Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sekli
addikt
Heló
Az lenne a kérdésem, hogy azt hogy lehet megcsinálni, hogy van egy kép, ami csak egyenes és görbe vonalakból áll, de bmp-be volt mentve, de vektorossá, azaz bármeddig nagyíthatóvá szeretném tenni? Ha más nincs, akkor esetleg az is jó megoldás lenne, bár nem tudtam megcsinálni, hogy egy másik layer-en egérrel szabadkézzel átrajzolom... (ez persze nem tul jo, mert nem valami jo a kézügyességem... ) -
sekli
addikt
módosítok...., kézzel nem tudom körberajzolni... hihetetlen..., néhány éve paintben pedig milyen szépeket rajzoltam... ugy egész jól meg tudom csinálni, hogy egyeneseket rakok és azokat warp funkcióval (nem tudom mi magyarul...) réígazítom az eredeti képre, de ez sem lesz vektoros...
-
sekli
addikt
szerintem is csak ugy lehet..., most próbálkoztam egy kicsit, és szerintem az a fő baj, hogy a kocsinak látszik három kereke. Azok egy háromszöget alkotnak, és ha tükrözöd a képet, akkor csak az egyik oldalát tudod a tükörkép háromszögnek illeszteni az eredeti háromszöghöz, magyarán a kocsinak 3-ból csak 2 kereke fog összeérni a tükörképével... Próbáltam úgy is, hogy torzítgattam, de ahhoz, hogy minden kerék találkozzon a tükörképével, nagyon ortopéddá kell transzformálni...
-
sekli
addikt
ctrl+shift+u a desature, de mondok egy másik megoldást is:
1) opcionális: Filter -> Blur -> Gaussian Blur 1-2px
2) Layer -> Blending options -> Color Overlay
3) itt válassz ki egy jo kis barnás narancsos színt pl: #DC8631
4) a Blend Mode-ot meg soft light-ra állítsd
5) CTRL+U (Hue/saturation) és vegyél mindent egy picit lejjebb, addig míg jo nem lesz...
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
heló
PS-ban hogy lehet egyszerűen íveket húzni? Olyat keresek, mint pl a paint-ben a curve... -
sekli
addikt
helo
Egy ismeros mar regen nyaggat a kerdessel, hogy hogy lehet egy autot fenyezni...?
Egy keveset probalkoztam, ugy sikerult, hogy egy uj layerre, ami olyan szinu, mint a kocsinak az a resze, ami csillog rarakok egy lens flare-t, azt torzitgatom egy kicsit es utana valamennyire atlaltszon rarakom a megfelelo reszre...
ezzel a modszerrel ez sikerult...
de o egy kopottabb verdat szeretne fenyezni...
van valakinek valami otlete...?
mod: jah, en a lokharitot csinaltam..., a tobbi megvolt...
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
Meg egy mas jellegu kerdes:
Ez itt olvashato, de szvsz eliras... [link]
Két képből készült sztereovizuális képek:
A két képből készült 3D-s kép a legkönnyebb és a legélethűbb egyben. Szükségünk lesz 2 képre, melyeket fotózhatjuk fényképezőgéppel, vagy játékból, programból, stb…
A két kép között annyi távolságnak kell lennie, mint a két szem közötti távolság. Találjuk meg a kép középpontját, csúsztassuk arrébb a fényképezőgépet, majd fordítsuk a középpont felé.
Fogjuk a jobboldali képet, menjünk a red channel-re, fogjuk meg a jobboldali képet, itt is menjünk a red channel-re, jelöljük ki az egészet (CTRL+A) és a ''move tool''-al húzzuk át a baloldali kép red channel-ére. Kicsit kell majd rajta igazítani, ha nem elég precíz a két fotó.
akkor itt most hogyan is kell...? a jobb oldali red channelt rakom a bal oldali red helyere...? -
sekli
addikt
Na, ez sikerult..., sajnos most nincs fenykepezom..., ezert nem nagyon talaltm mas nyersanyagot... akinek van a kozeleben egy ilyen piros-kek 3D szemuveg, az megnezhetne, hogy tenyleg terbeli-e...
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
Hogy lehet egy nem transzparens hatteru kepnek transzparenst csinalni...? (termeszetesen nem ugy, hogy file/new, tudom, hogy ott be lehet allitani... )
-
sekli
addikt
azt hiszem, felreertettetek... megnyitottam egy .jpg-t mondjuk, akkor egy layer van, a background..., szerkesztgetek, retusalok, ezt azt csinalok, kozben letrehoztam mondjuk meg tiz layert, es most szeretnem azt, hogy a background layeren (ami ala mar nem is lehet mast rakni) a torles (tortenjen az barmilyen modszerrel) ne a hatterszint adja, hanem transzparenset (azt a ''saktablat'') es most ertelemszeruen nem jo az, hogy minden egyes layert atrakok egy masik file-ba, amit eredetileg transzparens hatterrel kezdtem... (ez nagyon sokaig tartana adott esetben...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Battlefield 2042
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külpolitika
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl