Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segnior_Barthez
senior tag
-
ToBeY
nagyúr
válasz Speeedfire #4818 üzenetére
Nekem a Shadows/Highlights alatt ott van a variations is
-
$p@rr0w
őstag
Érdekes... Tuti bug mert amúgy ki van szürkítve, vagy kiírja h miért nem használhatod. CS4-hez van update, nekem 11.0.1 van, Extended.
[ Szerkesztve ]
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Adams007
tag
Hello!
Szerintem csak el van rejtve a menüpont. Nyisd meg a menübeállításokat (Edit > Menus...)
Ezután keresd meg a Variations helyét és nézd meg, hogy mellette a Visibility rész ki van-e pipálva (illetve egy szemnek kell ott lenni), ha nincs, akkor pedig kattints bele a négyzetbe. -
$p@rr0w
őstag
válasz Speeedfire #4823 üzenetére
Akkor: Help->Updates...
(#4821) Norbesz23455: Én a K-ról azt hittem Kbyte.
(#4824) Adams007: De hogy lehetne letiltva alapból?
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
félisten
válasz Speeedfire #4831 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Shim
őstag
válasz Speeedfire #4823 üzenetére
A feltüntetett árak a javasolt magyarországi nettó listaárak, melyek üzleti, egyfelhasználós termékekre vonatkoznak. Amit ott látsz, arra rakj még áfát és máris 500k körül van
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6889 üzenetére
Át kell állítani a színmódját RGB-re. Image—►Mode—►RGB 8 bit/channel
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6892 üzenetére
A lekerekített téglalap eszközzel, vagy a téglalap kijelölővel, amivel megejted a kijelölést, majd a Select—►Modify—►Smooth... ponttal lekerekíted a sarkát.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6895 üzenetére
A rétegeket tudod igazítani egymáshoz képest. A háttérréteget együtt jelölöd ki a téglalapos réteggel. Majd a mozgató eszközt kiválasztva az eszköztáron a függőleges és a vízszintes igazításra kattintasz.
Vagy a Layer–►Align–►Vertical Centers/Horizontal Centers menüből.
Így a téglalapos réteg pontosan a dokumentum mértani közepére fog kerülni. Természetesen amennyiben páros számú pixel a mérete és a dokumentum mérete is páros (mivel fél pixel nincs).
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6897 üzenetére
Akkor valamit nem jól csinálsz, pedig ezen a műveleten nincs sok elrontani való. A két réteget együtt kijelölöd, majd ráböksz a két ikonra, és középre teszi. A Crop az körbevágja a kijelölt területet. Az nem egyenlő ezzel.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6899 üzenetére
Akkor valóban ez a jó megoldás. Bár akkor azt kellett volna kérdezned, hogy hogy kell képkivágást készíteni, és megmondtam volna egyből, hogy a Crop eszközzel.
Szóval a nem megfelelő kérdés így félre tud vinni.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6901 üzenetére
Én jó szívvel a tutorial.hu-t tudnám ajánlani. Ott minden van. A grafikától kezdve HTML, PHP, CSS és még sok minden.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6903 üzenetére
Azért, mert a webdesign az grafika. Lehet csinálni Photoshoppal is, abból meg van egy rahedli tutorial rajta. A design művészeti részével nem foglalkozik, mivel az szubjektív dolog. Meg lehet tanulni Photoshopot kezelni az oldalról profi módon (én is onnan tanultam), a művészi látásmódot meg neked kell hozzátenned a dolgokhoz, ha van neked olyan. Ha nincs, akkor általában másol az ember, sok sok designt, amíg öntudatlanul össze nem áll a fejében, hogy egy oldalgrafika mitől lesz jó, és mitől rossz. Rossz tanulási módszer, szó se róla, de ennél jobban csak művészeti iskolában oktatnak készpénzért.
Így megy a design.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6907 üzenetére
Igen, állítólag (azért mondom, hogy állítólag, mert én nem értek hozzá) ma már CSS-sel remek dolgokat lehet összehozni. Oké, hogy lehet kerek sarkokat, meg árnyékolást, meg színátmenetet csinálni, de ez még nem minden. Azért a grafikai elem az grafikai elem. Ahhoz továbbra is elkél egy képszerkesztő. Tökmindegy, mivel szerkesztik, akár Paintben is lehet, ha valaki nagyon ügyes.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6909 üzenetére
Bár én elég gyakorlott vagyok, nem biztos, hogy első nekifutásra 4 óra alatt meg tudnám csinálni, még akkor sem, ha magyarul lenne, mert ugye nem ír le mindent aprólékosan, ahogy az elején is mondja, mivel haladóknak szánt tutorial, és különben is, lehetne egy 50 oldalas dolgozatot is róla írni.
Szóval sok helyen találgatni kellene, és nem biztos, hogy elsőre minden úgy sikerülne, ahogy elképzelte az ember. Lehet, hogy neki kéne még futni egyszer-kétszer.
Amellett, hogy értékelem milyen szép a végeredmény, csak csodálni tudom azokat, akiknek ehhez türelmük van. Én valószínűleg a felénél abbahagynám, hogy majd máskor folytatom, és ez is úgy járna, ahogy a félkész munkáim szoktak járni.
Majd sohanapján befejezem őket.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6912 üzenetére
Kétszer egyformára ő sem tudná megcsinálni. A landscape-festős résznél elég sok a véletlenszerű elem, gondolok itt az ecsetvonásokra. Azt nemigen lehet megismételni. Úgyhogy az egész amolyan filing munka, de jól mutat.
No, és persze ha neki 4 óra, aki valószínűleg erre van szakosodva és tucatszám készít hasonlókat, akkor annak pláne több, aki még sosem csinálta.
@ViZion: igen, lusta vagyok, ahogy azt fentebb is leírtam. De úgy is mondhatnánk, hogy van jobb dolgom is. Meg úgy is, hogy szimultán annyi mindennel foglalkozom (olyan sokoldalú vagyok, hogy az már majdnem gömb), hogy ritkán jut idő valamit is befejezni, mert belefogok másba. Ha pl egy jó zenei motívum ugrik be, nosza elő a billentyűzetet meg a Sonart, és kidolgozom, legalább ötletszinten. Aztán feljátszom, hogy el ne vesszen. Ekkor már ismét van egy újabb félkész zeném is. Én vagyok a félkész alkotó. Szinte minden munkám félben van...
Ezt nézd meg: 24 magos proci! Nekem is kell!!!
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #6912 üzenetére
ez van, ezért nem is vágok bele, ennél kisebb és egyszerűbb dolgokat csinálok/csináltam
pl amik a te blogodik is van, abból is csináltam már párat, 1-2 jó ötlet mindig jól jön, illetve jópárat megcsináltam a top secret sorozatból is
de soha nem leszek és nem is tervezem h akkora grafikus leszek/legyek mint a videókon látható személyek, én ahhoz kevés vagyok ...Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #6914 üzenetére
Ez sem baj egyébként. Én például több dologhoz is értek, de egyikben sem vagyok profi. Sok mindenbe beleütöttem az orrom, és közepesen tehetségesnek tartom magam. Tudom, hogy ha nagyon rágyúrnék egy dologra, abból profi lehetnék, de nincs hozzá affinitásom. Ha úgy tartja a kedvem képet szerkesztek, ha meg úgy, zenét szerzek. Néha videót vágok, néha hangot. Néha az angoltudásom csiszolom, néha a sakktudásom. Mindenből egy kicsit. Legalább.
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #6943 üzenetére
Üdvözlünk a pixeles grafika világában
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Dexter68
addikt
Illustratorban.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
BonFire
veterán
Attól függ, milyen eszközzel hozod létre. A ceruzán (Pencil) kívül minden eszköz alapból kezeli az Anti-aliashingot, vagyis az élsimítás nevű műveletet, ami annyit tesz, hogy egy ferde vonalat alul és felül szürke pixelekkel egészíti ki, így simítva a pixeleket, és nem lesz cakkos.
Nem volna szabad cakkosnak lennie, még akkor sem, ha kör alakú kijelölővel hozod létre, és kitöltöd, mert az is simítja az éleket.
Ugye még mindig a Photoshop topikban vagyunk?
-
ViZion
félisten
Növeld a méretet. Pl. 30×30 pixelen minden kör szögletes, mégha AA-t is használsz.
3000×3000 pixelnél már kerekebb, főleg ha path-ként, vektorosan van karikázva, nem kijelöléssel.
Fentebbi kollégák megjegyzése helytálló...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
nagyúr
válasz Speeedfire #7355 üzenetére
Mennyire szeretnéd világosnak?
Ctrl+L és a középső kis nyilat, a diagram alatt, kicsit balra húzod.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7355 üzenetére
Photoshoppal próbáltad már? Melyik tetszik?
A harmadikat egy cseppet deszaturáltam. Szvsz ez a legjobb a három közül, de válassz te. Szerintem az alapkép is túl van kicsit színezve. És persze csak az árnyékokat kell világosítani, a középtónusokat és a csúcsfényeket békén hagyni.
Ááh! Megeszi a képeket ez a fórummotor... sehogy se akarja az igazságot. No, majd berarozom neked oszt elküldöm valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7357 üzenetére
Na, felraktam az addátra. Innen letöltheted őket. De szvsz ezek elég kicsi képek.
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #7366 üzenetére
Ha a kép nem passzol az oldalba akkor az oldal passzoljon a képhez.
Magyarul a képhez illő szint tegyél az oldalba, háttér, fejléc mittudomén"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7370 üzenetére
Figyu!
Nincs ezzel semmi baj! A dizájn eléggé egyszerű ugyan, de legalább letisztult és kellemes ránézni. Sok kezdő pont az ellenkezőjét csinálja. A szivárvány összes színét felvonultatja, és az összes létező fontot, ami csak telepítve van a gépén, majd ezeket a honlapelemeket megfejeli imitt egy kis vetett árnyékkal, amott egy színátmenettel, a harmadik helyen egy glóriával, tesz rá kikapcsolhatatlan médialejátszót, ami kéretlenül is ontja a Lady Gagát magából, meg naptárt, meg kakukkos vekkerórát, meg anyám kínját. Tartalom meg nincs.
Ez kezdetnek (bár egyszerű) egyáltalán nem rossz. Talán kicsivel több színt használhatnál bátrabban, ahogy Metnek is a színesebb tetszik. Ha nem tudod, hogy melyik színnel melyik harmonizál, ajánlom figyelmedbe az Adobe Kulert- ami összeválogatja az egymással pászoló színeket.
Használata roppant egyszerű. A Create menüpontra kattintva kapsz egy színkört, rajta egy legyezővel. A középső pontot megfogva és forgatva vele együtt mozog a többi is. Ha kisebbre veszed őket, pasztellebb színeket kapsz. Ha tökig kitolod, a legtelítettebbeket. Ha valamelyik szélső legyezőt fogod meg, akkor széthúzhatod a színtartományt. A kör alatti csúszkával pedig a színek fényerő-értékét állíthatod.
Ha végeztél (de nem vagy regisztrált tag), akkor nem mentheted a beállítást, de ott alul megtalálod az összes szín kódját. Legegyszerűbb a legalsó, hexa kódokat (pl #72FDFF) felírni, és már meg is van az egymással harmonizáló 5 színed, ami bőségesen elég egy weboldalhoz vagy bloghoz.
Jó tekergetést hozzá!
Szerkesztés: Az jutott az eszembe, hogy ha ez a banner marad, akkor az oldalnak is valamilyen pasztell narancsos árnyalatúnak kellene lennie, és akkor harmonizálnának egymással.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7379 üzenetére
Valahol csak el kell kezdeni – szokták mondani. De nem biztos, hogy mi itt jól meg tudjuk "szakérteni" a weboldalt. A dizájn az valakinek így tetszik, valakinek meg éppen az ellenkezője, és annak ellenére, hogy bizonyos trendek kialakulni látszanak, és a káoszban valamiféle letisztultság veszi kezdetét, nem biztos, hogy mi észrevesszük azt a hibát, amit egy sitebuilder igen. Mivel weboldalról van szó egy csomó lényeges dolognak meg kell felelni. Pl hogy melyik menüpont hová essen és milyen menüt érdemes csinálni. Az a lényeg, hogy az olvasó ne tévedjen el a lapon. A 4shared fájlmegosztóval jártam úgy, hogy két napig kerestem a log out gombot, olyan jól eldugták. Az ilyenekre tehát figyelni kell, és egy dizájner nem biztos hogy észreveszi, míg egy sitebuilder igen, és rá tud mutatni a hibákra.
A tutorial.hu fórumán van olyan topic, hogy kinek milyen a weboldala, oda lehet linkelni, és ott megszakértik. Lehet, hogy ezen az oldalon is van weboldal-építő topic, ahová inkább érdemesebb lenne linkelni. Persze azért ide is jöhet, mert kíváncsi vagyok rá.
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #7383 üzenetére
Azt nem a PS, hanem a kuler adja meg pl.
Nem értem... ha kódolsz akkor otthon kell(ene) annyira lenned a neten, h beírd: web templates. Van ingyenes is, ráhúzod. Vagy megnézed és hopp, megcsinálod _jobban_, mert láttál egy jót.
[link]
[link]Mondjuk ha nem akarsz barna-narancs színvilágot (ami nem rosz szerintem), akkor is lehet az a kép. PS-el halványítsd el a széleit ~10-20px-en, és kész.
El kell dönteni, h "light" design lesz -akkor nem kell elválasztani a div-eket, az egész lehet fehér, vagy halvány alapon, vagy színátmeneten. Példa: itt sincs semmi extra, a menü felül -Nálad akár oldalra is lehet rakni. Lehet felül nagy kép (panoráma) példa, ami végig fut az oldal tetején, alatta a menü...
itt lehet a menüsor is elválasztó, vmi alapszínnel (akár barna), ezen az aktív lehet narancs, a text fehér arial, verdana. A Falu/város nevét vmi szebbel írd, legyen címer...Yah, mivel nem hinném, h akkora pörgés lenne a hírekben, bátran lehet a főoldalon a kép nagyban is, amolyan landingsite-féle megoldásként...
Kész-e?[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Speeedfire #7385 üzenetére
Kuler-ben Create, from an image... kész.
Nem rossz a template sem, háttérnek talán vmi világosba színátmenettel jobb lenne.
A menü alá raszter helyett csak egy vonalat raknék, az aktív menünél lenne fül... mint az index.hu-n, az sztem szép.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #7387 üzenetére
Én a Szápárról levenném a körvonalat
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7387 üzenetére
Van egy olyan funkció a Photoshopban, hogy Match Color. Viszonylag ritkán használjuk, főként olyankor, ha egy alanyt egy teljesen más színvilágú képre helyezünk. Ilyenkor, hogy illeszkedjen a háttérbe, annak a színéhez igazítjuk. Nem tudom magyarul hogy hívják, talán Színpászításnak lehetne lefordítani. De mondok egy jobb tippet.
Ha mindenáron a bannered színvilágának átlagszínére vagy kíváncsi, van rá egy bevált módszerem. Megfogod a banner képét, és ráeresztesz egy totális homályosító effektet, a Gaussian Blur-t 250-es paraméterrel. Az egészet úgy összekeni, hogy egyetlen homogén színt kapsz. Most kipróbáltam, és a #CAB299-et kaptam. Ezt a hexakódot megadtam a kuler alapszínének, és ezt lökte ki rá:
Persze a színtelítettséget még lehet növelni, meg nagyobb spektrumot is átfogni vele, de mindenképpen jobb a hasraütéses módszernél.
És egyáltalán nem fontos, hogy csak efféle homokszínekből álljon. Ha már meg van adva, kattintgasd sorban végig a kuler lehetőségeit. A triád, a monokróm vagy a komplementer egész érdekes színösszeállításokat ad. De ezek mind harmonizálnak majd egymással egy weboldalon.
-
nagyúr
válasz Speeedfire #7402 üzenetére
alakul
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
BonFire
veterán
Ezt egyre jobban elrontod! Most is ott a körvonal, igaz vékonyabb lett, de most mivel betetted a szöveg alá is a bannert, gondolom nem látszott ki alóla, ezért hát megfejelted egy glóriával a körvonalat! Ez így még rosszabb, főleg, hogy a bannernek is van egy belső ragyogása, ami fehér. Nem kell a felirat alatt feltétlenül a képnek lennie, főleg, ha hemzseg az alakzatoktól, mert akkor tényleg semmilyen felirat nem olvasható rajta...
Én visszatérnék az előző változathoz, a fentiek figyelembe vételével. A körvonalat eltüntetni a betűről (és a glóriát is természetesen), valamint valami egyszerű, de jól olvasható Sans-Serif fonttal kiírni a város nevét. Ez a kalligrafikus Vivaldi (vagy mi a neve) font az esküvői meghívókra való, nem weboldalra. Ahogyan erodált, gótikus és egyéb fontok is megfelelőek az adott helyen, mondjuk moziplakáton, a webre nem illik. Taszítja a szemet, és nehezen olvasható.
Ha település weblap lesz, nézz meg néhányat, hogy csinálják a bannert. Nem muszáj az egész város látképének benne lennie a fejlécben. A miénk sem tökéletes, de valamennyire letisztult. Ha én csinálnám, még egyszerűbb és jobban áttekinthető lenne. Amellett fontos lenne kitenni a település címerét, amennyiben van neki. Így a látogató egyből tudja, hogy a Szápárt eszik-e vagy isszák.
-
BonFire
veterán
Mit szólsz például egy ilyenhez? A két képernyőfotódból állítottam össze. A felirat alatt megmaradt a szürke háttér, de amint látható, jóval szimplább font lett, és egy címert is sikerült túrnom a Google-ból.
A font, amit használtam, a Cambria Italic és azt hiszem alap fontkészlet. Szvsz épp annyira dekoratív, amennyire kell. Szép, de elegáns. Nuku körvonal és nuku ragyogás. A színét kissé élénkebb alatta lévő "Főoldal" menüpontból vettem.
A címer képét innen szedtem.
Körbemaszkoltam (mert ez valami templom ablaküveg...), majd Cutouttal egyszerűsítettem a színeket és formákat, majd szépen lekicsinyítettem. Ha ez segít, el tudom küldeni a körbemaszkolt, kivágott címert. Ha nagyon szépre kell, még meg is vektorozom neked Illustratorban, és akkor lesz igazán szép. Bár ilyen kicsiben nemigen számít, de valamit mégis.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7405 üzenetére
Akkor egy olyan variáció, amelyben a banner teljes szélességű. Itt kicsit nagyobbra vettem a címert, a fontot pedig azzal a barnával festettem, ami az alatta lévő oszlop színe.
Alá betettem egy takaróréteget, amire egy színátmenetet raktam #000000 és #CCCCCC színekkel. A #CCCCCC pozíciója 45%, de az függ a takaró réteg szélességétől. El kell játszadozni a csúszkával. Az egész gradient overlaynek Linear Dodge színmódot adtam, a réteg kitöltését pedig 0-ra vettem le.
A betű színe lehet valamivel világosabb is, mert ez a xarbarna nem igazán érvényesül rajta. Inkább látszik feketének, pedig hát barna.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7408 üzenetére
Mondjuk én nem a Magyar Állami Levéltárban kutattam, csak a Google-ban, és a Fejér Megyei Levéltárban találtam ezt a képet a hozzá való leírással együtt. Azt írja:
"Fejér vármegye több területén birtokos ősi magyar nemzetség, amely a Veszprém vármegyei Szapár [ma Szápár Zirctől közel tíz kilométerre] település nevéről nyerte elnevezését." Ez a címer a Szapáry nemesi család címere, ezért gondoltam, hogy ez lehet. Ha viszont nincs, akkor nincs. Nem muszáj rátenni.
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7411 üzenetére
Miért? Nem rossz az. Én szívem szerint csak feljebb csúsztatnám egy picit a Szápár feliratot és annyi. Ha nincs címer, arról nem te tehetsz. Nem rakhatsz rá csak azért egyet, hogy legyen.
Látom, azzal a technikával csináltad, amit leírtam. Így már szép, kellemes a szemnek ránézni, letisztult és ízléses. Láttam már sokkal rosszabbakat is. Ha még csak most kóstolgatod a dizájnt, akkor ez ahhoz képest jó.
És amint látod, ez így megy. Ötletelünk, bréjnsztormingolunk egy kicsit, itt alakítunk, ott alakítunk, és a végére kialakul valami használható. Ha majd már te is megszerkesztettél vagy 50-60 hasonló oldal dizájnját, akkor ösztönösen rá fogsz érezni a dolgokra.
Én rengeteg ötletet onnan merítettem, hogy moziplakátokat magyarítok, amit nem találok meg magyarul normális méretben. Ilyenkor nem elég, hogy sok munka van a szöveg kiretusálásával, de elég sokat lehet belőle tanulni. Pl hogy hogyan használjuk dekoratívan a kiskapitális betűket, vagy egy-egy betűköz ritkítással milyen jó hatást lehet elérni. Vagy éppen a csupa kisbetű használatával. Ezek apró kis nüanszok az alapértelmezett dolgokhoz képest, de nagyon hatásosak tudnak lenni.
És persze nem szégyen websablonokból ötletet meríteni, mert azt már olyan dizájnerek készítették, akiknek bőségesen van tapasztalat a hátuk mögött.
Jó lesz az! Alakul, mint púpos gyerek a prés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ez már egész pofás. Amit még változtatnék: a bal oszlop alapszíne miatt balra dől a design, oda húzza a tekintetet, nem a tartalmi részre.
Kivenném a barnát, esetleg csak az információk alatt hagynám.
A keresés miért nem a főmenübe került, jobbra igazítva? Úgy jobb lenne sztem.
Impresszum. ha hivatalos lesz, akkor kell.
Amikor megnézik még úgyis alakítanak rajta...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Met
nagyúr
Egész jó lett de:
- a kereső mező vagy a fejlécbe vagy a fejléc fölötti fehér részbe lógjon bele, de a kettőbe egyszerre ne
- fejléc és alul a szürke hasáb legyen egyforma széles
- szerintem a barna menü háttér alól kiveheted a szürkeséget"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #7427 üzenetére
megoldva
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Inv1sus
addikt
válasz Speeedfire #7427 üzenetére
Fél pixel nem létezik
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7438 üzenetére
Már így világosan sokkal jobb. Azonban így is akad néhány hiba rajta, amire oda kell figyelni.
Mivel jóval világosabb lett az eredetileg sötétbarna menü, most a világossárga szöveg nehezen olvasható rajta. Ügyelj mindig a nagy kontrasztokra. Természetes, hogy ez sem maradhat így. És hogy ne sorakoztassuk fel a szivárvány összes színét, nyugodtan lehetnek a linkszövegek olyan barnák, mint a Szápár felirat.
Az aktív menüpont most pirosra váltott, ezzel egy új szín jött be, ami nem feltétlenül jó. Ha már a kontrasztoknál tartunk, lehetne ez is barna, mint a Szápár.
Arra is ügyelj,hogy a legalsó szürke réteg ne legyen keskenyebb a fejlécnél, mert bal oldalt kilóg belőle az információs doboz és a menü is, jobb oldalt pedig szembeötlő a banner miatt. Szélesítsd egyformára.
-
Met
nagyúr
válasz Speeedfire #7438 üzenetére
Én Szápárt feljebb tolnám, hogy a fejléc közepén legyen.
A kereső mezőn az az Emboss vagy milyen effekt bántja a szemem Én betenném a kép alatti narancs sávba."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7444 üzenetére
Az első vitán felül jobb, mint a kidomborodott második. Amaz kilóg az egységből és megtöri a harmóniát.
A szürke háttér alakul: jobb oldalon már felzárkózott, azonban bal oldalt a menü és az infó doboz még mindig kilóg belőle.
Kezd lassan pofásodni.
-
Met
nagyúr
Felirat nagyjából jó helyen van már.
A menü narancs hátterének bal széle ne érjen ki a fejléc szélességéig.
Hülyén néz ki ha a kerekített sarkaival a szürke alapszínig ér ki.
A szürke alap és a narancs széle között annyi távolság legyen mint a narancs jobb oldalán.A második szóra sem érdemes
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Met és BonFire már elmondta, annyit tennék hozzá...
A menü alatt a vonal lehet még vékonyabb, finoman, csak finoman...
A "tovább" feliratot a cikk szöveg végére tenném, mert oda eljut a jóember a lead elolvasásakor, és az orra előtt legyen, mert nem fog kattintani (ez nálunk is hiba, de nem én fejlesztem az oldalt, fizetni meg nem akarnak érte...lol)
A szürke kell alá? Én megnézném máshogy is, pl. fehérrel (azaz semmi...), vagy halványan a sárga... Én nem tagolnám ennyire dobozokba a cikkeket, mert -főleg ha kép is kerül bele- tisztára reklám banner feelingje van.
Jah, és próbáld meg cikkben a képet balra zárva a szöveget meg mellé. Persze nem kötelező, de ez is egy lehetőség, majd eldöntitek.
Egyébként tetszik[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BonFire
veterán
válasz Speeedfire #7453 üzenetére
"A szürke alap és a narancs széle között annyi távolság legyen mint a narancs jobb oldalán.
Ezt nem teljesen értettem."
A sárga "Információk" doboz jobb szélén a fehér keretig van egy bizonyos távolság. A dobozt annyival kell keskenyíteni, illetve az alatta lévő szürke réteget szélesíteni, hogy bal oldalon is ugyanakkora legyen a távolság.
Mivel úgy látom, a szürke alapréteget nem kell szélesíteni, mert immár kiér a menü széléig, csak a narancssárga infó dobozt kell beljebb húzni, no és csökkenteni, hogy mindkét oldalon egyforma távolság legyen a mellette lévő grafikai elemtől.
Aztán ha ezzel is megvagy, érdemes visszalapozni majd, hogy honnan jutottunk el hová! Érdekes evolúción esett át az oldal.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest