- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: OnePlus 13R - Üzemidőbajnok és remek képességek
- sziku69: Szólánc.
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajafix
addikt
válasz
Weareus #7140 üzenetére
ja szubjektíve mindenki hülye csak én vagyok gőzmozdony
objektíve mind2 fél jól akar járni. Tehát a szerelő sem akar kevesebbet keresni rajta, merthogy a munkadíja egy része az általa rendelt alkatrészben van. És a második esetben(nem kuncsaftonként, hanem cuzámen) amikor kiderül hogy a hozott alkatrész nem stimmel, akkor még a terézanyánál lelkigyakorlaton levő szerelő is befejezi a hozott anyag támogatását.
Kivéve ha cikk lesz belőle a totalcaron.
-
lajafix
addikt
válasz
supercow #5521 üzenetére
lebuktam.
egy ilyen idős autónál már bezony bejátszik egy pár tétel: összkerékhajtás, automata váltó, elektronika, turbo ,etc...
ha azt itt leírod nekem, hogy 500 rugót ha kell, akkor pulzusszám változás nélkül kifizetsz szervízre, akkor vegyed. ugye tudod hogy miért esik ezen prémium nagy dögök használt ára Newton almájával egy sebességen?
én a 15 éves Mondeom karbantartását rendszeresen bevalom a Ford topikban, ami egy jóval primitívebb szerkezet az XC90hez képest. évi 350be kerül 15 évesen a szervíze, hogy olyan állapotban legyen amibe a családot be merem ültetni. És ennek 80%-a kopó fogyó alkatrész.
de a hahun a 2010es 5.5 misis benzines xc90est én is megvenném, amint eltalálják a lottóhúzáskor a számaimat.
-
-
lajafix
addikt
válasz
_Voyage_ #1266 üzenetére
300k-t futott első generációs turbó benzinmotor. Biztos gyári...
a képek alapján az eladás előtti polírozás hiánya van kizárva, nem az, hogy egy 70es évekbeli tervezés korrózió mentes legyen 23 év után.ráadásul nemhogy 15ks az olajcsere, hanem ennek a felénél ajánlot.
valamint ez az autó a kategóriájában majd a legolcsóbb a hahun. Biztos szerzetes a tulaj és ajándéknak szánja.
-
lajafix
addikt
válasz
_Voyage_ #1258 üzenetére
Voyage te nem olvastad a hirdetést!
a hirdető szerint 300e kilómétert futott turbós 23 éves autóról beszélünk:
Add hozzá ezeket:
- motor nagygenerál
- karosszéria korrozió
- váltó felújítás
- futómű állapota
- a belső tér minőségének fenntartása.
Erre ha 100at költesz, akkor sose lesz OT rendszámos, addigra szétesik pedig nincs messze a 30 év. nagyságrendi tévedésben vagy. nem 5 éves 1.4 G astra, erre költeni kell, sima 15 ezres szakszerű szervíz minimum 100 körül lehet hozzá és meg is érdemli.(a klíma hiányról, garázs szükségéről ne is beszéljünk.)
stryker: aranyszabály, hogy régi autóra a vételárat minden évben ráköltheted, nem kell ezen csodálkozni.
-
lajafix
addikt
válasz
_Voyage_ #1251 üzenetére
mindig örömmel tölt el, hogy más jobban tudja nálam a tutit, tehát szerinted egy 23 éves, 300e-t futott benzines turbós, full extrázott, fogadjuk el hogy tip-top állapotban levő gépnek mennyi a várható éves szervíz költsége ha hasonló állapotban akarjuk üzemeltetni mondjuk 10e éves futás mellett? Ha lehet részletes bontásban.
stryker: a fehér úti neppertelepet messze kerüld el...
