- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Hehe. Percek alatt írtam rá egy actiont. Igazából csak azért kéne engem pofán vágni, amiért két hét után jutott eszembe.
Nyitok egy üres ablakot a megfelelő méretben, aztán innentől jön az action.
Open, Ctrl-A, Ctrl-C, Ctrl-Tab, Ctrl-V, Lighten, Ctrl-Tab, Ctrl-F4. Magyarul pont mintha én csinálnám, csak a gép csinálja.
678 megát foglalt a Photoshop.exe a memóriából, és csak az tartott vagy három percig, amíg egyesítette a rétegeket, de legalább jó ronda lett, bár ez nem a program hibája. Tökéletesen teszi a dolgát. -
Dexter68
addikt
-
-
Dexter68
addikt
Én az ilyen kerek oldalú téglalapokat úgy szoktam csinálni, hogy a lekerekítést feleakkorára veszem, mint a téglalap magassága. Illustratorban meg lehet csinálni, hogy jó nagyra veszem, és akkorát rajzolok, amekkorát akarok, szép lesz az ív. Indesignban pl inkább corner effectet érdemes használni, pont a magasság fele méretezéssel, különben torz ívet kapunk. Photoshopra pont nem emléxem.
-
rii
nagyúr
-
chop
őstag
A PS az aranyokat nem tudja levizsgalni, de ha Bridge-ben megnyitod a kerdeses konyvtarat, lehivod a Filter panelt es beallitod, hogy Landscape vagy Portrait-et akarsz-e latni, akkor azokat vagy kulon konyvtarba masolva, vagy egybol PS-be behivva ra tudod rakni az actiont.
-
delta9
senior tag
szerintem úgy a legjobb, hogy csinálsz két layert a megfelelő színekkel, aztán kérsz egy új alpha channelt, amit kettéválasztasz a leendő színátmenet helyén, és a törlendő részt kitöltöd fehérrel. az hogy mekkora legyen az átmenet (a későbbiekben kipöttyözendő rész), az attól függ, hogy mennyire éles az alpha csatornán az átmenet: [éles átmenet - kevesebb pont] [lágyabb átmenet - több pont] ha ez megvan, akkor jöhet a filter->pixelate->color halftone és beállítgatod a paramétereket, majd ok. ekkor már meg lesz az átmeneted az alpha csatornán, egyszerűen ctrl+klikk rá, lesz belőle kijelölésed, madj a megfelelő szines layeren kitörlöd a felesleget és kész is vagy [link]
-
lesaux
veterán
Megvan: http://prohardver.hu/tema/adobe_photoshop_topic/hsz_1833-1834.html
Tudtam, hogy olvastam. -
delta9
senior tag
vagy lehet egy harmadik verzió. pl. volt, akinek az volt a problémája, hogy a fényképezőhöz adott alkalmazás belenyúlt az exif-be és különböző grafikus alkalmazások különféle képpen forgatták a képet. ha csak simán intézőben másolta le a gépről a képeket, akkor nem volt ilyen gond...
-
delta9
senior tag
mindkettőben lehet, acdsee-ben tools->options->general, irfanview-ban options->properties->jpg/pcd/gif.
de mindezek mellett persze mindig is lesz problémád a feltöltött képekkel, mert nem fogod tudni, hogy aki letölti az milyen képnézőt használ, és hogy bekapcsolva van e neki az auto-rotation, tehát ha benne hagyod az exif infokat a feltöltött képben, akkor minden felhasználónak beállítás szerint fog megjelenni. lesznek olyanok, akiknek el lesz forgatva és lesznek, akiknek nem.
de ha photoshopban save as... helyett save for web... -et választasz, és ott adod meg a jpg formátumot és quality-t, akkor exif nélkül menti el, és így nem lesz problémád az automatikus forgatással. -
lesaux
veterán
Jó, megvan, a Create Layer for Each New Frame-et be kellett pipálni, és akkor a layerekkel már lehet bűvészkedni. Persze ezt a bepipálandó menüpontot csak akkor látja az ember, ha az Animation ablak jobb felső sarkán lévő nyílra kattan.Ha alul a menüsorból duplikál, akkor bukta.
Mint az közismert...
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest