- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raymond
titán
-
Joshi
titán
Az alaplapomon ez az USB vezérlő van, ezt szereti az Oculus?
ASMedia® USB 3.0 vezérlőAsus Z87-Plus lapom van.
-
warcat
veterán
Elképzelhető,hogy szept. 4-én véget ér a promó nyárnak is vége szóval simán hihető.
Mindenesetre érdemes végleges döntést hozni,hogy kell-e a Rift vagy sem. -
törölt tag
Esetleg annyit csinálhatsz, hogy elindítod a visszafizetési procedúrát, veszel egy új csomagot, és ezt akkor küldöd csak vissza, ha a másik megjött és rendben van. Így csak annyit buksz, hogy meg kell hitelezned egy újabb touch csomag árát, amíg le nem zárul a visszafizetés.
-
wolfhgb
aktív tag
válasz
kiskuplung #7483 üzenetére
Koszi, megprobaljuk.
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
s:zozo
aktív tag
Sziasztok!
Az említett oculus touch-s játékoknál egyik sem letölthető.
Nagyon keserű a pirula, de ma hajnalig játszottam és rövid alvás után reggel folytattam tovább és nagyon élveztem.
kiskuplungnak nagyon szépen köszönöm a segítséget, de nem sikerülkt azt elérnem, hogy küldjenek egy új terméket ezt pedig vigyék vissza. Bármilyen opciót választottam, (ami elém került) arról szólt, hogy semmi gond küldjem vissza a terméket és meg kapom a pénzt. Ezzel nekem az a bajom, hogy meg kapom a pénzt és utána megint csináljam meg a vásárlási procedúrát. Addig nem tudok játszani és sokat vártam, hogy végre meg legyen a touch eszköz. Tudom rossz gyerek vagyok.
A riftet még tavaly év végén vettem.Eleven table tenis. Eszméletlenül frankó kis cucc.
Doom 3 BFG VR. Touch kontrollerel félelmetesen jó.
New retro arcade neon. sokkal, sokkal élvezetesebb mint hagyományos paddal, pláne, hogy oda tudok állni közvetlenül a arcade gép elé.
STEAM. Tök frankó, jó a környezet és jó a kezelő felület. Tetszik. The Lab nagyon látványos és profi.
Nvidia VR funhouse. Megnéztem és le is töröltem.
Star Trek Bridge Crew. Szeretem a Star Treket, tehát nem kérdés, hogy nekem nagyon tetszik. Örök kedvenc.
Bullet train. Látványos, de rövid.
Oculus first contact. Profi minőség és szorakoztató. Nagyon tetszik.
Mission:ISS. Na ez beszarás. Tuti örök kedvenc.
Google Earth VR. Meglepetés. Nem gondoltam volna, hogy ennyire látványos és profi. Örök kedvenc.Sorolhatnám még, de elég csak a tengnapi és mai élmények megosztása
Rohadjanak meg a használt termék küldése miatt, de én nagyon élvezem.
Lesz majd sale akkor vásárolok majd egy-két cuccot.
Ja igen olyan 1.5x2.0 méter helyet tudtam ki alakítani.
Bye -
törölt tag
válasz
Dyingsoul #7486 üzenetére
Jah, akkor félreértettem:
"Aztán olyan is volt, hogy homokóra jelent meg és megállt az egész játék. Ez WTF?
Egyébként nem éreztem magam rosszul ezektől sem, szimplán csak marhára idegesített. Nem csinálta állandóan mondjuk, egy óra alatt talán 3x."
Ha a homokóra a kép jobb sarkában jelent meg, akkor azt az oculus driver rakta ki. Ilyenkor amúgy működött a fej tracking továbbra is, vagy ha mozgattad a fejed, akkor a kép "ráragadt" a hmd-re?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kiskuplung #7480 üzenetére
nekem nagyon ugy tunik, hogy az tortent.
illetve ha a guardian szelen vagy hatul de meg pont elotte / a hataron akkor tud a folyamatos villogas lassitani eleget hasonlorol. de nekem lemez IOnak tunik.
-
danny73
csendes tag
Sziasztok! Segitségre lenne szükségem. Inateck usb 3.0 pci express karit keresek.
Amazon.de-ről lenne jó rendelni, mert ott jó áron lenne. Tudna nekem ebben segíteni valaki? Sajnos nekem nincs visa kártyám, ezért is lenne szükségem segítségetekre.
Ha megoldható lenne saját cimemre rendelni egy 4 portost, azt megköszönném.
Állitólag itt nincs plusz postaköltség sem! -
törölt tag
válasz
Dyingsoul #7482 üzenetére
Ha a HMD elsötétedik és megjelenik középen egy fehér pötty, oldalt meg egy homokóra, az azt jelenti, hogy a HMD drivere resetelődött. Ez vagy valami szoftveres bug, azaz a játék kiakasztja a drivert, vagy a szokásos usb para: a windows energiagazdálkodás egy idő után leválasztja az eszközt, vagy inkompatibilis az usb chipset.
-
kiskuplung
őstag
válasz
wolfhgb #7481 üzenetére
Csak rá kell guglizni a problémára, itt azt írják ez a megoldás: [link]
1. Open regedit and go to "HKEY_LOCAL_MACHINE\HARDWARE\DESCRIPTION\System\CentralProcessor\0".
2. Change the value "ProcessorNameString" to e.g. "Intel(R) Core(TM) i5-4590 CPU @ 3.30GHz".Reboot után valszeg visszaáll, szóval célszerű berakni autoexecbe.
-
Dyingsoul
Topikgazda
-
kiskuplung
őstag
válasz
Dyingsoul #7477 üzenetére
Igen igen, én is úgy emlékszem, hogy ott ahol az ára kellett volna hogy legyen a Store-ban, csak a Play vagy Install gomb jelent meg.
proci985 : igen, ez egy jó ötlet, mert pontosan azt csinálja, mint régen 1998-ban a Half-Life, amikor kifogyott a RAMból és swappelni kezdett
Szóval elég esélyes, hogy valami lemezművelet tesz be neki. Érdekes hogy csak a pCARSnak.
-
Raymond
titán
Ahogy mar irtak elottem elmeletileg a Not Installed sekcioban jelennek meg az ingyenes jatekok, de ha nincs ott semmi akkor meg rakereshetsz ezekre:
Robo Recall
Dead and Buried
Quill
MediumEzek jarnak a Touch-hoz. Ha a Store-ban az EUR aruk van feltuntetve akkor nem kaptad meg oket, valaki mar aktivalta a Touch-ot a sajat account-jahoz, ha barmi mas van ott (Purchased vagy Install) akkor megkaptad es telepitheted nyugodtan.
-
-Solt-
veterán
válasz
Dyingsoul #7471 üzenetére
Az ETS2-höz pár tipp,
- Fixáld az FPS-t 45-re, mert a fix 90-re esélyed sincs! DX9-s barkács engine...
- Az indítási paramétereknél a -oculus után szerepeljen a -64bit, mert alapból a 32 bites verzió indul és ez sok nyűg forrása lehet.
- A grafikai beállításoknál a scaling érték legyen 100%, a DoF kikapcsolva a többi pedig mehet maximumra mert a játék főleg CPU limites, tehát a GPU-t terhelő beállítások nem nagyon befolyásolják az FPS értékeket a lényeges helyeken. Ez alól kivétel az MLAA, ha nagyon elfogyna városban az FPS akkor azt kikapcsolhatod, a kép élesebb lesz, de az élek randábbak, viszont visszahoz 10-20% teljesítményt. Oculus Tray Tools-ban pedig mehet neki az SS 1.5, és ezzel a grafikai résszel meg is vagy. Én egyelőre még 980Ti-l nyomom, szóval ezek az 1070-l neked is jók lesznek. Annyit még megtehetsz, hogy SSD-re rakod a játékot, de akkor is csinál olyat, hogy 2-5 percenként akad egyet. Ezt főleg autópályán tapasztalni, szerintem vagy akkor tölti be a térkép következő szakaszát, vagy akkor ürít memóriát, vagy bármi egyéb amatőrizmus de a lényeg, hogy ez sajnos ilyen. Viszont ettől eltekintve semmilyen akadozás nincs benne, főleg ha fixálva van az ASW mód 45-re, ez fontos!
- Ezen kívül a tükrök borzalmasak benne még Oculus alatt is, szóval javaslok egy Realistic Mirror FOV modot, ezzel a méretarányok jobbak lesznek, többet látsz bennük, de ahhoz, hogy ne hányd el magad a látványtól, kellenek a fentebb javasolt maximum beállítások a grafikánál! [link] Én ennél is lejjebb vettem a FOV értékeket, de majd kitapasztalod neked, hogy jó.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #7476 üzenetére
Nekem megjelent, a rift beállításain kívül nem csináltam semmit. Talán tényleg olyan volt, hogy a store-ból kellett kikeresni és ott azt írta purchased, csak az installra kellett rányomni, de a librarym mindaddig üres volt azt hiszem.
-
-
wolfhgb
aktív tag
Igaz, h a tray tools ban van lehetoseg, h megszuntessuk az elegtelen hardvare uzenetet? Ismerosom 1050ti, Amd a10 6800k comboval szeretne a dcs t kiprobalni, de sajnos inditaskor csak az uzenet jelenik meg a szemuvegben. A compatibility check a procit kevesli csak, de ettol gondoltam azert meg elindulhatna a lelkem, hat nem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ugye?
btw, megpordulessel ovatosan, attol lehet rosszullet foleg ha a kocsit eldobod (nordon pl a CCXel el lehet szallni). masik amire ugyelj, hogy sokkal nagyobb az immerzio, de nem erzed, hogy faradsz. nekem elso nap utan elegge fajt mindket kezem. de az lehet a robo recalltol volt.
ami meg erdekes, hogy meglepoen egyszeru jo idoket menni, sokkal jobban erzi az ember az auto szeleit (eyefinity viszonylatban is).
ha van dirt rallyd az is ajanlott, peakes egeszen szurrealis elmeny, van akkora, mint a zondaRt terelgetni nordon.
kiskuplung: probaltad atrakni SSDre?
-
kiskuplung
őstag
válasz
"de olyan volt mintha a kép amúgy folyamatos lett volna de ezt megakasztották ezek az ugrálások, mint mikor régebbi gépeken egy-egy pályarészt tölt be a GTA vagy valamilyen open world játék"
Na, ezt ha valaki megtudja mondani, hogy mitől van, azt megköszönöm. Nekem egyedül a pCars produkálja, sehogy sem tudom kiküszöbölni. HIába van még 40% headroom a performance monitor szerint, akkor is akad.
Amőgy szerintem az ETS olyan szinten pixeles, meg ronda VR-ban, hogy én képtelen vagyok játszani vele. Hiába no, Robo Recallon nevelkedtem, az pedig silk smooth
-
Dyingsoul
Topikgazda
Oculus Rift + Logitech G27 - Project Cars vélemény:
Észvesztő. Szó szerint, illetve mégsem, mert nem lehet szavakkal leírni. Annyira átadja az egyes autók érzését a Rift, hogy az valami hihetetlen. Kipróbáltam a kis 125 cc-s kartot, mentem pár practice kört persze egyre jobbak voltak a köridőim. A kartok nagyon jók kezdésnek mert nem túl nagy a féktáv és a végsebesség sem, de nagyon jól gyorsulnak.
Nagyon átadja a játék azt, hogy a kanyarok bizony veszélyesek és assist nélkül ki is pördülünk mint állat de szerencsére a rift miatt volt bennem egy kis természetes félelem... pláne mikor közeledtem a gumifal felé és a fék nem ért semmit.Persze ekkor már a Lotus 49-ben ültem ami egy igazi vadló. Nagyon nehéz megülni és ha ész nélkül hajtja az ember kegyetlenül megbüntet.
A visszapillantókat persze csak dísznek használtam és bele-bele pillantottam de mivel csak practice-t nyomtam nem láttam benne senkit viszont az már most lejött, hogy nagyon jól használhatóak a hátsó támadók követésére. Kicsit még gyakorolnom kell a kanyarok ívének felmérését mert vagy nagyon lefékezek vagy ész nélkül behajtok a kanyarba vagy az ív nagyon rossz. Persze sikerült néha elkapni egy-egy kanyart jó íven jó sebességgel, de olyan mint az életben a vezetés: gyakorolni kell pláne ha mesteri en precíz köröket és jó időket akarunk autózni.
McLaren F1: Végre egy autó ahol a beltéren is hatalmasat lehet csodálkozni. Az egész beltér úgy ahogy volt olyan hatást keltett, hogy tényleg egy autóban ülök, ráadásul nem is akármilyenben!Mondanom sem kell, nem egyszer pördültem ki, de valahogy ez az autó lassúnak tűnt nekem. Szerintem csak amiatt, hogy ez nem nyitott volt és magasabban voltam, mint a kartban vagy a Lotusban. Nem mondom, hogy nem jön be, de számomra sokkal nehezebb volt vezetni ezt, mint a nyitott autókat.
Végül a Formula A-t próbáltam ki gyakorlópályán. Hú hát ezt az autót nekem találták ki. Az a hang... az a stabil útfekvés... Hihetetlen versenyautó. Persze irdatlan sebességgel mentem és ebben sem a legjobb időket utaztam de valahogy mégis ez jött be legjobban.
Az egész VR élményből már csak a gumi és a kipufogógáz szaga hiányzott...Szerintem hatalmas!
Viszont igen, a távol az igencsak pixeles. Egyelőre direkt mindenféle magic nélkül akartam kipróbálni, hogy legyen viszonyítási alapom. A játékon sehol nem éreztem szaggatást, minden effekt be volt kapcsolva kivéve a vignette-t. A grafikai beállításokban minden ULTRA-n, ahol high a legmagasabb, ott high-on volt, anisotropic 16x, fxaa volt egyedül kikapcsolva, antialiasing DS9x. Én sehol nem éreztem semmi rosszullétet, sem szaggatást, semmit pedig monitoron számomra a 60 fps is néha kevésnek tűnik (pl CS:GO-ban).Euro Truck Simolator 2 (ETS 2) + Logitech G27 vélemény:
Marhajó!Régebben játszottam vele monitoron, de csak ~50k eurót szedtem össze, utána annyira idegesített, hogy kiforduláskor mindig az egérrel kell szétnézni, hogy abbahagytam gondoltam majd Rifttel folytatom. Hát igen, Rifttel sokkal-sokkal jobb.
Tipikus relax játék: hazajön az ember melóból és ha nem valamiféle sofőr a foglalkozása akkor simán beülhet megcsinálni pár fuvart. Beraktam én is néhány kedvenc muzsikámat a rádió mappába és lazultam.
Megcsináltam 2 fuvart, egy rövidebbet és egy baromi hosszút. A parkolásnál a manuális parkolást választottam, de a tolatást teherrel még gyakorolni kell. Monitorral is volt egy idő mire megszoktam persze utána már mesterien tudtam parkolni, de akkor ugye megint az egerezés állítgatás szegte a kedvem a parkolástól. Riftnél az a gáz, hogy a visszapillantó is pixeles a távolban, de azért még mindig jobb vele parkolni. A pixelességet leszámítva teljesen olyan, mint életben lehet bár tény, hogy nem parkoltam 40 tonnás teherrel a valóságban.
Ami nagyon gáz volt, hogy az ETS-ben néha ugrált a kép. Nem tudom, hogy ez a 45-90 fps közötti váltás, de olyan volt mintha a kép amúgy folyamatos lett volna de ezt megakasztották ezek az ugrálások, mint mikor régebbi gépeken egy-egy pályarészt tölt be a GTA vagy valamilyen open world játék.
Aztán olyan is volt, hogy homokóra jelent meg és megállt az egész játék. Ez WTF?Egyébként nem éreztem magam rosszul ezektől sem, szimplán csak marhára idegesített. Nem csinálta állandóan mondjuk, egy óra alatt talán 3x.
Összességében: ma kb 2-2.5 órát Rifteltem tisztán de csak azért ennyit mert a több idő konfigurálással, a székem gázrugójának cseréjével, a G27 újra összeszerelésével meg telepítésekkel, guglizással telt el. Nagyon remélem, hogy egyszer a végére érek a konfigolgatásoknak, mert szeretnék eltölteni egy huzamban 3-4 órákat is VR-ban. Ezt persze úgy értem, hogy néha leveszem 5 percre magamról, mert hát csak vannak egyéb szükségletek is. Inni például kifejezetten vicces Riftben.
A kiképzést jól bírom, a szemem sem fáradt pedig nem vagyok a legfrissebb plusz egész nap kódoltam melóhelyen... Szóval részemről semmi gond bár korábban sem volt gondom a többi HMD kipróbálásakor.
Plusz gondolatok: Alig várom a következő generációt, persze addig a Rifttel is beérem mert baromi jó. Csak hát én is maximalista vagyok, szeretnék sokkal nagyobb felbontást, nagyobb fov mellett. Ennek ellenére sem bánom, hogy megvettem a Riftet, szerintem a pénzét totál megéri mert semmi nem nyújt a VR élményhez foghatót. Az tuti, ha jön a kövi generáció, új VGA + megveszem azt is.
-
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #7462 üzenetére
Ahh köszi, a kamera állítás lett volna a következő dolog amit megkérdezek. Te egy gondolatolvasó vagy!
Hihetetlen a Pcars kormánnyal. Nagyon jól bírom, mentem egy nordschleife-t Formula A-val is, kegyetlen jó!
Egyedül annyi, hogy marhára melegem van... Alig várom már a telet, befűtök rifttel.
-
metaxa78
újonc
Én is hasonlóan jártam.
Én az Amazon.co.uk-ból rendeltem. Első alkalommal a Rift bal oldali kijelzője hibás volt (Sötétebb volt a képe, mint a jobb oldalinak). Visszaküldtem (ki is fizették a teljes posta költséget). Második alkalommal egy jót, de használtat küldtek. Sehol semmi védő fólia, trehányul belerakva a dobozva, sérült volt a fekete doboz, érződött, hogy már beleizzadtak a szivacsba, a fejpántok rugói már nem voltak olyan erősek, stb. Tegnap ezt is visszaküldtem. Most várom a harmadikat. (Remélem ezzel már nem lesz gond) Természetesen a hivatalos Amazonos oldalról rendeltem. Úgy látszik, nem árt figyelni.
Szerintem küld vissza. Esetleg lehet kérni valamekkora visszatérítést, mert használtat küldtek. Nekem a használt Riftre kb 35-40 font visszatérítést ajánlottak fel, ha megfelel, hogy használt. -
aktív tag
válasz
kiskuplung #7459 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm és megy hamarosan privi üzenet.
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #7460 üzenetére
Kikapcsolhatod az Oculus menuben. Nyisd meg (bal Touch Oculus gomb) es balra masodik alulrol a Guardian System Settings. Ott van hogy mutasson mindent, csak a talajon levo vonalat vagy semmit.
A masik dolog hogy nincs alapbol a PC-ben hozzarendelve gomb, de ha bemesz a Controller Settings-be a jatekba az utolso oszlopban alul ott van hogy Reset VR View, en egy kormany gombot rendeltem hozza.
Szerk: a PC-hez meg egy aprosag - Visuals -> Visual FX -> Exposure Compensation legyen olyan 0.80 az 1.00 helyett maskepp nagyon tulvilagitott a kep.
-
törölt tag
válasz
Dyingsoul #7460 üzenetére
A guardiant ki lehet kapcsolni és attól nem veszti el a beállításokat.
A közeliséget view resettel lehet megoldani, a többiek majd memondják, hogy a pcarsban van-e erre külön gomb (gondolom van), de az oculus settingsben ha jobboldalt a nyíl ikonra kattintasz, az automatikusan reseteli a view-t az aktuális pozíciódhoz. -
Dyingsoul
Topikgazda
Gyors kérdés: hogy konfigoljam a Riftet Pcars-hoz, hogy megmaradjanak a guardian system beállításaim is? Most ugye leültem a kormány elé, de folyamatosan itt jelez a guardian meg olyan túl nagynag érzem a menüt, túl közeli az egész. De nem szeretném, hogy elússzanak az előző guardian beállítások amik álló experiencekhez tökéletes...
-
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Oculus Touch für Oculus Rift
Sold by: Amazon EU S.a.r.L.
Eligible for return until 30 Sep 2017
EUR 124,08
Condition: NewOrder Details-nél ez szerepel.
Vagyis nem tévesztettem el
Köszi szépen mindenkinek és átballagtam az amazon topikba és utána járok a procedúrának.
Angol és német nem megy sajna, hogy beszéljek velük. -
kiskuplung
őstag
Hülye kérdés, de tudsz annyira németül, hogy nem véletlenül a legolcsóbb ajánlatot raktad be a kosárba?
Mert azok jó eséllyel "gebraucht", vagyis használtak... -
törölt tag
Ha a szenzoron nincs fólia, akkor garantáltan nem új a termék. Ha amazonos a cucc, akkor reklamálj és visszacserélik vagy visszafizetik az árát, ha amazonon keresztül más eladótól van, akkor előbb reklamálj az eladónál és ha nem veszi vissza, akkor az amazonnál. Az amazon alapból a vásárlónak ad igazat, ha az eladó nem tudja egyértelműen igazolni, hogy hazudik a vevő.
-
aktív tag
Sziasztok!
Ma megjött a német Amazontól rendelt ÚJ Oculus Touch, a sértetlen külső doboz kibontása után, az Oculus dobozon nem volt fólia és a belső elrendezés azt sugalta, hogy nem új a termék.
Pl. nem járt hozzá a 2 db. ceruza elem és a kamera talpa köré tekert usb kábel sem volt fóliázva.
Nem duktam rá a gépre. tehát azt nem tudom, hogy a hozzá járt játékok hozzám kerülnek-e
Ill. gondoltam a panasz miatt sem dugom rá, hiszen ha nem csatlakoztatom a géphez akkor nem fog kötődni az én gépemhez és mondhatom, hogy nálam ténylegesen nem volt használva.
Kérdésem, hogy jól jártam-e el és hogy veletek történt-e ilyesmi.
Köszi előre is a segítséget. Melóztam, most fürdök és később leszek. -
Atesz79
csendes tag
válasz
kiskuplung #7450 üzenetére
Köszönöm!
-
kiskuplung
őstag
válasz
Atesz79 #7449 üzenetére
A Summer Packból a Mage's Tale szerintem egészen jó, bár szerintem teljes árat nem ér. Kb. 12-13 óra végigjátszani.
De mindegy is, mert a teljes pack olyan rohadt drága, hogy maximum érné meg szerintem, ha egybe lenne csomagolva a Lone Echo-val.
Az Essentials csomagról nem tudok nyilatkozni, a Climb és a Raw Data is tetszene,de nem próbáltam még őket. A másik két app az árához mérten rövid.
Szerintem várd meg most már míg megunod a Rifthez adott játékokat, meg az amúgy is ingyen elérhető anyagokat.
Majdnem minden héten van valami akció, meg ugye a Steamen is akcióznak, év végén majd bevásárolhatsz. Kérd karácsonyra a Lone Echot -
Atesz79
csendes tag
Sziasztok!
Hamarosan csatlakozom az Oculus tulajok közé, rendelés alatt van az Oculus Bundle. Jó eséllyel nem fog ideérni és nem tudom érdemben kipróbálni, amíg még elérhetőek a Rift Essentials és Summer Hits ajánlatok. Érdemes berendelni valamelyiket kezdetnek vagy teljesen felesleges?
Előre is köszi!
Atesz
-
törölt tag
Az alacsony felbontás ugyebár viszonyítás kérdése. Ha valaki 3db. 42" 4K monitoron játszik, akkor számára a CV1 felbontása zavaró lehet. Egy 24" fullHD-hoz képest viszont már nem olyan szembeötlő a különbség és a valódi térérzet bőven kompenzál a gyengébb felbontásért.
Szvsz ha csak tesztelni akarod, akkor célszerűbb kölcsönkérni egyet valakitől, vagy bérelni, vagy megrendelni a riftet amazonról és 30 napon belül visszaküldeni, mint beruházni egy elavult, kísérleti termékre a CV1 árának a feléért.
Eleve a jelenlegi akciós árral nem nagyon tudsz mellényúlni, mert új állapotban a vételi ár fölött tudsz tovább adni a riften. Arra kell csak figyelni, hogy ne regisztráld a touch kontrollereket az accountodhoz, hogy megmaradjanak az ingyenes játékok a következő vevőnek. Ehhez az elején csak az egyik szenzort szabad a gépre kötni, így a rift nem sír a kontrollerek miatt, viszont autószimulátorokhoz próbálgatni 1 szenzor is elég. -
törölt tag
válasz
Fehercsoki #7442 üzenetére
Én a pro setet 86 dollárért rendeltem (postával együtt), ami elméletileg a vámmentes határ alatt van, viszont áfa köteles, mégsem kellett semmit fizetnem.
Lehet, hogy szúrópróba szerűen ellenőriznek, mert máskor meg egy aliexpressről rendelt 50 dolláros játékdrónért 10 papírt kellet kitölteni, a posta 2 hetet tökölt a vámmal és +6500 forintot rá kellett fizetni.
Minden esetre a basic set 36USD postával, az áru értéke pedig 29USD, ami most 24EUR-nak felel meg, míg az áfa mentesség 22EUR-nál húzódik, azaz elég kicsi a valószínűsége, hogy vámolni fogják. De még akkor is az áfa + a csomagküldő vámkezelési költsége 4-5ezernél több nem nagyon lesz. -
Joshi
titán
válasz
kiskuplung #7437 üzenetére
Pont azért vennék DK2-t hogy ha nem jönne be akkor kis bukóval tovább tudjam adni. A CV1 nekem nem ér 150ezret.
-
törölt tag
válasz
Dyingsoul #7419 üzenetére
Ismerősöknek demozáshoz:
- ha nem akar touch-al bohóckodni: Introduction to Virtual Reality, Dreamdeck (ebben a sorrendben)
- touch-al: first contact, bullet train, toy box, felnőtteknek: google earth
- kreatívoknak: medium, quill, tilt brush - gyerekek nagyon szeretik (fizetős)Gyerekeknek a magasságot nagyobbra kell állítani, 210cm már jó volt egy 4 évesnek, hogy kényelmesen felérje az asztalt first contacban és toyboxban. (A talajon lévő dolgokat így nem lehet elérni, de általában nem is kell.)
Az ingyenes játékok közül nekem nagyon bejött a Herobound II, fizetősből pedig a Blaze Rush és a Chronos.
Elite-et próbáltam xbox kontrollerrel és kölcsön hotassal, nekem az xbox kontroller jobban bevállt, mert "vakon" természetesebb érzés volt a kezemben, de gondolom megszokás kérdése.
VR coverből a pro setet rendeltem, amiben minden van, de igazából nem használok belőle többet, mint ami a basic setben van.
Ez már az új szériás vr-cover, jár hozzá egy keret, egy műbőr szivacs és egy mosható szövet feltét. Lényegesen kényelmesebb vele a rift, mint a gyárival, mert puhább, valamivel nagyobb a FOV és az orr részt teljesen szabadon hagyja.
A szövet feltét eleinte zavaró, mert meg kell igazítani a gyűrődéseket, mitután felvetted a hmd-t, de próbáltam huzamosabb ideig feltéttel és anélkül is, és hosszabb használatnál már jobb a szövet, mert tényleg nem izzad rá a keret az arcodra (és nem hagy nyomot).
Keretből a "regular/standard" verziót érdemes választani, mert a szemüveges verzióban ugyanúgy kényelmetlen a szemüveg, mint a hagyományosban (bár kicsit jobban elfér benne), de a nagyobb távolság miatt kisebb a FOV. (Sajna szemüvegeseknek nincs igazán jobb megoldás, mint a kontaktlencse vagy vr-lens.eu.) -
Fehercsoki
aktív tag
válasz
proci985 #7438 üzenetére
Azért az hogy a "CV1 se teljesen eles" elég enyhe kifejezés, hiszen szabad szemmel is jól láthatóak a pixelek, és ezen a supersampling/élsímítás sem segít, hiszen fizikailag kevés a pixel. Persze ennek ellenére én sem szívesen cserélném monitorra a Riftem, hiszen ez játék közben egyáltalán nem zavaró, könnyen hozzá lehet szokni és az élmény bőven kárpótol érte. Viszont azért ennek van egy "előnye" is, nyugodtan lentebb lehet venni a játékok grafikáját, hiszen a kevés pixel miatt annyira nem észrevehető a különbség.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kiskuplung #7437 üzenetére
ja, DK1 semennyire nem lesz jo szimulatorozni, tul pixeles hozza (probaltam anno par eve). CV1 se teljesen eles, viszont ennek ellenere szvsz jobb idoket lehet vele menni mert jobban erzi az ember az autot (eyefinityhez kepest is).
-
kiskuplung
őstag
Nálam ugyanez volt a hullámvasutas programokkal, még írtam is, hogy milyen érdekes, hogy akad, pedig nem néznek ki annyira jól. Én csináltam egy komplett uninstall + clean installt az "nVidia összes"-re, és ettől megjavult.
@Márton: azt olvastam, hogy azért sem lehet semmi ilyesmit állítani, mert úgy van belőle a fényerő és a színek, hogy az pont jól működjön a lencsékkel, és elrejtse azok gyengeségét. A god ray így is elég durva tud lenni. És láss csodát, az általam istenített Lone Echo-ban még a splash screenen is sikerült lecserélni a fekete alapon vakító fehér Oculus logot, és így már ott sem látszik. Más játékokban ez elég nagy öntökönlövés
@Joshi, én nem ajánlom se DK1-et, se a DK2-t. Hatalmas csalódás lenne egy CV1-hez képest. Főleg, hogy Te alig egy hete véres kardként vitted az egyetlen negatív véleményt a kormányos topikba, és a végén ezzel zártál : [link] , szóval feltételezem, alapból elég negatívan állsz a témához.
-
Shodan
őstag
válasz
Raymond #7418 üzenetére
Az NV VR Funhouse érdekes nálam még lowon is akadt. Ott nem tudom mi lehet a gond. Lehet valami nem stimmel, mert a multkor megint előjött egy kis fagyogatás. 2 napja sima sorozatnézés közben is kifagyott az nvidia driver a 1070-el.
Én se értem még az ingyenes tartalmak végére sem. Lone echo lesz a következő, ha olcsóbb lesz. De ez az elite felkeltette az érdeklődésemet, most hogy itt már többen írtátok, bár nekem is csak az xbox controller lenne hozzá.
Most jelenleg az assetto megy. Illetve megjöttek a rögzítők a sensorokhoz, majd azt akarom felaplikálni valahogy ha lesz időm. -
Joshi
titán
Hoppá még egy kérdés. Szinte kizárólag Oculus tulajok vannak, én azt olvastam hogy a HTC megoldása valamivel jobb. Engem főleg az esetleges szédülés hányinger érdekelne, mármint hogy ez a HTC-nél is legalább annyira előfordulhat? Egyáltalán van érdemi különbség a két VR között? A támogatás VR-nél mennyire gyártó függő?
-
Joshi
titán
Ok. Köszi.
-
Joshi
titán
válasz
Raymond #7426 üzenetére
"Ha gondolod akkor megjaszhatod, max eladod valami relative kis veszteséggel."
Ha esetleg hosszabb távon is émelyegnék, akkor ez lenne a terv. Régebben próbáltam, de nem éreztem magam jól. Persze tudom hogy szoktatni kell magát az embernek és nem árt az Assettoban mondjuk az Abart500-al kezdeni.Még lenne egy kérdésem. A VR-nél mennyire működik a Multi GPU megoldás? Most egy 980Ti kártyám van és elég jó áron vannak használt kártyák. Szerinted?
-
Raymond
titán
A kepminoseg nem olyan jo mint a CV1-nel, a sweet spot kisebb (ahol meg eles a kep) es a chromatic aberration nagyobb. A FoV picit mas formaju es valamivel jobb mondjuk. Mar tavaly is az volt hogy ki tudja meddig megy meg egyebkent az aktualis runtime-al, most talan meg jobban. Tavaly meg az volt az erv hogy sok fejlesztonek van igy jobb ha megy, de az iden foleg a mostani arcsokkentes utann szerintem ez az erv valahogy nem lesz eloterben az Oculus-nal. Ha gondolod akkor megjaszhatod, max eladod valami relative kis vesztesegel.
Szerk:
Ad Alien Asolation - van hozza VR mod: [link] -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dyingsoul #7421 üzenetére
a face your fearst mindenkepp probald ki. teriszonyos vagyok, kb pont olyan erzes volt, mint egy uvegkalickaban kiallni a 120. emeleten egy felhokarcoloban, illetve kotelugrani.
assetto corsa / dirt rally / project cars allat, tenyleg olyan, mintha a jatekban ulnel. es meglepoen egyszeru jo kort menni, viszont erdemes olyan autoval menni, amirol tudod, hogy nem csapod oda az elso korben es nem pordulsz meg a rosszullet miatt. mondom en aki zondaRel kezdtem a Nordon
, de fejbol tudom a palya osszes kanyarjat.
alien nem biztos tud nativat. viszont erre ott az ingyenes bigscreen amivel olyan, mintha egy 200"os tvn tolnad a jatekot kb. a virtual desktop elvileg jobb, de az fizetos (kb 15 eur)
Joshi: nezz utana mennyire van tamogatas. DK1et win10 alatt gyakorlatilag lehetetlen mukodesre birni mar. viszont DK2ot nem tudom.
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #7421 üzenetére
A Robo Recall-hoz meg annyit hogy miutan kijott a jatek mindenki 360 support-ot akart, koztuk en is. De aztan jatszod egy darabig es rajossz hogy sokkal gyorsabb ugy jatszani ahogy az eleve ki lett talalva, a "warp" elotti fordulas a stick-el a leggyorsabb es aranylag hamar meg lehet szokni.
(#7422) Joshi
Csak ha nagyon olcson van, 150-200EUR-nal nem adnek erte tobbet es az a 200 is mar kerdeses plusz nagyon jo allapotban kene hogy legyen. A CV1 mar majdnem masfel eve kint van, az a DK2 minimum 2 eves lesz. -
Joshi
titán
Lehet volt már akkor sorry. Egy DK2 mennyire jó ötlet? Szinte csak Assetto Corsához próbaként, aztán ha tényleg bejön a téma akkor esetleg CV1.
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #7419 üzenetére
Az Oculus Store-bol relax-nak vagy ha mutatni akarod nem eppen jatekos valakinek akkor:
Henry
Lost
Invasion
The Rose and I (A kis herceg tema)
Alumette (A kis gyufaarus lany feldolgozas)
Showdown (ez mondjuk akciosabb)
Senza Peso - operas animacio, egesz jo
Surge - EDM "videoklip"Par masik:
Mission ISS - ez nagyon jo szerintem
Oculus Dreamdeck - toltsd le a store-bol, automatikusan csak egy rovidebb valtozat van (lent a tutorial szekcioban) aminel nem lehet valogatni a scene-k kozott.
Face Your Fears jo demozni
Disney Movies VR - itt a Beauty and the Beast es a Trust in Me animaciok jok
Introduction to Virtual Reality - igy kene a 360 sztereo videoknak kinezni mindnekA Spiderman es a Ghost in the Shell lehangoloan minosegtelen, ezek szerintem felejtosek.
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
kiskuplung #7416 üzenetére
Jah, elég sok ingyenes tartalom van, illetve sokmindent vettem már előre is. A The Lab-et valamiért nem akarja telepíteni pedig régen feltettem egyszer, de a librarymban sincs benne se VR tag alatt se máshol. Azt írja nem telepíthető a TheLab. Mindegy majd holnap még ránézek mert azt is tudom, hogy jó játszótér.
Dirt Rallyzni is akarok majd illetve az Alien Isolation-t kellene megmókolni még valahogy. Az is megvan steamen, de nem tudom touch-al lehet-e nyomni. Szerintem a nagyobb címekkel én várok karácsonyi steam sale-re, bőven több játékom van, mint amennyi időm.Esetleg ha van valami kötelező multi cím akkor lehet teszek kivételt.
Alien Isolation-től azért tartok... Attól még egy sima 24'-os FHD monitor előtt is fostam. Mikor elsőre elkapott az Alien, jól megfuttattam, menekültem mint állat, majd mikor hátbaszúrt a farkával remegve álltam fel a gép elől és mentem ki a konyhába... Kb semmitől nem félek, egyedül az Alien játékoktól... Anno az AVP-t is játszottam egyedül, este, sötétségben... Hát nem mondanám, hogy kellemes emlékeim vannak róla. A filmeket persze megnéztem milliószor, imádom őket azoktól nem parázok, de a játék a hideglelést hozta rám sokszor. Nem is bírtam végigvinni, kb 2 hónapot játszottam vele de csak ilyen 20-30 perceket. Rifttel tuti úgy rám hozza a frászt, de nem bánom, nekem ez a gyengém más pedig úgysem tud így megborzongatni.
-
Raymond
titán
válasz
Dyingsoul #7413 üzenetére
"A rift letéve is melegszik, ez engem marhára zavar. Szerintetek nem gáz ha kihúzom? Illetve elég csak a HDMI-jét kihúzni ahhoz, hogy hűljön?"
Hagyd ahogy van, nem kell kihuzni. Majdnem masfel eve van nalam bedugva es semmi baja. Az IMU-nak egyebkent kell egy bizonyos homerseklet az optimalis mukodeshez, ha allandoan kihuzod akkor bedugas utan az elso 10-20(?) percet mindig melegszik a megfelelore.
Elite egy joy vagy gamepad nelkul elmeletileg jatszhato, de nem lehet konnyu. Ki kell nezned a HMD alol a resen hogy hol a billentyuk es az immersion rombolo. Inkabb egy olcso XB360 gamepad valahonnan es azzal ha mar joystick nem (Thrustmaster T.Flight HOTAS-X a befuto, kb. 40EUR).
"1070 MSI Quicksilver-rel tolom"
En is
Nincs vele gond. Szamokban peldaul itt es itt is lathatod.
Van rengeteg ingyen tartalom egyelore szerintem maradj eloszor azoknal. Komolyabb sale amugy sincs most sehol. A kartyaddal menni fog az NV VR Funhouse is, abba van par minigame marhulni. A The Lab is jo, ott szerintem a Longbow a nyero (egyebkent a jatek a -longbow switchel egyenese abba indul, nem kell a menun atradgni magad
)
-
warcat
veterán
válasz
kiskuplung #7416 üzenetére
Nem tudom,hogy segít-e, de gamersgaten 23.99 GBP az Arizona Sunshine,még kb 2 napig.
-
kiskuplung
őstag
válasz
Dyingsoul #7413 üzenetére
Hehh, én a Robo Recall-t anno hónapokig nyomtam, egyszerűen imádom
Elitezni szerintem csak HOTAS-sal érdemes, már csak azért is mert a beleélést nálam nagyban segíti, hogy látom a karjaimat a kezelőszerveken.
De szerintem ne nagyon költekezz még, én is még mindig az ingyenes cuccok közt is szemezgetek, pl. most találtam ezt a gyöngyszemet, teljesen jó : Deadly Hunter VRÉs ha már ingyenes, a The Lab -et, és a Waltz of the Wizard -ot se hagyd ki
Nem véletlen, hogy többen is írtuk, hogy szimulátorozni vette a Riftet, aztán még mindig csak a Touch-os anyagokat tolja.
Tipp: ha csak egyetlen teljes áru játékot veszel az Oculus Home-ból, az a Lone Echo legyen. Egyszerűen tökéletes.
Én most már teljesen ráálltam a havi 1 "rendes" játékra, szóval a következő a Killing Floor lesz, vagy az Arizona Sunshine, még nem döntöttem el. Igény esetén majd írhatok értékeléseket is. :]
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #7410 üzenetére
Megvolt.
Hát az első két pályát lenyomtam illetve ugye azt a bevezető részt, utána pedig a mission 1-1-et. Kegyetlen jó.
Sima álló experience-ként is nagyon brutál, de abba fáradtam el, hogy nagyon görcsösen állok-mozgok, szinte alig merek sétálni, főleg hogy a beállításokban nem 360-at adtam meg mivel nem ajánlotta 2 szenzorra. Egyszer levertem a lámpát.
De szerencsére ledes, úgyhogy nem lett baj.
Onnantól kezdve viszont még görcsösebb voltam, már attól félek a terráriumot mikor csapom agyon.
Egyébként a screendoor nem zavaró egyáltalán, nagyon kis mértékű, Vive-nál szerintem nagyobb egy picivel, de azt sem húzom ám le kiváló HMD a Vive is. Persze ha megállok és a pixelekre koncentrálok akkor igen, látszik. De szerintem akinek ez kevés, az várja ki a következő generációt és spóroljon hogy még arra is tudjon tenni egy kis supersampligot... Nekem totál megfelel. Kicsit talán a látószög nem a legjobb, néha tényleg olyan érzés, mintha egy csőben lennék, pláne ha oldalra tekintek kicsit. Ezen nagyon örülnék, ha javítana a következő HMD generáció, mert nagy akciók után mikor körülnézek, hogy na merre menjek egyedül ez töri meg számomra az immerziót.
Vissza a Robo Recallra: hihetetlen akciódús játék. Ez már döfi, de komolyan. Akik a szárnyas fejvadászt látták még gyerekkorukban, akik Arnoldon és Stallone-n nőttek fel, akiknek Bruce Willis a második apjuk, azok mind rajongani fognak ezért a játékért de még azoknak is tetszeni fog akik a mostani hollywoodi agyatlan tucat akciókat szeretik. Komolyan elhitette velem a játék, hogy egy akcióhős vagyok és filmekbe illő tűzpárbajban likvidáltam a robotokat. Az egyik objective-nél ahol 15-öt kellett jégre tenni, sikerült 27-et elintéznem.
Persze kamerával felvettem magamat és visszanézve kívülről nem vagyok ám akkora Jani, mint amilyennek a játékban képzeltem magam, van egy kis komikuma a dolognak így visszanézve saját magam.
Ilyen és ehhez hasonló játékokból remélem kapunk majd bőven, bár a Fallout VR-t is ilyesminek tudnám elképzelni.
Meleg van... a szobában most épp 29 fok környékén... Szóval ez is fáraszt kicsit, szinte várom a telet. A rift letéve is melegszik, ez engem marhára zavar. Szerintetek nem gáz ha kihúzom? Illetve elég csak a HDMI-jét kihúzni ahhoz, hogy hűljön?
Holnapi programom az lesz, hogy a Project Cars-hoz előkotorom a G27-et és beállítgatom a dolgokat, csapatok pár kört. Bár az engem még monitor előtt is képes volt úgy lefárasztani, hogy 40 percnél többet ritkán kocsikáztam.
Lazítás képpen majd nyomok egy kis ETS-t is ha nagyon lefáradnék.
Elite-t szerintetek hogy lehetne játszani? Nincs gamepad-om, nincs joy-om. Bill, egér, touch van meg persze a kormány de az nem arra való.
Később lehet veszek egy joy-t de szerintem hamarabb veszek majd 3. szenzort és VR covert illetve további játékokat, talán majd karácsony környékén veszek Joy-t. Vagy fene tudja, ha van még jó űr szim ami nem 60 euró, lehet befektetek valamire de most úgy érzem, hogy a Rift ára csak töredéke lesz az év végére összegyűlő VR kollekciómnak (kontrollerek, játékok, kiegészítők kellenek...).
-
Dyingsoul
Topikgazda
válasz
Raymond #7399 üzenetére
Még most fejeztem be a setupot, a VGA-m rakoncátlankodott... Most viszont tuti minden viszont rájöttem, hogy bármennyire akartam nem sikerült jó pozíciót találni a szenzoroknak amik egyébként így is tökéletesen teszik a dolgukat. Kicsit rossz, hogy 2 méternél nem lehet messzebb tenni a szonzorokat egymástól, most kihívás lesz megtalálni a jó setupot, 3 vagy 4 kamera esetén nem is tudom hogy fog ez kinézni.
A kezdő demo állat volt, én már azt is élveztem.
Mondjuk ez is elég volt ahhoz, hogy a szempilláimmal teljesen összemaszatoljam a lencséket meg még egy kis pára is ment bele de majd még állítgatok.
Most viszont töltöm a Robo Recallt, meg úgy mindent ami járt hozzá. Elég lassú amúgy az Oculus szervere, nem igazán tudom élvezni így a gigabites netem előnyeit...UI.: Echo Arena-t is betettem a sorba, de tényleg elég lassúak a letöltések pedig minden adott (SSD is). Ha gondoljátok majd vegyetek fel és csapatunk egy multit.
Dyingsoul a nevem ott is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raymond #7406 üzenetére
elszurtak az oldalon az indexelest ahogy neztem, ez van tenyleg 35 euroert, a 2vezerlos 4portost nem lehet kapni, a 4vezerlos 4portos pciEx4 overkill megoldas 100 euro. az azert ugy elegge draga.
az ajanlott kartyat itt nem lehet kapni, amazonnak meg hulyet kapok a futarszolgalatatol.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Raymond #7397 üzenetére
nem.
van itt 35 euroert a 2controlleres (latszik a pcbn a masik ketto helye), a 4 controlleresbol van egy amin allnak a portok (100eur erre) es van amin fekszenek (120 eur erre).
ezek mind pciE x4esek, tehat nem amit linkeltel ami pciE x1es.
ezert is neztem a ket vezerloset mert nem dragabb mint a pciE x1esek, dupla annyi vezerlo van rajta es van egy extra pciE x8 portom amit tudok hasznalni anelkul, hogy a VGAim ne pciE x16 modban mennenek.
-
törölt tag
válasz
kiskuplung #7381 üzenetére
Tényleg zseniális ötlet. Mekkora lenne, ha ez open world játékoknál is működne teleportálás helyett.
Persze nem lehet, mert a lényege, hogy akkor teleportál, amikor megfordulsz, de legalább lépés a jó irányba. -
Raymond
titán
-
Raymond
titán
Az inside-out tracking. Kamerakkal veszik a kornyezetet es a kepvaltozasokbol szamolja ki hogy merre es mennyit mozogtal. Az osszes ilyen ezek kozul az MS platform-osok kozul (Acer, HP, Dell meg majd ev vegen a Lenovo). Vilagosban eleg jol mukodik, ezt probaltak tobben mar kulonbozo kiallitasokon es elesben is, sotetben persze problemasabb merthat a kameranak feny kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!