Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
(Darkwood)
őstag
A nagykövetségi fiú hülyeségeket beszél: [Norvég - Magyar szótár].
-
haunty
csendes tag
Elfelejtettem valamit. Román árakat említed.
Igencsak meglepődtem a minap román ismerőssel beszélgetve. Mondtam neki néhány számot a magyar viszonyokról (persze forintban) ő meg mindíg átszámolta euróra, hogy megértse. Te mért euróban számolsz? - kérdezem tőle.
Hát kiderült, hogy náluk már mindenhol kint vannak az árak euróban is, nem csak leiben. Ő állami alkalmazottként (kezdő hivatalnok) választhatta, hogy euróban kapja a fizetését. Abban kapja és saját vélemény szerint jól keres! Beszél norvégül, hollandul, angolul. Kérdeztem miért nem megy ki. Válasz: itthon is jól keresek, és odakint csak annyival lenne másabb, hogy mindent előről kéne kezdeni. Na meg náluk 2012-ben lesz euró... nálunk mikor is? Már nem emlékszem.
Egyébként az árak ott is a magyar szint körül vannak. Ugyanúgy ahogy mi nem tudunk róluk semmit, ők sem tudnak rólunk. Azt képzelik, hogy mivel Magyarország tőlük kicsit nyugatabbra van az életszínvonal valami olyasmi lehet mint Ausztriában, szóval tőlük sokkal jobb. Szinte nem hitte el, amikor mondtam, hogy ez köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Remélem nem untattam senkit, végül is ez nem egy román fórum.
-
haunty
csendes tag
Engem is két dolog fogott meg.
(1) az állítólagos nagy szegénység, lásd lepusztult városok, óvodai-iskolai körülmények, mikor tudomásom szerint Nogvégia a leggazdagabb Skandináv ország, pedig a többieknek se nagyon lehet panaszuk. Az Aftenpostenben olvasom, hogy Oslo-ban nemsokára hidrogénbuszok járnak.
(2) nem szépek a városok... Könyörgöm! És ezt egy magyar mondja? -
haunty
csendes tag
Hello
Érdekesnek hangzik amit mondasz. Te különben mit csinálsz odakint?
Én is nem rég tanulom a Norvégot és arra gondoltam nem lenne-e egyszerűbb odakint tanulni, mint itthon könyvekből.
Igaz, hogy a feminine gendre használata vidékiesen hangzik és inkább kerülendő?
Sok szerencsét a vizsgádhoz!
http://media.hiof.no/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DAC kártya ES9038Q2M Raspberry PI-hez
- Új GAMER félgép - ASUS PRIME B550-PLUS + Ryzen 7 5700X + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- iPHONE 12 64GB BLACK .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Vivobook X1403ZA 14" 3K OLED i5-12500H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Új, dobozos, temus laptop állvány ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest