Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• haxiboy

veterán

válasz pjen #30763 üzenetére

Bocsánat lehet hogy kicsit ellentmondásos voltam, akkor megpróbálom újrafogalmazni. A boltban kapható halak nagy részét csapvízben tartják amíg el nem viszed őket, a tenyésztőknél is valószínű hogy hasonló vízparaméterek között nőnek fel, a természetes élőhelyük azoknak a halaknak amik kiterjedtebb területen élnek a vízparaméterek is elég változatosak lehetnek, nagyon jó példa erre a Molli amit felhoztál/felhoztatok, édesvíztől kezdve brakkvízig mindenben jól tudja érezni magát, ettől függetlenül ha mást is tartasz mellette nem biztos hogy a brakkvíz megfelelő.

Természetes élőhely reprodukálásán inkább az akváriumban megtalálható halak igényeinek átlagát próbálom belőni, illetve például nem veszek labirintkopoltyús halat ha egyszer nagy az áramlat a vízben, na meg a természetben elég kicsi eséllyel találkozik egy Neon egy Bettával például, az ilyeneket én az előző restart óta kerülöm, nagyobb is a békesség.
    Az olyan halaknak akik szeretik a sok növényt mert szeretnek búlykálni van magas növényes rész, amelyek inkább úszni szeretnek van nyíltabb, kevesebb növényes rész.

Nyilván mocsarat sem csinálok a neonoknak :DDD

(#30764) bringasisti: Biztosan vannak ilyen halak, de azok nálad sem fognak csapvízben szaporodni. A Neon Tetra például pont ilyen, bár én még nem próbálkoztam vele, Faterom sikeresen tenyésztett neonokat desztilláltvíz+kavics talaj+sötétség kombóval.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés