- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Az XC90 V8 Executivomat egy Zoe-ra, azt pedig egy Lexus-ra cseréltem. Kis városit akartam, de majdnem RX450h lett belőle mert csábított. Aztán mondom az sehogy se kis városi, így vettem egy csúcs CT-t SE-L Premier, Full memóriás, Mark Levinson hifi ami annyira jól szól hogy veri a Volvo Dynaudiot, full led lámpák stb... Napi városi használatra meg havonta egyszer egy hosszabb belföldi útra maga a tökéletesség.
Teljesen egyet értek. A Lexus annyira jó és kényelmes, megbízható... De a forma világukat nem tudja bevenni a gyomrom az elmúlt években...
Lehet hogy még egy csúcs RX450-et veszek egyszer ha nőnek a gyerekek, de egyenlőre tökéletesen elvagyunk a CT-vel, hosszabb meg élmény utakra S80 V8, nagyobb pakolásra meg itt a céges furgon úgy hogy le vagyunk fedve.
Hozzá teszem a saját 7 illetve a családban lévő 30 Volvóból kettő hiányzik néha. A V70 T5 és az XC90 V8, azok őszinte, gyors, megbízható kényelmes élvezetes gépek. A bakancslistán már csak a V70 R maradt, de valószínűleg soha nem fogok venni. Az S80 V8 meg a valaha volt legjobb Volvo amim volt, vagy akár csak amiben ültem. Gyönyörű, időt álló, tökéletes szín ami passzol hozzá. Februárba a szerelő aki dolgozott rajta márkaszervizbe, kijött mikor vettem fel a kocsit, odajön és kezet fogott velem: Figyelj ez egy nagyon nagyon jó kocsi. Soha ne add el. Mondtam neki nem fogom. Tavaly meg menedzser jött ki hogy adjam el neki.
NO.
-
FeRRaR1
őstag
Nekem nagyon tetszett a Bentley Continental GT, használtan alig kellett volna ráfizetnem a Volvóra pár éve. Kívül is belül is tetszik, különleges, egyedi, szép, olyan minőségi amiről a 3 német prémium csak álmodhat...
Aztán beszélgettem egy tulajjal, akinek 2 év alatt 3x kellett motort kiszednie apró hibák mint pl. vákuum csövek cserélése miatt.
És az még akkor semmi amit néztem az 10 év körüli volt, és kb ebben a korban szokták megadni magukat a légrugók. Az olyan 10.000 lett volna tokkal vonóval, egy 16.000 fontos autón.
Fórumokon utána olvasva meg sok tulaj videót, értékelést megnézve elengedtem. Nem, nem megvenni nehéz. De ha 2 éven belül ré kell költened a vételárát még egyszer... Majd utána a következő két évben még egyszer jó eséllyel... Ennyi banánom nincs így nem kell ez a majom se.
Még az S80 V8-ban most volt egy gyertya csere 13 évesen, meg az olajat, szűrőt kapja baja SOHA nem volt.
Szép a Bentley, de ez olyan mint a BMW M6 V10, az egyik legjobb motor amit soha ne akarj birtokolni, ez meg az egyik legkívánatosabb, különlegesebb, minőségibb autó amit soha ne akarj megvenni, mert elérhető áron van, de az ebben a kategóriában édes kevés.
-
FeRRaR1
őstag
Mind a kettő igaz, ez a teszt egy nem teszt volt, nem igazán tetszett a hozzáállásuk. Pista zsigerből utálja évek óta nyíltan. Neki nem tetszik de attól még mint újságíró függetlenül kéne nyilatkoznia, érvelnie, összehasonlítania.
Ugyan akkor tartom azt is hogy vissza lépés. A V90 amiről nemrég tettem fel ide képeket sokkal de sokkal jobb autó mint az XC90 (új). Az új XC90 túl olcsó, túl műanyag, egyszerűen egy kisujj érintésével benyomódik rajta a legtöbb külső panel mint valami 10 éves Renault Thalián. A kardánboksz mozog, vékony, nyekereg, a bőr minősége is igen csak megkérdőjelezhető. Kicsit túltolták az olcsósítást és a vakulj paraszt dolgokat a valódi értékek helyett. Ennél a V90 nagyságrendekkel jobb, komolyabb, minőségibb érzetet kelt. Egy jobb, többhengeres motorral már lehet elcsábultam volna, de V8 Volvo után úgy érzem már nincs hova tovább nekem márkán belül.
Ezért elindultam a magam útján vele. Cseréltem ugye a kormányt, leszedtem a feliratokat, előre megvan a ráncfelvarott hűtőrács meg hátulra a széthúzott 2009 utáni embléma, csak ezek mennek vissza. Leugrik a rendszám keret, és itt az új letisztultabb rendszám. Fent az új felni, ami egy centit emelt az autón ezért már itt pihen a garázsba a gyári gátlókhoz való Eibach pro rugó szett. Az -3 cm a felni +1 így a végén egy egészséges -2 cm lesz.
Most tettem rendbe a fékeket, szétszedés alapos tisztítás, festés, új nagy teljesítményű betétek. Közbe szervizelem a haldexet, új pumpa, filter, nyomás szenzor, folyadék.
Héten jön a váltó, szöghajtás, hátsó difi folyadék. Mindet megcsinálom magamnak, vettem VIDA olvasót is. Ugye tavaly felkerült a rozsdamentes egyedi kipu.
Tényleg úgy gondolom hogy velem marad határozatlan ideig.
Ami egyedül el tudna csábítani az a 2011/12-es E63 AMG. Az utolsó 6,2L V8 szívó trapéz lámpás E osztály, de abból is ritka mint a fehér holló ami annyira felszerelt mint az én S80-am.
Szóval inkább elindultam az úton hogy költök rá, legyen különleges, egyedi, hozzám szabva még is full gyári, ne lógjon ki a lóláb sehol.
-
FeRRaR1
őstag
A tükör nyitást, auto zárást, auto ablak felhúzást szinte minden akksi kivétel után újra kell tanítani. A tükrökhöz elég 2 x kinyitni és bezárni a kocsit úgy hogy a menüben engedélyezve van a tükör csukás. Az ablakokat teljesen le kell engedni és végig tartva a gombot felhúzni, de miután felért is tartani a gombot még 2 másodpercig elengedni és újra felfelé tartani 5 másodpercig hogy újra tanulja. Mind a 4 ablaknál egyenként.
-
FeRRaR1
őstag
Elképzelhető de ezt innen nehéz megmondani. Esetleg a fentieket még kiegészíteném egy hibakód olvasással ha még nem volt. Sok mindent eltárol amiről a kocsi nem is szól alapesetben.
-
FeRRaR1
őstag
Nagyon egyszerű mérj rá az akksira egy éjszaka állás után álló motornál. Majd ugyan így járó motornál hogy szűrd az esetleges hibákat. Állónál 12,2 V felett kellene lennie, járó motornál 14 felett. 12 volt alatti feszültség meghülyíthet sok elektronikát. Így ki tudod szűrni a nagy akksit és a generátort mielőtt költségekbe vered magad.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Persze minek? Asszony megtalálná aztán aludhatnék a kocsiban
Vezethetnék, mert váratlan kiadás alig akad, az a része jó lenne... Ellenben amit én költök mert csak kell, az nem lenne ilyen rózsás. Jobb a boldog tudatlanság, felhőtlen öröm
Úgy gondolok rá hogy 1-2 évente mindig cseréltem a kocsijaimat. Ezt viszont annyira szeretem, imádom hogy 5 év után igen is fejlesztem kicsit itt ott. Így ugyan olyan marad a szerelem, csak kicsit jobb lesz itt ott, mint mikor az asszony új szexi fehérneműt vesz
Akartam is beszámolni róla, megjött minden a folyadékcserékhez: Váltó, szöghajtás, haldex, hátsó difi. Mindet én fogom csinálni, úgy a legolcsóbb és úgy a legbiztosabb hogy el van végezve illetve úgy ahogy elvárnám...
Holnap leszedem a 4 kerék dobot és lemosom alatta. Bármi felületi rozsdát találok kijavítom, majd lefújom még egy réteggel biztos ami hótziher.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem, a Lexusom érintés érzékeny, húzás előtt már nyit kilincs belső fele érintésére. Húzásra egyből nyílik. A Renult Zoe volt duplán húzós még. Az S80 V8-am nem érintés érzékeny, még is elsőre nyílik... A V90 se volt érintés érzékeny, nekem nem tűnt fel hogy az lenne legalább is, és duplán kellett húzni, elsőre központit nyit, másodikra az ajtót. Lassan csinálva is kétszer kellett húzni.
Lexusnál semeddig nem kell markolni, a kocsi 3 méteres közelébe mész felkapcsolja a lámpákat bent, kilincs leggyengébb érintésére nyitja a központit és nyílik azonnal, gyorsan csinálva is.
Persze a Renault volt a legrosszabb. Azt valamikor triplán kellett rángatni, meg nem mindig tudtad hogy mist mi lesz, nyit, nem nyit, kell gomb is hozzá vagy nem...
Szerintem már grammra mérnek mindent, gondolom hogy valamennyivel vissza vettek a kisebbeknél, de új V60-at még nem próbáltam. Majd ha lesz rá alkalmam beszámolok.
Valahogy biztos vagyok hogy a motor nem lesz annyira tartós mint egy D5, V8, T5 ami kimegy a világból. Nem feltétlenül lesz sokkal rosszabb, de majd kíváncsi leszek a 10-20 éves példányokra...
A beltér nagyon egyben van minden egyes részletében, egyedül a bőröktől tartanék csak felárasat és csak feketét vennék, meg ápolnám rendszeresen. De nem tűnt rossznak, mondjuk meglepő is lenne egy szalon új Volvón
-
FeRRaR1
őstag
Felnik még nincsenek fent, ugye a napokban hoztam vissza a Volvotól a V8-at és az volt bennem hogy nem akartam azokkal a felnikkel vinni. Illetve elkezdtem árulni a gyári 18"-as Zubra szettet. Vettem magas teljesítményű fékpofa készletet, meg egy Eibach Pro kitet. Az új felni / gumi 1 centit emel az autón, az Eibach 3-at csökkent, szóval mínusz 2cm lesz a vége. Gyári gátlókhoz fejlesztett. Ezeket szeretném először beszerelni, rugók, pofák, új felniket le hőálló vaxozni illetve a km órát hozzá állítani ami 100-nál majd 97-et mutatna az új lépőkkel. 3% eltérés. Féknyergeket is le akarom festeni pofacserekor és alaposan lecsiszolni, előkezelni. Úgy vagyok vele hogy nem sürget a tatár, rossz idő van, ha elviszik a gyárit akkor felteszem nyilván egyből, de egyébként csak akkor ha minden más készen van előtte.
Egyébként vettem készletet a rugó cseréhez, fékfolyadékhoz (Motul 660 lesz). Elhatároztam hogy elkezdem szerelgetni a vasat. Szóval új szintre lép a kapcsolatunk

Volvo V90 T6 Rdesign AWD
A legegyszerűbb lenne azt írnom hogy minden nagyon jó, csak 2 dolog zavart. Abból egy nagyon.
Kezdem a nagyobbal: A motor és annak a reakciója. Egyszerűen nem reszponzív, úgy érzed sokszor mint ha Titanicon tolnád előre a gázkart aztán majd egyszer lesz valami. Ide is betehették volna azt a túlnyomásos rendszert ami a D5-ban van. Viszont kompresszoros turbós létére is van késleltetés. Amikor megindul és felpörög akkor nagyot lép, hangja nem szép de nem vészes. Viszont most jön a nagy DE, amikor elveszem a gázt egy nagyobb gyorsítás után, a kocsi tovább nyomja kb egy másodpercig!!! Ez konkrétan veszélyes ha egy kis helyre akarsz besorolni gyorsan. Előttem a kocsi, gyorsan közeledek, elveszem a gázt de a kocsi nem.
Ez azért nagyon rossz, mert nem uralod a gépet ahogy kéne. Nem indul meg úgy mint egy régebbi T6 vagy V8, és mintha lenne még 3-4 réteg szoftver vagy emisszió vagy valami a sofőr és a motor között.
A V8 jobban megy, a hangja a karaktere az hogy tört másodperc alatt reagál szinte mint egy elektromos autó, bármilyen helyzetben és fordulaton. Illetve ha elveszem nem nyomja tovább

Szóval a motor az nálam a V8 - T6 - T5 után jön csak, úgy értem a 8-6-5 hengeres régiek után. Ez a nyugis mindennapoknál nem annyira vészes, de ha T6-ot vesz az ember akkor elvárja hogy jobbat menjen jobb legyen minden szinten mint egy T3 vagy 4. Talán a T8 jobb lehet ott a villany motor eltüntetheti a lyukat indulásnál, illetve talán jobban van programozva az egész rendszer.
Sportmódban ugyan ez, csak a gázpedál felső 20%-a lesz a korábbi 100%. Szóval értelme kb nulla.
A második kisebb hiba az a start stop reakciója. Nem rezonál meg villogtatja a lámpáit mint egy hulladék BMW a lámpáknál ha indul, viszont nem gyors. Volt hogy gyorsan akartam indulni, de hiába szálltam le a fékről és nyomtam, akkor is volt 2 nagyon hosszúnak tűnő másodperc mire megmozdult.
Mindezek ellenére azt mondom jó vezetni. A technika szépen dolgozik alád, meg nagyon felszerelt volt a gép amit kaptam. Fűtött ülések és kormány, Memóriás elektromos combtámaszos és oldaltámaszos ülések. Nagyon nagyon kényelmesek, ismét csúcson a Volvo kényelemben. Radaros tempomat pilot assisttal, sávtartó, 360 kamera, auto parkolás, telefonról átviszi az üzeneteket, emaileket, hívásokat zenét, netet. Kulcs nélküli beszállás indítás. (amit nem értek hogy mostanában miért kell kétszer meghúzni a kilincset hozzá). Gyerekeknek beépített boosterek hátul, panoráma nyitható üveg tető, a fedélzeti rendszer hihetetlen gyors és jól kezelhető. Elektromos csomagtér ajtó, radarok elöl, hátul, de még oldalt is! Biztos sok mindent kihagytam, de a lényeg hogy minden jól működött és nem idegesítően vagy zavaróan dolgozott alád. A 8-as Aisin váltó is szépen teszi a dolgát nagyon gyors és észrevétlenül pakolgat, gyorsan reagál, csak a kormányváltónak nincs sok értelme, mert véleményem szerint ez nem egy sport vagy sportos autó, és a motor lassú reagálása miatt csak ront az élményen hiába gyors a váltó.
Záró gondolataim:
Annyira minőségi a beltér meg az egész kocsi minden porcikája, konkrétan minden varrásban meg tudtam mozgatni a cérnát, az ajtón, könyöklőn, műszerfalon. Nemrég ültem olyan E-s mercibe ahol a műanyagba volt belenyomva a varrás minta...
És ezzel elérkeztünk a lényeghez. Inkább ezt venném mint E mercit vagy 6-os Audit akár 5-ös BMW kombit. Ennyi. A Volvo ezzel tényleg megérkezett. Itt nyoma sem volt a 2016-ban próbált XC90 gondoknak, nyekergő papír kardán box, nem tökéletes illesztések, vékony kongó alacsony minőségű anyagok itt ott. Ez nincs többé, ez a V90 nagyon lenyűgözött. Össze van rakva és a motortértől a csomagtartó végéig nem találtam spórolást, pedig próbáltam. Ez prémium, luxus, kényelem.
Kell bele egy V8 és tökéletes közeli lenne

Az S80 V8-at jobb vezetni, de már közel sem akkora a különbség mint a korábbi években. Illetve abban a feláras Dynaudio rendszerem sokkal de sokkal jobban szól mint az alap V90. Régen jobban szóltak az alapáras Volvók, most már erre is figyelnek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy szó mint 100, ez egy remek és élhető prémium kombi.
-
FeRRaR1
őstag
Nem saját. Volvo North Londontól kaptam pár napra. Viszont azt előre kijelentem hogy végre egy méltó autó. Nagyon nagyon jó vezetni, szépen dolgoznak alád a rendszerek.
Amiket eddig kaptam cserének vagy próbálni azok a nyomában sem voltak egyik sajátnak se (S80 V8 és XC90 V8 Executive akkor) ez végre valahára megközelíti az S80-at. Nagyon. És ami eddig volt hogy 2 A4-es oldalon keresztül soroltam a hibákat hogy miért sz@r az adott vas... Na azt itt el lehet felejteni. 2, összesen 2 hibát tudtam találni, pedig nagyon igyekeztem
Szóval Volvo V90 T6 Rdesign AWD
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Read onlyban általában itt vagyok. Viszont csalódást kell okoznom mert 5 éve van meg a kocsi, ez alatt 1x néztem meg a fogyasztást, autópályán tempomattal hosszú úton evett 10,5 körül mikor megvettem. Azóta még csak rá se néztem. 2 okból, egyrészt nem napi használatban van ha nem hétvégi így keveset fut.
Ha fut akkor viszont amikor bemelegedett rendesen kiélvezem a lovakat meg a tavaly feltett rozsdamentes kiput.
Megyek vele amég az utolsó negyedbe ér, majd ha útba esik egy a jó kutakból tele fröcskölöm a legjobbjukkal. Ez nálam kb most 2 havonta egy tank. Viszont ha nyáron van hosszabb út, pl Nurburgring ott be lehet pótolni a kiesett fogyasztást
Nyáron kb havi 1 tank, de ugye akkor be be esnek hosszabb utak azokban a hónapokban több.Nem fogyaszt rosszul ahhoz képest hogy nagy szívó V8 AWD, nehéz automata.... De 10 alá csak lejtőn hátszéllel fogsz bemenni.
-
FeRRaR1
őstag
Szia, még nincs. Gumi már rajta van csak le kell hőálló waxoznom. Viszont február első hetében viszem éves szervizre és ki akarom cseréltetni a fékbetéteket = nem akarom hogy azok a barmok a légkulcsukkal fel le szerelgessék őket.
-
FeRRaR1
őstag
Valaki akinek esetlegesen van Vida fent, tudna nekem 2007-es S80 V8-hoz alkatrész számot nézni.
Amit itt a videóban mutat. A tömítő gyűrű ami a haldexen van ahol bemegy a kardán. Találtam párat de nem vagyok benne biztos, ahol van robbantott ábra ott meg nem írja külön.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
A konyhai mérleget kiakasztotta, az 5 kilóig mér. Van egy Lexus 17"-es aminél könnyebb, illetve a Volvo S80 V8 gyáriak aminél sokkal könnyebbek. Érzésre meg viszonyításban azt mondanám 7-8 kg.
nesa
Úgy érzem akkor ez egy kockázat amit vállalnom kell.
Atomgeszi
Én is csak álltam és néztem 5 percig csendben, és elmorzsoltam egy könnycseppet annyira szépek

local1
10-13 között fog kérni normális használattal, ha taposod akkor 15+Amit linekltél az nyugis autópálya tempó, szinte csak ott használva, jobb üzemanyaggal. Ennél csak is többet fog enni, városba is meg ha tiprod is. (De megéri
) -
FeRRaR1
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=VKDrJumrm78
Videó lemaradt az előzőből most látom.Más: Tegnap megjött az S80 karácsonyi ajándéka

-
FeRRaR1
őstag
Nekem elvileg ezt kell megcsinálnom.
Nem tűnik vészesnek, haldexet a kardánnal összekötő rész leszedéséhez kell valamit szereznem, illetve azt a tömítő gyűrűt aminek ajánlják a cseréjét.
Pumpa, filter, nyomás szenzor (a kisebbik mikor kiszedi a DEM-et) már itt van, 6 új kardán csavar is, egyedül egy célszerszám, tömítő gyűrű, meg valami fékfolyadék leszívó / feltöltő kell a folyadék felpumpálásához.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem vagyok benne biztos, de nekem is van most egy olaj nyomás alacsony hibakódom haldexre, utánajárva ez 3. generációs, kicserélem a pumpát, felette a szűrőt, leszedem a DEM-et, azon kicserélem a nyomás szenzort, majd összerakva a betöltőn addig töltöm amég el nem kezd ugyan ott kicsöpögni és ennyi.
Utána törlök egy hibatárolót és elvileg készen vagyok vele.
Már itt is van minden alkatrész hozzá, de még kell valakit szereznem aki lelki támogatást nyújt a művelet alatt. Elvileg amatőrként is elvégezhető 3-4 órát vesz igénybe.
Ha nem üt be valami extra gebasz -
FeRRaR1
őstag
Talán féltengely / kerékagy környékén nézelődnék. Kíséri valamilyen érezhető rángás a kattanásokat? Csak egyik oldalon csinálja?
Amennyiben van időd, lehetőséged én elkezdenék hibát kiszűrni. Felemelve is csinálja e, és ha igen akkor jobban beazonosítható. Kardánt lekötve csak elsőkerék-hajtással előjön e.
Olyan haldex vagy diffivel még nem találkoztam ami ilyet csinált volna (persze ez nem zárja ki)
Jobb ötletem nincs. Ott nem írta a srác hogy mi volt a baja? Vagy ha ráírsz... Esetleg egy márkaszerviznek vagy komolyabb Volvo garázsnak elküldeni a videót hátha tudják...
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Egy kérdés amire nem találtam egyértelmű választ. Tervezek egy kis fék rendszer fejlesztést. Semmi komolyat, csak egy jobb fékpadot és fékfolyadékot elsőre.
Fékpad: EBS Yellow stuff
Sokan használják itt Angliában, itt is gyártják, kevesebb fékpor, nem romlik a hatása extrém melegre sem, versenyeken is használják, hidegben is nagyot harap... Ezt már megrendeltem. Van pontos típushoz való elektromos kézifékkel.
Folyadék: Motul RBF 660
Itt vagyok kicsit elakadva. A folyadék kupakomon DOT 4-van. A neten azt írják valahol hogy DOT 4 Plus, valahol hogy DOT 4 ESP kell nekem.
Erre a motulra azt írják hogy túl teljesíti a DOT 3, DOT 4 és a DOT 5.1 specifikációit is.
Akkor elvileg ez jó nekem?
-
FeRRaR1
őstag
Parancsolj, jól kib@sztál velem mocskos hosszú lett pedig rövidet akartam
-
FeRRaR1
őstag
Nem írtam sehol, de ha gondolod kérdezz és megírom a másfél éves villanyozós tapasztalatomat.
Akkor marad a dióbél de legalább hátul kapar
-
FeRRaR1
őstag
Én ma adtam el a Zoe-t ami az XC90-et váltotta anno. Lexus IS-ben gondolkozom, soha nem volt Japóm. V50-et nem venném újra, de lehet szétnézek S60 téren is. Találtam egy annyira szép XC90 Executiveot, hogy majdnem elcsábultam...
Nem hinném hogy a merevségével lenne gond. Egyszerűen minden más, az anyagok, méret, kényelem, még az illata is (bár elismerem ez furán hangzik de akinek volt mind a kettő talán érti pl egy bőrápolás után a V70 illatozik a V50 nem)
Valami kis szedánba gondolkozom, kivéve S40. Németet nem igazán akarnék, ebben a korszakban már a durrogó láncok, kokszosodó TSI-k voltak, még Lexust lehet találni szép szívó benyát, jól felszerelve.
-
FeRRaR1
őstag
Nekem volt V50 és V70 is, nem egy kategória, a V70 az az igazi Volvo érzés, a V50 meg Focus alváz, ford vagy psa esetleg volvo motor lehintve egy kis Volvo porcukorral. Nem egy rossz kocsi, jobb mint a fordok és inkább venném mint egy kora beli Golfot, de nem annyira mint egy "igazi" Volvo.
-
FeRRaR1
őstag
Jobb és kényelmesebb autó az S80 / V70.
Használt autó így is úgy is valamilyen szinten rizikó, ezt lehet valamennyire minimalizálni. Viszont az örök igazság itt is él, ami nincs benne az nem tud elromlani
Nekem volt V50 2.4i 170 lovas szívó benzin, jó régen azóta már az XC 90-et is eladtam. Viszont a tulaját most is ismerem, azóta se volt vele semmi gondja, pedig nem egy akkora karbantartás bajnok mint én voltam, 2005-ös, szóval lassan 15 éves V50 Automata. Akinek a környezetemben D5 volt, bele értve 5 a családban, kettő jelenleg is (XC90 és C30) illetve ismerősöknél 3 ott a D5 kért néha ezt azt, de a benzinesek nem, mármint a motor téren. Egyik sem volt horror, 1 turbó (ez elég ritka mondjuk, felújítottat kapott) nekem leragadt szelepsor, pár vákuum rendszerrel kapcsolatos tartóbakok és azok cső rendszere, most volt nem rég egy holtponti jeladó, volt egy bordás szíj szakadás régebben illetve egy turbócső lefújás / repedés.
Benzinesnél mindössze egy csöpögő szimering, de annyira lassan csöpögött hogy fél év alatt nem láttál alatta semmit, csak ha leszedted a műanyagot a motor alól.
Még egyszer nem bántani akarom a D5-öt, ez egy sokkal jobb konstrukció mint korabeli más márkák sokkal kisebb szopó faktorral. Csak a tényeket írtam le.
-
FeRRaR1
őstag
Annyit hozzátennék hogy az esélyek jobbak benzinessel, amennyi Volvóm volt már, újabb, régebbi, benzin, dízel... A D5-nél benézhet egy porlasztó, szíjszakadás, magasnyomású vagy pillangószelepsor leragadás esetleg DPF. Ezek közül egyik sem olcsó művelet, és bár én is szeretem a D5-öt, egy nagyon megbízható konstrukció, mi is adtunk el kettőt 500.000,- km feletti futással, eredeti porlasztókkal, turbóval. Tehát ezek ott vannak extrába a benzineshez képest. Ezek mellé ugyan úgy ott van mindegyikbe a generátor, klíma, központizár hogy csak párat említsek ami esélyes hogy cserés lesz 10 -12 év körül.
Az én tapasztalatom hogy: Benzines megbízhatóbb, élvezetesebb, viszont többet kell bele tankolni, D5 hosszútáv bajnok, kevesebb fogyasztás, dízelek között igen kellemes karakter és hang, viszont sokat rövidtávon használva könnyen savasodik az olaj, gyakrabb csere kell, illetve a fentebb sorolt dolgok. Felhasználás függően, mikor 3 havonta mentem Angol Magyar utakra akkor D5 volt nekem is, soha nem hagyott ott még leragadt pillangószelep sorral sem. Viszont mióta sokkal több a rövid táv és alig fut hosszút, azóta szívó benzin.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem ez valóban nem hidrotőke. Ezt látatlanba / hallatlanba tippeltem a leírásodból. Ha ugyan ilyen akkor próbáld ki amit ott csinál, hogy lehúzod lefogod a vákuumot és elhagyja e, ha igen akkor megvan a gond. De ez akkor motortartó bak hiba is lehet, hogy elengedi a vákuumot. (vagy valahol máshol)
-
FeRRaR1
őstag
Valószínűleg a hidrotőkék, ez bizonyos mértékig normális, ha normál körülmények között nem hallatszik ki akkor én nem aggódnék. Némelyik dízel főleg hidegindításnál nagyon csattog letekert olajsapkával. Ez ilyen. Esetleg ha nagyon aggódsz hallgattasd meg egy hozzáértővel.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Utolsó jelentésem a ringről:
Vasárnap, miután kint voltam egy APEX instruktorral aki tanított a vizes ívekre és féktávokra, ez volt az utolsó köröm idén.
DE!!! A videón a 9. perctől a piros Cayman GTS-t Robert az APEX tulaja vezette, és megelőztem

Itt az Ő aznapi de egyel korábbi videója, ahol rá is kérdeztem a hozzászólásoknál és írta hogy Ő volt az:
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Ahogy mozdítod a kormányt, látnod kell hogy a fény csóva is mozog abba az irányba. Nincs kikapcsolva a funkció a menüben? Ez különösen sötét országúton feltűnő és hasznos.
-
FeRRaR1
őstag
Én is úgy tudom, hogy csak mozgás közben és ha sötét van lép működésbe.
De ezt nagyon egyszerűen kipróbálhatod, mész egy kört este és az első kanyar után tudni fogod hogy működik vagy nem.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Hirtelen ezt a két képet találtam sajátról:
Pirossal jelöltem, kis dugós kulccsal, pontos méretre már nem emlékszem. Este oda állsz egy egyenes falhoz, és egész jól be lehet lőni, mész egy próba kört hogy jó lett e, semmiképpen se vakíts. kb úgy lőttem be hogy ha haladok valaki mögött a rendszámokat még világítsa, de az ablakon be már ne. El lehet az állítgatással meg próbákkal játszani kicsit egyik este, csak egyszer kell jól megcsinálni.
Kis lépésekben változtass, látod a falon hogy ha az egyiket megemelted akkor a másik oldalt is hozzá kell lőni.
-
FeRRaR1
őstag
Eddig az összes Xenonomnak lehetett a magasságát állítani magán a fényszórón, valamelyiken a vetítési képet is (mind Volvo).
Egszer este belövöd hogy még ne vakítson de rendesen lássál, utána nem kell hozzá nyúlni, valamelyiken nekem is feljebb kellett állítanom, valamelyiken jó volt gyárilag.
-
FeRRaR1
őstag
Húzd le a spricniről a csövet, ha úgy sem jön akkor nem dugulás, esetleg utána meg tudod nézni a biztosítékot, ad e hangot a pumpa ha húzod neki... Egyenként zárd ki amit tudsz, és meg fogod találni a hiba forrását, nekem ha ilyen gondom volt azt mindig dugulás okozta. Csak akkor fordult elő amikor vettem, használatom alatt soha. Gondolom hanyagul valami retket öntöttek bele...
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Azért linkeltem, mert a kettő közül én a V50-et nem ajánlanám, az kb az egyetlen Volvóm eddig amit nem vennék újra.
305e kilométerrel adtam el a V70 T5 manuált. Egyedül egy generátor cserém volt vele ami nem tervezett, meg ugye az ABS jeladó és környéke kitakarítása.
Jól pakolható, kényelmes sportos autó volt. Aki csak vezette, imádta.
Máig tartja a rekordomat, Calais - Sopron 8 óra alatt.
Azt mondom ebben a korban már tényleg inkább állapotot (főleg műszakira értem) veszünk, nem kilométert. Aki V70-et vett szinte biztos hosszú távra használta.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem vagyok az ügyvédje, de a kocsinak bírnia kéne. Illetve valószínűleg költői túlzás a 2-3 perc padló. 200 lóerő felett az már bőven 220 feletti tempó lenne, sőt végsebesség...
Életemben nem mentem szerintem 3 percet padló gázon, pedig én aztán szeretem csapatni. Még az egy perc is bajos, mert már azon belül 250 felett van. Na jó hazudok, faterom T2-es transporterével lehet mentem 3 percet padlóval

-
FeRRaR1
őstag
Nem garancia az ár, az olcsó sem feltétlenül rossz, a drágább sem feltétlenül jobb. (bár nagy eséllyel)
Minimalizálni lehet a kockázatot, elmenni, kipróbálni, átnézni, átnézetni. Lehetőleg ne legyen magas futása, az is leellenőrizhető legyen hivatalos szervizben vagy adott országnak megfelelő helyen. Pl a Volvóknál a VIDA is lementi az óra állást ha rádugják hivatalosra, így itt Angliában le tudom kérdezni a szerviz rendszeréből, ugyan ott a VIDÁt is, illetve a műszaki alapján online. Mind ezt ingyenesen.
Alapos próba mindenképp.
Akkor kicsi az esély hogy rossz lesz. De nem kizárható egy olyan kezdődő váltó hiba, ami csak hosszú úton vagy csak nagy melegben jön elő, és ha értesz hozzá, tudod mit kell nézni tesztelni, akkor sem biztos hogy kiszúrod.
Igazából talán a váltó az egyetlen gyenge pont a V8 Volvóknál. Ami természetesen a Volvo hibája főként, egyrészt mert alulméretezett, nulla ráhagyással, másrészt élettartam olaj story, mindenki ismeri. Amennyiben kötelező lenne a 3 évenkénti olaj csere a váltóban, alig látnánk rosszat állítom.
Nekem is idén lesz 5 éve hogy megvan, versenypályán is voltam nem egyszer, meg megyek is, még is gyári bontatlan a váltó, motor, teljes hajtás...
-
FeRRaR1
őstag
Car Cleaning Guru árulja a Volvóját ha valakit érdekel

-
FeRRaR1
őstag
Tönkrement a székem, az újak horror áron mennek amiket kinéztem. Így megszületett az ötlet, hogy megtartom a gázrugós kerekes részét a tönkrementnek, és össze házasítom egy kocsi üléssel. Szerettem volna MK2 V70/S60-at, mert számomra talán ezek a legkényelmesebb kocsi ülések amikben valaha ültem.
Viszont nem úgy alakult, neten volt vagy 160 font egy darab, az sem volt makulátlan. Elmentem egy régi ismerős bontóba, és a leghátsó sor legvégén megláttam egy törött S60-at.
Azonnal elöntött a remény. Belenéztem, és koszos, de tökéletesen ép volt az anyós ülés, így kikaptam, megvettem kemény 20 fontért, meg a 4 gyári Volvo felnit csavarokkal és középpel kemény 60 fontért felújíttatom és mehet rá egy téli szett.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
A kanyarkövető az elvileg szenzor alapján működik. Nappal nem este igen. 0 állásban nem tudsz refit kapcsolni, csak villantani, még tompítotton fent marad.
Szerintem ez a legjobb kapcsoló megoldás, mindig leveszi magától ha csak nem középre rakod, de akkor az okkal van. Illetve biztonsági szempintból olyan nincs hogy valaki elfelejti vagy nem teszi fel a világítást egy Volvón. Ezzel megelőzték a korunkat vagy 15 - 20 évvel.
-
FeRRaR1
őstag
Majd kikeresem, de ha jól emlékszem vida vagy odb okosítóval is meg lehet csinálni. Egyszerűen több menüpont lesz amikor léptetsz, nem csak fogyasztási adatok ha nem hőmérsékletek is.
A digitális műszerfal is viszonylag könnyedén beszerelhető, de nekem nem tetszik így azt elvetettem, bár utána néztem hogy lehetséges meg hogyan is kell.
[link] Ahova kiíratja az olaj szintet, oda ki lehet a hőmérsékletet is. Külön kijelzőt biztos nem szerelnék be ha megoldható full gyárival. Igazából ez alapból is lehetne egy funkció hogy a menübe ki tudod pipálni melyik infó legyen görgethető a bajuszkapcsolókkal, így ami nem kell kiszedhetnéd, nem is lenne bonyolult...
-
FeRRaR1
őstag
Itt is van, az a rész ahol a kulcskarika van. [link]
Van olyan műszerfal variáns ami nem mutatja, nekem ez a kedvencem egyébként a digitális egyáltalán nem tetszik. Viszont ez az egy hátul ütője van. Mondjuk tudom hogy a V8 max 10 perc alatt fokon van úgy hogy nem nagy gond

Illetve kis mókolással ki lehet íratni a kis kijelzőre ahol a fogyasztást is írja.
Elvileg full hideg motornál nem kéne hogy leállítsa, viszont a teljes bemelegedést sem várja meg. Nem kéne hogy ártson neki.
-
FeRRaR1
őstag
Amennyiben el szeretnél menni, menj! Hidd el nem annyira számít a kocsi, úgy sem fogsz határon menni. Valaki SUV-al, furgonnal megy fel.
Tavaly az első köreim annyira lassúak voltak, hogy kb mindenki megelőzött. Imádtam. Idén már jóval gyorsabb / bátrabb voltam kanyarokban, jobban íveken voltak, és az M3-asok is csak akkor tudtak megelőzni általában ha elvettem

Aki egy kicsit is benzin gőzös, annak ezt át kell élnie, semmit sem fog elvenni az élményből, hihetetlen jó lesz, és végig mosolyogni fogsz. Én is csak azt bánom, hogy 2-3 évbe telt mire rászántam magam és összehoztam. Idén is még biztosan vissza megyek.
Ne hogy azt hidd hogy az S80 V8 pályára való, egy nehéz dög, mondjuk a gumim elég jó Michelin pilot sport 4. De ha tudnád hány 100 lóerő környéki és alatti autó megy fel... Sőt néha sokkal erősebbek is csak lassan gurulnak a tudásukhoz képest. Az egyetlen hiba amit elkövethetsz hogy szeretnél menni de vársz.
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem tudok rosszat mondani a kocsira. Íven autózva rendes guminyomással nem volt vele semmi gond. Persze nem padló gáz padló fék üzemmódba mentem, illetve pár kör után azért pattogott rendesen mikor hűlt a parkolóba. Fékfolyadékot cseréltettem előtte.
Összességében annyira jól működött a fék, váltó, gumi hogy az tényleg fenomenális. Meg az egész vas összhangba volt egy rossz rezdülés nélkül.
Ehhez az is kellett hogy tanultam a tavalyi hibáimból, amikor is túl "falábú" voltam még a pályázáshoz. Persze nem vagyok még egy Schumacher, de hihetetlen sokat lehet fejlődni.
Még legalább egyszer le szeretnék menni idén és össze rakni pár komolyabb kört.
Ha nagyon meghülyülök lehet veszek valami komolyabb fékrendszert a valószínűleg jövőre esedékes tárcsa / pofa cserekor. Az első kettő ez lenne: komolyabb fék és súly csökkentés hogy még jobbat menjen pályán.
-
FeRRaR1
őstag

Még szivárognak fel újak.
-
FeRRaR1
őstag
Jaja megint

Első köreim voltak esőben, hát nem volt egyszerű. De hihetetlen jó volt, volt Apex M3 GT3 4 üléses, meg 600LT... Meg sok saját kör.
A gumikkal szívtam. Elfelejtettem belőni a nyomást. 2,6 bar amivel használom hosszú útra, 4 személlyel megpakolva és ennyin maradt. HIBA. Második kör végére elkezdtem csúszkálni, nem is értettem... Mondom ennyire elfűtöttem vagy mi az isten... Pedig vittem is pumpát, gyorsan elugrottam érte 3,4 bart mutatott, mikor pályán olyan 1,9 - 2 bar körül kéne hogy legyen. Belőttem kettőre, irány vissza. Mint az álom úgy ment a kocsi. Olyan kanyartempókat, hogy tegnap este életem eddigi legjobb körét tettem össze.
Nagyon jól viselkedik a kocsi, annyira jó vele gyorsan menni a pályán hogy az leírhatatlan.

-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Mi prémium ma már?
Audi RS 50e km turbócsere? AMG 6,2L V8, szelepfedél csavarok bele törnek a motorba. Szívó Audi RS kokszosodik? Kisebb benzines VW group autók nagy része városban benyel 1 - 3 L olajat 1000 kilométeren és ha beviszed szerintük ez normális? Nagyon prémium a mostani Audi BMW Merc műanyag kamu kipufogó végek is, azt a lökös alatt meg ott a rozsdás vascső... Kigyulladó BMW-k, átugró vezérműláncok?
Esküszöm ezek között a Volvo a legprémiumabb.
Persze az újak jól néznek ki első ránézésre, de sem kívül sem belül nem prémium az tuti. Azzal a bőrrel, meg a pappír vékony műanyagokkal.
Szoftver hibákba bele sem kezdek...
Konkrét példa. Nem akartam beírni de gondolkoztam hogy lecserélem az S80 V8-at, imádom, semmi baja, de már fél évtizede meg van, kipróbálna az autó buz! ember mást is.
Ezt az Audi S7-et néztem ki helyére, V8, dupla kuplungos, 450 paci, AWD, radaros tempomat mint a Volvo-m, stb...
Utána olvastam fórumokon, ugye fiatal típusról van szó.
Hibái amikre figyelni kell:
- turbócsere, típushiba (twin turbo tehát kettő van belőle).
- turbók olaj hűtése és kenési köre alul méretezett, gyakran kell figyelni hogy cserések e az alkatrészei.
- első kerékcsapágy csere, típushiba.
- váltó kuplung csere, típushiba.
- illetve elég gyakori elektromos hibák...
- koksz lerakódás.Az alig futott kocsik kipufogó végei úgy néznek ki mint ha retkes szurokba mártották volna. Mi retek meg dzsuva lehet a motorba meg a vissza vezetőkbe bele sem merek gondolni.
És ez még nem a lista alja, csak ami hirtelen beugrott.
Úgy hogy maradt az S80, golyóálló motor, kicsit alul méretezett váltó, de mégis csak 12 éves és tökéletes, odafigyeléssel, bemelegítéssel gyakori olajcserével vállalható. Ennyi a hibája, ami nem is jött elő még. kop kop.
-
FeRRaR1
őstag
Nekem is működött a hibakód ellenére, még is kicseréltettem, ugyan ezt tenném a helyedben. Ilyen szelep hibával még nem találkoztam a családba, pedig túl vagyunk kb 15 - 20 Volvón
(3 jelenleg is)Az ABS modul is egyszer történt meg, nekem az S80-on.
Én személy szerint nem lennék elégedett egy ilyen szerelő nyilatkozattal. Nagyon nem csípem, ha így állnak hozzá hogy mindjárt beszarik, zajos, valamennyire veszélyes is mert ugrik a fékrásegítés. Akkor mi az anyjáért nem akarja kicserélni?
-
FeRRaR1
őstag
Szerintem ezt le tudjátok szűkíteni. Én szólnék valakinek hogy nyomkodja a féket, és megtapogatnám / hallgatnám az ABS modult. Szerintem az lesz a ludas, nekem is volt egyszer cserélve, bár ilyen hangot nem adott, csak hibakódot.
A fék mindig is működni fog, ezek szabályok az autógyártásban a kormányzás és fékhatás nem szűnhet meg soha, akár van szervo akár nincs. Max erősen kell nyomni rásegítés hiányában. De a hang is annak a jele, hogy működik, csak készül tönkre menni.
-
FeRRaR1
őstag
Évjárat függő volt, régiónként eltért hogy mikor tértek át a full digitálisra. (V70 és S80)
Nekem a felső verzió a kedvencem, a még félig analóg óracsoport, de már a beépített kijelző, újragondolt közép konzol.
Illetve ahogy a kolléga írta, az analóg cserélhető digitálisra, de a vízhőfok kijelzés az egyetlen haszna. Ami nem sarkalatos, mert a másik is szól ha gond van vele. Cserébe minden másban rosszabb (szerintem) erről korábban már regényeket írtam hogy miért

-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Nem nagyon lehet. Sok a járulékos dolog. Kell automatikus szint szabályzás, kábelezés, + elektronika, jeladók... Kb felejtsd el kategória. (mármint a legális verzió, nem beszélve arról hogy maga a xenonos lámpatest is horror...)
Meg ugye a lámpa kapcsolóról, kanyarkövető gombról, meg ami vele jár hogy működjön. Kocsi árának a felét szerintem simán bele tennéd mire minden gyári szinten nézne ki és működne. Nem mellesleg találni erre valakit aki vállalja, az is egy Mission impossible.
Ha látni akarsz jobban, akkor tegyél be fényerős izzót, és legyen jól beállítva. Én is ezt csináltam mikor az első S80 mk2 volt alattam.
A mostani S80-om az már kanyar xenonos, egyszer rá szántam egy órát este egy beton falnál, tökéletesre hangoltam a képét, nem vakítok de nagyon jól látok. Ez kb 3 éve volt, azóta is hibátlanul teszi a dolgát, nappal nem használom csak a helyzetjelzőket amibe ledet tettem.
Hirtelen ezeket a képeket találtam amikor működik, elég erős élőben, este még pont nem vakít, illetve nem az olcsó villogós kínai fajta. [link]
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Tetszenek a fotel ülések, meg a régi mercis beltér, viszont a külseje felett nagyon eljárt az idő.
Még soha életemben nem láttam így varrott S80 ülést, pedig a családba volt eddig vagy 6, én meg egyébként is nézegetem mindig a kínálatot, márkakereskedésbe is ha különlegesebbet visznek be...
Most megnéztem 20 eladót (Angol oldalon) egyikben sem ilyen volt, az a három részesen tömött ülő rész a néhai XC90 V8 Executiveomra hasonlít.
Gyárinak és jó minőségűnek tűnik. Egy alapos takarítás és ápolás után újszerűnek hatna.
-
FeRRaR1
őstag
De ez a benzin temető minden decit örömmé konvertál

A hangja, a karaktere, az awd, télen, nyáron, esőben....
Szerintem még most is lenyomja az autók 95%-át amivel találkozol az utakon.
Amennyiben ma akarnék egy ilyen felszereltséget venni, Mercedes mondjuk mert ott még van V8, na akkor el kéne adnom a vesémet tuti. 12 évvel később. Amit ezek tudnak az hihetetlen, a radaros tempomat pályán eszméletlen sokat tud segíteni hosszú távokon. Baleset előrejelző, meg a kortalan gyönyörű forma és kényelem...
Nem az első S80-am nekem se.
Persze ha az adott példány fél éve váratja a vevőt, meg a km is gyanús 200e lélektannál, motortér szigetelés... Én is két évig vadásztam majdnem mire ilyen minden extrássat találtam amilyet akartam.
-
FeRRaR1
őstag
Nekem hasonló van, de ezt konkrétan nem láttam még.
Kérdezd le a kilométert az appal, illetve ha nem Magyarországon forgalomba helyezett, akkor annak járnék utána, illetve ha Volvo márkaszervizben járt, ott mindig feljegyzik az óra állást.
Meg a leírásban van jó pár eltérés.
Nem a legmagasabb felszereltség, mert az az Executive. De egyébként ez nem számít, enyém sem az, és láttam már nem egy alacsonyabban felszerelt Executiveot.
A futómű szintén nem adaptív, hiányoznak a gombok.
Látszik a váltó mögött amire gondolok.
A hűthető könyöklőt és kesztyűtartót is kétségbe vonnám, vagy én nem tudtam róla. De ilyen S80-at még nem láttam, az XC90-emnek az volt, mini hűtő a könyöklőben. (nem mint ha számítana, vagy valaha használtam volna. Egyszer véletlen elindult, és csodálkoztunk, hogy miért jéghideg a kulcs meg az apró
)Táv fény asszisztens sincs, nem is létezett még ekkor. Illetve guminyomás szenzor se. (Szerencsére, pontosan és jól működőt ritkán látni)
Automatikus sötétedő külső tükörhöz is kérdőjelet tennék, vízlepergetős meg fűtött, de 99% hogy nem sötétedik, egy 15-ösben ültem amiben igen. (szintén nem hátrány)
Fűthető szélvédő is max levegővel (szerencsére mert a fűtőszálak engem megőrjítenek elöl, főleg este)
DVD-t azt max navi térképnek tudsz betenni.
Akksi tartó elvan repedve/törve, nem értem ezt hogy hozták össze.
Motortér hátsó szigetelése furán viseletes valamiért?
Ablakok se sötétítettek, csak a hátsó egy rolóval.
Kormányt váltót újra bőrözték.
Kormányról leesett a kék Volvo felirat. (típus hiba)
Így elsőre ennyibe tudok belekötni. Márkaszervizes lekérdezés, appos lekérdezés. Alapos átnézés, próba hidegen melegen.
Ami hiányzik belőle, az a holtérfigyelő, napfénytető, hűtött ülés, mutatós dekor óra középről, maszázs ülés, meg a gyári V8 felni. Illetve fura hogy nem kulcsnékülis a gép, eddig ilyen V8-at ami nem az nem is láttam.
(Nem elriasztani akarlak tőle, csak tényeket írtam le)
-
FeRRaR1
őstag
Amennyiben jól emlékszem csak egy szoftver a különbség a kettő között, úgy hogy lehet belőle 170-eset varázsolni ha úgy alakul.
-
FeRRaR1
őstag
140 vagy 170-es? Jó kis motor az is. Volt nekem is és szerettem.
-
FeRRaR1
őstag
És hű maradsz a nevedhez 4.4?
-
FeRRaR1
őstag
Egyetértek, erről a szabályról a legtöbb Volvónk nem tudott, pláne az S80 D5-ök, egyiket 540e-vel az órájában adtuk el, a másikat 355-el, illetve faterom mostani XC90-jében 290+ van szintén.
Meg mennyivel jobb egy külföldről behozott német, amiket 300 és 600 közötti értékről varázsolnak vissza 200 e alá...
Amennyiben egy Volvo megkapja ami jár, akkor nem kell félni. Az igaz hogy ennyi idősen nagyobb a rizikó, de láttam már 50-ezerrel az órájában Mercedest letérdelni... Alaposan át kell nézni, olcsón venni, félretenni valamennyit a javításokra. (nem árt egy jó szerelő akiben bízol és ért hozzá)
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Semmi ilyesmi nincs. Használtam 2 évig a gumikkal amikkel vettem, tökéletesen koptak. Voltam futómű állításon márka szervizbe de lengéscsillapító csere miatt, illetve előtte is rendben volt. Új gumival szintén.
Fater is már beletett 2 szett gumit meg amin vette, neki sem volt semmi félre kopás, sem szilentek cseréje előtt sem után. (Neki facelift D5 nekem facelift V8 Executive volt)
volt V2 mk II is, ott cserés stabpálcákkal, futómű állítás előtt sem koptak, pedig úgy is belement 2 Angol Magyar táv, csere meg állítás után sem nyilván.
Volt szomszédom, szintén facelift D5 soha nem volt félre kopása, pedig beletett 4 szett gumit már.
Valahogy nem találkoztam még félrekopással, pedig sok autó megfordult nálam.
Ami késik nem múlik?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FeRRaR1
őstag
Amennyit a márkakereskedés ki tudott deríteni hogy az előző tulaj tengerparti településen lakott.
Viszont ezt én nem írnám annak a számlájára, mert az egész alja le van alvázvédőzve, nem is rozsdás sehol. Viszont az első kerékívek mögötti dudorok csak egy galván réteget + alapozót kaptak szerintem. Rücsis alvázvédő nem volt rajtuk, mert ha van az sem lett volna rozsdás, ennyire egyszerű.
Mindegy, nem tulajdonítok nagy jelentőséget neki, volt egy kis felületi rozsda egy nem alvázvédőzött részen, most kapott 2 réteg galván védelmet, két réteg akrilt meg egy fekete gyári vastag Volvo festék réteget. Jobb lett mint volt az biztos, meg gondolom nem mostanában kell bármihez is hozzá nyúlnom ilyen téren.
Legközelebb full alu S8-at veszek
-
FeRRaR1
őstag
-
FeRRaR1
őstag
Összességében egyet értek. Amennyiben rendes anyagból van (pl Volvókon) akkor nagyon sokára lesz vele csak gondod. Nekem is 12 éves, felületi rozsdát leszámítva nincs baja, pedig korábbi tulaj tengerpart közelben használta, ha 20 évesen le kell cserélni, hát akkor lefogom.
Egyébként tervben van egy rozsdamentes sportosabb kipufogó rendszer. Gyári végekkel, nézzen ki full gyárinak, picit hangosabb és sportosabb, de ne fejfájdítóan. Az akkor könnyebb, többet nem kell hozzá nyúlni, illetve a V8-nak kb 10 - 15 lóerő, ha jó a cső átmérője és kisebb az ellenállása. Ennek alternatív megoldása a hátsó dobok leszerelése, ugye azoknak csak hangcsillapító hatása van.
Amennyiben kezelni szeretnéd tudni kell a hőmérsékletét. Amennyiben katalizátoros az autó, akkor legalább 300 fokos üzem melegen. Ez függ attól hogy diesel vagy benzin, hengerek száma, lökettérfogat... Viszont elérheti akár az 500 fokot is, maga a cső, nem a vége. Ekkora hőmérsékletre én még nem láttam flakonos festéket. (persze ez nem zárja ki hogy van, mivel nem is kerestem)
Ami segít ha eltünteted a rozsdát. Viszont pl egy porfestés, ami a legjobb lenne, drága és komolyan elő kell készíteni. Egyszerűen nem éri meg szerintem ezzel foglalkozni. Akkor már inkább egy rozsdamenteset fel, amivel soha nem lesz gondod, könnyebb, szebben szól, jobban levegőzik....
Szerk.: 500 fokossal már találkoztam, valamiért 250 - 300 rémlett. Erre kifejlesztett festékkel próbálkozhatsz, de teljesen el kell tüntetned a rozsdát és pl féktisztítóval zsírtalanítani mielőtt fújod.
-
FeRRaR1
őstag
Régen írtam, de a dolgok nem álltak meg Volvo téren, csak ritkán dokumentálok, de ma volt időm + kedvem.
Szóval a jól ismert S80 V8 2007 most volt éves műszakin és szervizen, nyilván hibátlanul át is ment, de a szerelőm mondta hogy az első kerékjárati ívek mögött van felületi rozsda. Küldött képet, nem tűnt vészesnek. Meglepő módon ezen a két kiemelkedő elemen nincs rücsis alvázvédő, mint mindenhol máshol, így csak itt megkezdte a felületet. Mondtam az emberemnek hogy akkor kibérlek egy emelős garázs beállót és megcsinálom, mondta ne hülyéskedjek, mennyek be szombaton a márkakereskedésbe, beenged, segít.
Nekiestem Makitával, leszedtem amit tudtam, utána adott egy csiszoló fejes levegős gépet, ott elkoptattam 5 fejet, ennél jobban nem tudtam megcsinálni. Alaposan átfújtam féktisztítóval, ráment egy flakon a két területre. 2 alkalommal, mindegyik után átfújtam sűrített levegővel.
Vettem cink - galvanizáló sprayt, ez kb a galván-fürdőnek felel meg amit a gyárban kap. Ebből kapott 2 réteget, majd 2 rétek matt fekete akril, majd a legvégén találtam a márkaszervizben egy megkezdett metál feketét, abból egy vastagot. 5 réteg, rétegenként 10 perc szünet a 2 óra helyett, de cserébe hő-légfúvóztam 5 percenként a rétegek között amég teljesen ki nem keményedtek. Illetve ez miatt a meleg felületen is sokkal jobban száradt. Aki megnézte odáig volt tőle hogy mennyire jó lett. Alvázvédelemre nem akartam költeni, egyrészt mert ez egy Volvo ami nem rozsdásodik, másrészt csak ezen a két helyen indult meg ahol nem volt rücsizve gyárilag. Illetve ez nem is az alváz, az még ott van alatta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)