Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#11051) kaszaf válasza Ádyka (#11050) üzenetére


kaszaf
aktív tag

Köszönöm!

Közben ezt néztem ki: [link]

Vélemény?

(#11052) Ádyka válasza kaszaf (#11051) üzenetére


Ádyka
őstag

Na ez pont nem kicsit overkill kategória. Brutál harcore usereknek brutál áron. :Y Tök felesleges egérbe.

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#11053) kaszaf válasza Ádyka (#11052) üzenetére


kaszaf
aktív tag

Szia!

Inkább fizetek többet te tutira legyen jó.

(#11054) Ádyka válasza kaszaf (#11053) üzenetére


Ádyka
őstag

Akkor inkább úgy mondom, hogy kevesebbszer tölthető, és az önkisülése is nagyobb. Ez az ami tutira nem ajánlott egérbe. De majd jönnek a többiek, csak ma mindenki egész nap szexel :D Szal lehet csak hétfőn kapsz megerősítést. :))

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#11055) And válasza kaszaf (#11051) üzenetére


And
veterán

Szerintem sem érdemes ennyire túltolni, egy egérbe nem kell ilyesmi. Bajt persze nem okozhat, egyszerűen csak túlzás, inkább az Ádyka által javasoltakat válaszd. Ha nagyon nincs más a közelben, akár az egy-két fokkal vacakabb szupermarketes (Tronic, ActivEnergy, Ladda és hasonlók) LSD-k is megérnek egy próbát, amennyibe kerülnek.

(#11056) kaszaf válasza And (#11055) üzenetére


kaszaf
aktív tag

Köszönöm a hozzászólásokat!

Közben kicsit változtak az igények. Arra gondoltam az egész háztartást átállítom fokozatosan akksira.
Nem csak az egérről lenne szó tehát hanem minden egyébről is (távirányítók, Xbox kontrollerek, egerek). Nem egyszerre nyilván, hanem néhány hónap alatt fokozatosan.

Ezért keresnék valami igazán strapabíró, "hülyebiztos" töltőt AAA és AA akkuhoz.

(#11057) Dluinet válasza kaszaf (#11056) üzenetére


Dluinet
nagyúr

akkor továbbra is ezek az akkuk közül válogass

ezek minden helyzetben optimálisak lesznek és nem fogsz csalódni bennük

a PRO aksik speciális és rövid felhasználásra valóak

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#11058) MájMekk válasza Diabo6 (#11040) üzenetére


MájMekk
tag

Ennek az oldalnak az alján megtalálod, azt írják a feltüntetett kapacitás tizedét (!) sem mérték:
http://danyk.cz/test_aku_en.html

(#11059) veze válasza Diabo6 (#11040) üzenetére


veze
őstag

Ilyet NE vegyél!!! nekem volt..
Ez alapból kuka, egy sima elem többet ér :U

(#11060) Ádyka válasza kaszaf (#11053) üzenetére


Ádyka
őstag

Akkor ha a drága a tutira jó, a legdrágább meg a legjobb elméletet követjük, akkor Energizer Precision 2400 mAh AA a legjobb. 4 db eszement 7200 Ft a legolcsóbb webáruházban. :Y
Minden szakmaiságot félretéve persze.....

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#11061) kugyu21 válasza Kernel (#11045) üzenetére


kugyu21
senior tag

Bocsi, csak elbeszéltek egymás mellett. Nem az 1,4 vagy 1,5 szorzón van a hansúly, hanem hogy Te a 2000Mah nak a töltésére írtad a 2000*1,5/160-at, de Ő a 3000mAh-s kapacitásról indult (mert az van ráírva :)) az aksijaira).

(#11062) Kernel válasza kugyu21 (#11061) üzenetére


Kernel
nagyúr

Gondoltam egyébként erre is, hogy esetleg zavarkeltő, de inkább abból indultam ki, hogy ez a része bizonyára adja magát. Mindegy most már...

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11063) TeeJay


TeeJay
félisten

akkuval kapcsolatban kérdezném

18V-os akkus csavarozóban NiCD akku van
értelem szerűen a töltője nem tudja kisütni csak tölteni
hogy lehetne kicsit felhúzni az akkut hogy újra rendes teljesítménye legyen?
gondolom vagy 12 cella lehet benne sorba kötve és én arra gondoltam vennék egy olyan izzót amivel 12V-ig tudom meríteni párszor és feltölteném egyből

ha 12V-os izzót veszek az nem biztos hogy jó mert nem aludna el még 8V-on sem az meg már kinyírja a 12cellát ugye?
24voltos izzót vegyek?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#11064) And válasza TeeJay (#11063) üzenetére


And
veterán

"ha 12V-os izzót veszek az nem biztos hogy jó mert nem aludna el még 8V-on sem az meg már kinyírja a 12cellát ugye?
24voltos izzót vegyek?"

Ez a komplett felvetés elvi hibás: egy izzólámpa mindig, minden körülmények között egy ellenállás marad, amely ráadásul nem lineáris, a hideg ellenállása kisebb, mint a normál üzemi. Vagyis teljesen mindegy, hogy névleg hány voltos típust kötsz egy akkumulátorra: ellenőrzés nélkül mindegyik képes a teljesen nullára kisütni bármely akkupakkot. Egy izzónak nincs olyan tulajdonsága, hogy bizonyos feszültség alatt nem vesz fel áramot. Bármekkora feszültséget mérhető rajta, áram is folyni fog. Ezért odafigyelés nélkül ki fogja nullázni, csak az időtényező változhat az izzó névleges teljesítményétől, az ellenállásától függően. Egy izzó önmagában erre nem nyújthat megoldást, csak kiegészítő feszültségfigyelés mellett, utóbbi mellett pedig lényegtelen, hogy a kisütő terhelés izzó-e vagy bármilyen más terhelés.

(#11065) TeeJay válasza And (#11064) üzenetére


TeeJay
félisten

ok de akkor hogy lehet egy akkus csavarhúzó akkuját kicsit felfrissíteni ha sorban van benne vagy 12cella összeforrasztva
és ugye csak egy sima töltő jár hozzá ami 18V-al nyomja bele a kakaót
töltsem fel és raktam be a fúróba aztán kössem ki az indító gombot és amíg forog a motor addig merítsem majd ismét töltés?
azért gondoltam hogy valahogy 12V-ra kellene meríteni mert akkor mindegyik cella kb. 1V-ra merül
bár 0,9-re kellene IPC-ből kiindulva tehát inkább 10,8V-ra kellene

azért gondoltam az izzós dolgot mert egyszerű rácsíptetni a két érintkezőre és ha épp tévézek látom mikor nem fog már égni és akkor kész

vagy a végén muszáj leszek venni egy multimétert és vigyelni mennyi kakaó van még benne

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#11066) And válasza TeeJay (#11065) üzenetére


And
veterán

18V névleges feszültségű NiMH-telep nem 12, hanem 15 darab cellát tartalmaz: 15 x 1,2V= 18V. A kisütési határ pedig minden gyártó szerint 1V / cella, alatta elhanyagolható töltést tartalmaz, így 0,9V / cella is 13,5V telepfeszültséget jelent. A lényeg, hogy ezt: "vagy a végén muszáj leszek venni egy multimétert és vigyelni mennyi kakaó van még benne" nehezen tudod elkerülni, és a folyamat úgy sem lesz automatikus, állandóan figyelned kell, hogy a mélykisütést elkerüld.

(#11067) Kernel válasza TeeJay (#11063) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az izzós kisütéssel mindig is az volt a gond (egy cellánál is), hogy óhatatlanul elfelejti az ember és "kinullázza" az akkut, ami már kártékony.

Soros celláknál még nagyobb a gond, mert a leggyengébb cella hamarabb lemerül, de a kisütőáram továbbra is folyik, ezért 0V után átfordul a negatív tartományba. Vagyis ilyenkor már az erősebb cellák dolgoznak rá, fordítva (kicsit hasonló, mint amikor szkanderban lenyomják a gyengébbet).

Erre születtek egyszerű diódás védelmek (dióda és izzó vagy ellenállás sorba). A dióda 0,7-0,8 V alatt már már nem vezet, csak ezzel meg az a gond, hogy a jelleggörbe nem szögletes, erre a célra túl enyhe meredekségű. Vagyis, ha beállítunk valamilyen áramot a csúcsfeszültségre, 1 vagy 1,1 V körül alig folyik az áram, így végtelenség kivárni a normális kisütést.

Természetesen születtek egyéb áramkörök is, vagy amit én csináltam régebben, műveleti erősítős komparátor, ami már hajszálpontosan kapcsolt relét, ellenállást.

18 voltos akkuban 15 cella van, vagyis 15*09 = 13,5 V alá nem szabad kisütni.

De egyébként én másra jöttem rá. Van például 2,4 vagy 4,8 V-os csavarhúzóm is, aminek a celláját a BC-700 töltőbe darabonként bekötve próbáltam regenerálni. Ehhez nem vágtam szét egyébként, hanem hosszas eljárásban mindig másikra kötöttem rá. Bekötéshez van egy eszközöm, erről már írtam

Látszólag felhúzta a kapacitást, azonban nem mondanám, hogy elégedett voltam az eredménnyel és nagyon tartós lett volna. Próbáltam 12 V-os telepből bontott akkukat is regenerálni, az sem lett tökéletes, bár amikor elkezdtem napokig rajta hagyni a saját töltőjén, mintha kezdett volna jobban magához térni az ellustult akku.

Igazi áttörést azonban az autóhoz használatos tirisztoros, áramszabályzós töltő hozott, ami fázishasító impulzusaival állítólag jót tesz a szulfátosodás ellen, ami a teljesítmény fő korlátozója tud lenni. Ha feltételezzük, hogy nincs olyan cella a csomagban, ami önkisüléses / átvezetéses, vagyis túl hamar lemeríti önmagát. Ezt méréssel ki kell szűrni, de akár még ezen is javíthat a tirisztoros töltő.

Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a nagy töltővel odapörkölök neki, igény szerint tekergetem az áramot, de közben figyelem azt is, hogy ne melegedjen túl (langyos-meleg lehet), valamint mérem a feszültséget is, amit cellánként 1,55 V-ra kell feltornázni, majd ezen a szinten tartani. Vagy legyen 1,5 V, ha óvatosságra játszunk.

Így hagyom 10-15 óráig. Legközelebb, ha lemerül, ismét így töltöm.

Vagy lehetne próbálkozni szulfátlanító áramkörrel is, ami szintén impulzusokkal dolgozik, kicsit másképp, de nekem egyszerűbb volt ez.

Más kérdés, hogy időközben Ni-Cd --> Li-ion átalakítást is csináltam egyes szerszámokon, így lassan már nem is lesz szükség a fentire (most, hogy már rájöttem a trükkjére).

Li-ion átalakításhoz van egy érdekes videó: [link]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11068) kugyu21 válasza Kernel (#11067) üzenetére


kugyu21
senior tag

De akkor a töltőjét is cserélni kell. Azt hogyan oldottad meg?

(#11069) Kernel válasza kugyu21 (#11068) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ezt a "kiképzést" csak néhányszor kell elvégezni, utána javul az akku állapota és már a gyári töltő is megfelel. De inkább csak kisáramú töltő, ami nem nagyon fűti az akkut.

6 órás gyorstöltő nem ajánlott szerintem, túlfűti. Ráadásul nem is időzítős, az emberre van bízva, hogy mikor veszi le, vagy felejti rajta.

A kritikus 1,55 V fölé emelheti a feszültséget, ami a gázfejlesztő küszöb ezeknél. Hiába állítólag a mai Ni-Cd akkuk már olyan összetételűek, hogy bizonyos gázrekombinációs képességgel is bírnak, de azért jobb a "békesség".

Hőmérséklet szempontjából is állítólag nagyon jól bírja a meleget a Ni-Cd, de azt sem fontos mindig erőltetni. A tirisztoros kiképzés, felügyelet mellett más kérdés, annyi belefér néha.

Ezért a túl erős gyári töltés helyett már korábban beálltam a C/10 áramú töltésre, ami 24 óra alatt sem melegíti lényegében. Jó akkunak ez is megfelel, romló állagúnál jönnek a problémák. De az állagot jobban rongálja szerintem a 6 órás gyári gyorstöltő, összehasonlítva olyan szerszámmal, amihez gyárilag is gyengébb (nem túlmelegítő) töltőt adtak.

Az áram csökkentése a gyári töltő átalakításával lehetséges, másik dugasztáp használata például, ellenállással beállított áram, bemérve az induló és végáramot, hogy nagyjából jó legyen.

Vagy legutóbb már a tirisztoros töltő rendszeres használatán / csatlakoztatásán is gondolkodtam. Ezen az áramot kisebbre is lehet állítani, mindig igény szerint. A meredek impulzusok pedig eszerint jót tesznek az akkunak. A gyári töltők egyszerű diódás egyenirányítója is ad egyébként áramcsúcsokat, a szinusz felfutása miatt, de az lágyabb.

Csak a vizuális példa kedvéért, noha itt nem akku szerepel, de a lényeg hasonló, illetve akkunál a soros belső ellenállás korlátozza az áramot:

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11070) kugyu21 válasza Kernel (#11069) üzenetére


kugyu21
senior tag

Bocsi, nem voltam elég egyértelmű, a Li-ion-os átalakításra gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#11071) Kernel válasza kugyu21 (#11070) üzenetére


Kernel
nagyúr

Például az egyik 4,8 V-os csavarhúzóba befért 2 db 18650 egymás mellé, párhuzamos kötésben. Szokványos DC-jack van rajta, oda kivezettem az akkut. Ezen keresztül bármelyik 4,2V-os Li-ion töltő rádugható, megfelelő csatlakozóval ellátva.

Akár USB-modul, akár dugasztáp formájú töltő, sőt még olyan töltőm is van, ami egy régi telefonból van kivezetve (az akku érintkezői), tehát a telefon elektronikája szabályoz, jelzi a töltöttséget. A csavarhúzóban eredetileg lévő dióda, LED, ellenállás kidobandó. A 2,5 V alá történő merítés kivédésére is van elképzelés, de az még várat magára.

Van egy másik 4,8 V-os, ez még világít is. Tönkrement akkuval bagóért jutottam hozzá nemrég. Halványan pislákoló rizsszemizzóit zseblámpából kivett LED-re cseréltem, nagyon durván világít.

Ebbe csak 1 db 18650 fért be, de az is bőven elég neki. Inkább a fentire lehetne mondani, hogy kettővel kicsit "túltoltam", de ártani nem árt. Mindkettő erős, szerintem jobb, mint volt. Hiába látszólag kevesebb a feszültség, de ez nem gond, mert a Ni-Cd terhelésre jobban csökken, a Li-ion viszont jobban tartja a feszültséget, időben is tovább, az alacsony önkisülés miatt.

Van egy kisebb, lassan 20 éve szolgáló 2,4 V-os B&D "műszerészcsavarhúzó", amibe a rekeszes kialakítás miatt 2 db 16340 fért el párhuzamos kötésben, ehhez soknak tűnne a 4,2V, pörög is rendesen, de nem vészesen. Amúgy is túl lassú volt eddig.

Ha 3 cella van sorba kötve, akkor persze 12,6 V-os Li-ion töltőt kell keresni, vagy venni egy ilyet, ami igény szerint beállítható. De ilyet nem csináltam, mert ez a gép még jó állapotban van.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11072) kugyu21 válasza Kernel (#11071) üzenetére


kugyu21
senior tag

Nekem nagyobbak, 9.6V, 12V és 18V-osak vannak. Azoknak az átalakítása érdekelne, de annyira nem értek hozzá, hogy ilyen paneleket tudnék használni.
Másrészt, a litiumos aksiknál meg, úgy tudom sarkalatos pont, hogy ne menjenek mélykisűlésbe, tehát annak a védelmét is meg kellene oldani. Plusz nem tudom, mennyire szeretik a sorbakapcsolást (már a NiCd akkupakkoknak is ez volt a legnagyobb baja, hogy jó lett volna őket egyesével tölteni.
Az általad ajánlott videót továbbnézve taáltam ezt:
https://www.youtube.com/watch?v=HJmMnJJPdv4

(#11073) Kernel válasza kugyu21 (#11072) üzenetére


Kernel
nagyúr

Az egyes cellák 2,7 V alá merítése ellen jó a korábbi videóban szereplő Li-ion alarm. Egy cellához egyébként ez nem is alkalmas, a hangjelzés működéséhez minimum két soros cella feszültsége kell neki. Csak sajnos egy külön kapcsolót is igényel, mert a gép fordulatszabályzója után nem lehet kötni.

Másik videóban az Imax B6 töltőt használja, ami balanszercsatlakozóval is rendelkezik. Ez egy plusz, de nem feltétel.

Laptopakkunál is vegyesen kapcsolt cellák vannak, az akkuba épített elektronika balanszírozást nem végez, csak figyeli a cellafeszültségeket. Probléma esetén legfeljebb megszakítja az áramkört.

De általában nem kell beavatkozni, mert a soros kapcsolású celláknak van egy ilyen sajátossága, hogy amikor valamelyiken túlszaladna a feszültség, olyankor megnőne* a felvett árama is, ezért mintegy bekorlátoz önmagának (majdnem, mint egy Zener-dióda). Miután a körben van még több cella is, így lényegében "áttolja" a feszültséget a többire.

*Az áram természetesen mindig csak egy és ugyanaz lehet egy soros körben, tehát végül csak a feszültséget "osztogatják" egymás között a cellák, amit érdekes módon általában sikerül úgy elosztani, hogy egyik sem töltődik túl.

Tehát amíg a cellák egészségesek, ebből nincs gond, ezért teljesen elfogadott módja a töltésnek, hogy vannak 8,4, 12,6, 16,8 V-os töltők, és így tovább.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11074) kugyu21 válasza Kernel (#11073) üzenetére


kugyu21
senior tag

A mellékelt linken az első eszköz elég furcsán kapcsolódik a témához..... :))
Az a kapcsoló azért kell mert használat közben lekapcsolom az ellenőrzést, de rendszeresen rákapcsolom ellenőrzésképpen?
A videóban 3,5V-ban jelöli meg a küszöböt ami alá ne merítsük.
A vegyesen kapcsolással kapcsolatban, a második videóban miért vannak még 2P-be is kötve? Szükség van erre?
Az önszabályzás, amit írtál, NiCd sorbakapcsolása esetében is igaz volt, vagy csak a LIIon esetében játszik?
Szerinted akkor nincs szükség az Imax balance funkciójára? Mert már kezdtem ráhangolódni, hogy az IPC mellé veszek egy Imax-et is a soros pakkok miatt.

(#11075) Kernel válasza kugyu21 (#11074) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ha kettő van párhuzamosan, nagyobb az áramterhelhetőség, két akkura oszlik el az áram, terhelés hatására kisebb a feszültségcsökkenés, mert kisebb az eredő belső ellenállás is. A kapacitás is duplázódik, ritkábban kell tölteni. Csak előny, hátrány nélkül (nyilván tovább a töltés, vagy a töltőáramot is duplázni kell). Ha valakinek elég egy géphez szimplán is, akkor elég, ezt így nem lehet tudni.

Az alarm LED-kijelzője idővel lemerítené az akkut, ezért sajnos le kell kapcsolni, bár nem tudom, miért nem megy automatikusan készenlétbe. Még nem rendeltem ilyet, nem tudtam közelebbről megvizsgálni, de egy gomb van rajta, amivel lehet programozni a riasztási feszültséget, tizedvoltonként.

Az akku gyári adatlapja mérvadó, nekem olyan cellák vannak, ahol 2,5 V-ot ad meg minimális feszültségnek, de nyilván nem fontos teljesen lemeríteni.

Az iMax balanszírozó / figyelő képessége nem rossz, de ahhoz ki kell képezni egy többpólusú csatlakozót.

Mindenféle akkut lehet sorosan tölteni, de ez nem mond ellent annak, hogy a -dU gyorstöltésnél nem egy szimpatikus dolog. Ez a működési elvből következik, ami egy rövid túltöltésen, belső túlmelegedésen alapuló eljárás. Sorosan egy és ugyanaz az áram folyik a cellákon, de szinte biztosan nem egyszerre fognak telítődni.

Kisebb áramon, illetve nem -dU technikát alkalmazva viszont van létjogosultsága a soros töltésnek, a mindennapokban ez egy természetes dolog, autótól kezdve stb. Így sem egyszerre telítődnek, de kisebb áramon és/vagy a kémiának megfelelő össz-feszültségkorlátot alkalmazva kicsit másképp alakul a helyzet. Például az említett önkorlátozó hatás miatt, amikor az egyiken megáll / lassul a növekedés, másikon pedig folytatódik a feszültség emelkedése. Ezek összege mérhető a töltőn, míg a végértéken megáll, utána már egyre csökken a cellák által felvett áram.

Egyéb akkunál, C/10 töltésnél meg eleve más a helyzet, amikor 15 óra alatt telítődik, de maradhat rajta tovább is, így mindegy neki, hogy az egyik mondjuk már 10 óra alatt tele lett, de csak 24 óra után veszem le az összeset.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11076) Andrew31 válasza lord_m (#10992) üzenetére


Andrew31
senior tag

Vettem egyet, szép, csillámpóni verzió. :D

Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.

(#11077) atees


atees
őstag

Sziasztok!
Ez a Tronic töltő mennyire ajánlott?
Eneloop akksihoz is jó? Most tervezek egy jobb készletet összerakni.

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#11078) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Megérkezett a Lii-500-as töltőm, azóta folyamatosan tesztelem az itthon lévő akksikat :)

Egy furcsaságot vettem észre, amit szeretnék kérni, hogy ha valakinek ilyen van, az csekkolja már le:

18650-es akksikat töltöttem vele, azoknál nem volt ilyen "gond"

Ma délelőtt beleraktam 4 db NiMh Nexus "2600" mAh-ás akksit, és az 1-2-es slotban engedte, hogy állítsam a töltési áramerősséget, de a 3-4-es slotban csak 300 mA-t enged, hiába nyomogattam a beállítási ciklusban (8 másodpercen belül) a CURRENT gombot.
Ha jól rémlik, a 18650-es akksiknál engedte, bár ott is az első kettő 500 mA volt, a 3-4 slot meg 300-al töltötte, most így rémlik.

Másnál is így van?

Most kiszedtem és valóban így van, a 3-4-es lsotban csak 300 mA-errel enged bármit is... Az enyém romlott el?

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#11079) Anonymus23 válasza Anonymus23 (#11078) üzenetére


Anonymus23
veterán

Egy kis fejlemény, ha kihúzom a tápot belőle, akkor engedi állítani, de most is volt olyan (3-4x teszteltem az állítást) és 1 most is beragadt az egyik tesztnél a 300 mA, a 4-es SLOTban...

Most már végképp nem értem:
Beállítottam 500 mA-re, elaludt a lámpa, és mikor rányomtam a 3-as vagy 4-esre, akkor megint 300 mA-el tölt csak, és nem is tudom állítani...(persze előtte nyomom a MODE gombot, hogy villogjon)
:Y :W

Ja és ugyanezt az akksit meg engedi az 1-2-es slotban magasabb árammal tölteni...

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Light Side

(#11080) Anonymus23


Anonymus23
veterán

Hát eléggé bosszús vagyok, mert amúgy a töltő nagyon jó lenne, de csináltam róla egy videót
:W

;) - The Power of the Light Side

(#11081) alex89 válasza Anonymus23 (#11078) üzenetére


alex89
senior tag

Valami egyedi probléma lehet, nekem megvan már egy ideje, gyakran használom töltök vele mindet mindenféle módban és töltőárammal, de nem tapasztaltam sem ilyen, sem pedig más problémát.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#11082) Anonymus23 válasza alex89 (#11081) üzenetére


Anonymus23
veterán

Igen, én is úgy sejtem.
Egyébként azt csinálja, hogy ha akkor dugom be a hálózati kábelt, akkor még lehet állítani a 3-4es slotban is bármire, majd kb 1 perc múlva magtól átvált 300mA-re, és onnantól kezdve a 3-4-es slotban lévőket már nem lehet állítani, csak ha megint kihúzom és bedugom a hálózati kábelt, de mindig visszavált 300-ra.
Az 1-2-es slot működik rendesen, ahogy a leírásban van,
Mindegy nyitottam egy dispute-ot, meglátjuk mit reagál az eladó.

;) - The Power of the Light Side

(#11083) Kernel válasza Anonymus23 (#11080) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ezt akkor is csinálja, ha az első slotok nem üresek?

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11084) Anonymus23 válasza Kernel (#11083) üzenetére


Anonymus23
veterán

Igen, este próbálkoztam én már mindennel, így készültek videók még a kínainak:

1 akksival a hiba 1:11-nél
4 akksival a hiba 1:09-nél

Kb 1 perc bekapcsolás után dobja el magát.
Kell a bizonyíték a reklamációhoz. :DDD

;) - The Power of the Light Side

(#11085) Csben válasza Anonymus23 (#11084) üzenetére


Csben
csendes tag

Szia! Meg tudod adni a linket, hogy kitől vetted az ali-n? Én is ilyet vennék és igyekszem minél több infót gyűjteni. Köszi

(#11086) Anonymus23 válasza Csben (#11085) üzenetére


Anonymus23
veterán

EZ volt.
Ne vegyél tőle, feltöltöttem 3 videót is, leírtam egyértelműen, de a videókon is látszik mi a gond, és nem akarja érteni. mondjuk én ~21 USD körül vettem, most nála már 40 felett van az ára.

;) - The Power of the Light Side

(#11087) Csben válasza Anonymus23 (#11086) üzenetére


Csben
csendes tag

Köszi, ennyiért nem is veszem meg!

(#11088) hzsolee


hzsolee
őstag

Nem tartozik a témához, de maga a töltő belefér a topikba. Ez a töltő tud 3,7 V Li-ion akkut tölteni. A kérdés annyi lenne, hogy telefon akkut (nokia bl5c) tudna tölteni, ha egy "kamu" akkuval kivezetem a polaritásokat?

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11089) GZoli7 válasza hzsolee (#11088) üzenetére


GZoli7
senior tag

Elvileg igen, de olcsóbban kapsz egy régi Nokia telefont, ha mást nem akarsz tölteni.

(#11090) hzsolee válasza GZoli7 (#11089) üzenetére


hzsolee
őstag

Hát nem kimondottan ez a cél... :) Több más akku is van (motorola,samu) amit tölteni kellene. A Lidlben volt egyszer olyan töltő amibe lehetett tenni ilyen cellákat.

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11091) Ádyka válasza hzsolee (#11090) üzenetére


Ádyka
őstag

Nézz egy ilyen állítható méretű Li-Ion töltőt 1000 Ft körül. Ez elég jól használható. [link]

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#11092) hzsolee válasza Ádyka (#11091) üzenetére


hzsolee
őstag

Köszi, ilyet még nem láttam, de jó ötlet. :R Közben ara gondoltam, egy régi telefon is tudhatja ezt ha arról kivezetem az érintkezőket :F

[ Szerkesztve ]

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11093) hzsolee válasza hzsolee (#11092) üzenetére


hzsolee
őstag

...arra... :B

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11094) Kernel válasza hzsolee (#11092) üzenetére


Kernel
nagyúr

Nemrég említettem, szintén kivezettem egy régi telefonból két szál vezetéken, azzal is tudok akkut tölteni.

Harmadik (középső) pont a hőmérő termisztor, hogy az akku túlmelegedése esetén le tudja állítani a töltést, ez kihagyható kompromisszum általában, vagy figyelni kell rá.

Bár elméletben egy zárlatos / átvezető, emiatt melegedő cella feltöltése ellen is védhet, ami akár ki is gyulladhatna, ezt biztonsági szempontból nem árt hozzátenni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11095) hzsolee válasza Kernel (#11094) üzenetére


hzsolee
őstag

Akkor ezt lesz a megoldás. :R

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11096) Tuja1


Tuja1
aktív tag

Sziasztok!

Tavaly vásároltam egy [TRONIC® TLGL 1000 A1] töltőt. Szükségmegoldás volt, mert 9V-os akksijaim is vannak.
Most pedig végre volt [TRONIC® TLG 1000 C5] és meg is vettem. Normális dolog, hogy ciripel? Üresjáratban is, de töltéskor még cifrázza is! Kifejezetten zavaró. Szerintem cserés lesz. :U

hzsolee: ha érdekel a TLGL 1000 A1 akkor írj rám.

[ Szerkesztve ]

Mindenkinek megvan a maga keresztje.................csak van aki fel is mászik rá! •°°•. Bombay éghajlata olyan egészségtelen, hogy lakosai máshol laknak.,.•°°•.

(#11097) alex89 válasza Tuja1 (#11096) üzenetére


alex89
senior tag

Nekem is rémlik valami nagyon minimális "ciripelés", de egyáltalán nem volt zavaró és úgy emlékszem üresjáratban nem csinálta. Ha úgy érzed, hogy ez rendellenes mértékű nálad, akkor vidd vissza. Lidl-nél nem csinálnak ebből problémát, azt sem nézik mi van a dobozban amit visszavittél :DDD

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

(#11098) hzsolee válasza Tuja1 (#11096) üzenetére


hzsolee
őstag

Köszi, de Kernel telefonos megoldása lesz a nyerő. C5 nekem is van, de nem ciripel. Amúgy meg megnézik mi van benn. Led refit vittem vissza, hülyére forgatta a doboz tartalmát, de visszaadták a pénzt.

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11099) hzsolee válasza hzsolee (#11098) üzenetére


hzsolee
őstag

Bocsánat C4

A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."

(#11100) alex89 válasza hzsolee (#11098) üzenetére


alex89
senior tag

Három alkalommal vittem vissza műszaki cikket, két különböző üzletbe és magam is furcsálltam, de nem nézték meg egyik alkalommal sem, ki sem nyitották a dobozt, leszámolták a lóvét és viszlát :) Érdekes még, hogy szinte bármit visszavihetsz indoklás nélkül 30 napon belül és visszafizetik az árát.

''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.