Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10551) llaszlo válasza Viktoár (#10550) üzenetére


llaszlo
veterán

Itt nagyon jó áron vannak az eneloopok. Szokott lenni akció is. Tegnapig volt -10%.
[link]

(#10552) jozsi252


jozsi252
veterán

Sziasztok

Van itthon egy nagyon régóta nem használ Uniross töltőm. Eleje - Hátulja
Utólag is sry, de csak ilyen fekvő képet találtam amin rajta van a hátuljáról a pontos infó, illetve az hogy mikor melyik állást kell használni ( A vagy B )

Na most akinek volt már ilyen töltője, az esetleg megtudná mondani hogyha elér egy adott feszültséget az akksi, akkor automatán lekapcsol? Vagy pedig arra van az időzítő ( A B ) hogy x idő múlva kapcsol le a töltő, ha fel van töltve ha nincs?
Illetve gondolom itt csak párosával tudom tölteni az akksikat, bár nem túl jó dolog, mivel mi van ha egyik akksit 1.2V-nál rakom be, másikat meg 1.1V-nál?

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#10553) Kernel válasza jozsi252 (#10552) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem érzékel feszültséget, az csak biztonsági időzítő.

A: 6 óra
B: 9 óra

Természetesen ezekben nem kvarcóra van, hanem egy kondenzátor többszöri töltésén-kisütésén alapuló számláló, tehát ha esetleg lemérnéd, ne várj pontos időt.

A töltési időt ebben a kategóriában mindig a felhasználónak kell kiszámolni, vagy a táblázat alapján betartani, töltést megszakítani. A biztonsági időzítő csak egy másodlagos védelmi lépcső, feledékenység esetére. De ilyen relatív kis áram nem tud kárt okozni egy nagykapacitású cellában.

Bővebben:

http://kernel.uw.hu/Manual_XPress300_UK.pdf

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10554) jozsi252 válasza Kernel (#10553) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi a felvilágosítást! Az van írva a hátuljára hogy

AA: 2x2.8V - 285-320mA

Na most ez gondolom azt jelenti hogy 2 csatornás a töltő, és a csatornákat 2.8V-al tölti, szóval 1.4V akksinként. Itt a megadott áramerősség ez csatornára van írva, vagy cellára?
Mert ha csatornára, akkor az nagyon gyenge, ha pl 2db 2450mAh eneloop pro-t rakok bele, akkor fel sem tölti teljesen, mivel 9 óra után leáll a töltés?

iPhone 13 Pro Max

(#10555) Kernel válasza jozsi252 (#10554) üzenetére


Kernel
nagyúr

2 x 2,8V azt jelenti, hogy 2 x 2 cellát sorosan tölt, de egyébként ilyen töltőknél az 1,4 illetve 2,8 V felirat csak névleges érték, nem kell szó szerint venni.

Töltés során az akku feszültsége folyamatosan emelkedik, mondjuk 0,9-ről indulva 1,4 V fölé is mehet.

Itt az áramon van a hangsúly, ami 320 mA, ha kettőt teszel be, vagy 285 mA, 4 db töltése esetén.

Ennek oka, hogy ebben a kategóriában egyszerű trafós, nem stabilizált táplálást szoktak alkalmazni, amit ha két párhuzamos ág terhel, nem bír dupla áramot leadni, csak valamivel kevesebbet, lényegében a trafó belső ellenállása miatt. További ellenállások vannak még beiktatva, ami a töltőáramot állítja be.

Ebből következően az áram is csak hozzávetőleges érték. Induláskor nagyobb, töltés során csökken valamennyit.

De ha például feltételezzük, hogy két cellával átlagban 320 mA, az 9 óra alatt 2880 mAh töltés.

Ilyen kis áramon (ami nagyjából a kapacitás tizedrészének felel meg), másfélszeres Ah-mennyiséget kellene betölteni, vagyis 2450 x 1,5 = 3675 mAh lenne.

2880 ehhez képest kicsit kevés, ezért az időzítő leállása után újra lehet indítani (konnektorból kihúzni, visszadugni) még vagy 2-3 órára.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10556) jozsi252 válasza Kernel (#10555) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi a részletes magyarázatot. Szóval mindent összevetve ez egy kőkori darab :) Nem azt mondom hogy alkalmatlan amire tervezték, de hát nahh.. nem az lenne az elvárásom hogy számolgassak hogy összesen hány órát töltsem, kihúzom majd újra bedugom, megint számolok hogy mennyit menjen.
Ja és ugye mielőtt berakom rá kell mérni a feszre hogy kb. mennyi lehet benne.

Ezért szeretem én az IPC-t, ott csak beállítom amit kell, és szépen teszi a dolgát.

Viszont lenne egy másik kérdésem 1900mAh eneloop-al kapcsolatban. Elvileg ugye 2100x lehet újratölteni, ami iszonyat sok. Viszont ez mekkora terhelésnél? Mert ha pl. led lámpába használom, és pl. 1-2A-el terhelem folyamatosan, akkor gondolom sokkal hamarabb elhasználódik.
Erre vonatkozóan van esetleg teszt, vagy bármi ilyesmi hogy nagyobb terhelésnél mennyivel gyorsabban öregednek el?

iPhone 13 Pro Max

(#10557) And válasza jozsi252 (#10556) üzenetére


And
veterán

"Elvileg ugye 2100x lehet újratölteni, ami iszonyat sok. Viszont ez mekkora terhelésnél?"
Ha függ is az áramtól (bizonyára így van, a függés mértéke kérdéses) a végleges kapacitáscsökkenés, akkor az a minimum,hogy a töltőáramtól is függ, vagy inkább attól.
Ha ilyen tesztet kellene végigcsinálnunk mondjuk 1A-es töltő- és kisütőárammal, akkor folyamatosan, megállás nélkül futtatva naponta 6 ciklust lehetne elvégezni, vagyis közel egy évig tartana 2000 ciklussal végezni, és ez csak egyetlen áramra vagy töltés-kisütés árampárra adna eredményt. 1C árammal fele ennyi idő lenne, de mondjuk C/5 árammal 2,5x annyi ideig tartana, vagyis >2 évig. Itt egyébként találsz (valószínűleg régebbi verziójú) Eneloop-ra is vonatkozó 100 ciklusos tesztet: [link], amiből csak erős átlagolással lenne kivehető bármilyen trend, illetve elég távoli extrapoláció kellene a hosszútávú hatás kimutatásához.
Egyébként is, szerinted ennek az egésznek mekkora jelentősége van? Ha valaki mondjuk minden nap töltené (ami valószínűleg nem jellemző), beleértve a hétvégéket, ünnepnapokat és a szabadnapjait, 2100 ciklus akkor is közel 6 éves használhatóságot jelentene, nyilván valamekkora kapacitáscsökkenés mellett. Azt hiszem, sokan tized ennyi megélt ciklussal is örülnénk ilyen hosszútávú használhatóságnak.

(#10558) jozsi252 válasza And (#10557) üzenetére


jozsi252
veterán

Köszi a linket, sok minden kiderült számomra belőle. Itt igazából a fő kérdésem az lett volna, hogy a Ni-MH akksik mennyire viselik a nagyobb terhelést. Pl 1-2A-es terhelést, de akkor ezek szerint 100 ciklus után, még a kapacitás se csökken szinte semennyit sem, legalábbis eneloop-nál nem, másiknál viszont szépen lehet látni a csökkenést.
És itt meg ugye a töltés 1C volt, ami Ni-MH-nél mondhatni nagyon sok, de simán elviselte.
Szóval arra lettem volna csak kíváncsi hogy "nagy" terhelés alatt drasztikusan csökken-e a kapacitás az akksinak, de a válasz az az hogy nem.
Akár lehet 1C-vel tölteni, ami igazából sok a Ni-MH-nek, viszont láthatóan jól viselik, mivel a kapacitás nem csökkent túlzottan.

Voltcraft Charge Manager 2016 nagyon jó töltőnek néz ki, bár azért a kisütő áram nagyobb is lehetne 600mA-nél.

iPhone 13 Pro Max

(#10559) Predator2


Predator2
addikt

Helló

A ITEC BACHR20 gyakorlatilag egy átmatricázott BC-700/Voltcraft IPC-1L) Vagy van valami különbség?
ITEC BACHR20-hoz lehet átalakítót kapni amivel esetleg tölteni lehetne C és D akkukat is?
Rákerestem erre a típusra de nem sokat írtatok róla, ezért kérdezek.

Most aktuális lenne a vásárlásom. De itthon szeretném megvenni. Max 10.000Ft-os határig.
Szerintetek a fentebb megnevezett töltőnél van jobb vétel jelenleg, rendes itthoni garanciával?

THX

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#10560) And válasza Predator2 (#10559) üzenetére


And
veterán

Adatlapot nem találni a BACHR20-ról, de egy hazai webshopnál is található némi infó, meg ebben a topikban is volt már, aki megrendelte. A feature-lista és a szűkszavú vélemények alapján tudásban ez valóban egy IPC-1L, apró kiegészítésekkel: felhajtható fedél van a cellafészek felett, van rajta egy 2,1A-rel terhelhető USB-aljzat, valamint a fotókon látni egy tartozék (?) szivargyújtós tápot.

(#10561) Viktoár válasza Predator2 (#10559) üzenetére


Viktoár
addikt

Hétfőn rendelek egyet az említett töltőből,már napokkal ezelőtt kiszemeltem én is.Itt a fórumban is jeleztem,hátha valakinek van vele tapasztalata. :)

Üdv:Viktor

(#10562) maestro87


maestro87
őstag

Hali mindenkinek!
Most jutottam el én is odáig, hogy rendelnék egy töltőt, mert eladtam a Tronic-omat. De teljesen reménytelen mindegyiknek utánanézni. :(
Szóval IPC-1(L)-től nem kisebb tudású de olcsóbb alternatíva létezik? :F Visszább olvasva látom, hogy ez az ITEC BACHR20 is hasonló. Illetve találtam még egy Opus BT-C700-at is, de erről sem tudok semmit. Plusz nem bánnám ha olyan töltőm lenne amivel lehetne 9V-os aksit is tölteni, meg akár góliátot is. Opus BM-100 szerintem kizárva, mert nem tud cellánként különböző funkciókat.
Nekem jó lenne Kínából is ha nem akad fent a vámon.:)

Amúgy nincs valakinek kedve összeszedni egy táblázatba az ajánlott töltőket és a lényegi különbségeket róluk, mert így teljes a káosz?:D

(#10563) Predator2 válasza And (#10560) üzenetére


Predator2
addikt

Szerinted, hazai garival ezt ajánlott venni vagy valami mást 10K-ig?
Te mit vennél?

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#10564) jozsi252 válasza maestro87 (#10562) üzenetére


jozsi252
veterán

Nincs itt káosz :)

Aki AA-AAA akksik töltésére szeretne töltőt venni, az válassza az IPC-1L töltőt, vagy a vele megegyező más márkával jelzett társait.
Aki akar 9V-os akksit tölteni, meg C meg D-t, annak töltőállomás kell, ami nyilván drágább.

Amit te akarsz

"nem kisebb tudású de olcsóbb alternatíva létezik"
"Plusz nem bánnám ha olyan töltőm lenne amivel lehetne 9V-os aksit is tölteni, meg akár góliátot is."
"Nekem jó lenne Kínából is ha nem akad fent a vámon" - ezt mondjuk nem értem, mármint értem csak éppen honnan kellene tudnunk hogy fennakad-e a vámon?

Szerintem döntsd el hogy tényleg szeretnél-e töltőt vásárolni, mert amiket leírtál sajnos nem fog menni. De még IPC-1L árába sem.

Neked amire szükséged lenne, az egy Voltcraft Charge Manager 2016 akkutöltő állomás. Viszont 5-10k-s árba ez lehetetlen.. Fogsz kapni olcsóbban annál mint amit küldtem, de tudásba közel sem fogja tudni azt..

Ismerősnek van Voltcraft P600-LCD töltője, de az akksikat elég sokszor hibásnak titulálja. Ez alkalmas AA AAA C D 9V töltésre, de tudásba messze van IPC-1L-től.

iPhone 13 Pro Max

(#10565) maestro87 válasza jozsi252 (#10564) üzenetére


maestro87
őstag

Azért van egy kis káosz, mert ezek az alternatívák nincsenek összefoglalva sehol, és még az álladó ide látogatók is vitatkoznak néha egymással, hogy melyik töltő mit is tud. El kelne már egy kiemelt hsz.
De ha te tudod mik az alternatívák, akkor igazán megoszthatnád velünk, mert ez a BACHR20 is csak most merült fel mint IPC-1L alternatíva és vagy 4000-rel olcsóbb a túlárazott Voltcraftnál. :F Az általam linkelt például mivel tud kevesebbet az IPC-1L-nél?

Akkor lehet maradnom kellett volna a Tronic-nál.:) Mert az legalább minden méretű aksit megeszik, igaz az elektronikája meg jóval kisebb tudású.:) Mondjuk ha góliát nem is de 9V-os aksi biztos hogy meg fog fordulni még nálam a közeljövőben, mert már unom a DMM-be venni az elemeket. De lehet maradok inkább egy IPC-1L alternatívánál és beszerzek valami olcsóbb 9V-os elem töltőt. Tehát a kérdés maradt továbbra is ugyanaz.

"Szerintem döntsd el hogy tényleg szeretnél-e töltőt vásárolni, mert amiket leírtál sajnos nem fog menni."

Szerintem már eldöntöttem. Vagy szerinted dobjam a kukába az akkuimat?

"honnan kellene tudnunk hogy fennakad-e a vámon"
Mondjuk úgy, hogy már rendelt valaki onnan drága töltőt és van tapasztalata? Mert lehet ez is olyan mint a pendrive, hogy hiába csak 64GB-os, de a kutya se veszi észre, hogy a 20 ezer forintos fajtából. Én sajnos olyat még nem igen rendeltem ami ne fért volna be egy borítékba, így nincs tapasztalatom, hogy minél kérik már be a papírokat. Lehet egy nagyobb dobozra már ugranának. Szóval csak így értettem.:)

Jól néz ki amit linkeltél, de sajnos szintén egy túlárazott Voltcraft. Jó dolog ez a Conrad, de csak iránymutatóként, mint boltként senkinek sem ajánlom. :(

(#10566) Predator2


Predator2
addikt

Létezik okos töltő, ami külön ilyen nagyobb akkukhoz is jó?

"Aki akar 9V-os akksit tölteni, meg C meg D-t, annak töltőállomás kell, ami nyilván drágább"

Ennek a töltő állomásnak elég durva ára van. Arra gondoltam, hogy csak külön egy töltő ami csak C+D-t tölt.
Esetleg 9V-ost.
Vagy azokhoz kifejezetten csak a töltőállomások vannak kifejlesztve?

[ Szerkesztve ]

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#10567) jozsi252 válasza maestro87 (#10565) üzenetére


jozsi252
veterán

Amit te linkeltél az annyiban másabb az IPC-től, hogy
- max kisütés 500mA ( IPC-nél 350mA )
- egyszerre 1 üzemmód mehet ( IPC-nél meg akár mehet egyszerre töltés, kisütés, frissítés, teszt ) szóval nincs slotválasztó azon amit linkeltél

Hasonló alternatíva még a Technoline BC-700 katt

Nekem eddig nem volt gondom Conraddal. Ismerősnek pl. a töltőjéhez ami van adapter, kezdett szétjönni, valószínű hogy nagyon megtört. Nem csak az adaptert cserélték, hanem az egész töltőt kompletten. Szóval garis ügyintézéssel kapcsolatba én csak pozitívat hallottam vissza.
És lehet hogy túlárazottak a termékei, de most spec egy másik gyártónak se találtam olyan töltőt mint amit linkeltem, azt a 33k-s töltőt ( Voltcraft Charge Manager 2016 ). Amúgy én is ezzel szemezek, nagyon drága, viszont ezzel bármilyen Ni-MH akksit lehet tölteni, sokféle módon, és rengeteg mindent kiír az akkuról amiből tudsz viszonyítani hogy milyen.

AA AAA akksira ott van nekem az IPC-1L - Lámpáimhoz meg a Li-ion-hoz ott van az XTAR VP2 töltő, ami szintén a legjobb szerintem. D akksit nem sok mindenbe használok, néha jól jönne a töltő, van olyan kempinglámpa amibe 3db D kell, de inkább veszek alkálit, minthogy ennyit adjak egy töltőért. Bár csak elgondolkoztam rajta hogy jó lenne, de az ára... ha lenne olcsóbb alternatíva azt választanám, de egyelőre még nem találtam.

Azt hogy mi akad fenn a vámon sok mindentől függ. Volt hogy egy drón nem akadt fent, de volt hogy egy kis távirányító igen. Szóval így nem lehet kijelenteni hogy azért mert kicsi a csomag nem fog fennakadni. Alapból egy töltő ugye inkább dobozba van, ami nagyobb csomag mint egy levél méret. Sajnos van rá esély hogy fennakad. És van hogy így drágábban jössz ki mintha itthon vennéd meg. Ha csak 2-3000 ft különbség van az itthoni meg a kinti között, akkor én tuti hogy az itthonit venném.
Nem csak azért mert nem kell várnom 1 hónapot rá, hanem mert ha fennakad a vámon kb. ugyanott vagyok.

(#10566) Predator2

Természetesen tudsz venni olcsóbban C meg D töltésére alkalmas töltő, de általában azok alkalmasak AA meg AAA-ra is. Itt a fórumtársnak az kellene hogy IPC tudásával olyan töltő amivel lehet C D 9V-os akksit tölteni. Olcsón sajnos ez nem fog menni.
13k-ért van a P600 ami nem jelzi ki a dolgokat, de az tud mindent. De amint említettem, pl. ismerősnek sokszor AA akksikat hibásnak jelzi ki. Volt olyan hogy újat is annak jelzett. Amúgy eneloop aksikkal nincs gond, de azért nem várná el az ember hogy egy akksi azért mert Varta, hibásnak jelezzen ki.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#10568) Viktoár


Viktoár
addikt

A sanyo és a panasonic eneloop -ok van különbség?

Üdv:Viktor

(#10569) blattida válasza Viktoár (#10568) üzenetére


blattida
nagyúr

Nincs, egy és ugyanaz. Azt kell megvenni, amelyik olcsóbb (azonos típusok közül, természetesen).

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#10570) Viktoár válasza blattida (#10569) üzenetére


Viktoár
addikt

Köszönöm a gyors választ. :R

Üdv:Viktor

(#10571) Viktoár válasza Viktoár (#10570) üzenetére


Viktoár
addikt

Erre a sanyo-ra gondoltam.Ez a tipus is megbízható vagy ennyiért jó választás?

Üdv:Viktor

(#10572) Ádyka válasza Viktoár (#10571) üzenetére


Ádyka
őstag

Minden neves LSD akku megbízható és jó választás akár 5-7+ évig is. Annyi, hogy más gyártók esetleg valamivel többet adnak hasonló áron.

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#10573) llaszlo válasza Viktoár (#10571) üzenetére


llaszlo
veterán

Itt olcsóbb. A múltkor volt -10% akció mindenre. Küldik hetente a kupont. [link]
Sanyo=Panasonic=Fujitsu csak más a gyártó.

[ Szerkesztve ]

(#10574) paye válasza Viktoár (#10571) üzenetére


paye
tag

Eneloop-történelem...

[ Szerkesztve ]

(#10575) maestro87


maestro87
őstag

XTAR VC4 ($29)
Nitecore D4 ($26)
LiitoKala Lii-500 ($30)
Ezek miben térhetnek el vajon az IPC-1L-től illetve a BT-C3100-tól?
Az utolsóról jókat ír egy értékelő, állítólag jobb a felső kettőnél.

(#10576) blattida válasza maestro87 (#10575) üzenetére


blattida
nagyúr

Az első kettő gyakorlatilag normális, automata töltő, a harmadik viszont akku karbantartó is, viszont szemben az ipc-vel vagy a btc-vel, a liitokala nem rendelkezik önálló kisütő és frissítő funkcióval, így azoknál sokkal kevésbé használható a gyakorlatban.
Az ipc-től mindhárom és a btc is eltér abbana vonatkozásban is, hogy lehet velül Li akkukat is tölteni.
A liitokala gyors kapacitás tesztje meg jópofa dolog, de nem lehet pontos, azaz csak nagyjából lehet vele meghatározni az adott akkuk kapacitását/eltárolt villamos energia mennyiségét.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#10577) Kernel válasza blattida (#10576) üzenetére


Kernel
nagyúr

Lii-500 töltőnél, amit gyorstesztnek nevez, az nem is olyan rossz. Sőt, ilyet hiányoltam IPC1-nél is, hogy ne töltsön rá, ha én azt szeretném tudni, hogy mennyi töltés van egy akkuban.

Eleve az IEC-ajánlás szerint, töltés után pihentetni kell az akkut, csak utána mérni a kivehető kapacitást, ez felel meg a valós használatnak is.

A szokásos kínai zagyvalékból ki lehet hámozni a lényeget. Három üzemmódot lehet választani:

CHARGE
FAST TEST
NOR TEST

További részletek a szövegből:

5. FAST TEST mode, Rapid detection of battery capacity process (1 discharge, 2 full) by the two step.

6. NOR TEST mode, the battery capacity is normally detected by the three step process (1 first charged, then discharged 2 and 3 refill).

FAST TEST -- enter selected current - battery discharge - recharge -- End

NOR TEST-- enter selected current charge - battery recharge and discharge -- End

-------------------------------------
Itt a végén már önmagának is ellentmond, de ami a lényeg, hogy szerintem:

Gyorsteszt: kisüt - tölt.
Normál teszt: tölt - kisüt - tölt.

Ennyi a különbség. Miután az áram választható, azt sem lehet mondani, hogy az egyik mód gyorsított kisütéssel dolgozna, a másikhoz képest.

Noha ez nem többszöri automatikus regeneráló töltés, de attól még manuálisan lehet ismételgetni, ha akarja valaki. Belső ellenállást is tud mérni, ami egy plusz infó az akku állapotáról.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10578) maestro87 válasza Kernel (#10577) üzenetére


maestro87
őstag

Akkor szerinted tudja azt amit az IPC is vagy a BT-C3100?
Most nézem, hogy csak ma 21 dollárért is meg lehet venni mobil alkalmazással, ráadásul van egy 4 dolláros kuponom is, így 17 dollár (~4700Ft) szerintem már nem rossz érte.
Vagy vegyek használtan egy IPC-1L-t szintén hasonló árban? :F
Mert nekem ez a liitokala jobban tetszik.:) Így akkor rendelhetnék elemlámpába lítium aksikat és nem kellene plusz töltő.

[ Szerkesztve ]

(#10579) erik365 válasza maestro87 (#10578) üzenetére


erik365
aktív tag

Az bőven megért 5000ft-ot, nyugodtan megveheted nem fogsz benne csalódni.

1.4 T-jet M32

(#10580) maestro87 válasza blattida (#10576) üzenetére


maestro87
őstag

A frissítő funkció az hogy működik? És az önálló kisütés módnak mi az értelme? Egy teszt mód is kisüti meg feltölti amekkora árammal szeretném. A csak lemerítésnek nem látom értelmét, lévén hogy feltöltve tároljuk az aksikat. Vagy NiCd aksinál kellene? De arra is ott a teszt üzem.

(#10579) erik365: Mármint ez a LiitoKala? Én is úgy gondolom eddig, hogy ennyit megér, és tudja ez is rendes teszt üzemmódot.:) A lítium támogatás, usb kimenet, háttérvilágítás meg csak hab a tortán. Remélem app-on meg is tudom rendelni, mert valakinek nem sikerült leadni a rendelését.:(

(#10581) blattida válasza maestro87 (#10578) üzenetére


blattida
nagyúr

21 dollárt megér. Annyiért nyugodtan megveheted.
A csak kisütés bizonyos helyzetekben jól jöhet, főleg akkor, ha a teljes feltöltésre nincs mondjuk idő, illetve akkor, amikor csak az eltárolt mennyiségre vagy kiváncsi.
A frissítés során addig ismétlődnek a kisütés-töltés ciklusok, mig nő az eltárolt energia mennyisége. Ezeket ugyan manuálisan is el lehet játszani, de így egyszerűbb és nem igényel odafigyelést. Kinek mi a fontos...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#10582) maestro87 válasza blattida (#10581) üzenetére


maestro87
őstag

Oké, köszi szépen! :R Remélem sikerül megvennem az appon keresztül 17 dollárért.:)

(#10583) Kernel válasza maestro87 (#10580) üzenetére


Kernel
nagyúr

Egyébként az IPC1 kisütő módja is előbb kisüt, utána tölt. A kijelzőn kevés a hely, ezért csak ennyi:

Charge
Discharge

Valójában mindkettő töltésre megy ki, azt már a felhasználónak illik tudni (ha máshonnan nem, a leírásból), hogy utóbbit akkor választjuk, amikor töltés előtt ki akarjuk sütni a maradékot.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10584) emiki6


emiki6
veterán

Sziasztok!

A metálhibrid topik nem nagyon pörög így bekérdezek ide is.

Szükségem lenne 2 vagy 4 AA aksira, 2 vagy 4 AAA aksira (mindegyik legyen LSD-s) és ezekhez kellene egy rendes 2 vagy 4 férőhelyes töltő, ami tud AA-t és AAA-t is tölteni.

Kölföldről rendelés ér főleg ha onnan olcsóbb. Rendeset szeretnék venni, nem olcsót, de a rendes minél olcsóbb annál jobb.

Ha el tudnátok igazítani, megdobnátok 1-2 linkkel azt megköszönném! :R

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#10585) kugyu21 válasza maestro87 (#10578) üzenetére


kugyu21
senior tag

Bocsi, nem vagyok nagy internetes vásárló és az angolom sem túl jó, de mivel felcsigáztad az érdeklődésemet én is ránéztem. A többiek, akik rutinosabbak ebben majd megmondják a tutit, de én úgy értelmeztem azt az ajánlatot, hogy most odaadják úgy 24-ért, hogy abból 21 a kp és 3-ért beszámítanak kupont. Nem így van?

(#10586) maestro87 válasza kugyu21 (#10585) üzenetére


maestro87
őstag

Nem teljesen értem.:)
Csak ma (még ~13 óráig) 24 helyett 21 dollár, de csak ha mobil alkalmazással rendeled! De mivel én 2 napja feltelepítettem a mobil alkalmazást, ezért kaptam egy 4 dolláros kupont. De már neked nem biztos, hogy fog adni, mert első próbára nekem sem adott. Napi limit van. Lenne még egy 39 dollár vásárlás feletti 4 dolláros kedvezmény is, de az már nem működik.:(

(#10587) kugyu21 válasza kugyu21 (#10585) üzenetére


kugyu21
senior tag

Amit most írtál még nem próbáltam, de az előző hozzászólásom stornó, azóta hazajött a fiam (!) és felvilágosított. :((

(#10588) Predator2 válasza Kernel (#10583) üzenetére


Predator2
addikt

Helló

Hogyan tudnálak elérni? Sajnos a privátok nálad tiltva vannak.

Üdv

>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<

(#10589) Kernel válasza Predator2 (#10588) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az értesítés van tiltva, de kerülő úton meg tudom nézni, amint látom, Windows témáról van szó, ami Windows topikba való. Privátban sajnos nem tudok ilyet vállalni.

Windows 7 topik
Windows 10 topik

Mindkettőt követem mostanában, ha hozzá tudok szólni, akkor ott leszek.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10590) jozsi252 válasza Kernel (#10555) üzenetére


jozsi252
veterán

Szóval ebbe az Uniross-ba ugye vagy 2 vagy 4 akksit tudok egyszerre tölteni?

De ha pl. belerakok 4db Eneloop pro akksit ami 2450mAh ( 2450*4=9800miliamperórányi kapacitást jelent ). Akkor ha 285mA-val tölt 4 cellát, akkor kb 35-40 óra hossza amíg feltölti ezt a 4 akksit? :U
Vagy 4 akksi töltésénél cellánként van a 285mA megadva, vagy összesen a 4 cellát akkor annyival tölti?

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#10591) And válasza jozsi252 (#10590) üzenetére


And
veterán

Soros kapcsolásnál az akkuk kapacitását nem lehet összeadni. Vagyis a 285 mA az minden cellára igaz, csak ezt az áramot két ágon biztosítja. Másképp: két, sorba kötött cellára generál 285 mA állandó áramot, és két ilyen sor tölthető, ezért a töltőáram valójában 1x 285 mA (két cellára) vagy 2x 285 mA (négy cellára), de az egyes cellákon mindig ez a 285..320 mA-es áram folyik, a töltés várható idejét ezért ekkora árammal kell számolni.

(#10592) Kernel válasza jozsi252 (#10590) üzenetére


Kernel
nagyúr

Cellánként kell értelmezni a 285 mA-t, más kérdés, hogy két-két cella sorba van kötve, a két egység pedig párhuzamosan terheli a táplálást.

Vagyis gyakorlatilag 570 mA terheli ilyenkor a tápot, ami két ágra oszlik.

Ha összesen csak két soros akkut teszel be, 320 mA jut mindkét cellára, mert a trafó által leadott feszültség nem stabil, kisebb terhelésnél feljebb szökik valamivel.

De mint említettem, ezek csak körülbelüli, vagy átlagos áramok, ami a folyamat során is változik, csökken.

Nincs is definiálva sehol, hogy miért adnak meg tól-ig értéket, csak régebben vizsgáltam egy más típusú töltőt (de azonos működési elv), az alapján lehet gyanítani, hogy ebben a kategóriában ez így megy.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10593) jozsi252


jozsi252
veterán

Köszönöm mindkettőtöknek!

Akkor a lényege annyi hogyha ki akarom számolni, akkor 2 cella töltésénél 320mA környékével kell számolni, 4 cellánál meg 285mA környékével, ami ugye változhat valamennyire, de mivel 2000mAh fölötti akksikról van szó, így nem tesz kárt benne.
Így akkor 10 óra alatt fel is tudja tölteni a 2450-es eneloopokat ugye? Mert ha csökken is a áramerősség, akkor is még talán belefér 10 órás töltésbe. Max rá kell mérni, aztán ha 1.4 alatt van a fesz, akkor visszarakni 2-3 óra töltésre az akksikat.

Kár hogy laikusok számára csak annyi van feltüntetve, hogyha 2000mAh környéki akksit töltesz, akkor B állást használd. Ha meg nagyobb AAA akksit, akkor szintén B, csak gondolom magától érzékeli hogy hova lett berakva az akksi, így fele akkora árammal tölti.

[ Szerkesztve ]

iPhone 13 Pro Max

(#10594) Kernel válasza jozsi252 (#10593) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nem érzékel semmit, nem állít áramot sem, az áramváltozás csak a stabilizálatlanság miatt van.

A-B állás pedig csak az időzítést változtatja 6 vagy 9 órára.

Az alján lévő felirat szerint 10 óra kellene egy 2300 mAh kapacitású akkuhoz, de ha B állásban 9 óra után leáll, az kicsit kevés.

De ez is a gyakorlatban derül ki, hiszen nem kvarcóra. Lehet, hogy már 8 óra után leáll, vagy lehet 10 óra is.

Feszültségmérésre egyébként nem lehet hagyatkozni, mert töltés közben a kapocsfeszültség a töltőáram és belsőellenállás függvénye.

Töltés után pedig le szokott esni 1,3 V környékére.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#10595) jozsi252 válasza Kernel (#10594) üzenetére


jozsi252
veterán

Szóval akkor próbálgatni kell hogy valójában mit tud a töltő így derül csak ki hogy mennyi idő alatt tölti fel az akksit.

IPC-vel amúgy most töltöttem 2 Varta akksit ami AA-2100mAh, és töltés után 1.44V, 1 óra után meg 1.42V-ra esett vissza a fesz.

iPhone 13 Pro Max

(#10596) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Aldiban (megint?) van 999,- Ft-ért LSD akku.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#10597) maestro87 válasza tomcsi23 (#10596) üzenetére


maestro87
őstag

Ez most kijelentés? Újság nem írja.

(#10598) tomcsi23 válasza maestro87 (#10597) üzenetére


tomcsi23
veterán

Aha, a savoyanál szépen ki volt pakolva 3 dobozzal.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#10599) maestro87 válasza tomcsi23 (#10598) üzenetére


maestro87
őstag

1000Ft/pack? Szerintem csak a múltkoriból maradt vissza. Itt is volt vagy 3-4 dobozzal akkor, de nem nagyon tolongtak érte. Hétfőn lehet benézek, hátha még van.

[ Szerkesztve ]

(#10600) tomcsi23 válasza maestro87 (#10599) üzenetére


tomcsi23
veterán

Könnyen lehet. Mindenesetre most volt bőven AA/AAA pack.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.