literes (35x25x35), 2 páncélos, 8 ékfoltos (fecskenadrágos)
Szűrő: Tetratec EX 400 esőztetővel.
Most gyöngykavics van benne, de láthatóan a növények nem szeretik. (crypto, valisneria, jávai moha)
Világítás: 11W, amit tuningolni fogok 20W-ra.A szódásszifonos megoldás nagyon tetszik, ha otthon leszek, előkerítek egyet a padlásról.
[ Szerkesztve ]
-
Kingfisher1
tag
Ezeket fogom megrendelni:
JBL Aqua Basis Plus Növény táptalaj - 2.5 liter: 2 135 Ft
JBL Manado általános növénytalaj - 5 liter: 2 825 Ft
Easy Carbo - a folyékony CO2 - 250 ml: 1 690 Ft
Easy Life ProFito - növénytáp - 500 ml: 1 990 Ft24x34 belső alapterület. Fontos a táptalaj szerintetek?
Vagy rászánok még, és a ADA Amazonia ..[ Szerkesztve ]
-
Kingfisher1
tag
válasz zolikaDB #8101 üzenetére
Ja, nekem is ez volt az első vizuális benyomásom! szódásszifon
Felesleges a levegőztetés, mert csak kihajtja a CO2-t és hiába minden. Ha meg kapnak a növények CO2+világítás+tápanyag, akkor termelnek annyi oxigént, hogy a halaid boldogok lesznek!
-
Kingfisher1
tag
-
Kingfisher1
tag
Ecsetalga a rossz vízminőség miatt van! Gyakori, megfelelő mennyiségű vízcsere megoldja.
-
Kingfisher1
tag
Én nem hiszek ezekben a mikroszkópikus csodákban (Sera Siporax, ADA Bio Rio, Eheim Substrat Pro, stb), a lávakő meg csak mechanikai szűrésre való. Persze ha nagyobb mennyiségben alkalmazod, akkor lehet beáll bilógiainak. Egy szivacs is lassan indul be, de ha megtapadnak a bacik és szaporodnak, akkor az nagy kincs a szűrésben. Diszkosz halaknál elterjedt a matten szűrés, mert az jól működik. A mulmot pedig naponta leszívják.
-
Kingfisher1
tag
Akvárium költöztetés lesz a szoba egyik sarkából a másikba, vízcserével egybekötve!
30 literes .. leengedem felét, megmarkolom a két szélét, és repülnek is a halacskáim -
Kingfisher1
tag
Mivel felmértem a helyzet magaslatát, mélységét.. leltárt készítettem az előforduló szerszámokról =0
Na mindegy, kifogtam egy jóáras Tetratec 400-at! Ez bőven elég lesz .. szűrés megoldva! -
Kingfisher1
tag
az eggyel nagyobbat, 2213. ha szép, gondtalan akit akarsz, megéri. még 20 alatt van, lehet töltet nélkül is venni. veszel bele olcsó lávakövet. annyi előnye a szűrésen kívül még, hogy biztonságos. én szeretnék barkácsolni egyet (végülis egy cső/vödör tetején van a szivattyú) ha megnézed. 4 körül már kapsz szivattyút, a többit megcsinálod magadnak. olvass akvakertész fórumot! ott minden le van írva a jó szűrésről.
csak én félek a saját kezemtől, mert béna vagyok
-
Kingfisher1
tag
szerintetek egy Eheim classic 2211 mennyire hatékony egy 30-as tankhoz? teletömném lávakővel, de lehet siporax.
-
Kingfisher1
tag
anci beszorult a növény szárai közé
még nagyon kicsi volt. -
Kingfisher1
tag
valaki alkalmaz olyan módszert, hogy éjjelre le van kapcsolva a fűtő? ezzel utánozva a nappali-éjszakai hőmérséklet ingadozást?
-
Kingfisher1
tag
még nem gondoltam át alaposan, és igazad van. úgy képzeltem el, hogy a szűrőrétegek is fordítva lennének, + a beszívó elején lenne egy kisebb szivacs, így nem lesz mit ülepíteni. de akkor a kosz az akiban marad a szivacson. még elmélkedem rajta..
meg is van a tartály: tömegnövelős doboz, amit a gyúrósok használnak.
-
Kingfisher1
tag
Nem is láttam, h válaszoltál: Köszi! Tetszik ez a hamburgeres szűrő, gondolkodom rajta, de most felcsigázott egy házilag barkácsolt külső szűrő építése egy 5l-es befőttes üvegbe. Van egy Aquael fan mini plus 260l/h, ami jól forgatja a vizet, de a szűrőfelületét kicsinek találom. Szerintem a motorja elég lenne ehhez:
[ Szerkesztve ]
-
Kingfisher1
tag
Nos.. 5 napja üzemel a kis 30 literes. Akit érdekel, itt megnézheti: [link]
Ilyen méretnél mennyi időt érdemes várni a telepítéssel?Bocs a fekvő képért, de akármerre forgattam, a dropbox így tölti le.
[ Szerkesztve ]
-
Kingfisher1
tag
30 literes kissé kockás, felfele magasodó (nem a szokásos téglatest) akiba milyen szűrőt ajánlotok?
-
Kingfisher1
tag
miért is jó ez a manado? valaki felvilágosíthatna tömören 1-2 mondatban.
köszi
-
Kingfisher1
tag
Sziasztok!
sziámi harcoshal esetén mennyire kell szűrni, gondozni a vizet? úgy tudom jól bírják kevés oxigénnel is. lehetséges mindenféle berendezés nélkül ilyen halat tartani?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- ArenaRacer Dark Desert 2 Black/Blue - Bontatlan - 5év gari!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest