- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Aktív témák
-
-
Anno én is jártam úgy a 9600xt karim eladásakor hogy jelentkezett rá 1 srác (az itteni nevére már nem emléxem, de msn-en ''Necromancer'' néven volt fenn), msn-en lefixáltuk a dolgokat, aztán mebgeszéltük hogy Debrecenben talizunk (épp ott melóztam akkor) és ott megütjük az üzletet. A megbeszélt idöpont ellött 2 nappal mondtam neki hogy másnap megbeszéljük akkor pontosan hol találkozunk. Másnap nem volt msn-en és azóta sem. Gyanitom hogy letiltott, de hála istennek volt más érdeklődő is a karira, és igy nem is foglalkoztam vele. De azért vannak gyökér emberek még a földön. Nem csináltam volna belőle nagy ügyet ha visszamondja, de legalább akkor szólt volna hogy akkor bocs de nem kell.
Amúgy észrevettem hogy az utóbbi idöben egyre több ilyen ember jár a ph-ra. Azt hiszik ez itt a játszótér ahol mindent megtehetnek, és igérgetnek össze-vissza.
Tényleg jó volna valami rendszer ennek megoldására, mint pl vaterán vagy valami ami álltal lehetne minősíteni. -
Ismét egy (NEM) kellemes tapasztalat.
Hétfőn édesanyám multifunciós (MP390 -es) nyomtatója ''Megtelt a festékhuladéktartály'' üzenettel megállt.Ilyenkor még lehet egy 20-50 nyomtatni de a következő patroncserénél szó nélkül letilt a nyomtató! Mivel otthon dolgozik vele nap mint nap ,ezért felhívtam ''hanka''-t itt a ph-n mert ő azonnalra vállal ilyen tipusú hibák javítását [link] idézem:
''EPSON, CANON NYOMTATÓ JAVÍTÁSA!
- Canon esetén ''Hulladéktinta gyűjtője megtelt''
- Epson esetén ''A nyomtató egyes belső alkatrészeinek lejárt az élettartama''
hibaüzenet javítása és fejtisztítás. Ilyen hiba esetén a LED-ek (felváltva) villognak.
Ár: 2300.-tól 3500.-ig (típustól függően változik)
Cím: Bp., Hungária krt. 7.
Tel: 06(20) 212-4757''
Felhívtam ,mondta semmi gond ,vigyem nyugodtan minden epson canon típusú nyomtatóhoz van felszerelésük. Mondom ok ,de előtte azért még elküldöm privi-ben is a nyomtató pontos tipusát. (Biztos ami biztos)
Ezt a választ kaptam rá:
''du.3-tól este 7-ig jöhetsz
ár: kb. 6500. pénz''
hát mondom több mint 3500Ft ,de egye fene sürgős a cucc
Öcsémet megkértem bevitt kocsival ,mert én utánna (este 7) megyek melózni.
Odaértünk... elővette egy könyvet és mivel sok funckiós ,minden funkció után feljebb srófolta az árat ,a végösszeg 7900ft volt!!!!
Úgy voltam ha már itt vagyok nem érdekel csak csinálja meg!
Vittem megammal egy gagyi epsont is ami kb 1 hónapja ugyan igy megált ,de mivel régi ócskavas ezért halogattam meg nem foglalkoztam vele ,de most mondom ha oda megyek elviszem azt is. Erre a tipusra 4500Ft mondott! Erre majdnem kiröhögtem ,és mondom annyit nem ér az egész hadjuk,mikor látta hogy nem vagyok hajlandó semmijen alkura ,elválalta 2500Ft ért. Azt mondta 10 perc az egyész (Mind2 nyomtató)
kb 10 percnként mindig szólt hogy még mindig nincs kész mert ez annyíra új tipus ,hogy még nem talált hozzá megfelelő softwaret (Én tavaj tavasszal amikor megvettem ,már egy nagyker mélyéröl ,került elö. mert már nem gyártsák ezt a tipust. (24-es patron) !!!)
50 perc után mondtam ,hogy nekem mennem kell melózni!
Erre mondta hadjam ott még küzdenek vele.+ a kissebb nyomtatónak nem is a festéktartály a baja anem fej hibás!!!
Nekem itt már tele volt a hócipőm mert se az ár ,se a hozzáértés-t ,se a hozzáálást nem találtam igazán nyerőnek.
Itt visszaadta a pénzt, MIVEL ELŐRE ELKÉRTE!!!!
No én be melóba öcsém haza.
Nos Este még felhívott hogy visszarakta a mp390-es nyomtatót ,és valami Service hibaüzenettel áll és nem működik.
reggel hazamegyek ,és megnézem mit ír ki a nyomtató.
Attól tartok ,nem hogy nem sikerült megcsinálni ,hanem valamit tönkretenni sikerült a nyomtatóban. Igy nem elég ,hogy feleslegesen elmentem hozzá ,hanem el is romlott és ugrott is így a garancia, igaz nem sok még 1-2 hónap, de ha újat kell vennem vagy beveszik a szervízbe és 2 hétig rajta ülnek ,és csengethetek vagy 20k-t akkor sem érzem hogy jól jártam volna...
Nah röviden ennyi -
törölt tag
Én most Robigidára várok nagyon, kb. 2hete igéri, hogy elviszi a megbeszélt házat táppal, eddig mindig közbejött valami, de gondolom nem az a 2990Ft lesz több, mint a becsülete...
Elvileg tegnapra beszéltük meg, áttettük mára, 19.42 van, de eddig semmi visszajelzés.
Kiváncsian várom a fejleményeket.... -
válasz
YouCanCANON #183 üzenetére
Jim Tonic
(PH! addikt)
nekem tavaj nagyon nagyon + tapasztalatom volt vele,(Mondjuk én előre utaltam) ,nem tudom mi történhetett vele -
-
Hunci
senior tag
Noss !
Engem is ért kellemetlenség !
Nemtoom hogy ismeritek-e IvánH ( nemtoom hogy irja )
Noss elégggé kellemetlen volt a szitu !
Egy szépkis DFI lapot boltoltunk volna el !
Nem vok egy aktiv kereső , s nekem sajnos gyorsan kell a dolgokat pörgetnem !
Felvettem MSN-re a srácot !
Szépen elisbeszélgettünk !
De mindig valahogy ott lyukadtunk ki hogy Ő milyen tisztességes ...
No mondom ok !
Szal a lapért kaptam kp-t egy 64 MB-os tit4200-at + egy 128 MB-os tit 4200-at + egy ASUS v7100-ast
A nyalóka : A két tit közül semelyiknek sem volt yoo a ventije , s a 64 MB-os 3D Mark alatt kékhalált produkált !( S piszokhangos volt )
Mondtam neki hogy nekem ez igy nem yoo már a hajamattéptem de direkt nem húztam fel magam s diplomatikusan próbáltam meggyőzni !
Mindezekután a lap visszajött hozzám !
27.én találtam egy vevőt s elindult a lap Győrbe !
Most azon feszengek hogy yoolegyen mert ha akármi baja van akkor nemttom mit teszek.
Ja nincs gépem hanem notim van , s igy letesztelni sem tudtam a cuccot -
törölt tag
Myki19 vagy már Myki20 sajna anno elszámoltam magam lemezekkel és tőbbet vitt.Azt mondta erre jár 2500ft megadja.De sajna nem járt erre.
Majd írt küldjek neki számlaszámot.Küldtem de oda se érkezett meg.
Nem a szaros 2500ft-ért sírok itt hanem a szavahihetőség maitt. -
YouCanCANON
aktív tag
Jim Tonic
(PH! addikt)
Egy Aopen mini-ITX lapot árul(t) procival, noti HDD-vel, stb... megbeszéltük több mint egy hete, hogy megvenném. Picit emelt a megbeszélt áron, de mind1, lenyeltem... ha valaki 1-2 ezressel cigánykodik, hogy épp máshol kérték de ha még dobok rá enyém... mondom mind1, mert kellett a cucc.
Megvette mhozzá a házat... amiböl a tápot eladtam, mert ez a lap külsö tápról megy (kis adapter).
Na erre, több mint egy hétig semmi válasz... pedig irtam is neki, hogy megyek Bp-re ott átvenném. Még annyit irt hogy késik a lap Németországból, a többi már megvan. Mondom fasza, itthon kialakitottam a házat, rendeltem hozzá noti ODD -t.
Erre ma ír, hogy eladta másnak máshol... ekkora csíra legyen valaki
A házzal meg igy táp nélkül mit kezdjek? Számitottam rá... ezért vettem még TFT-monitort is... köcsög -
mycso
veterán
Hasonló képpen jártam Savanya kollégával.
Vettem tőle ramot, itthon 2 gépben/lapban/ is megnéztem, a memtest csak úgy ontotta a hibákat /ő is 3nap vagy 1hét garral adta/.
Persze hívtam egyből, hogy nem megy erre ő kompatibilitási hibákra, meg arra hivatkozott, hogy biztos én rontottam el. LoL
Aztán kitalálta, hogy visszaveszi, de csak jópárezerrel kevesebbért./4k/ asszem 14k volt a ram.
Aztán egy személyes találka+kisebb beszélgetés után odáig sikerült eljutnom vele, hogy 12-t visszadott.
Emiatt azóta is borzasztóan inkorrektnek tartom.
/vagy ne vállaljon garit, vagy ha vállal akkor teljesítse is/
[Szerkesztve] -
Hi!
Jött egy ''Heureka'' nevü tag.
Eladtam neki egy 9800-se karit ,levette a hűtőt ,telenyomta ezüstpasztával vajd visszahozta ,hogy szar ,nem megy nála. Természetesen ''ő semmit sem csinált hazavitte és rögtön nem indult'' , nekem nem szólt semmi.
Miután észrevettem ,mondtam neki így ez nem garis, de lazán kiröhögött és ezt írta.
''Szia
Ha teljesen lepucoltad, akkor mitől zárlatos. Nálam indult a gép, csak kifütyülte.A lapom is működik rendesen. Ha a paszta vezeti az áramot és zárlatot csinál,(van itt 9800xt az is tele van baszva ezüstel mégem zárlatos és megy) akkor most nem tudnék neked irni, mert procimon is az van és az új VGA-n is. A kártya egyszerűen szar volt, és kész. A második leveledet pedig meg sem kaptam renden? nekem is van ismerősöm a hatóságnál. Ja és ha nem fenyegetőzöl azonnal akkor lehet pozitvabban állok a dologhoz. Te nem tudod bizonyitani hogy jó volt a kártya és azt sem én basztam volna el.
Üdv Attila''
Ja .a kártya teljesen halott ,azt a lapot is lazán elégette amiben ,2 óra pucolás után beleraktam....
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
jerry311 #175 üzenetére
Jerry, Te nem vagy véletlenül fáziskésésben?
'''X-napon a tied lehet HA addig el nem viszik.'' - hol láttál most ilyet?
(egyébként meg, ez esetben tökéletesen egyet értettem volna, ha a vevövel ebben állapodunk meg KÖLCSÖNÖSEN. De most ilyenröl szó sem volt...)
Más:
Szerintem ha a vevö váratja az eladót, és mégsem kell neki, akkor úgy illik, ha jelenkezik. Az eladónak meg, ha eladná idököznben, akkor odaszólni a vevönek.
Ugyanez ha a eladó váratja a vevöt, noha ez szerintem a ritkább eset...
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
válasz
#48351796 #173 üzenetére
Eddigiekből végig az derült ki, hogy az üzlet nem volt biztosra köttetve sem szóban sem fórumban.
''X-napon a tied lehet HA addig el nem viszik.'' - ez nem köt senkit semmihez, legfeljebb majd X napon keresi egymást a vevő meg az eladó, ha nem akkor vagy nem kell már vagy elkelt már. Nem kell ezt túlbonylítani, hogy így hívott meg úgy nem hívott, meg nem is írt. -
törölt tag
Nos, azért még élnék a reagálás jogával, még ha jelezted is, hogy részedröl lezártnak tekinted, két emberen áll egy kommunikáció.
Igen, elöre szóltam, hogy mivel eladásra venném, annyit tudok érte felajánlani, amit el is fogadtál.
Próba garit meg sem emlitetted, nyilván ezért ragaszkodtam a kipróbáláshoz. Utólag már persze bármit lehet mondani, a kérdés az, hogy mennyire adunk a másik szavára. -pláne azután, hogy kiderült, hogy semennyire nem tartja az elöre megigért dolgokat, söt, még a telefont sem képes felemelni, hogy szóljon, hogy ne várjon a másik.
Az idöpont hogy vagy nálam, vagy nálad kipróbáljuk, ha jól emlékszem neked nem felelt meg, és végül is a csütörtököt mondtad, hogy akkor a próba megoldható. (szóval szóban le lett fixálva mint az ár, mint az idöpont)
Igen, tényleg nem kérdeztem azt, hogy oda adod-e másnak, mivel már megegyeztünk, és úgy gondoltam, hogy felnött emberek vagyunk, és amit kijelentünk, azt aszerint is tesszük.
-vagy lehet, hogy csak idösebbek leszünk, de ilyen szempontól megbizhatatlanabbak vagyunk, mint egy gyerek.... -
törölt tag
válasz
jerry311 #171 üzenetére
Nos, azt gondolom, hogy ha valamiben megegyezünk szóban, akkor a tisztesség úgy kivánja, hogy tarjuk is a szavunkat, vagy legalább telefonon elöre jelzünk, hogy ne várja a másik.
Alapvetö figyelmesség, még ha sokan kurvára leszarják a másikat, csak addig figyelmesek, ameddig érdekük füzödik hozzá. És ez szerintem nem túl jó. -
realist
őstag
válasz
#48351796 #170 üzenetére
Szerintem elég komolytalan ügy, de azért reagálok rá én is hamár megszólítottál (itt jegyzem meg köszönöm, hogy privátban jelezted, hogy beírtál ide!!).Először is engedd meg, hogy idézzek tőled két nekem írt gondolatot:
„nem felhasználó vagyok, hanem ezzel üzletelek”
„tényleg tovább szeretném adni, és hogy ha keresni szeretnék rajta, akkor 4500ért nem igazán éri meg érte mennem”
Én viszont nem üzletelek, hanem a párom kártyáját kellett eladnom. Mindenesetre megjelöltem egy helyet és egy idő intervallumot amikor szívesen átadtam volna neked(de tényleg!). Ami sajnálatos módon részedről nem volt megoldható (megjegyzem a ’lehetetlen’ táv amit meg kellett volna tenni érte kb. Lehel tér – Oktogon). Te ki akartad próbálni ami természetesen nem gond, bár a „ph-s” (azaz próba, garit adtam volna rá, igaz ez nem került szóba, de erre felé ez szerintem természetes), nekem viszont a karácsonyi rohanás miatt nem jött össze. Ezért is írtam, hogy „esetleg csütörtök”. Majd jelentkezett egy úriember, aki úgymond a Te hasznodat is az én (azaz a párom zsebébe) kívánta tenni és tudtam vele egy mindkettőnknek megfelelő helyen találkozni, nade minek is írom ezt a történet vége már ismert…
Hidd el nem akartam neked rosszat, de soha nem írtam, hogy nem adom másnak jobb áron és ezt Te sem kérted.
Az ügy részemről lezárva, ide sem kívánok többet reagálni. -
jerry311
nagyúr
válasz
#48351796 #162 üzenetére
Nincs ebben semmi.
Ha pl. nekem egy eladó nem mondja fixre, hogy az enyém lesz a termék, akkor keresek másikat.
A vásárló vásárolni szeretne, olcsón, gyorsan, jó cuccot. Elég nyilvánvaló, hogy ''ha'', ''talán'', ''remélem'' és egyéb feltételes eseteket senki sem vesz komolyan, tehát nem fog elenni egy találkozóra, hogy hátha ott lesz az eladó meg a cucc. Sőt elég valószínű, hogy nemleges válasznak tekinti. -
törölt tag
Nos, a Senior tag-ság sem jelent garanciát arra, hogy az illetö tartsa az adott szavát...
Realist nevü ''kollégával'' kedd magasságában megbeszéltünk egy videókártyát, hogy csütörtökre hozza. Ezek után még annyira nem képes, hogy telefonon jelezze, este várt egy üzenet, hogy eladta drágábban. -neki pontosan 2500 ft ért többet, mint a becsülete!
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
Nem azt mondtam, hogy nem lehet megszerezni az adatokat, hanem azt, hogy ha nem vagy észnél, baja lehet az embernek, aki haveri alapon segít neked. Alapban nem igazán foglalkozik senki vele, hogy visszanézze, visszahallgassa, csak ha valami ''gáz'' van, és az alapján, amit a kolléga leírt lehet ''gáz''.
Amúgy pesten élek.
[Amit a #159. hsz.ben írtam a hivatalos út, ami ugye megkerülhető.Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
DrGonzo22
őstag
válasz
DrGonzo22 #166 üzenetére
Tévedtem, tényleg privátban írta, na mindegy, szerintem az eset magáért beszél, iwiw-en pedig uezt a nicket használja, minden adattal együtt, szóval nem hiszem, hogy ennek különösebb jelentősége van. Kb. 30 mp megtudni, hogy kicsoda, viszont, ha új nicken kezd el mostantól üzletelni, akkor még sok másik embert is ugyanígy átverhet.
És ahogy elnéztem a többi a hsz-t ott is meg van adva név, tel. stb. Egyszóval nem hiszem, hogy bármi kirívó lenne a hsz-emben. Elvégre ennek a topiknak az lenne a feladata, hogy kiszűrje a PH-ról azokat, akik nem megfelelő módon használják az apró rovatot.
[Szerkesztve] -
DrGonzo22
őstag
Akit mindenki KERÜLJÖN KI az: SALIXE1
160-as sata-s winyómat akarta megvenni, megegyeztünk az árban, 2szer is írta, hogy 100%, hogy viszi. (ez azért volt nagyon fontos nekem, mert előtte meg kellett vennem azt, amire kimenthettem az adtokat, természetesen tudott róla)
Miután leürítettem neki a winyót, alkudozni kezdett a lefixált árról, utána elutasította a találkozókat, majd mégis kért egy időpontot. Elmentem, vártam rá (2 óra volt a kis kirándulás Újpestre), nem jött, telefonját nem vette fel, sms-re nem reagált. Emailekre nem jelentkezett, iwiw-en sem. Ezután megkerestem a családját, mivel ő csak 17 éves, gondoltam a szülei nem adtak rá pénzt. De sajnos az egész család mentalitása ilyen, a kedves pedagógus mama válaszra se méltat, pedig iwiw visszajelzi, hogy a leveleimet olvasta...
Gondolom a winyó rajtam marad, és volt egy szép kis metrózásom. Amúgy Bartók Bencének (tel: 30/5996324 ) hívják az 'úriembert', ha esetleg más nicken kezdene el garázdálkodni... mert elég aktív, mindenkivel üzletelget, aprókat ad fel stb. -
krisztián98
tag
Hi! A rendőrös dologban tényleg igazatok volt le tudta volna kérni, ha akkarja, csak ezért őt feljelenthetik. De hála az égnek visszakaptam a pénzem. De szerintem mindenki jobban jár, ha nem szívatja a népet. Mi lett volna, ha valamilyen elmebeteg állatot fogott volna ki gondolok itt bőnözökre. Azoktól amit kapott volna. Bár ha akarnám a számát akkor iwiw Mór + családnév. És ott a rokonokat felhívni, hátha ismerik. Bár ez Pest esetén ill nagyobb városok esetén elég problémás.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
blueMerle #161 üzenetére
azért nem gondolom, mert azt irta hogy csütörtökön jön érte.
Ha kétségeim vannak, akkor felveszem a telefont, és megkérdezem.
Úgy gondolom, nem lehet gond felemelni a mobiltelefont, és odaszólni.
Szerintem ez igy lett volna korrekt.
Nem igy történt, szart az egészre, és ez igy nem korrekt. -ezt gondolom.
Ha egy kicsit is figyelmesebbek vagyunk, akkor vagy azt irom, hogy köszi, már nem kell, vagy ha igen, akkor megkérdezem, hogy megvan-e még.
Szerinted ez nem igy lenne normális?
[Szerkesztve] -
törölt tag
Sziasztok!
Elsöként köszönet Dudu67-nek, aki belinkelte nekem a kivel érdemes, és kivel nem-üzeletelni szekciót.
Vele érdemes, korrekt volt, pontos, és még el is vitt utána az ügyfélhet, akihez mentem.
Igen sok mindent hirdetek itt a prohardveren, ugyhogy lesz csemegézni való.
A legutóbbi eset, mint negativ:
Story: Feltéve egy tuás PIII lap, 5990-ért. Rá egy érdeklödö:
Imcaaj: ''a full integrált-ér adok 5.5 k-t
s csütörtök délelőtt el tudnék ugrani érte...''
válaszom:
''ha addig nem viszik el, 5.5e-ért odaadom.''
Csütörtök este már hiányoltam a reakcióját, küldtem neki egy üzit:
''Szeva, legalább egy sms-t küldhettél volna, hogy nem jössz, hogy ne várjalak.
Vagy egy sms többet ér, mint az adott szavad?
Üdv
Sanyi''
erre a ''kedves'' uriember válasza:
''sorry,de nem volt lehetőségem...
és amúgy sem volt fix a dolog.. te is csak azt mondtad,h ha addig nem viszik el.. s mi van ,ha potyára megyek...
nah,de a lényeg,h már tárgytalan.. azért köszi...
bye''
válaszom rá:
''Utolsó leveledben azt irtad, hogy csütörtök délelött elviszed.
Ez nagyon szar duma, hogy ''mivan ha potyára megyek''
Telefonszámom megadtam, meg tudod kérdezni.
Legalább vállald fel, ha jellemtelen voltál.
De látom, még ez sem megy...
Bye...'' -
Dudu67
tag
válasz
krisztián98 #156 üzenetére
Írd le máskor még a rendőr haverjaid nevét is te nagytudású, hátha olvassa valamelyik főnöke. Ugyanis a titkos telefonszám kiadása nem annyira legális, annak ''lekérése'' kizárólag bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetése esetén elindított, elrendelt nyomozás keretein belül lehetséges. Úgyhogy jó kis kalamajkába kevered a haverjaidat, ha esetleg elmész a yardra, vagy a bíróságra és kiderül, hogy ezt a telószámot valakik már kikérték egyszer. Ugyanis az adatvédelmi törvény miatt ezeket a lekéréseket rögzítik, ki és miért kérte.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
blueMerle
veterán
válasz
Te hány éves vagy?
Rendörség? Ezért? Körberöhögnek.
Bíróság? Ezért? Körberöhögnek.
Jó, tegyuk fel, feljelented, node akkor sem a rendörségen szokás az ilyet barátom, látszik hogy nagyon de nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal. Az ilyet a bíróságon szokás feljelenteni, és polgári peres úton rendezni. A rendörségre majd akkor menj ha bántott valaki vagy kiraboltak. Csak hogy tisztában legyel a dolgokkal.
Másrészt, mit fogsz te kezdeni az egy szem kariddal a bíróságon? Van rá bizonyítékod hogy valóban ilyen volt, azaz hibás a kártya? Tudod ezt bizonyítani? Komolyan gondolkozz el...mert ha nem, akkor még Te fogsz csengetni.
Ez van, átvertekMég mielött engem is fel akarnál jelenteni csak szólok, hogy nem ismerem aki átvert, mégcsak nem is magyarországi vagyok
Sajnálom ami veled történt, csak valóban fel szerettelek volna világosítani, hogy a dolgok nem úgy mennek, mint ahogy azt a feltételezem kamasz fejeddel gondolod hatalmas duhödben.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
válasz
Még egyszer nem szólok, hogy IRL információt nem rakunk ki publicba!!!
Ha jó emlékszem, már modráltalak ezért!! -
krisztián98
tag
Aki figyelte mostanában itt a történéseket, az tudja, hogy jártam vettem itt a Ph-n keresztül egy Asus V9999 6800-as videokártyát. Amire azt ígérték, hogy 100%-os. Megjött a Posta haverral átvettük. Be a gépbe csíkozza a képernyőt. Biosz frissítés, még mindig rossz. Hiányzik a gpu-nak az egyik csavarja, le a borda és fura módon le volt sarkazva. Na erre pipa lettem írok a srácnak Msn-en, hogy szar a kártya erre ő: Buzi Posta
. Megemlítem neki a hogy a gpu-t a 4-ből csak 3 csavar fogja. Erre ő eltűnik (Hétfő este) Este tovább keresgéltem a Ph-n és előttem egy pár hozzászólással írta, hogy beszart a videókártyája. A Kedd az egy kicsit idegesítő volt számomra. Próbálom elérni a srácot, de semmi. Na maradnak a haverok és a rendőrhaverok, mivel a tudakozók az internetesek nem adták meg a számukat. Kedd este hívom a 198-at mondják, hogy titkos a szám. Intézkedtem is egyből. Két rendőr havernak is szóltam, hogy derítsék ki a számukat. Mondták, hogy szerda délután dolgoznak és lekérik a számát (erre már nem lesz szükség). Kedd este felhívom a 198-at mondják, hogy titkos a szám. Marad a 0640222444 ahol lehet hagyni üzenetet és óránként hívják őket ezért. De közben küldtem neki egy e-mail, hogy feljelentem, ha nem adja vissza a pénzt (ezt meg is tettem volna bár ez elég sokba kerül kermi + mi egymás kb80e, bár ezt utána kifizették volna, mert úgyis nyertem volna).
Majd ma hívott telefonomon (szerdán). Mondtam neki, hogy küldje vissza a pénzem pontosan 30e-t de most megint cigánykodik.
A lényeg úgy néz ki, hogy visszakapom a pénzem, ha nem akkor marad a rendőrség. A lényeg, hogy bárkitől veszek bármit előtte rákeresek iwiw-en meg ilyenek. Hála az égnek velem volt haverom végig a postai átvételtől egészen a próbáig (tanú). A Ph-nak jelzem, hogy köszi a moderátorok segítségét és jó lenne, ha csinálnának valami olyasmit mint a vakerán is ami van pozitív ill negatív visszajelzés. A csávó nick-je cumulus és**********
/Moderálva. - Race/ -
nat
senior tag
Kéne egy névsor a topic végére.
-
dane
senior tag
válasz
God Vazzeg #151 üzenetére
miért nem irtad be?
-
dane
senior tag
Hello Mindenkinek!
Mindenképpen le kell irnom az egy órával történteket, nem birom magamban tartani!
Pár napja eladtam egy úriembernek egy 500GB-os Hitachi HDD-t itt a PH!-n!
Természetesen korrekt garit vállaltam. Ma felhivott a srác hogy szar a vinyó, kattog meg minden... A mese a következő volt: hazavitte a vinyót, betette a gépbe és megformázta.
Ujrainditotta a gépet, elkezdett másoláspróbát csinálni. Kiment és mire visszajött kattogott a vinyó és lefagyott a rendszer.
Lényeg hogy ma taliztam vele. Visszahozta a hdd-t megnéztem futólag (én hülye barom). Már ott láttam az eredeti Hitachi dobozon hogy az egyik sarka szanaszét van törve. Meg is kérdeztem hogy ez miért ilyen? Ő erre azt mondta hogy biztos a táska miatt. Ezzel le is tudtam a dolgot, elvégre az csak egy műanyag tok. Visszaadtam a pénz a srácnak (NEM ÉRTEM MIÉRT VOLTAM ILYEN ROHADT NAIV).
Mikor hazavittem a hdd-t és tüzetesebben átvizsgáltam észrevettem, hogy a hdd külseje sérült 2 helyen is! Egy törés van a Sata táp szélén és egy másik sérülés ugyanazon a sarkon!
A vinyót úgy adtam a srác kezébe hogy a müanyag doboz és a hdd is karcmentes volt. Még meg is jegyezte hogy milyen origi... Ezek után én visszavettem sérült dobozzal, itthon pedig tudatosult bennem hogy átbasztak, nem kicsit, nagyon!!!
Semmit nem tudok már tenni Ez van.
Mindenki okuljon belőle!
Az úriember adatai:
SaNyAE
Koszta Sándor (Budapest)
levelezes@uze.net
1 közösségi
Vigyázzatok vele! -
Rive
veterán
Gogle [link]
A dolog kezdődött ott, hogy érdeklődött egy lefoglalt proci iránt [link]. Mikor a proci felszabadult, szóltam neki: meg is ígérte, hogy még azon a héten (10.24) viszi [link]. Ez aztán annyiban maradt, bár a foglalást azért fenntartotta.
November nyolcadikán - azaz jó két hét múlva - rárepült egy tua lapomra [link]. Ezért már gyorsan el is tudott jönni, a P4 procit meg - a foglalás fenntartásával - szépen halasztotta tovább.
Amikor jött a lapért, véletlenül egy másik, hasonló lapot emeltem le a polcról (#1 helyett #2).
Már délután szólt, hogy nem megy neki a lap (utólag kiderült: valószínűleg elfelejtette juperelni, a Tua celeronja meg nem bírta a fix 133-at...). Sürgős, meg hétvégén szülinap, a gép ajándék, meg minden, ahogy mondta. A Délihez nagy nehezen sikerült összehozni a találkozót lapot cserélni, ahova - gondban ne maradjon a szegény pára - szimpla lap helyett egy összetesztelt félkonfigot vittem, kölcsönbe: 1.2Tua Celeron, 2X128 ram, VGA.
Ez a lap már indult, bár ennek bejelentésével együtt már indult a fikázás, hogy nem is ért az annyit, meg különbenis. Meg, hogy menjek ki Isten háta mögé biznicelni, ha akarok valamit. A - továbbra is foglalt - P4 procit is majd így veszi meg.
Csak tudnám, hogy mi a francért úgy szól minden hirdetésem, hogy a Móriczról??!
Utoljára már szóltam, hogy akkor ez felejtős, hagyjuk békén egymást: a Tua celeronomat és a VGA-t kérem postán, a memóriákat megtarthatja.
Ezt a csomagot várom azóta is.
De nem jön.
Szóval: a ragya rohassza rám az eget, ha én még egyszer bármiféle születésnappal, gyerekkel, mittudoménmivel hagyom magam sürgetni, vagy bárki ismeretlennek is ingyen adok kölcsön bármi cuccot.
Ja, meg a hetekig fenntartott foglalásokat is felejtse el szépen a világ.
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
Sziasztok!
Egy új név: ChaosCrash
Szerintem NEM MEGBÍZHATÓ
A történet:
Barátunk ChaosCrash meghirdet egy vidkarit [link],hogy fontos lenne neki, meg miegymás a minap megláttam lecsaptam rá mint tyúk a takonyra pont ez kell nekem felkiáltással, mondom még ár sem annyira durva, majd alkuszom.
Mintegy félórás MSN duma után közli, hogy a kártya úgy egyébként egyedül nem eladó csak ha megveszem arany árban ősöreg alaplapját meg processzorát (valami K8N Neo2 v3 volt meg egy 3000+-os proci) vagy ha nem veszem meg, adjam el neki. Mondott olyan árat, amiből egy elég jó LAP+PROCI+KÁRTYA konfigot lehet most venni nem csak itt, hanem kiskerben új áron áfástul béfástul.
Bár lehet, hogy csak szórakozott, de talán nem itt kéne, mivel ez nem vicclap.
Fentiek alapján mindenki eldöntheti, érdemes-e üzletelni (próbálkozni) egy ilyen emberrel.
Ha kell be tudom szúrni az MSN üzeneteket (csak mert el szoktam menteni biznisz adatok miatt)
[Szerkesztve] -
mindbreaker
csendes tag
small devil: [link]
A biznisz 2 db HP multifunkciós nyomtatóról szólt amiket itt a PH apróhirdetésében hirdetett kedvező áron (28k huf). Egy hiányosságot meg is említett: nincsenek AC adapterek hozzájuk. Telefonon meg is beszéltünk mindent azt is, hogy az adaptereket is be tudja szerezni kb 1 héten belül és fél év garit ad a cuccokra. Vidéki vagyok így pozitívum, hogy felár nélkül kihozta a nyomtatókat ha jól emlékszem már másnap. Sőt segített becipelni is. Kifizettem elment. Itt követtem el egy hibát: nem néztem meg rendesen azt a nyomtatót amit ő segített becipelni. Nem volt meg a lapadagoló tálcája! Gyorsan fel is hívtam, azt igérte pár nap múlva kihozza. Megemlítem, hogy az eset augusztusban történt. Ezek után privátra nem igazán válaszolt, telefonon szinte soha nem lehetett elérni. Kb. 10 időpont egyeztetés és 1 hónap eltelte után sem történt semmi előrelépés. Az utolsó privát üzenetében írta, hogy postán feladta. Szerencsére épp van ismerős a helyi postán aki utána is nézett a ''csomagnak'' mivel már egy hete meg kellett volna jönnie. Természetesen nem lett feladva... Meguntam a várakozást és beszereztem az adaptereket és a lapadogolót más forrásból (+18k huf). Szerencsére a nyomtatók működnek.
Tanulság: Mindig meg kell nézni alaposan és ki kell próbálni a cuccokat mielőtt az ember megveszi. -
04ahgy
nagyúr
Hát, félig tartozik csak ide a dolog, ami velem esett meg, az eladó is ''megmenekült'', de többet nem üzletelnék vele...
Hofirobi-tól vettem anno 128MB/133 SD RAM-ot, noname, azonban elég drága volt, de akkor nagyon kellett. Keletiben találkoztunk, papírba csomagolva adta a RAM-ot. Mondta, hogy letesztelte, hibátlan, de a 3 nap szokásos cseregart vállalta (szóban).
Hazaértem este, próba. A gép látta a RAM-ot, de kékhalálozott. Memtest86 szerint az új modul a hibás. (A harmadik volt, kettő másik volt mellette...) No mondom: akkor megnézem magában is. Egymagában még csak nem is ismerte fel a gép!!! Másik alaplap --> Szintén nem látta. Mivel mindkét gép hibátlan volt, problémamentes chipsettel ráadásul: i815, VIA 694X, este írtam Hofirobinak MSN-en, hogy a RAM nem megy, két gépben sem, üzlet vissza. Erre azt kaptam, hogy nem cseréli vissza, mert én rontottam el direkt. Mondtam, hogy ha ő letesztelte, akkor biztosan nincs baja, csak kompatibilitás... Erre ő: nézzem meg még másik gépben.
Másnap egy barátomnál próba: nem megy a RAM...Este MSN Hofirobival. Akkor sem cseréli vissza. Ekkor felajánlottam, hogy a RAM-ot visszakapja, a vételárat meg felesben, együtt elkajáljuk, stb... Az sem volt ok. harmadnap már le volt tiltva az MSN-je...
Keseregtem a 3 bukott ezresen, a RAM-ot kitettem a polcomra.
Kb egy hónap múltán hozzám került ismét egy, megint másféle SD RAM-os alaplap, és valami azt súgta: próba cseresznye alapon nézzem meg benne a modult! És ment!(Azóta is rendben üzemel...)
Szóval mégsem adott el rossz árut, de nem vállalta az adott garanciát, így számomra már nem megbízhatónak minősül, és nem vennék tőle többé soha semmit! Mi lett volna, ha értékesebb a cucc, és valóban hibás???
HGyu
[Szerkesztve] -
tomazin
veterán
válasz
#64791808 #138 üzenetére
igen,de mivel Te állítasz neked kell bizonyítani...mégpedig azt,h az adott személy küldte..nade azt hogyan ''bizonyítod'',h ő küldte,és nem a szemét szobatársa,aki tudta a loginját?
De szerintem kár ilyenen problémázni.
Ha meg hardvert veszel ismeretlen embertől akkor írjál vele adásvételit(szabályosat),és ha mondjuk az egy olyan értékű dolog amiért már érdemes pereskedni,akkor nosza..kicsit macerás,de nem a családodon vezeted le,h ''megloptak''...
mod:picit megelőztek...
[Szerkesztve] -
tomazin
veterán
válasz
#64791808 #137 üzenetére
Tovább görgetve a gondolatsort, ha a szerződés nem írásban jön létre, hanem a formáját illetően ''szóbeli megállapodás'', akkor a be nem tartása nyílván nem jár jogi következményekkel.
Ez NEM igaz...két fél közötti szerződés szóban is megkötettethet,csak 1 hatalmas baj van vele:nehéz bizonyítani...igaz,h nem valószínű,h valaki azért mert nem viszik el a vinyóját,pedig megígérték máris biróságra megy...csak jó tudni. -
FPéter
aktív tag
Amúgy is, szerintem milliós kár alatt felesleges vállalni a tőkerohasztó ügyvédi költségeket, a 3-5-10 év bíróságra mászkálást és egyéb nyalánkságokat. Tehát az ''előre utaltam de nem kaptam meg a VGA-t'' esetek ellen a jog úgysem nyújt valós védelmet, mert a procedúra anyagi és időbeli terhe egy dolgozó, átlagos keresetű felperes magánszemély nézőpontjából nincs arányban az elszenvedett pártízezres kárral.
[Szerkesztve] -
tiv61us
őstag
válasz
#64791808 #137 üzenetére
azert 1-2 dolgot pontositsunk:
a szerzodes szeges sem nem szabalysertes sem nem buncslekmeny
/extrem esetet kiveve, mondjuk felveszed az eloleget, de nem szallitod az arut, de ez mar csalas kategoria nem szerzodesszeges/
az irasbeli szerzodestol barmikor barki elallhat, mas kerdes, hogy ennek anyagi kovetkezmenyeit, ha vannak, a vetkesnek viselnie kell
ha ebben sincs megegyezes akkor polgari bisrosag ele lehet vinni az ugyet
a szobeli szerzodes tulajdonkeppen egyenerteku az irasbelivel, a gubanc csak abban van, hogy nehezebben, neha sehogyan sem bizonyithato, hgoy milyen szerzods kottetett szoban
az itteni PH-s uzletek soran gondolom alrtalaban szobeli megegyezesek tortennk es ha valaki ettol elall barmilyen okbol gondolom senki sem rohan a birosagra, hogy T Birosag megegyeztunk de megsem vette meg a videokarimat
az adott szoban igazad van, az fontos dolog, de vis mayor is lehet, meg barkinek kozbejohet varatlan esemeny pl. nem erkezik meg egy vart bevetele stb.
mindenesetre ha valakiel ez tobbszor elofordul azzal vigyazni kell, gondolom azert is van ez a topic -
törölt tag
az adott szóról:
itt baromira nem arról van szó, hogy ki virítja előbb a lóvét.
Ha a felek megállapodnak, akkor szerződést kötnek írásban, ez van autóvásárlásnál, ház vásárlásnál. Aztán ha valami olcsóbbat vennél meg, akkor is alá kell írni a megrendelőt a boltban. Ezeknek a vevőre is és az eladóra is következményük van.
Namármost ha valaki szerződést szeg, akkor szabálysértést/bűncselekményt követ el, továbbá egy görény.
Tovább görgetve a gondolatsort, ha a szerződés nem írásban jön létre, hanem a formáját illetően ''szóbeli megállapodás'', akkor a be nem tartása nyílván nem jár jogi következményekkel.
De aki felrúgta, az attól még görény marad.
Summa summarum: igen, bárki megteheti, hogy lefoglal valamit, aztán egyszerűen szarik rá. Nem fogják perbe, nem indul ellene eljárás, satöbbi, hiszen a megállapodás szóbeli volt. De az illető akkor is gerinctelen volt a másik emberrel szemben.
Az ilyen ember pedig az én szememben lemehet a földről.
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
ZoFe, alias Tuor lefoglalt egy tévékártyát, mikor már volt rá vevő. mikor ezt megtudta, megemelte az árát, hogy biztos kell. aztán másnap lemondja, hogy bocs, mégse kell... óvatosan vele, a debreceni topikban szokott leginkább járkálni. bár lehet, hogy nem sokáig...
-
nemtommi
senior tag
DrEvil [link]
Vettem tőle egy laptopot 3 hónapja amiben egy halott vinyó figyelt. (Sajnos a kisebbik HDD-vel kértem a laptopot, amin akkor nem volt rendszer, és így csak otthon tudtam kipróbálni. NTFS-re lehetetlen megformázni, csak FAT32-re sikerül, de kicsit könnyen elfelejti a rámásolt dolgokat).
Ezután rögtön felajánlotta a cserelehetőséget, csak éppen nem volt 40GB-os HDD-je. A csere azóta húzódik, mostanában pedig még a privátokra sem válaszol. -
SEMTEX
senior tag
Sziasztok!
Akkor én is írnék egy személyről.
Tomamd a neve.
Sztori:
Venni szerettem volna tőle egy 4000+ A64-et..
Felhívott reejtett számról, hogy megvan a proci, hétfőn hív, és talélkozunk Pesten...
Pluszhivatkozott arra, hogy éjszakás, melózik..stb...
Ez múlt héten történt..Azóta semmi hír, holott én miatta váltam meg a processzoromtól, így egyik gépem most proci nélkül áll...
Más:
Ezt a procit a hirdetései szerint egyszer már eladta, most pedig ismét árulja...
Na mindegy, szerintem neki semmilye nincs, max egy P2-es gépe...
Itt eladta egyszer állítólag:
[link]
Itt pedig másodszorra:
[link]
[Szerkesztve] -
Integra
titán
vegyetek tőlem kondigépet, én nem tűnök el és tartom magam a megállapodáshoz, csak vigye el valaki, kell a hely
[link] -
nat
senior tag
Szvsz azért van ez a topic, hogy Akikkel jó vigyázni üzletelés során! tehát más is tudja meg, és döntse el hogy bizniszel vagy nem.
-
ANT
őstag
Szvsz ennek a privátban való megegyezésnek is van hátránya: kettejükön kívül senki nem tud róla (ami oké, ezért privát!), és így semmilyen bizonyíték nincs az egyik vagy másik fél inkorrektségére --> letagadható a dolog. Viszont ha a totyikban egyeztetnek, van rá jónéhány tanú!
(Mondjuk az is igaz, ha valaki ilyen nyilvánosság előtt is képes segget csinálni a szájából, azt nem igazán zavarja az ilyesmi!) -
pojakcs
senior tag
válasz
qpakcovboy #97 üzenetére
Szervusztok!
Ritkán vetődök ide a fórumba, mert nem sok szabadidőm van, de néha szoktam adni-venni , ha lehetőségem van rá. Teljesen véletlenül akadtam eme topicra ahol pl. qpakcovboy magyarázza a bizonyítványt. Egy adalék a történeteihez. Nekem jött vissza csomagom ,a címzett nem vette át címszóval, tőle. Előtte minden meg volt beszélve, közben meggondolta magát. Gerincről ennyit. Nem érdekel az egész, buktam a postát, költse patikára, csak figyelmeztető jel a vele üzletelőknek. -
válasz
VladimirR #118 üzenetére
Sajnos ezt a kifejezést, hogy ''adott szó'' egyre kevesebb ember ismeri, ami elszomorító.
Mellesleg nem akarok senkit védeni, vagy támadni de ha jól emléxem néhány topicnál úgy végződik a vásárlás, szerintem nagyon helyesen, hogy a felek privát üzenetben egyeznek meg az csere idejéről és helyéről, ezt követendő példának tartom. -
BlackWoOd
aktív tag
bosco89 ( [link] ) : Nem érdemes a szavára adni (emiatt üzletelni sem). Szeret ígérgetni, de a fele sem igaz annak, amit mond. Amit eléd tesz, az van (ami nem igazán az, mint amit előtte szóban/írásban elmesélt), a többi üres duma.
Sztori nincs, ennyi legyen elég. -
g@bo
nagyúr
de szép az etika.
tudod mennyi PH-s vert át? tedd félre a cuccot kell, majd a vétel napján kikapcsolja a telefont, lenyomja, etc.
az egyik gyökér, biznic előtt egy órával küld sms-t, hogy anyukája elkérte a pénzt, egy vasa se maradt...a másik látott 5 forinttal olcsóbban.... inkább az kell neki.
szal nehéz ügy ez. -
Lockstock
aktív tag
Az a probléma, hogy tudta a számomat. Én nem mondtam neki, csak azt, hogy akkor hétfőn még értekezünk arról, hogy legyen a fizetés.
Ha engem valaki ismeretlen felhív, hogy megvenné a cuccomat, amit el akarok adni, azért felhívom az eredeti vásárlót is, hogy akkor most ez hogy is van?
Hétfőn meg már meg volt kavarva a sz@r elég rendesen.
De itt félre ne értsetek, nem konkértan az eladót kritizálom, annak ellenére, hogy nem zárom ki, hogy ő is saras. Az igazi sz@rkeverő az a fickó, amelyik ilyen alattomos módon megkerült és az én nevemben hívta fel a fickót.
Van ott a topikban egy számomra furcsa szerkesztett up is, vasárnap estéről
És nem, szerintem nem kellett volna eladnia, ha már egyszer megbeszéltük, hogy megveszem!
Mindegy, részemről lezártam a témát, több időt nincs kedvem fecsérelni erre az egészre.
[Szerkesztve] -
Lockstock
aktív tag
Sajnos a PH-n is megjelent a ''gerinces'' embertípus!
Szóval vigyázzatok, mert sajnos itt is vesznek az emberi értékek!
A történet a következő, nézegettem a hardverpiacot és megakadt a szemem egy kormányon, felhívtam a tulajt és lebeszéltem vele a részleteket.
Mivel egri vagyok, nem tudtam egyből az ezt követő napon átmenni, de megbeszéltük, ha lesz valami kontakt, egyből értesítem. Mondtam is, ha gondolja a pénzt akár át is utalhatom, aztán valamikor majd elkerül a kormány, úgyis lesz ismerős, aki elhozza autóval.
Abban maradtunk, ha hétfőig nem találok embert, akkor megbeszéljük, hogy legyen az egész. Ma hívtam, hogy megvan az ember és nála a pénz.
Mire jött a válasz:
''Figyelj már itt valami nem stimmel, már eladtam a kormányt! Valaki jött és elvitte, azt gondoltam te voltál az!''
Kérdeztem, hogy kinek? Legalább a számot adja már meg, hogy gratulálhassak neki a jó üzlet miatt, de azt már nem tudta, a sok idegen szám közül nehéz lett volna kikeresni.
Kár, pedig a dátum is megvolt, hogy szombaton mikor mikor ment érte... na mindegy.
A fickó mentségére azért elmondom, hogy felajánlotta, ha már így történt, sajnálja az egészet, ezért az ő beszerzési árán tud egy új, bontatlan kormányt hozni.
Lehet tényleg nem ő tehet az egészről... Viszont ha igaz a sztori, a vásárló mentalitását ezután felesleges jellemezni!!!
[link]
[Szerkesztve] -
Kubbi
tag
Nem lenne jó, az első hsz.be bepakolni, egy egy átverésről szóló linket, és a palimadár nevét?
-
törölt tag
válasz
_Gudella #103 üzenetére
Ezt nem tudom, erről nem olvastam sajnos...
Ismét egy újabb példa, ne nézzétek soha azt az 1k-t, inkább boltból rendeljétek...
És legyetek mindig óvatosak, bár ezzel mindig a becsületes emberek szívnak.
Én mindig megmondom üzlet előtt, ha átversz, darázsfészekbe nyúlsz, és még erre is azt mondta hogy ok.
Ettől függetlenül, ha bemocskol alaptalanul, megkeressük pesten, és szét lesz csapva a feje, mint a rohadtalma. -
törölt tag
Ismét egy név, akivel soha ne üzleteljetek:
A neve:
Localat
Rendeltem tőle egy tv kártyán, amit még múlt héten leküldetett volna futárral. Megbeszéltük, h megjön és én fizetek utalással, mert a futár nem visz vissza pénzt. Mondom OK. Aztán kezdődött azzal, h rosszul adta meg az adataimat a futárnak, igy már belecsúsztunk a jövőhétbe. Aztán miután megkerestem, kinyögte, h a főnöke addig nem küldeti, mig az 50%-ot előre nem küldöm. Természetesen előtte pár nappal még a társáról beszélt.
Nekem már gyanús volt, ezért az 50%-ba nem mentem bele, mondtam h a postának van olyan szolgáltatása, h időgarantált szállítás, 50k értékbiztositásig. A kártya volt 20k.
Aztmondta ok, küldi, ezt vártam napok óta, Tv-m meg nem volt már 2 hete, nincs külön tv-m.
ermészetesen az utolsó igérete óta letiltott msn-n, igy nem láttam mikor van gép elött. Peersze csináltam más fiókot, egyből tudtam vele beszélni.
A lementett beszélgetést nem akarom ide irni, talán elhiszitek nekem, h ez történt. Majdnem lehúzott 22k-val, de én soha nem utalok előre, pont az ilyen görények miatt, igy ez nem sikerült neki.
Egyébként valami kft nevére venné a dolgokat nagykerből, az áfát meg visszakapná, ezt nyerné őt. Konzultáltam ügyvéd haverral, neve száma megvan, ha okoskodik, akkor az apeh-el lesz egy is vitája.
Na ez hosszú lett... -
Stimpy
senior tag
válasz
qpakcovboy #87 üzenetére
Mindíg elküldöm a számom,és úgy sem vetted fel a telefont.Mellesleg a garipapír miatt meg felhívhattál volna (a számom az adatlapon).Sőt az SMS-re sem válaszoltál,amit írtam,tehát ne mondd,hogy korrekt vagy.Ha vennéd a fáradtságot,és legalább annyit mondanál,hogy sorry,nincs meg a garipapír és a head-set meg kell másnak,de nincs benned gerinc,hogy ezt megtedd.Remélem legalább egy jót röhögtél rajtam magadban,hogy találtál egy barmot,és átvághattad.Marha jó volt bukni egy kis lóvét miattad.
-
lesaux
veterán
válasz
qpakcovboy #97 üzenetére
Moderátor nem tud bannolt nicket visszaadni.
-
qpakcovboy
őstag
Elmesélek még egy sztorit. Azért van két nick-em, mert anno qpakcovboy-ként kezdtem, de kiraktak a PH!-ról egy meghibásodott ti4200 miatt. aztán egy darabig nobufalo néven szaladtam. Viszont jött egy nap, amikor eladtam egy fényképezőt az eggyik moderátornak, aki annyira meg volt elégedve, hogy visszaadta a régi nevem. Ennyi
-
Gambit
őstag
válasz
qpakcovboy #95 üzenetére
Hát, abban nem segíthetek, semmi közöm hozzá.
-
Gambit
őstag
válasz
qpakcovboy #93 üzenetére
Rendben, részemről megbocsájtva az egész, remélem, a legközelebbit nem nekem kell szerveznem.
-
Gambit
őstag
válasz
qpakcovboy #91 üzenetére
De nem az a gond, hogy nem tudtál eljönni, hanem az, hogy nem mondtad le! És ez kellemetlenül érintett engem, mivel igen nehéz volt így megbecsülni a végleges létszámot.
-
qpakcovboy
őstag
PH!-n a paintball 2004-08-11-én indult el ezzel a topic-al:Bővebben: link
Hidd el én jobban sajnálom, hogy nem tudtam elmenni, akkor sajnos nem rajtam múlt. -
Gambit
őstag
válasz
qpakcovboy #88 üzenetére
Most ez hogy jön ide? Jelentkeztél, hogy jössz, meg embereket is hozol. Aztán valahogy nem jöttél, csak elfelejtetted ezt közölni velem, aki szervezte az egészet. (A témát mellesleg én dobtam fel, pont ezért kellett nekem szerveznem.)
Szerk: Ja, látom, te az eredeti paintball topicra gondolsz. Na, az meg végképp nem tartozik ide, hogy nyitottál egy topicot.
[Szerkesztve] -
qpakcovboy
őstag
Ja és mellesleg ajánlom a 34. hozzászólást itt Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Stimpy
senior tag
Vettem tőle egy telcsit,ami 1 nap után meghibásodott,elvittem szervizbe(nokiához) ott meg közölték,hogy nem elég a számla,amit kaptam,garipapírt meg nem adott emberünk.Írtam neki mailt,lerázott,telefont nem veszi fel.Az egész azért szar,mert egyik ismerősömnek vettem a telcsit,és így most buktam 6.5k-t(szervízköltség),csak azért,mert szívességet tettem,és egy ilyen k*cs*g átb*sz*tt.
Mellesleg 2 nickje van a drágának: qpakcovboy = nobufalo.
Csak ennyi,szóval tessék vigyázni vele. -
Stimpy
senior tag
Én javasolnám mindenkinek qpakcovboy (másik nickjén: nobufalo) kerülését.Mellesleg nem tudom hogy lehet 2 nickje egyszerre.Engem átvágott egy kicsit,vigyázzatok vele.
-
hobizoli
nagyúr
Nezd en eddig is mindenkinek segitettem annak aki megkert es ezutan is fogok. Csak ezentul az esetleges felreertesek elkerulese vegett a nyito hsz-ben leirok kisdedos modra szajbaragosan mindent, mert ugylaccik a szovegkornyezetbol(!) -magyar nyeltan- nem mindenkinek derul ki minden es felreerti (aszittem...).
hobizoli
[Szerkesztve] -
Manitou
veterán
LOL ez a topic (bár az inditója számára gondolom kevésbé)
-
Ez mekkora történet volt! Jól elvitázott itt mindenki Hobizoliról, oszt közben nem is ő volt a hunyó...! Azé' jó volt olvasni, hogy csak az ismerőse kamuzott - mert a jogsielvevős sztori valszeg az -, nem szerettem volna benne csalódni, meg nem is olyan gyeröknek tűnt, aki ilyentet csinál.
-
hobizoli
nagyúr
Masok hujsege miatt nem fogom tartani a hatam...ezt senki ne is varja el
Nekem most elolvasva is egyertelmu, hogy a hirdetesben szereplo cuccok nem az enyemek mert kulon ott van, hogy mijen szamon kell erdeklodni. Es nemi logikat feltetelezve/hasznalva az is tok egyertelmu -de nekem annelkul is-, hogy a szam azert van kulon megadva, mert nem azonos az enyemmel, hiszen az enyem ott van az a adatoknal...kulonben minek adnam meg, hm? Meg ha le van irva, hogy csere mistt eladoak lettek a havercsavo cuccai es ott a szam, akkor abbol hol jon az ki, hogy en veszem fel megadott a teloszamot, ha az adatoknal meg van adva egy masik? Igen, az direkt csak azert volt megadva, mert az az ove. Az adatoknal levo szamot miert nem hivtad fel egyszer sem, ha nem vagyok indiszkret? Sosincs kikapcsolva, max nemitva, ha elkuldod a szamot meg vissza is hivtalak volna
Egyszer szurtam el eddig talalkozot, mert feluletesen olvastam el a helyszint, es Henger egy masik hid budai hidfojenel vart...az a huje 4-6 villinger mindketton jar. Mondjuk akkor elvehettek volna jogsimat, mert ahol lehetett 100 felett mentem, hogy gyorsba' aterjek, de rendor masfel-ket eve nem allitott meg - szerencsere. Megegyszer thnx neki, hogy akkor ott megvart.
Kulonben szinte mindig en erek oda elobb, de ha nem, akkor meg az is a megbeszelt idopont elott van/volt.
hobizoli -
kirkri
addikt
Na most nem győzök bocsánatot kérni. De komolyan! Az nem derült ki sem a hívásokból, sem a topikból, hogy ez nem a te cuccod, amit eladsz. A számot láttam, hogy nem az ami az adataidnál van, de nekem is két számom van, tehát ebből sem tudhattam a dolgot. Szóval akkor az ismerősöd volt a ludas a dologban. Jobban megválogathatnád, hogy kinek a hirdetését teszed fel, mivel így a saját hírnevedet is rombolod.
Még egyszer bocsi. /Már ha tényleg nem veled beszéltem telefonon.De miért is kétkednék?
/ Na mindegy, zárjuk rövidre, mint írtam vettem másik lapot, tehát egyébként sem érdekelne már a dolog.
-
hobizoli
nagyúr
Na...eloszor is, nem olvastam vegig a topikot, IRC-n szoltak, amint elokerultem, hogy mi van.
Masodszor: azert nem voltam 2 napig, mert ugynezki szethulott a Raid0-s tombom tegnapelott, meg fuggoben van a dolog, remelerm gyogyithato, mivel a Win boot megindul rola, de a [winrootdir]\system32\hal.dll hianyzik vagy serult -re leall. Ha holnap utanig nem lesz megodas ra, marad a fdisk+format meg, ami ezzel jar. Egyebkent maskor is eltuntem 2-3 5 napokra sot tobbre is, megsem gondolta senki, hogy vmi rosszat csinaltam
Harmadszor, a cucc nem az enyem (volt), teloszam az ismerose, aki ezt a kambot cserelte, mint azt a topikban is leirtam es azert is volt odairva, hogy ahol erdeklodni kell az ez a ''ab-cdefghi'' szam, mert az az O szama.
Negyedszer: az adataimnal meg ott van az en a szamom, akit erdekelt, eddig is megtalalt azon, 7 eve ugyanez a szamom, es masik kartyam nincs.
Otodszor: nekem sem idom, sem kedvem nincs masok cuccaival foglalkozni, meg futkoraszni utana/vele...a hirdetest feladtam, neki otthon nemvan internet. Ennyi.
Hatodszor: megy vmi urban legend, hogy elvetteka jogsimat vagy mi...hat ez sem igaz, koszoni szepen jol van itt figyel az asztalon, akit erdekel, lefotozom es elkuldom.
hobizoli -
realist
őstag
caltmant mindenki kerülje...
-
Loretto
veterán
lassan a címet kellene változtatni. bár biztos reagál majd hobizoli.
-
kirkri
addikt
Most már nem érdekel az üzlet, mert ma vettem egy másik lapot. Felőlem most már ott jelentkezik, ahol akar.
Szerk: Egyébként 14-én kellett volna találkoznunk.
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Tudom, hogy akkor nyitotta, de ez most lényegtelen. Nem azt nehezményeztem, hogy ide nem nézett be.... Azt írta a topicnyitó, hogy egy hete nem jelentkezett.... Meg hogy rendőrségen csücsül, kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy felhívja, vagy PH-zzon. Ennek ellenére mégsem lehet akkora nagy a gond, ha fórumozott, csak nem vette fel vele a kapcsolatot -
Keitaro
addikt
De ez a topik 17.-től vonatkozik
(go to #1. megnzé idő. 17. este lett nyitva) -
Loretto
veterán
ugye nem baj
Bővebben: link -
Grafiqs
őstag
Szerintem itt zárjuk le a témát addig amíg Hobbizoli meg nem érkezik újra a PH!-ra.
G -
rii
nagyúr
Nekem leküldtek szerdán kocsival egy monitort, amit én csak 1 hét múlva tudtam kifizetni. Utólag elmentem a bankba, és befizettem a számlaszámára, amit email-ban küldött el.
Tehát én jó üzletfél vagyok..... -
kirkri
addikt
Na, akkor csak hogy kerek legyen a sztori: ma reggel felhívtam a megadott számot, beszéltem a sráccal. Azt mondta, hogy természetesen eladó a lap holnap el is hozhatom, majd nemsokára visszahív és leegyeztetjük a dolgot. Ez volt de. 10-kor, azóta is hív. Szóval nem kellene annyira védeni…
-
Janesz
őstag
Bocs,hogy beleugatok..eddig nekem még mindenki korrekt volt..
átjönnél ide és igazságot tennél??mert porig aláz két suttó és még nekem kell magyarázkodnom olyan dologról ami nyilvánvaló!! és lécci elolvasnád az én régi kártyaeladós topicomat is a 46.hsz-tól..azt is belinkeltem oda...Köszi..Bővebben: link
-
kirkri
addikt
Hogy rövidrezárjuk a dolgokat hagyjuk az én esetemet, ha másnak is volt valamilyen esete akkor azért írja meg. Én pedig már nem fogom hívogatni, mivel nem érdekel tovább az üzlet, meg aztán azt írta, hogy majd keres, tehát várok türelmesen....
-
BobMaster
senior tag
És a nyugati előtt a gombánál összedobsz egy teszkonfigot? Vagy egyből lakásra mentek?
Nem is emléxem, hogy ki volt, a Kereső használatával megtalálhatod a topicot. Matrox G450-G550 kártyák kerestem. A fószer elküldte postán, hogy teszteljem le és vagy a vasat küldjem, vagy a zsét.
A vásárlás minden esetben bizalmi alapon történik. Ha bemész a boltba, veszel egy joghurtot, hazaviszed és észreveszed, hogy lejárt, akkor egyrészt hiába mész vissza reklamálni, másrészt mondhatják azt is, hogy ''előtte is oda volt írva, amikor megvette, nem lát a szemétől?''
Én meg mohácsi volnék, vagymi -
Loretto
veterán
válasz
_Volkovy_ #11 üzenetére
azóta sem látni.
BobMaster: biza én is inkább felmegyek pestre (pécsről)mert jobban szeretem én átvenni a dolgokat, ha lehet próba, mert utána nincs mit magyarázni.átvattad? ávetted. ment?ment. akkor miről kell beszélni?
persze ha a posta akkor igy +ugy , lehet keverni a huzat biztosítás ide vagy oda.
sajnos az ilyen események lassan arra fognak ösztönözni hogy 4 vagy 5 embertől veszek(akik +bízhatóak), kelljen bár többet fizetnem.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
De megint milyen felesleges hsz-ek pörögnek? ''Te lyukasztasz a BKV-n?'' satöbbi...
Így sok értelme van a dolognak.
Mondom azért kardoskodok, mert Én sem nézném utólag jó szemmel, ha valami miatt sároznának a hátam mögött mert tegyük fel nekem nagyobb gondom van és se kedvem se időm, esetleg lehetőségem tájékoztatni bárkit is.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
ÉS miért nincs itt a fórumon sem? Mikor Ő minden nap megtalálható itt?
Ha meglesz a válasz majd többet tudunk, addig viszont értelmetlen erről tanakodni (közben pedig ugy sározni valakit, hogy meg sem tudja védeni magát). Én eddig korrekt embernek ismertem meg Hobizolit.
És ráadásul totyikot is nyitni neki. -
süti5
őstag
válasz
BobMaster #28 üzenetére
Számomra sem egyértelmű a rosszindulatúság, bár azóta jelentkezhetett volna ha akar...
Nekem is most volt egy ilyen késés-dugó miatt üzletem, ahol nekem kellett várni, viszont folyamatosan tájékoztattuk egymást, mi a pálya, és beültem a mekibe kajálni, míg jött, a lényeg, hogy mindig tudtam, merre hány lépés... -
HaroWerks
senior tag
Lehet, hogy volt abban a kocsiban hátul pár kiló khm, izé, szóval fehér por, aztán lekapcsolták a srácot
Én holnap talizok Trak-el, nagy biznic lesz -
I_Am
veterán
És beleolvastál esetleg a másikba? Mert oda mennek a jók és a rosszak együtt.
Ezzel az erővel akkor nyissunk Amd vs. Intel totyikot is mert az is pont a fordítottja a jelenleginek.
Ráadásul Hobizoli-t jó pár napja nem látni a fórumon, tehát biztos van vele valami.
[Szerkesztve] -
BobMaster
senior tag
Bár csak egyszer találkoztam vele élőben, és nem vagyunk spanok, tehát elfogulatlanul tudom kérdezni: utánvét+tértivevény+törékeny+értékbiztosított postai feladással nem lett volna olcsóbb mint 3000 Ft?
A dugó meg féregmozgást végez. Tipikusan akkor mozdul a sor, amikor pirosra vált a lámpa. Az ember olyankor dühében keres egy mellékutcát. És akkor esetleg megpróbál sietni.
Nem egyértelmű, számomra, hogy hobizoli rosszindulatú lett volna. Ő bukott egy üzletet és egy jogsit. Az igazi szopacs az lett volna - és akkor jogos lenne a topic címe - ha hazaérkezve kiderült volna, hogy a lap nem jó. Az görénység lett volna. De ez vis maior. -
Pet_i
senior tag
Kereső...:
Bővebben: link -
_Volkovy_
nagyúr
Nem..
Elhozta nekem Ceglédre kocsival,kifizettem,akkor feltűnt hogy garipapír az nincs,de legalább olcsóbban adta..Aztán 1 hónap múlva kiderült hogy szar-végig szar volt,csak azt hittem az alaplap halt be alatta,na lapcsere után is ugyanolyan volt-,visszavittem neki köki-re,odaadtam neki,aztán azóta nem tudtam elérni.A nevét,címét,rendszámát nem tudom,a tel.száma titkosítva van,ennyi.Eltűnt vele..
Na ez áprilisban volt,akkoriban 35k körül voltak a 9600pro-k. -
Santses
aktív tag
Sitten nemhiszem..
Bár attól függ mit csinált, de ilyenkor elküldik az embert ezer féle helyre kivizsgálásra meg minden.. hogy normális e...
Mondom csak találgatók de haweromnak mikor elfették jogsiát akkor elküldtél kismillió kivizsgálásra + újra kelett tegye a jogsit de csak 1 év után engedték vagy mi..
Szal mondom ha télleg úgy van ahogy írta, akkor érthető miért nem tudott elmenni, hisz csak nem szökhet meg a rendőrök elől hogy nekem mennem kell -
_Volkovy_
nagyúr
Tőlem Sawtooth nyúlt le egy 9600Pro-t.
Elég jól eltűnt,szerintem meghalt vagy börtönben van vagy ilyesmi. -
kirkri
addikt
Ez a topik nem arról akar szólni, hogy döngöljük földbe X.Y emberkét, csak ha leírja mindenki, hogy miként járt, akkor lehet belőle infót gyűjteni.
-
behappy
aktív tag
szvsz kamu az egész... helyszinen nem vesznek el senkitől jogsit, engem is fogtak már meg városban 120 felett.... és feljelentés volt belőle, de semmiképpen nem helyszinen jogsi bevonás
ez akkor igaz max, ha menekült a zsaruk elől és elkapták, akkor viszont SMS-t sem tudott volna irni, ugy összeverték volna -
behappy
aktív tag
egyébként szerintem AMDpower-rel kell vigyázni. na nem mert átver (remélem) hanem mert feleslegesen igér meg dolgokat (pl tőlem ezerszer vett már dolgokat, csak soha nem jött össze és nem is mondta le....)
más negativ nincs eddig szerencsére. -
Santses
aktív tag
-
kirkri
addikt
Nem csak időmbe került, hanem költségek is voltak kb. 3000 Ft értékben. /Vonatjegy, metrójegy stb./ Ezt elkerülendő jó lenne, ha mások is írnának tapasztalatokat. Most látom, hogy ennek a topiknak fordítottja már van, remélem ilyen nincs, mert akkor kapok a fejemre.. Keresőben mindenesetre nem találtam ilyet.
-
salgado
tag
biztos rossz lehetett, ott várakozni potyára,de durvább sztorira számitottam!
-
kirkri
addikt
MINDENKINEK!!! -> [link]
Tisztelt fórumozók!
PH! megbízhatósági összesítés: PH megbízhatóság
A legújabb összesítőtopic: A FeketelistaA listákat enginev3.0 kezeli. Ha problémátok adódik a pontjaitokkal, akkor azt nála kell jelezni.
Először is a legfontosabb: értékelést csak akkor írj be partneredről, ha már biztosan nem fog megváltozni a véleményed az adott üzlettel kapcsolatban! Ha írsz, akkor (lehetőleg linkkel támogatva) mindig szerepeljen a hozzászólásban annak a neve, akiről szó van(még ha az te magad is vagy), ugyanis így lesz kereshető a topic. (pl. ha megvédenéd magad, de nem írod le a neved, később senki nem fogja megtalálni azt a nevedre keresve, csak a vádat)
Konkrét minták:
Kiváló ajánlás:
kukoricajános: fekete/piros pont, mert....Megfelelő ajánlás:
kukoricajános: fekete/piros pont, mert ...Nem megfelelő ajánlás:
1.) kukoricajánosnak fekete/piros pont - a nevek ragozása némely esetben lassítja a munkát, mert néha nem egyértelmű, hogy kire is gondoltatok
2.) neked is fekete/piros pont - a hozzászólásból nem derül ki, kinek jár a pontMost, hogy már tudod, hogyan jelezz, nézzük, hova is írj:
Az aprók zárását mindenki maga tudja megejteni. Ha üzletrontóval találkozol, akkor azt a Moderátort keresek az Aprókhoz topicban jelezd!
A pozitív tapasztalatokat a Kivel érdemes üzletelni topicban jelezheted a megkötött üzletről szóló apróhirdetés linkelésével.
Ha olyan felhasználóval találkozol, aki üzletszerűen károsít meg másokat, akkor arra a Jelentsd a csalókat! topicban hívhatod fel a figyelmet.
Ha valaki az üzlet során számodra anyagi kárt okozott, amiért fekete ponttal jutalmaznád, vagy pusztán inkorrektnek tartod és szeretnéd, ha ennek nyoma maradna, annak helye az Akikkel jó vigyázni üzletelés során! topicban van.
Ezekben a topicokban csak az érintettektől született hozzászólások szerepelhetnek, azok is csak a következő felállásban:
- bejelentő posztja
- bejelentett esetleges válaszaAmennyiben vita alakulna ki, azt az Üzleti vita topicban rendezzétek!
Amiket jó tudni:
- Csak abban az esetben kérj fekete pontot, amennyiben valós anyagi kár ért!
- Személyes adatot csak a rendőrségnek adunk ki, ha már feljelentetted az illetőt.
- A topicokat Thunderzolee és enginev3.0 tartja karban.
- Hogyan linkeljA "Akikkel jó vigyázni az üzletelés során!" topicba, azaz ide bejelentett embereknek, akik vélhetően megkárosítottak másokat, megvonjuk a hirdetési jogosultságát, egészen addig, amíg neme tisztázzák magukat a felhozott vádakkal szemben.
Az a korlátozás az apróhirdetéseik érvénytelenítéseit jelenti, a többi felhasználó megvédésének az érdekében. Amennyiben egy másik nick-el próbál utána hirdetni, az törlésre kerül, és az ügy lezárása után, annak alakulásától függetlenül egyéb szankciót von maga után.Azok, akiknek felfüggesztésre került a hirdetési jogosultságuk, mindannyian a vele szemben eljáró MODERÁTORtól/HARDVERAPRÓDtól értesül privát üzenet formájában, és akkor hirdethet újból, ha értesítést kap erről.
Az eredeti első post:
Gondoltam, segíthetnénk egymásnak, hogy kivel volt negatív tapasztalatunk üzletelés során, hogy hátha másokat megkímélünk egy kellemetlen tapasztalattól.
Kezdetnek leírom, hogy miként lettem átb@szva egy tutinak hitt biznisz során a múlt héten. Mivel egy PH addikt kínálta a dolgokat, gondoltam lehet hinni a topikjának. Szóval a topikban megadott számot felhívtam, ahol a srác mondta, hogy csak egy ezrest tud engedni az árból /anélkül hogy erre rákérdeztem volna/, majd egy óra múlva küldött egy SMS-t, hogy kapott egy jobb ajánlatot, de ha nekem kell a cucc, akkor nekem adja, ha kifizetem neki azt az árat amit kínáltak neki érte. Mivel nagyon kellett volna a lap, mondtam hogy rendben. Másnap este fél 6-ra beszéltük meg a talit Pestre. Felvonatoztam Pestre, a megbeszélt időpont előtt 5 percel felhívott, hogy késni fog tíz percet, majd újabb fél órát kért, mivel nagy dugó van Pesten. Egy háromnegyed óra múlva mivel még mindig nem jelentkezett, felhívtam volna, de nem vette fel. Ezután jött egy SMS, a következő szöveggel: „Ne haragudj, de a rendőrök épp most vették el a jogsim. Hívlak majd!” Erre kérdeztem tőle, hogy valahogy nem tudunk-e találkozni, mivel messziről jöttem fel Pestre a cuccokért. Erre jött a köv. üzenet: „Egyenlőre le kellett zárnom az autómat és a rendőrségen csücsülök. Túl gyorsan vezettem. Ne haragudj…” Na a srác azóta se jelentkezik, /múlt hét közepe óta/ küldtem neki SMS-t, de arra sem válaszol.
[ Módosította: Kalandor ]
Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/i5-G7/8GB/256SSD/Magyar)
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G
- Kedvező ár! HP Zbook 15 Workstation laptop (15,6FHD/i7-G4MQ/16GB/128SSD/Nvidia2GB)
- Kedvező ár! Lenovo Yoga 370 laptop-tablet (12,5FHD/i5-G7/16GB/256SSD)
- Újszerű Samsung HW-R470 - 4.1-es hangrendszer wireless hátsó hangfalakkal és mélynyomóval
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest