Hirdetés

2024. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13688) belaazallat


belaazallat
addikt

Üdv!

Olvasom itt az autó vásárlás témát. Szerencsére mindenki más szemszögből látja ezt, így több nézőpontot is figyelembe tud venni a kérdező. Ehhez szeretnék egy új nézőponttal hozzájárulni az alábbi bekezdésekben taglalva:

Mint egy 22 éves autó tulajdonosaként van rálátásom az öregautókra. (előtte egy 30 éves Ford Escort volt) Az öreg nem biztos, hogy rosszabb. Amíg kapható hozzá alkatrész és nem ritka, akkor olcsóbb lehet egy újabb autónál. Fenttartása is olcsóbb, biztosítás, szerviz, korábban említett alkatrész árak. Most nem találom az excel táblámat, amiben összeszámoltam hogy évi szinten mennyibe kerül az autó, emlékeim szerint bőven évi 200.000 alatt volt. Mondjuk évi olyan 7300km-t megyek vele. ebben az összegben szerepel a biztosítás, adó, szervíz, gumi, stb. Olyan extra szerviz is szerepel benne, hogy gyerek belekapaszkodott a belső visszapillantóba és nem a ragasztó engedett, hanem a szélvédő, +40.000 a csere. Költségeket árnyalja hogy pl az alvázvédelmet 8 évre osztottam le, így került beszámításra. És az én nézetem is az, hogy az autó gyártás csúcsa a 90-es évek utána csak a marketing marad. [link] (videó előadásról)

1999-es V40 tulajdonosaként (benzin 1,6), korábban gondolkodtam a lecserélésén. Keresett paraméterek: benzines(sok városi rövidtáv), szívó(kevesebb hiba forrás/lehetőség), csendesebb, mint a V40(130-nál már hangos volt), nem lehet kisebb a csomagtér, pár extra.
Alkatrés árak miatt szinte csak 2 márka jöhetett szóba Ford Mondeó MK4 2 literes, KIA ceed 1,6.
Hogy miért nem cseréltem le végül? Egy felakadásnak köszönhetem, sikerült egy kapuvassal meghúzni az alját a kocsinak, emiatt elvittem fényezőhöz, ahol kapott egy komplett alváz és üregvédelmet. Erdeményként a kocsi halkabb lett, a jármű csere fő indoka ki lett lőve. :Y
Mai anyagok sokkal többet tudnak, ha nagy késztetést éreznék beltérbe is lehetne szigetelő anyagot tenni, tűzfal, padló lemez, még halkabb lehetne.

Gyerekek, csomagtartó
Nálunk nincs az a csomagtartó, amit az asszony ne tudna megtölteni. Ha 600 liter lenne, akkor azt is tele pakoltatná. Azzal kell gazdálkodni, ami van. Ha kicsi a csomagtartó meg kell tanulni azt a kicsit is telepakolni, mondjuk nem lapra csukható babakocsi, hanem esernyőre. Lehet a cuccokhoz is venni autót, lehet venni platós IFA-t is. :) ;] :P Második gyerekre megjött a rutin. Simán volt/van hely a kocsiban.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.