Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz
xxxjjjkkk #23590 üzenetére
Sztem nem sok ember tudja leírni, hogy hogyan kell egyes algákat eltüntetni.
Vannak a nagy általánosságba vett szabályok az algákra, de annyi rengeteg összefüggés van egy akváriumba, hogy hihetetlen, semmi nem fekete, vagy fehér.
Valaki osztja az észt, hogy hogyan lehet eltüntetni az algát, mert neki úgy sikerült, de közben lehet nem is attól tűnt el amitől ő hiszi, és ha attól is tűnt el az a módszer másnál nem biztos hogy működik, mert teljesen más az akvárium.
Biztos tanácsot soha nem lehet adni, csak tippelni, változtatni a dolgokat és egyszer csak összejön, de ez mindenkinek a saját feladata, mert ő rendezi az akváriumot, és ő látja napról napra mi történik benne...na ezt a fajta odafigyelést nem bírják sokan és feladják az egész hobbit, de persze előtte bevásárolnak mindenféle csodaszerből amiről azt hiszik majd leveszi a vállukról a tanulás súlyát.
Ezt a hobbit érteni kell és folyamatosan tanulni, akár egy fotózást.A régi akvarista könyvekről az a véleményem, hogy sok igazság van bennük, de ez leginkább csak arra igaz ami azóta nem változott, mint mondjuk a halak, vagy a növények, bár biztos e téren is jópár elmélet meg lett már döntve. Anno, még azt hitték, hogy a foszfát okozza az algásodást és stb. ami nem igaz.
A technika részéről ne is beszéljünk. -
bringasisti
őstag
válasz
xxxjjjkkk #23590 üzenetére
Ősszintén a lényeg, de ne dobáljatok meg. Aki nagyon rég óta akvarizál az rengeteg pénzt tett bele gondolj bele nem volt sehova fordulni 30-40 éve. Szeretné a pénzét visszakapni, és sokszor van hogy valaki mondja hogy van szaporulat es becseréli a halasnál 100 Ft tubira. Nem is gondol arra hogy esetleg aki neki tanácsot adott ezért a hajára kenheti a halait. Ezért van hogy bizonyos információk nem kerülnek ki és ezt meg kell érteni. Volt itt néhány Hsz -el korábban a Lukács Laci neve. Egy összejövetelen panaszkodtam neki hogy valaki kérdésemre nem válaszolt rendesen. Azt mondta hogy "kérdezzek úgy hogy ne tudjon az illető kitérni" Amit a LED -el kapcsolatban írsz arról a véleményem hogy 6000 K nak vége, kis spotlámpákból áll a csik bele kell nézni hogy vakít és hogy a cső ami ugyanolyan fényt ad de nagyobb felületen adja le. 30 ezer órát kibír, mármint ha a ragasztás nem enged el mert akkor túlmelegszik és kész. A szakkönyvek hasznosak, de egy gond van velük: kevesen beszélik a nyelvünket, és még kevesebb aki halazik is. Nincs példányszám kell a szponzor, ezért olyan csecsebecséket beleszőnek a mondandóba ( itt gerillareklámnak hívjak) hogy aki nem járatos esetleg kezdő azt horor költségekbe verik. Mindig azt mondom hogy azt kell elgondolni hogy a profik 10 ezer literbe csináljak, egy adott köztudatba bedobott eszköz vagy szer azt akik leírjak a könyvbe tudják e alkalmazni kitermelhető a költsége. Bocsi a méret
-
farkas26
tag
válasz
mézespálinka #23576 üzenetére
A mohán lévő dolog nem lehet esetleg penész?
Esetleg megpróbálhatnál egy akváriumi uv sterilizátort beszerezni és az lehet segítene az enyhén sárgás- zöldes-barnás vízen.
Rakj fel egy képet az egész akiról,és talán jobban tudunk segíteni az esőztető elhelyezésében.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Vampire Bat #23591 üzenetére
Nem tudna kellőképp fejlődni a kis hely miatt.
-
Vampire Bat
aktív tag
Vitorláshalat lehet tartani 100 literben?
Tidom hogy mindenhol 150 litert írnak neki,de nagyon nagy baj lenne 100 literben tartani? -
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti #23583 üzenetére
Igen olvastam is, megpróbáltam, egy mondatban összeszedni, elcsesztem.
Szerintem a lényeg nem jött át: engem rohadtul érdekel a módszered.
A komplett.Nem sok olyan akvarista van, aki régóta csinálja, tehát 20+ éve, és aktivan forumozik is.
Az a baj, hogy az akvarista.hu mint forum, egy hulladék, pedig ott sok tudás lenne. Állítólag a régi motor jobb volt. És társai is, mindenki mond mindent, de évtizedes tapasztalat nélkül. Márpedig, nem a két hete vígan úszkáló guppiból kell meghatározni az akvarium minőségét, szerintem.Mielőtt azt gondolod én is kurva sokat olvastam vissza, és mint írtam, szinte mindenben csak ellentmondást találok. Lásd a fenti barna trutyi a csőben példa.
Név nélkül, van egy csavo fb-n egyik csoportba admin, felnéz rá mindenki, mert ő tudja. Egyik hsz ben ecseteli, hogy mennyire jo a t5 és szar a led, a másikban meg nem tud egy előtétet bekötni. Ilyenek vannak, százával.
Vagy a másik, azthiszem az ecsetalgával osztja az észt, egy fél évvel ezelőtti hsz ben meg azt taglalja, hogy szüntetett már meg akváriumot miatta.Tőled meg vki kért egy képet, az akváriumodról, és kijelented hogy hadititok, hát most basszus
A szakkönyvek megbkb mind elavultak, nem?
-
jegenye77
addikt
válasz
mézespálinka #23587 üzenetére
Lámpa esetleg nincs túl ráengedve az aksira?
Most Én úgy próbálkozom,hogy feljebb emeltem.
Kevesebbet már nem akarok világítani mert a növényeknek meg kellene a fény.
Amúgy a garnik meg a szívóharcsák azt a sok zöld algát nekem se ették le. -
jegenye77
addikt
válasz
mézespálinka #23587 üzenetére
Nekem is meg még pluszba ment a foszfo bele és mégis.
-
jegenye77
addikt
válasz
Silentfrog #23580 üzenetére
Igen csak Én azt is adagoltam rendszeresen.
-
Daffy
őstag
válasz
bringasisti #23583 üzenetére
Akkor azt a 200-300 hszt lassabban olvasd vissza.Ket teljesen kulonbozo akvariumrol volt szo.Amiben nem lett viz cserelve,ax egy novenyes guppikkal.A masik meg egy diszkoszos akvarium.Nem en mondtam a csapvizben tartast tobbek kozott...Az orszag legjobbjanak titulaltak vkit,akit a diszkoszosok fele nem ismer....
Hagyjuk a forumtarsazast,ki kell irni hogy Daffy es kesz.
Abban pedig szinten egyertertek a kollegaval,hogy vannak jo hszeid,ertesz hozza de osszkepileg ez elegge Matyas kiraly sztori...Hoztam is meg nem is...Bocs,nekem ami a szivemen az a szamon -
bringasisti
őstag
válasz
xxxjjjkkk #23582 üzenetére
Mikor vettem az N8 as Nokiámat és rengeteg gondom volt akkor regisztráltam a forumba hogy okosodjak. Visszamenőleg minden nap elolvastam 200-300 Hszt!!! A konkrét esetben szerintem nem hibáztam ugyanis nemrég ragoztam ki hogy azért kell két szűrő ( nekem 3 van a legfontosabb medencében) mert az egyik tisztítás okán pucolva van addig a másik a meglévő érintetlen baci állománnyal viszi a medencét! Szintén részt vettem egy beszélgetésben bő egy hete mikor azt jártuk körül hogy a belső szűrőt hogy kell elhelyezni hogy a sok szart összeszedje! Egyszer konkrétan leírtam hogy a belső szűrőt hetente a külső szűrőnél a 300 l/ó két hetente a 440 és 620 l/ó havonta és a nagy medence nagy szűrőit negyed évente pucolom. Ezek a beszélgetések 1 hónapon belül zajlottak. Itt az inkább a gond hogy írok valamit nem értenek meg meg akarnak győzni hogy nem kell vizet cserélni majd egy hét után ugyanaz a fórumtárs mondja hogy kétnaponta kell vizet cserélni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti #23563 üzenetére
Nézegettem a régebbi hozzászólásaid, és sehol nem irtál le összeszedve semmit, sőt, még képet se nagyon mutatsz.
Fél mondatokba válaszolsz.
És a 10 akváriumodból sosem tudjuk melyikről van épp szó.Így igen, nem túl konkrét a segítség.
Biztos, hogy követendő példa lehet jópàr akváriumod, de így kiragadva egy egy részletet karcsu.
Viszont fekete báránynak tartod itt magad, nemár.Nem vitaindítónak szánom.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Silentfrog #23578 üzenetére
De nem kell mindent konkrétan leírni. Néhány dolgot kell írni a mindenkit érdeklő témákhoz, és annyi. Nem szentírás kell csak kis útravaló
-
jegenye77
addikt
válasz
mézespálinka #23576 üzenetére
A zöld alga nagyon jó kérdés!
Sajnos nem tudom a választ és sajnos én is így jártam.
6 órát ment a világítás, nagynyomású co2, DC már majdnem sárga volt annyi co2-t adagoltam és mégis egyszer csak ellepte a köveket a zöld alga.
Érdekes mert másnál co2 nélkül több világítás mellett nem jött elő. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
Sirandrish #23564 üzenetére
Mint mondottam, én egyedül nem fogok nekiállni összefoglalót írni, mert sok dolog van amiben nem értek egyet a " nagykönvvben" leírtakkal, sok minden nem tudok és hiába kérdezem meg bárhol senki sem válaszol.
Az igazán hozzáértők és tapasztaltak meg nem válaszolnak.Amikre sosem kaptam választ sehol.
Mitől opálos az akvárium vize néha hónapokig amikor látszólag minden rendben, és hogy lehet megszüntetni.
Hogy lehet az erős áramlást megoldani úgy hogy ne legyen ecsetalgám illetve másnál miért nincs amikor egy centrifuga az akváriumuk vize
A Green Aqua szűrőajánlása szerint miért bírkózik meg dupla akkora akváriummal egy JBL e 1901 mint egy Tetratec 1200? / a vízmozgatása annyival nem több ami indokolná + 200 liter/ óra és talán 2 liter szűrőanyaggal lehet többet belerakni.
Miért habzik a víz két teljesen különböző akváriumba egyszerre és ugyanúgy? A világítás a szűrés a vízcsere az etetés mennyisége sőt még az etetőanyag sem egyezik, egyikbe növény és aljzat sincs.
Miért van olajos filmréteg néha a víz tetején, ha évek óta minden ugyanaz, és ez a réteg mitől múlik el látszólag magától egy éjszaka alatt?
Meg ezer ilyen kérdés amire egyszerűen nem tudom a választ.
-
balbendav
újonc
Sziasztok!
Ingyen elvihető egy kb.20cm-es cápaharcsa Újpestről. Az én 112l-es akváriumom sajnos túl kicsi neki. Csak olyanok jelentkezzenek, akiknek ennél jóval nagyobb akváriumuk van.
Üdv
Bence -
mézespálinka
senior tag
Köszönöm a lehetőséget. Szóval belefutottam egy két problémába, olvasgattam már indulás előtt, közben is, és a problémákról is. De valahogy nem érzem a sikert. Tudnátok tanácsot adni, hogyan küzdjek?
Technikai paraméterek:
akvárium: bruttó 180L, nettó ~140-150L körül, opti-white
világítás: odyssea 4x39w t5 (most 2x39w-al próbálkozok a zöld alga miatt) napi 6órában (alga előtt is 6 órát ment)
szűrő: tetra ex-1200plus, perlon vatta(1 „réteg”), szivacsok(több db), seachem matrix(1l), matrix trop(1l), kerámiahenger (1l)(cserélve lesz siporax-ra)
víz: egyelőre sima csapvíz, felhasználás előtt vízkezelővel használva. Most fokozatosan RO vizet adagolok a cserekor a vízhez, a terv, hogy a későbbiekben RO víz + remineralizáló-ra álljak át. 24-25fokos
táp: GA micro(5ml), macro(5ml), liquid carbo(3ml) –heti 1x30-40% vízcsere mellett
co2: diy citromsavas, már rendeltem egy alkalmasabb eszközt, remélem mihamarabb ideér, mert ezzel ez gyenge pontja az aksinak, bár ez + liquid carboval nagyjából lime-zöld közelében tartja a co2 checkert - az akvárium egyik oldalán a diffúzor, a szembe oldalon (tehát ugye 90cm-re) a checker-.
aljzat: jbl manado(30l), ada colorado
táptalaj: jbl aquabasis (5l), tropica plant growth(2.5l) -> kb 4cm, (figyeltem, hogy az akvárium széleitől távolabb legyen + kb arra a területre tettem, ami felett a növények vannak, rajta ~4cm sima aljzat –manado-)
növények: parvula, parvula mini, jávai moha (moha szépen nő, parvulák még közel sem terjedtek el teljesen, de látszik, hogy gyarapodnak felfele is meg terjedelemben is)
halak: garnélák ~16db, nanohalak ~ 10db, 3db törpe szívóharcsa
dísz: seiryu kő, red moore faIndításkor easy start ment, pár hét után jöttek először élőlények, 8 garnéla személyében, még pár hét után pár hal(~3 hét, 3 hal), rá 1-2 hétre 3 szívóharcsa, majd az előző adag hal után(6-7 hét) a többi hal -> igyekeztem bejáratni az akváriumot, majd utána is fokozatosan hazahozni a halakat. 1x lett kitakarítva a szűrő (4-5 hét után), az akvárium vizében, ahogy írják is a neten, viszont nem találtam benne dzsuvát :/ (ez nem tudom, hogy baj-e?). A neten található képek, videók alapján a bacitelepek megvannak szivacsokon jól látható, érezhető. A csöveket tisztítom, ha a már említett barna trutyi megjelenik.
A fennálló problémák:
1. barna alga
A köveken, valamint apró foltokban az üvegen telepedett meg.
Elvileg ha kevés a fény, de ez kizárt. HA nem a kevés fény akkor a nitrát/nitrit szint, túletetés. Napi ½-1/4 fagyasztott kaja megy (artémia, pici kb. körömnyi adagokra van osztva gyárilag a fagyasztott táp), néha 1-1 nap kimaradással, szerintem ez nem túletetés. Akkor marad a nitrit, nitrát szint amit a nem túl pontos teszt mutatott is. Ezt RO vízzel tervezem kiküszöbölni, fokozatosan adagolom az RO vizet. Továbbá netes infókra támaszkodva vásároltam törpe szívóharcsát, akik rá is mentek szépen. Itt - ott még előfordul, de itt javult a dolog.Mitől lehet(még)? Mivel javíthatok a helyzeten?
2. zöld alga
A köveken telepedett meg.
Elvileg a sok fény miatt, ezért próbaképpen a 4x39w -ot 2x39w-ra csökkentettem (napi 6 óra, időzítővel).Mitől lehet(még)? Mivel javíthatok a helyzeten?
3. „fehér?” alga
Ezt a mohán figyeltem meg, mint ha „szőrös” lenne a moha. Próbáltam keresőszavakat és a google párosítást, de nem találtam információt. Találtam egy - két képet, de ott sokkal hosszabb szálú algát ábrázoltak a mohán, nekem pedig rövid, a moha "ágával" merőlegesen növő sörte szerű valami van.
[link]Ez is alga? Mitől lehet? Hogy szabadulhatok meg tőle?
4. Vízcserekor is és ha a világítást lekacsolom akkor is észrevehető, hogy nem kristálytiszta a víz. Enyhén sárgás-zöldes-barnás színe van. A szűrés megy folyamatosan, az elején, bejáratásnál nem volt ilyen probléma. Ahogy a neten kerestem, ami hasonló a jelenséghez az az algavirágzás és az opálosodás? Viszont közel sem olyan szintű a helyzet nálam. Sőt fény alatt szinte nem is látszik, inkább vízcserekor (pláne, hogy fehér vödörrel cserélek)
[link]Ez mitől lehet? Mi lehet még?
5. köveken lévő zöld algát létezik, hogy nem tudják leenni a garnélák és a törpe szívóharcsák? Sokszor rámennek, de nem fogy
kép6. A szűrő szívó és nyomó ága úgy van elhelyezve, hogy az akvárium egyik rövidebb oldalán a sarokban van a szívó ág, és a mellette levő hosszabb oldalon pedig a nyomó ág. Nézegettem a neten elrendezéseket, de: a rövidebb oldalra nem fér be a nyomó ág, így ezt nem tudtam megoldani(mivel 2 részből áll össze az esőztető, így próbáltam csak 1 elemet használni, viszont így olyan erővel megy át a víz a kis csövön, hogy nem tudja kinyomni a kis lyukakon, hanem az esőztető kupakos végén, a kupakot kilőve távozik és kavar
).
Így maradt, a szívó ág melletti, hosszanti oldal. De így az is probléma, hogy ha az esőztető a szembe levő hosszabb oldal fele néz, egyszerűen nem tudom úgy beállítani, hogy ne kavarja az aljzatot. Így kénytelen voltam az adott oldal (ahol maga az esőztető van)-on úgy elhelyezni, hogy a lyukak az akvárium fala felé néznek, így először az adott oldal falának nyomja a vizet, majd onnan tovább a szembe-oldal felé. Így nem kavarja az aljzatot, és ahogy látom a keringés is megfelelő. Viszont ezesetben az a probléma, hogy nem tudom a vízfelszínt kavartatni vele, mert a nanohalak állandóan beúsznak az esőztető és az üveg közé, ahol (mivel úgy állítottam be, hogy a vízfelszínt is mozgassa) a kis hullámok kidobják őket. Ha csökkentem a víz mennyiségét, (így sincs tele az akvárium, már csak a lámpa lába miatt sem) akkor újabb hasznos vízmennyiségtől esek el (a bruttó 180l a talaj, kövek miatt már így is csak 140l kb). Tervben van az esőztető cseréje, lily pipe-ra, a közeljövőben, de addig is jó lenne valami megoldás. Mit ajánlanátok?
Előre is köszi!
-
Sirandrish
legenda
válasz
mézespálinka #23573 üzenetére
Inkább ide
-
havri1
félisten
válasz
mézespálinka #23573 üzenetére
Nyugodtan írd le!
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Összegyűjtöttem egy két kérdést, amit szeretnék tapasztaltabbaknak feltenni. Viszont lehet, hogy kicsit hosszabb hozzászólás lenne. VAn ennek itt helye, vagy keressek valakit inkább privátban (akár email)?
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #23570 üzenetére
Na, és mi tart vissza? Bárki összedobhatja, Topikgazda meg beteheti
-
Sirandrish
legenda
válasz
havri1 #23569 üzenetére
Pontosan. Leírni..lehetőségek.
2 ilyen szűrő vagy 1 olyan szűrő.
Ha olcsón akarod akkor matten, ha kevésnek érzed akkor egy szivacsos belsővel megspékeled a külsőt.
Nem meg kell mondani hogy mit vegyen az ember, csak megmutatni a lehetőségeit.
Leírni hogy minek mi az előnye.
A matten olcsó, a külsőt nem látod,, etc etc etc.És ami jó hogy ezeket már tuti leírták mások, nekünk csak elő kell keresni és belinkelni.
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #23568 üzenetére
Na jó, és 100 liter fölé? Vagy 500 liter fölé? Van aki 2-3 külső szűrést ajánlja, van aki a szivacs belsőt, van aki a mattent, van aki az oldal/alsópolcos akváriumszűrést..Van aki a cseh emelőt, stb. Ez veszélyes irány sztem.
-
Sirandrish
legenda
válasz
havri1 #23566 üzenetére
Ez a jó benne hogy nem is kell.
Példa:Milyen szűrőt javaslunk 100 liter alá:
Eheim XY - "ide egy személyes tapasztalat linkelése a topikból" "itt és itt tudod megvenni" Az "itt"-ek linkek"
Tetra YX - "ide egy személyes tapasztalat linkelése a topikból" "itt és itt tudod megvenni" Az "itt"-ek linkek"
JBLBQ - "ide egy személyes tapasztalat linkelése a topikból" "itt és itt tudod megvenni" Az "itt"-ek linkek"Nem kell egyhez ragaszkodni.
És ez csak egy hirtelen jött példa..akár jobban is ki lehetne dolgozni.
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #23564 üzenetére
Ez azért nehéz ügy, mert minden akvárium más, mindenki másra esküszik, nem nagyon van olyan dolog, ami mindenkinél egyértelmű. Kivéve talán a kémia, na az mindenhol egyforma.
De az meg kb ebben kimerül:
Forrás: CICHLIDS.HU
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #23562 üzenetére
Mennyiért és mekkorákat rendeltél, honnan?
Nekem most Ngara meg Firefish van egyelőre, de jön Blue Neon és Baenschi.
1500/db , és 4-6cm, de ebben a méretben még szinte lehetetlen megállapítani az ivart, nem színesek..Kivétel pl Firefish, az korán pirosodik. -
Sirandrish
legenda
válasz
bringasisti #23563 üzenetére
Volt róla szó hogy összedobnak a szakik egy összefoglalót, nem tudom mi lett a kezdeményezéssel.
Pedig mehetne oda 1-2 örök igazság, 1-2 bolt linkelve és 1-2 bevált szűrő is különböző aki méretekhez. Meg még sok-sok dolog. -
bringasisti
őstag
válasz
Sirandrish #23558 üzenetére
Nem figyeltél
Régen volt szó hogy nekem van egy állványom fent 130 középen és lent 100 liter. A két alsót 2213 Ehem tolja. Mikor beszéltünk róla írtam hogy szűrő pucolás után is érződik a teljesítmény különbség a két medencénél, de mikor koszos a cső akkor nagyon. Nyilván 10 centi cső nem számít de az hogy a medence alatt van közvetlenül vagy a padlón az már számít. Mint írtam ezért volna jó egy nyalóka a topik elejére amire volt ígéret mert ezek a kérdések mindig megismétlődnek és múltkor is egy fórum társ azt mondta hogy nem vagyok konkrét a kérdések esetén.
-
Sirandrish
legenda
válasz
havri1 #23561 üzenetére
Én sokat nem szaroztam vele.
6-6ot "rendeltem" Aulonocara stuartgranti-ból és egy másik fajból ami még nem tisztázott de elméletileg vörös.
4H/2N-t rendeltem..tudom hogy fordítva kéne, de mivel szaporítani nem akarom őket így inkább a színesek kellenének. Persze azért ha olyan van el tudják ütni az időt a nőstényeken
Ami még jó hír hogy a Auratusokat/Mainganokat és Demasonikat be is számítják nekemSzegény..gondolom más színben meg nem is volt
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #23560 üzenetére
Én is vadászom még a császárokat, elég nehéz ügy. Nagy nehezen, de válaszolt Lukács László is, neki sincs eladó hím, csak csapatban, random..
Nem tetszett az a piros, így nem kapta meg
-
-
havri1
félisten
válasz
Sirandrish #23558 üzenetére
Inkább a csapba ha belenézel, mekkora átmérő a furat, ahol a víz átfolyik..na az a mérvadó. Ha lehetne, én a T1200-ról leszedném a csapot, mivel az egyik gyárilag rossz is, nem használom, feleslegesen fojt.
Más: Hétvégén volt kis időm Stuttgart-ban benéztem egy halasboltba, háááááát, nem mondom, hogy irigykedem. Biztosan nem a legjobb halas volt, de olyan árak, és a választék.
-
Sirandrish
legenda
válasz
atos19881101 #23548 üzenetére
Van rajta csap..lehet szabályozni
bringasisti Tehát azt mondod hogy a csap mérete az a 5-10 centi is számít?
Hol voltál amikor a cső hosszúság volt a téma? -
Krisz79
őstag
válasz
atos19881101 #23545 üzenetére
itt 24-én lett akciós!!!
Érdemes visszanézni a linkedre..! -
atos19881101
senior tag
válasz
Silentfrog #23555 üzenetére
Értem, köszi. Nagyobb akvárium max a duplája lehet a jövőben mint a mostani. (azaz 100l)
De ahogy olvasom még azt is elbírja a 2213. -
Silentfrog
Topikgazda
válasz
atos19881101 #23553 üzenetére
Ami többet ér az a Tetra 800-as, de ahhoz venned kell még biológiai szűrőanyagot kb 2 litert.
Ha nem lesz nagyobb az akváriumod , akkor a linkelt szűrő tökéletesen megfelel, úgy ahogy van nem kell hozzá semmit venned, mindet adnak hozzá. -
noxon
őstag
Szerintetek az aktív szén miket szed ki a vízből? Lehet véletlen egybeesés, de mióta bent van mintha jobban terjedne a barna alga. Tegnap mikor haza értem este sokkal több barna alga volt mint előző nap. Csak ezen változtattam na meg egy fagyi kaján ( malawi algás mix ).
Eddig szinte alig jelent meg, de pár napja jobban terjed és ezen a kettőn változtattam
Érdekes.
-
atos19881101
senior tag
válasz
bringasisti #23551 üzenetére
Értem. Akkor előbb azt kell megoldanom, hogy tudom az akvárium alá rakni.
(#23550) Silentfrog
A JBL e701 megérne 3000Ft pluszt mint az Eheim 250-es? -
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #23550 üzenetére
100 literhez tökéletes
-
bringasisti
őstag
válasz
atos19881101 #23548 üzenetére
Az nem igazán jó hogy a szűrő teteje a talaj fölé kerül mert ha nincs a készülékben vízoszlop nyomás akkor a szivattyú a tartályban a vizből a levegőt kicsapatja és mindig szürcsölni fogja a vizet. Mint írtam az optimális ha a szűrő teteje a talaj szintjén van
Új hozzászólás Aktív témák
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Total Commander
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Ingatlanos topic!
- Gaming notebook topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Ne hagyd ki ezt a lehetőséget: Vadiúj Ryzen 7 5800X! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest