Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7600 GS
addikt
[link] Nem sok gyártónál van ilyen klub.Amik is tudják,mi a jó.
-
AMD Power
titán
Visszatérnek az Ocean Race Volvók
Nagyon szépek ezek a kék Volvok.

-
AMD Power
titán
Az orr kissé elszakad a márka már jól ismert egyen arcától, és ez nagyon jót tett a kocsinak, az XC60-as orra talán a legmarkánsabb a mostani Volvók közül
Ennek pont az orra nem lett az igazi. 
-
AMD Power
titán
Ez az igazi!
-
AMD Power
titán
Minek is ez?

-
tkazmer
addikt
igen, első ránézésre megéri, (egy oda-vissza repülés meg asszem össz 250e huf, tehát az sem olyan vészes talán), de nem tudom, hogy ami autót ott adnak, azt vajon az eu-ban nem kell e átalakítani, vagy lehet e az ott vásárolt gps-re európai térképet tenni, stb..
egyébként venni? nem hiszem...esetleg bérelni, az olcsóbb, de most csak utánajárok a dolognak...
-
tkazmer
addikt
nézegettem, hogy canadaban mennyivel olcsóbbak többek között a volvo modellei is (s40 2.4i : 31.000$, kevesebb, mint 5 és fél millió, de pl az s80 v8 is 65.000$-tól, azaz 11.440.000HUF-tól kezdődik, kb 5 millával olcsóbb, mint itthon).
a kérdésem, hogy szerintetek hogyan lehetne onnan behozni egy autót, és mennyibe kerülne? Hallottam egy ~4000$-os árat a hajóztatásra, ezen kívül más költség lehetne? Ha nem nagyon van, akkor nagyon megéri arrafelé körbenézni ilyen ügyben...
A magyarországi forgalomba helyezés pedig a korábban linkelt cég segítségével elkerülhető lenne. (regadó pl így kiesik). -
AMD Power
titán
-
AMD Power
titán
-
pojakcs
senior tag
Ma voltam dolgozni egy márkatársnál. Egy 24 éves 240-es dízelt használ építkezős autónak napi használatban. Az autó korához képest egész jó állapotban van, és a tulaj is meg van vele elégedve. Ha majd egyszer kidől alóla, akkor sem gondolt más márkára. Meg tudom érteni.

-
AMD Power
titán
Kiszivárgott képek a Volvo XC60-ról
Baba lett.

-
sharpapa
senior tag
Megjegyezném mindhárom fent sorold Renyó többet jár a szervízben mint az úton - ennyit a megbízhatóságukról. Szervíz: a francia kocsik ebből akasztják a nagy pénzt, hogy bele van írva a számítógépbe: garancia kilóméter lefutotta után romoljon el ez, romoljon el az, vidd a szervízbe és tejeljél. De azért igen igen a Megane az jobb mint az s60r

-
Finwe
őstag
Pontosan ezért mondja! Még a v70-ben is necces ahogy elférek apám mögött, ő 176-8 én meg 172 és csak azért ülök ott mert öcsém már nem fér be (186). Az xc70-ben pedig már én sem férek el mögötte. Viszont az új nagyobb valamivel, lehet öcsém továbbra sem férne el de nekem kényelmesebb. A 850-esben is sokkal több hely van hátul, nem is beszélve a 740-es sorozatról....
Mondjuk már csak keveset ülök velük az autóban de a családi program az a családi program
Finwe
-
Finwe
őstag
Itt van egy teszt az új xc70-ről. És a kedvenc képem belőle.

szerk: (#159) AMD Power: Igen, kevesebb hely van benne mint a v70-ben pedig az sincsen már eleresztve

Finwe
-
Finwe
őstag
Nem
Bár elég kutyaütők dolgoztak a Westend Volvo szalonjában, azoknál tuti jobb eladó lennék.Egyébként van egy "rajongói" oldal a Volvo Baráti Társaság csak sajnos elfogytak a lelkes tagok és megállt a fejlődés.
Finwe
-
Finwe
őstag
Ma járt nálunk egy vadi új xc70
Nagyon állat lett és belül még nagyobb mint az elődje!Finwe
-
7600 GS
addikt
Mé' Gané
Ez jó! -
tkazmer
addikt
válasz
sharpapa
üzenetére
Néhány "nagy tudású" Renault Espace,
az espace-ba azért annyi szirszart beletesznek, hogy oda idézőjel nélkül is elmehet a nagy tudású jelző...ott sokkal inkább a megbízhatósággal, a szervízháttérrel, na meg persze a biztonsággal, presztízzsel van gond a volvoval való összehasonlítás során. Kényelem szempontjából pedig nem összehasonlíthatóak.(#138) 7600 GS
jóval kisebb a lexus is is.. -
7600 GS
addikt
Nagyon pang a topik,úgy látom....

-
7600 GS
addikt
Nagyo pang a topik,úgy látom....

-
sharpapa
senior tag
-
Márk
senior tag
Azé ez se kutya....[link]
-
sharpapa
senior tag
Na igen a hülye svájciak meg mind XC70el, XC90el S60Rel járnak. Kiskorom óta sokat járok ott, és amikor nálunk az egész országban volt vagy 100 darab v70, akkor ott az egész ország a fentebb sorolt tipusokkal járt (illetve S60R még nem is volt).
Néhány "nagy tudású" Renault Espace, Mé' Gané?, meg Laguna tulaj ismerősöm egymás közt nemrég megbeszélték hogy a Mercedes szar autó, a Volvó még szarabb. Természetesen a Renault a legjobb. Azóta faterral ha svájcban vagyunk gyakran mondjuk milyen hülyék ezek a svájciak, csak Volvót vesznek...nem tudják mi az az autó
. -
Macka
veterán
Igen. A turbos benzineseket gyárilag 3 fokozatban lehet tuningolni.
Ismerősnek van olyan S40-ese,amit Svédországból hozott be, alapon 2.0 Turbo, gyári EVOLVE tuninggal. Külsőre semmi, 17" kerék van rajta.
Olyan 300LE körül van, lefújószelep, és minden földi jó. Ahhoz képest az én D5-öm homokozó...
-
7600 GS
addikt
Elfogadnám...
Azt írja a csávesz,hogy kb. 400 LE,gyári chiptuning... 
-
AMD Power
titán
Volvo-biztonságot akar a Skoda
Mindenki ilyet szeretne.

-
molecula
csendes tag
S60 R tényleg pöpec masina!
Volt szerencsém az összes (ma forgalomba lévő) Volvot vezetni, nálam az XC90-es és a S60R a nyerő! Nagyon tetszik a V70-es nagyon kezes autó.Nem tömeg autó! Nem heti 10-et adtunk el belőle, hanem havi 5-6 db.
Maradjunk annyiban, hogy gyönyörü és biztonságos autó a Volvó. -
lajafix
addikt
#43, azaz kétlem, hogy gazdaságos lenne, nem hiszem, hogy egy évi pár ezres szériához megérné megcsinálni. Ehhez vásárolni kellene más gyártótól nagyobb dízelt, valamint 5 henger mellett egy 6 hengeres dízel nem hiszem, hogy sok plusszt adna. V8 dízele meg talán csak a 3 németnek van.
-
Macka
veterán
A másik ok pedig az, hogy Volvom van: NEM TUCATAUTÓ. Legalábbis az idióta zsírnyakú, kopasz, félméteres aranyláncot nyakukba aggató helyi menő izomgengszterek valahogy nem vesznek volvot. Sokkal kevesebb az S80, mint A6, BMW 5...
-
tkazmer
addikt
te is volvo rajongó vagy? nem is tudtam...

(#133) Cerebellum
ettől függetlenül kicsit hangosnak mondják azokhoz viszonyítva. persze, ettől függetlenül volvo forever, csak ugye 15-20milliónál már ez is számít..(#131) 7600 GS
igen, tényleg nagyon jók az ülések bennük. Ugyan hosszabb úton csak 2006-os s60-asban ültem (meg régebbi modellekben), de mindenképpen nagyon kényelmesek.
Viszonyítani (más prémium márkákhoz) nem nagyon tudok, ugye s60asnak megfelelő autója nincs se a német triónak, se a lexusnak, a valamivel kisebb 3-as bmw bőrülésében viszont kb 50-80km után már fájt a hátam
-
törölt tag
-
7600 GS
addikt
Nem tudja valaki,hogy a legújabb V70-est hol gyártják?
-
7600 GS
addikt
Tegnap visszajöttünk síelésből.1800 KM-t utaztunk összesen,és minden fáradság nélkül száltam ki az ülésből!(odafele a hátsóban ültem,és nem fáradtam el).Nem tudom,melyik autógyártónak van még 1 ilyen ülése hátul IS!Kinn annyi Volvót láttam,hogy az nemigaz.Úgy 30-40 db,és ebból 18 tuti V70-es volt.És láttam 440-es kombit is!
Ja,és egy csomó holland vesz Volvót,és sok köztük a D5-ös V70,meg aztán akad ott jópár belga Volvóval. -
7600 GS
addikt
Ja,egyébként a minőségről annyit,hogy a Volvo az első a vevőelégedettség terén,és a megkérdezettek 93%-a venne megint Volvót!
Jelent valamit! -
Macka
veterán
Az a baj, hogy tilt az elektronika. Előfordult olyan, hogy nagyon tempósan haladtam, és elkezdett lassulni, majd megállt.
Utóbb derült ki, hogy a kompjúter kiszámította, hogy ekkora tempónál hamar kifogy a nafta, és inkább lelassított, majd leállt. Nem értem, szerintem hülyeség. Bevontattuk, rátöltöttem pár kanna anyagot, és pöccre indult. -
raczger
őstag
ma láttam egy volvo buszt az egyik megállóban, lerobbant, a jó kis elektronika ugye mindent letiltott stb, ugyhogy szegény buszsofőr fél órát vacakolt mire beindította és elindult
szerintem kicsit már agyonvannak elektonikázva ezek a gépek... bezzeg az öreg ikarus
ha leszakad a hátulja még akkor is "száguld" 
-
Macka
veterán
Sziasztok!
Szeretnék csatlakozni a lelkes Volvo-tulajok totyikjába, egy 2003-as D5-ös chippelt S80-nal.
( Akad mégy egy Honda Cicvic is, de mivel ez Volvo-topik.... )
Barom jó autó, megy rendesen, 200.000. km fölött járok vele, és már érik a csere szegénykémnek. Ma éppen a tolatóradar némult el.
-
törölt tag
250LE-höz egy 3 literes dízelre nem kell sok okosság. Piezzo-adagoló és lépcsős biturbó feltöltés, ennyi. A BMW 3 literes S6-osa (ami szintén nagyon szépen szól) lépcsős feltöltéssel 280LE-nél van.
Egyébként dízelfronton nem vagyok híve a lóerőhajhászásnak, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy a nagyon kihegyezett motorok nem sokáig húzzák, 200-250 ezer km és vége. Ott a merci, az ő dízelarzánálja durván 5-8%-kal mindig le van maradva nyomatékban és lóerőben is, viszont sokkal tartósabbak a motorjai. Kivétel a régi 290 Turbodiesel és a 270CDI, azokat elszúrták. A BMW-nél nagyonerős dízelmotorok vannak, főleg mostanság, de az új 35d, fentebb említett dízelek sorra pukkannak el, akár 130-140 ezernél. Anno ugyanez volt, mikor a VW útjára engedte az akkor legjobb löktérfogat/teljesítmény arányú 130 lovas 1,9-es PDTDI-jét, rengeteggel gond volt.
Visszatérve Volvo bácsiékra: szerintem S60 és az alatt felesleges a D5-nél nagyobb dízel. Az XC70/90-be és az S80-ba lehetne talán tenni erősebb dízelt, és ezzel meg lehet lovagolni a dízelpiacot Nyugat-Európában. Egy 3,5 literes V6 lenne jó választás. Annál kisebb nem ad igazi különbséget a D5-höz képes, annál nagyobb löktérfogat csak V8-as elrendezésben lenne pörgős, de az meg nehéz. 250 ló S80/XC70-be elég lenne, XC90-be lehetne lépcsős feltöltéssel okos 280 ló, és akkor nincs is gyilkolva a motor, ugyanakkor elegendő is.
-
pojakcs
senior tag
válasz
péter007
üzenetére
A minőség vitathatatlan. Az első Volvómat 16 éves korában adtam el, úgy 5 évig használtam. A jelenlegit 7 évesen vettem, most 14 lesz. Komolyabb műszaki problémám egyikkel sem volt. Drága hozzá viszonylag az alkatrész, de nem nagyon kell semmi a kopó dolgokon kívül. Biztonságos, kényelmes, jó érzés reggel beülni a kocsiba.

-
tkazmer
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
egy v8-as dízeltől azért kevés lenne a 250le, szerintem az inkább egy v6-os lehet hatalmas turbóval, ill nem a szokványos 3 literes lökettérfogattal.(mondjuk 3.5)..
amikor a 185le-s d5 még új volt, a hozzá hasonló bmw x25d-be 177lovas motor volt csak, így szerintem beleférhet, hogy 1-2 évvel a bmw-audi-mercedes féle 3 liter/230le motorok után ők egy erősebb, 250 lovast adnak ki hasonló, esetleg kicsi nagyobb lökettérfogat mellett. -
pojakcs
senior tag
Azért egy D5-tel szívesen szántanék.

Üdvözletem a funclubnak, magam is fertőzött vagyok. Kezdődött úgy 15 éve egy 760GLS-sel. Igaz hogy szekercével faragták a formatervet, de 2.8-as V6-os dorombolt benne, és vitte mint a rongyot. Utána volt egy eltévelyedésem, egy 524td, de immáron 7 éve egy 850-esem van. 2.4-es benzines, 20 szelepes, 170 lú, automata. Lassan 14 éves ,de köszöni szépen ,jól van. Szerintem ma is megállja a helyét a sok új műanyagautó között.
Mostanában szoktam nézegetni a hasznaltauto.hu-t, gondolkodom némi fiatalításon, de a márka biztosan marad.
-
lajafix
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
nem jó így gondolkodni, nem csak a bekerülési ár számít, hanem a használat költsége is. Ahogy elnézem a használtautó.hu-t egy s60as volvo 2,3 millió 2001-2002ből az alap 2.4es szívóbenzinnel, az alap dízellel még mindig 3 millió környékén hirdetik, simán van fél milla difi már a bekerüléskor. A dízel szervíze tudtommal drágább és 6 év körüli közös nyomócsöves nagynyomású dízelhez nem lenne bizodalmam. ezzel szemben van az, hogy 3 - 4 literrel többet eszik a benyás, meg nem is tol talán annyira, bár egy öthengeres benzinmotor nem lehet annyira rossz.
Természetesen újonnan a dízel egyértelműbb választás. Meg akkor is, ha csak a dízelt szereted, ez esetben ugye olyan helyzetben vagy, hogy a lé nem számít egy szintig. (bár ekkor minek vennél 6 éves autót?). Ha sokat mész akkor is jó lehet a benzinmotor autógázzal. ha keveset (<20ezer km) akkor is egyértelműen jobb a benyást fenntartani, nem véletlen, hogy a benzinmotorok nem haltak még ki.
mivel nem akarok dízel/benzin vitát kirobbantani ezért le sem írom, hogy úriember nem traktorozik, csak ha szántani megy...
-
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Javaslatom:
Például egy 2.0D és egy 2.0 benzines között a fogyasztásbeni eltérés kb 3 liter/100km. Ehhez vedd hozzá, hogy hány km-t mész évente, és kapsz egy összeget, amennyit egy év alatt a dízellel meg lehet spórolni. Ezt követően nézd meg, hogy mekkora az árbeli differencia a használtpiacon benzines és dízel között. Ebből kiderül, hogy megéri-e dízelt venni, egyébként megéri, a piac itthon egyelőre még nem kellő képpen honorálja a dízelséget.
Ha viszont olyan vagy, mint én, akkor úgyis dízelt veszel, akármilyenek a számok, mert szeretem, ahogy egy dízel kerreg, és a motorkarakterisztikája sokkal jobban vezethető

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- sziku69: Szólánc.
- World of Warships
- Horgász topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ennek pont az orra nem lett az igazi. 

Én csak attól félek, hogy a végén a Volvo-k elfogják veszíteni kemény, férfias vonásaikat.