Hirdetés

2024. június 17., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6453) poffsoft válasza udi (#6450) üzenetére


poffsoft
addikt

:DD Én sem gonoszkodásnak értettem. 21-re lapot húztam!

[ Szerkesztve ]

(#6465) Racecam


Racecam
MODERÁTOR

A topic átesett egy nagytakarításon. Akinek törölt hozzászólásra ment válasza és arra is vonatkozott, szintén törölve lett a postja.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#6466) Nyugdíjas válasza Racecam (#6465) üzenetére


Nyugdíjas
nagyúr

Akkor én nem voltam rossz ezek szerint:B

‎"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."

(#6467) Racecam válasza Nyugdíjas (#6466) üzenetére


Racecam
MODERÁTOR

Dehogy!! :)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#6468) poffsoft válasza Racecam (#6465) üzenetére


poffsoft
addikt

:C :R
Asszem én sem rosszalkodtam ...

[ Szerkesztve ]

[ Szerkesztve ]

(#6469) gael


gael
tag

Sziasztok!
Már elég régóta olvasgatom a topikot , és soha nem gondoltam volna , hogy egyszer úgy kell írnom ide , hogy át lettem ejtve. Mielőtt belekezdek előrebocsátom , hogy a figyelmetlenségemnek köszönhetem , hogy sikerült palira vennie az illetőnek , de mentségemre szóljon , hogy egy olyan őstagról van szó , akinek több mint 300 hirdetése volt , az összesítőbe mikor beírtam a nevét 0 pozitív és 0 negatív jött ki (nem tudom mit csesztem el). Kicsit fura volt ennyi üzlettel semmi pozitív , de siettem , mert ez hétvégén történt és hétközben nem vagyok túl mobilis , tehát le kellett zavarnom gyorsan a boltot. 7.-én Szombaton késő du. találkoztunk az Árpád-híd -nál a felüljáró alatti parkolóban. Ott vettem át tőle az alaplapot , amin rajta volt rendeltetésszerűen a socket védő és......itt vétettem egy óriási hibát , nem vettem le róla , hogy megvizsgáljam az érintkezőket. Bár valószínüleg hiába tettem volna szakadt az eső és meglehetősen sötét volt (igaz az autó belső világítása adott némi fényt. Hazavittem a közel 3 év garanciával vásárolt lapot , otthon még egyszer kivettem a csomagolásból , örülten neki egy kicsit , aztán vissza is raktam , mert egy másik géppel kellett foglalkoznom , amit időre vállaltam (ballagási ajándék-nak), és van néhány fórumtárs , akiknek beszéltem erről (Tőlük vásároltam hozzá alkatrészeket) , sürgősség kapcsán. 5 nappal a szóbanforgó lap vásárlása után sikerült befejeznem a "vállalt" gépet és ekkor tudtam foglalkozni a sajátommal. Nos mikor beépítettem és eltávolítottam a socket védőt , rögtön láttam , hogy az egyik érintkezőn másképp törik meg a fény. Ekkor elöntött a düh , egy pillanat alatt rájötten mekkora f@sz vagyok , de azért beleraktam a procim. Indítás után szépen postol , ekkor egy kicsit megnyugodtam , de hamarosan csak sötét képernyő fogadott , és többé már nem volt hajlandó működni. Ekkor jeleztem a tisztelt kollégának a dolgot , mire azt válaszolta , hogy Ő nem vette észre a hajlott "lábat" lejárt a 3 nap vigyem vissza gariba. Tudtam , hogy ezt le kell nyelnem és vittem másnap. Aztán kiderült , hogy ott nem olyan hülyék mint én , 2 perc után szépen rámutattak a problémára. Kérdésemre , hogy mehetett e egyáltalán az előző tulajnál a lap ilyen állapotban (vagy tudatosan b@sztak-e át?) azt válaszolta , hogy mehetett , de egy-két procicsere után ez megadja magát. Gari nincs érthető okból. Jeleztem a történteket a kedves fórumtársnak , amire a válasza ez volt: "Mit reagálhatnék ? gondolod nekem kellene benyelnem , holott nálad romlott el ? Nálam lehet
hónapokig mehetett még volna ."
Ez már kicsit sok lett. 34k huf az , amivel megkárosított , de jeleztem felé , hogy nem ez az utolsó lépés amit megteszek annak érdekében , hogy visszakapjam a pénzem. Az illető: Savanya
A hírdetése: [link]

Bocs , hogy hosszú voltam , de nem szerettem volna a részleteket kihagyni.

[ Szerkesztve ]

(#6470) poffsoft válasza gael (#6469) üzenetére


poffsoft
addikt

25 pozitív és 4 negatív...

[ Szerkesztve ]

(#6471) gael válasza poffsoft (#6470) üzenetére


gael
tag

Tudom , később (későn) megnéztem újra. Lehet elgépeltem a nevét és nem írja , hogy ilyen tag nics

(#6472) udi válasza gael (#6469) üzenetére


udi
őstag

Ez a totális pofátlanság amit csinált :W
Dobtam neked privit is :U

Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749

(#6473) Savanya


Savanya
addikt

Mivel a hibáról nem tudtam miért lennék pofátlan . Egy-két apróság azért ide illik : vett egy lapot az enyém előtt és érdekesség az is hibás lett ... másik nagyon sürgös volt és a kért árat megadta , ezért beszóritottam aznap pedig nem értem rá . Hazafele eszembe jutott mintha a hátlapot nem láttam volna ezért fel is hívtam és hétfői nap pótoltam is azt / furcsa módon semmit nem mondott hogy hibás a lap / . 3 nap lejárt ezért tovább az ő felelősége minden .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#6474) poffsoft válasza udi (#6472) üzenetére


poffsoft
addikt

:D :C

[ Szerkesztve ]

(#6475) edipqe válasza Savanya (#6473) üzenetére


edipqe
senior tag

teljesen jogosh vannak akik 3 nap után elzavarják a vevőt, meg lehet érteni....DE én amig nem kapok visszajelzést h megy a dolog, addig ulok a pénzén és nem költöm el.
Én mielött eladok vmit készitek képet vagy mást h tudjam bizni hogy nekem még jo volt.

a vevő szvsz ott cseszte el hogy nem tesztelte kifizetés elott.

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#6476) gael válasza Savanya (#6473) üzenetére


gael
tag

Ezt nem veszi be senki , hogy a hibáról nem tudtál. Valóban volt előtte egy lap és RiddleR -t meg is lehet kérdezni nyugodtan mi volt a szitu. Mellesleg , ha már itt tartunk te állítottad róla , hogy egyszer átb*szott téged. Ennek ellenére Ő teljesen korrekt volt. Leírom mégegyszer hogy megértsd végre: olyan lapot adtál el ~3 év garisként , aminek nem lehet érvényesíteni a garanciáját. Ne találd ki azt , hogy nem vetted észre azt , mikor elgörbült a "láb".....A szervízben megmondták , hogy ebbe valószínüleg beleejtették a procit és kizárt , hogy a tulaj nem vette észre.

edipqe: Ott hibáztam óriásit , mikor nem néztem meg a foglalatot átvételkor.

[ Szerkesztve ]

(#6477) Sanyi2007 válasza gael (#6476) üzenetére


Sanyi2007
aktív tag

Azt gondolom, hogy tényleg ott kellett volna megnézned, utólag már én sem adnám vissza, és azt gondolom, teljesen jogosan. (ahogy, az üzletben sem cserélik ki, ha fizikai sérülés van). Valószinüleg igen dühös is lennék, hogy engem hoznál kellemetlen helyzetbe saját figyelmetlenséged miatt. -ezt ne vedd személyeskedésnek, hiszen nem is ismerjük egymást. De azt gondolom, az üzletelésnek vannak íratlan szabályai, amibe ez nem biztos hogy belefér. Nem postai úton ment, ott és akkor megvolt a lehetőséged.
Sajnálom hogy emiatt kár ért. Ahogy a mondás tarta:
Az élet a legjobb iskola, csak néha magas a tandíj. (ezt egy 1M-ós tözsdei bukás után olvastam, meg ezt is: Life is hard, but harder, if you are stupid) utólag keresű mosollyal olvastam ezeket :(((

(#6478) Weaver válasza Sanyi2007 (#6477) üzenetére


Weaver
senior tag

ehhez annyit fűznék hozzá, nemcsak erre az esetre vonatkozóan, hogy mindenki átvétel előtt csekkolja le a cuccot működés közben, aki ennyire drága használt hw-t vesz. lehetőség szerint. én tuti nem adtam volna ki ennyit pénzt, ha nem látom vagy nálam vele együtt, vagy nála a alaplapot működés közben. ez nagyon sok pénz...

(#6479) gael válasza Sanyi2007 (#6477) üzenetére


gael
tag

Az a bajom , hogy ő tudta mit ad el (ha figyelmesen olvastad a történetet) és ennek ellenére nem tájékoztatott , hogy bocsi a procifoglalatban el van görbülve egy láb ,de nem gáz mert megy még a cucc , csak majd ha gariztatni kell , akkor a hajadra kenheted az egészet. Ő ~3 év garival adta a lapot.. Egy fizikailag sérült lapra mennyi a gari szerinted?
Nem sértődöm meg , csak ha te így állsz az ügyfeleidhez , és még fel is vállalod , akkor nem tudom , hogy gratuláljak-e a mentalitásodhoz , vagy csak szimplán csodálkozzak.
Az , hogy én figyelmetlen voltam az nem kifejezés , és ennek hangot is adtam nem túl finoman , akkor dícsérjük meg savanya nevű fórumtársunkat : csak így tovább , ne add fel , ez máskor is bejöhet , így kell jó áron megszabadulni egy problémás hardvertől. A becsület meg kit érdekel , a cash a lényeg

Weaver: A #6469 elején leírtam , hogy miért bíztam meg benne , adta a garlevél másolatát , gondoltam ha baj van max viszem gariba. Benéztem.... maximálisan igazad van :R

[ Szerkesztve ]

(#6480) edipqe válasza gael (#6479) üzenetére


edipqe
senior tag

őőőőőőőőőőőőőő a gar másolatát :F :U

ezt olvastátok?
[link]

[ Szerkesztve ]

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#6481) Weaver válasza gael (#6479) üzenetére


Weaver
senior tag

mondjuk ebben igazad van, mert ha garis a cucc (az garilevél alapos szemrevételezése adás-vételkor ugye fontos) én is ugy vagyok vele, hogy nem tudnak átbaszni, mert ha gáz van cserélik, és kapok egy újat. így még adott esetben jól is járok. a te esetedben ez tényleg óriási szívás.

edipqe: hát. így van... a feketepontok nem termelődnek csak úgy maguktól... eg biztos: akinek 1-nél több negatívja és nem nagyban üzi (mint pl Joces) azzal én tuti nem fogok üzleteni, adjon bármit, bármilyen jó áron.

[ Szerkesztve ]

(#6482) gael válasza edipqe (#6480) üzenetére


gael
tag

A garlevél másolattal semmi baj nem volt , szó nélkül elfogadták

(#6483) djculture


djculture
félisten

Nem akarom visszahozni a teló témát emberek de az a teló igy sose volt működőképes, ezt még a feltett képekböl is látszik nekünk elektroműszerész kollégáknak hogy valaki rendszeresen nagy méretű fémtárgyal feszegette és evvel eltörte az alaplapot.

(#6484) I_Am válasza djculture (#6483) üzenetére


I_Am
veterán

Az alaplap nem tört el és fejezzük be a telos témát.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#6485) gizda válasza djculture (#6483) üzenetére


gizda
senior tag

de meg lehet csinálni :F
I_Am -de ,az alaplapról tört le tegnap megnéztük mrlujoak-kal is !
kavicssli - fekete pont

[ Szerkesztve ]

gizda felhasználónak 18 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon ! wasqda@gmail.com

(#6486) g@bo válasza gael (#6476) üzenetére


g@bo
nagyúr

Savanya elég sok emberrel üzletelt, kizárt, hogy direkt átvert volna.

Amúgy, a te szavahihetőséged miért lenne elfogadhatóbb, mint az eladóé? Látta valaki, hogy nem te ejtetted bele a procit?

Vettem a vaterán egy gameboyt, fóliásnak hirdette a faszi, sötét volt, este 8 óra... csak a 7es busz fényénél néztem meg a fóliát, ami egy ragasztószalag volt... lekaptam, alatta tiszta karc az újnak hirdetett masina, azonnal hivtam, hogy ácsi. A vétel után 5 perccel elküldött a francba, hogy megnéztem, kifizettem a cuccot, igy jártam. Tanultam belőle.

Fizikai sérülést helyben ellenőrizni kell, de nem jelenti azt, hogy egy lepattant ellenállást, a hátlapon csavarral megkarcolt nyákot kiböksz, ettől függetlenül a lap vizuális szemrevételezésének elmulasztása nagy hiba volt, ehhez az eladónak is célszerű lenne ragaszkodnia, esteleg pont a saját védelme érdekében....

(#6487) Speed® válasza gael (#6469) üzenetére


Speed®
HARDVERAPRÓD

Kellemetlen, de Savanyát is megértem. 3 nap az 3 nap. Ennyi.

Ami a lapot illeti: nekem volt hasonló szitus AB9 QGT lap a kezeim közt, teljesen hibátlanul ment miután megigazgattam tűvel az ominózus lábát.
Ha nagyon sz@rul néz ki, esetleg keresd meg helkist, ő letört procilábakat forrasztgatott, ha a forrpont ép, be tud ültetni újat is.

(#6488) g@bo válasza Weaver (#6481) üzenetére


g@bo
nagyúr

nekem pl 5 feketepontom van, abból tudom, hogy 2 nyervákoló vágott be 1-1 et, akikkel meghiúsult a bolt. én se kaptam meg amit akartam, ezé lemondtam, hopp egy pötty. egyet tibiajax srác vakart be, mert hirtelen tönkrement a lap, amit tőlem vett, és nem voltam hajlandó én elintézni neki, mivel a garlevél pont ezért volt nála....

ettől függetlenül több mázsa cuccot eladtam, ami után piros pötty nem keletkezett, de amig elégedett az ügyfél, nem izgat a pöttyözés. amúgy garancia b!zi vagyok, nem adok, és nem veszek papiros gar nélkül semmit.

(#6489) gael válasza g@bo (#6486) üzenetére


gael
tag

....aztán rájöttem , hogy nem reagálok a hsz.-edre

Speed(R): A 3 napot én is megértettem , el is vittem a szervízbe. Azt nem értem... na mindegy nem írom le mégegyszer

[ Szerkesztve ]

(#6490) syckaloz válasza Savanya (#6473) üzenetére


syckaloz
aktív tag

Savanya: Tudtál a lap sérüléséről bármi infót?

[ Szerkesztve ]

(#6491) tothl válasza djculture (#6483) üzenetére


tothl
addikt

Hagjyatok már azt a b.zi telefont komolyan. Örülök, hogy ezekből a szar képekből ilyen jól megállapítottátok... :)

(#6492) #72042496


#72042496
törölt tag

Sziasztok!

Megosztok egy történetet. A szereplők: nándika, djtooomi, Armando_19, jómagam, valamint egy DFI Lanparty UT ICFX3200-T2R/G alaplap.

A lapot nándikától vette djtooomi, mígnem egyszer csak elromlott - se kép, se hang, nem indítja a gépet. Mivel hivatalos, papíros garancia van rá, elpostázta nándikának, aki pár napon belül egy tökéletesen működő lapot juttatott vissza djtooomi részére. Ő be is építette a gépébe, használta tovább.
Történt, hogy ez a lap egy djtooomival kötött, beszámításos üzleten keresztül hozzám került, én pedig Armando_19-nek adtam el. Ő szólt rám később telefonon, hogy se kép, se hang, a lap nem indul, pedig két eltérő konfiguráció alatt is kipróbálta. Egyértelmű, hogy a DFI halott.

Armando_19 felhívta nándikát is, aki elmondta, hogy tudott arról, hogy ez a lap rossz, mert djtooomi szólt róla. Már meg is beszélték a visszajuttatás részleteit, de ezen a szinten nem jutott túl a dolog, vagyis a lap soha nem érkezett meg Hozzá. Arra gondolt, hogy djtooomi elnézett valamit, s a deszka tökéletesen működik.

Ezek után nándika privátban nekem is megerősítette, hogy a lap nem került Hozzá vissza. Djtooomival voltak még függő dolgaink, így ma újra találkoztunk személyesen. Elmondtam, mi a helyzet. Csodálkozott, hiszen a lap járt nándikánál, aki orvosolta a hibát.

Egyértelmű, hogy mindkét verzió nem lehet egyszerre igaz. Az sem fordulhat elő, hogy az egyik fél véletlenül elnézett valamit. Valaki hazudik, de mint a vízfolyás! Az érintettek kaptak linket erről a hozzászólásról - remélem, minél előbb tisztázódik a helyzet, ill. hogy a hazugot kicsapjátok innét, tisztelt Moderátorok! Az ilyen embernek nincs helye a PH!-n!

A lap kérdése úgy néz ki, megoldódik. A deszka hangkártyáját pótlólagosan sikerült beszereznem, már itt van nálam. Odaadom Armando_19-nek, aki így már vissza tudja vinni nándikához a lapot. Úgy értesültem, hogy nándika addig egy hasonló árfekvésű P35-ös deszkát ajánlott fel Armando_19 részére a DFI helyett.
Armando_19-nek egyébként jár egy piros pont, mert nagyon korrekt volt, abszolút nyugodtan kezelte az ügyet. Hosszan mesélte, milyen jó is lesz ez a lap, erre föl kiderült, hogy rossz... égett is a képem, pedig egyáltalán nem bukott ki rám, sőt, még azt is vállalta, hogy a rossz lap garanciáját elintézi! :R

[ Szerkesztve ]

(#6493) littlelion21 válasza #72042496 (#6492) üzenetére


littlelion21
addikt

Apa, kezdődik...!
Nekem olyan deja vu-m van ezt olvasva, bár ne legyen igazam...

[ Szerkesztve ]

(#6494) szacsee válasza #72042496 (#6492) üzenetére


szacsee
nagyúr

Van egy tippem ki a hunyó, mert Armando sem, nándika sem az a fajta és Téged sem olyannak ismerlek.
Viszont djtooomi, már volt djtoomi és djtomi is.
Ezeket és a körülötte levő irományokat, valamint a hivatkozó hsz-okat megéri elolvasni.
Peace, akinek nem inge nem veszi fel. :D

[ Szerkesztve ]

(#6495) Genius007 válasza #72042496 (#6492) üzenetére


Genius007
őstag

DFI Lanparty UT ICFX3200-T2R/G ? :F

LOL! Azt a lapot én üzleteltem el djtoomi (vagyis új regje djtooomi-val) :U
Nálam ment rendesen a lap, de mivel kampós volt a chipset felfogatása, elcseréltem egy GigaByte DS3 lapra djtoomival!

A lap ment nála rendesen, aztán említette pár hét múlva, hogy meghalt nála a lap.
A garancia levelet az üzletelés során oda adtam neki, mondtam is, hogy küldje el a garancia levelet nándikának, mert elfelejtette lepecsételni!
És mivel nála volt a garancia papír, ezért engem hidegen hagyott a dolog!
(na meg azért is mert nálam ment, és pár hétig nála is!) :U

Gondoltam az "előzményeket" megosztom veletek! :R

Mod.: A Lap normálisan müködött nálam, irtam is nándikának mikor beszereltem, hogy minden rendben a lappal! És mint mondtam djtoominál is jó volt, EGY IDEIG!

[ Szerkesztve ]

Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu

(#6496) nándika válasza #72042496 (#6492) üzenetére


nándika
aktív tag

Sziasztok!

Tehát a kérdéses ügyre válaszolva.

Nem Djtooomi volt a lap vásárlója Genius 007 kollega. Pár hét elteltével kaptam Djtooomi-tól egy privátot hogy a lap agyhalott lett, kérdezte hogyan intézük a garanciát?! Én megadtam minden elérhetőségem címmel tel.számmal amire semmilyen reakció nem volt kivéve azt hogy küldi és én vártam is ,de csak nem érkezett meg.

Az Ő verziójával csak 2 dolog sántít de nagyon:
1, A lap utolsó darab volt tehát ha akartam volna akkor sem tudom neki cserélni, szószerint az utolsó mert már 2 hónapja rendelni sem lehet.
2, Aki vásárólt már nálam tudja hogy a DFI garija sajnos 30nap mert a nagyker visszaküldi a gyártónak javitani vagy ha olyan baja van akkor cserélik, de ez sem 2-3nap.

Bocsánat 3 dolog. A 3. az hogy én nem vagyok elktromüszerész és nem állok neki egy lapon alkatrészeket cserélgetni hisz tudjuk ez garnciavesztéssel jár.
Armando_19 első szava az volt ránézésre a lap nincs sérülve vagy forraszgatva.
Kérdem én mit is javítottam ezen a lapon?

Részemről ennyi lenne. :R

A lap természetesen garis és intézem a továbbikat.

[ Szerkesztve ]

A bárányok hallgatnak!

(#6497) Genius007 válasza nándika (#6496) üzenetére


Genius007
őstag

" 1, A lap utoló darab volt tehát ha akartam volna akkor sem tudom neki cserélni, szószerint az utolsó mert már 2 hónapja rendelni sem lehet. "

Ez így igaz! Még a telefonban is mondtad, hogyha kell akkor most vegyem meg, mert ez az utolsó darab! :R
Még idejében sikerült lecsapnom rá! :D

Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu

(#6498) Genius007 válasza szacsee (#6494) üzenetére


Genius007
őstag

Nem akarok djtoomiba "belerúgni" de én igy keresnék a nevére > djtoomi :U

Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu

(#6499) szacsee válasza Genius007 (#6498) üzenetére


szacsee
nagyúr

Szerintem bátor egy gyerek...ha jól tudom még az. :D
Ha itt nem is lesz kidobva, vagy bannolva, mivel IPbann sem gyó mán, meg újraregel.. :(((
Aszondom megtalálja eccer zsák a foltját, ha nem is a fenti emberkék személyében, de rátalál olyanra, aki elöbb üt, aztán kérdez. (igaz az nem én leszek, mivel megválogatom kivel üzletelek, no meg békeszerető keresztény csávó vagyok :) ) Törött álkapoccsal, törött kézzel meg magyarázkodhat, írkálhat a fórumba.. ;]

Ja mondom csak , hogy KIEMELT MODERÁTORI FIGYELMETélvez a topik!! :)

[ Szerkesztve ]

(#6500) shteer válasza szacsee (#6499) üzenetére


shteer
titán

djtooomi pedig kiemelt moderátori probléma :)

..szerintem jónak tűnik

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.