-
lajafix
addikt
válasz
CYBERIA #1220 üzenetére
szerintem itthon a lehetőségekhez képest 2 számmal nagyobb autót vesz a többség, ami persze alapváltozat mert felszerelni már nem futja.
ez jó a turbómotoros cikkből:
" a megacég nem tart tőle, hogy a kínai vásárlójelölt, a Geely visszaél a svéd gyáron keresztül beszerzett korszerű technológiával."
Miközben már évtizedes tapasztalat, hogy csúcstechnológiával nem tanácsos felszerelni a kínaiakat, de nem tartanak tőle! -
lajafix
addikt
Na itt még nem jöttek arra rá, hogy a munkát ellene tolni nem a sleppet eltartani.
Ma kijött egy javaslat, ami megoldja a progresszív teljesítményadóból fakadó következetlenséget, miszerint egy 20 éves, turbós 260 gyári lóerős-ma már max 160- Subaru koporsó, meg egy 260 lovas E 400cdi 1 éves autó között vannak lényeges különbségek: legyen vagyonadó!
Tehát:
+ progresszív teljesítményadó
+ növelt jövedéki adó
+ növelt áfa
+ vagyonadó az autóraDe:
- kisebb bünti autópályás száguldásraEzt tessék élvezni! Asszem a V70ből max egy 2.4i benya lesz majd 3 év múlva.
Vagy egy rozsdás 28as férfi ruszki bicikli, veteránnak vizsgáztatva. -
lajafix
addikt
a lóerő fogyasztásnak a mértéke az autó teljesítménye.
erre találta ki a 'zagy-tröszt' a progresszív adót.
Persze a benzin is megy fel + áfa+ jövedéki adóemelés, tehát figyelembe vették ez irányú meglátásaidat is.Csökkentés, hogy az autópályás száguldozásnak kisebbek lesznek a büntetései, tehát az autó használat megnövekedett költségei miatti dühöt olcsóbb lesz kiadni!
-
lajafix
addikt
-
lajafix
addikt
"Mert? Ahányszor erősebb az autó, annyiszor nagyobb az adója, nincs semmilyen ugrás benne - feltéve, hogy azonos korú autókról beszélünk. Ezzel szerintem nincs probléma."
Mert le voltam maradva.szóval államunk ezt is progresszíven akarja, akár az szja-t. A probléma pedig az hogy kevés a bevétel.
"Nem értem, hogy mit kompenzálnak ezzel, ha valaki másfélszer több üzemanyagot vesz, az másfélszer annyit fizessen, ne háromszor. Szerintem."
ez régi lemez, legalábbis államunk szerint. Az új lemezen a fogyasztást kell adóztatni szám pörög, meg is lépik. -
lajafix
addikt
naná, most valamelyik okosnak feltűnt, hogy a progresszív jövedelemadó mintájára be lehetne vezetni a progresszív autó-teljesítményadót.
"Tehát az ami most van, az nagy lehúzás, de legalább valamennyire igazságos."
Ennek az ellenkezőjét könnyű bizonyítani:
1. A súlyadó és a teljesítmény között elég gyenge a korreláció.
2. Egy 200 lovas autó nem fogyaszt 2x annyit mint egy 100 lovas autó hanem mondjuk 50% kal többet csak, tehát jövedéki adózás szempontjából nemhogy progresszív, nem is flat, hanem degresszív az adó% / teljesítmény görbe! Na ezen igazságtalanságot fogják most a 150 kw feletti 2xadóval kompenzálni.Nem igazságos rendszer kell, hanem működő. Ez nem ilyen lesz, minden erősebb autó szlovák cégtulajdonban lesz.
-
lajafix
addikt
"Szerk: én azért nem sok 150 kW feletti kocsit látok szaladgálni. Egyébként hülyeség, mitől különbözik egy 149 kW-os autó egy 151 kW-ostól, hogy kétszer annyit kelljen rá adózni?"
Abban hogy egyszerűen akarnak sok pénzt beszedni, csak a nyilvántartáson kell beállítani hogy a következő adófizetésnél *2 legyen ha teljesítmény nagyobb mint 200 Le.
-
lajafix
addikt
én a mondeokat megnéztem a használtauto.hu-n 1348 hirdetett mondeoból 11 darab erősebb 200 Le-nél. Ez 1% alatti 200 le felett csak az új 2.5T és a 3 literes szívó volt csak.
A vectránál szintúgy, 9 találat az 1300 hirdetettből.1% az átlagautók közül ha erősebb. A luxus / prémium kategória már más .
-
lajafix
addikt
nem valószínű hogy lesz belőle valami, a Saabot keselyűk lengik körül.
-
lajafix
addikt
venni kell egy régi volvot és felújítani, aztán hadd szóljon. Én a renault meg a ford között túl nagy különbséget nem látok. Szvsz a mai saabokon nagyon látszik az opel és fiat technika, meg is van az eredménye
és kisebb autóik nincsenek, mint a volvonál az s40, c30.. régen volt 5 hengeres dízel másnak is, tudom. Az a baj hogy rohadt nehéz ma a piacon megmaradni független prémium/luxus gyártóként. A bmwnek és a mercedesnek megvan az évi milliós szériája ezért sikeresek, de ők olyan kicsi autókat is gyártanak, hogy 20 éve nem gondolta volna senki.
AMD: elég hype az 5*, főleg amikor azon múlik, hogy nincs kiragasztva jól látható helyen 1-2 matrica.
-
lajafix
addikt
önálló cégként a Volvo sem áll meg egyedül. Tetszik, nem tetszik ez a trend, túl kicsi a volumen.
Melyik európai tulajdonú autógyár részeként lehetne életképes? A három német kiesik, ugyanazon a piacon nyomulnak, a franciákkal esetleg? Van még más?
A Renaultval voltak a 90es évek elején tárgyalások, de a ford lett a nyerő végül.
Az erősebb dízel szvsz felesleges és tiszta ráfizetés lenne(főleg a mai válságos időszakban ), aki erőt akar az vegyen T6ot és etesse. ráadásul 5 hengeres dízel máshol nincs is, így unikum. (nem vagyok benne biztos
)
szerk: a 850es széria szögletessége nekem is jobban tetszik persze.
-
lajafix
addikt
nos a világ abban az irányba ment el, hogy nem képesek nagy testvér nélkül megélni a luxus/prémium autógyárak sem. (2 kiv erősíti a szabályt: Honda, BMW). Szerintem a Volvo a ford/pözsó 4 hengeresekkel az autói felét szereli minimum. Ez van, lehet sítrni hogy múlik el a világ dicsősége és hogy tűnnek el az igazi volvók.
-
lajafix
addikt
ez a bmw-s hibája, ha belémszáll. tudod mikor állok félre egy kamion mögé ha 130al megyek, mert jön egy bmws 180al a távolban! Ha meg már közelebb ér ki tudom számítani, hogy mennyire nyomjam a pedált, hogy kamion mögött ne szoruljak, hanem előzzek amint elszáguld mellettem.
-
lajafix
addikt
szvsz a kétliteres dízel a v70 súlyát is képes 100 körülről dinamikusan meglódítani 160ig. a turbó teljesen tölt már ott, a háromszáz valamennyi Nm jó tartalékot ad.(legalábbis a 300 kilóval könnyebb Ford Mondeoban a sima 130 lovas tdci jobban tol-ebben a tartományban-, mint a 2.5 V6 szívó, emelkedőn méginkább). Nagy találmány a műtüdő és a nagynyomású dízeltechnika. (legalábbis amíg gari után el nem romlik
)
Megindítani nem könnyű alacsony fordulaton ezt a tömeget, de pályán simán lekezeli, persze nem D5, meg hát ford, ami csak egy fordosnak szívmelengető.
-
lajafix
addikt
#43, azaz kétlem, hogy gazdaságos lenne, nem hiszem, hogy egy évi pár ezres szériához megérné megcsinálni. Ehhez vásárolni kellene más gyártótól nagyobb dízelt, valamint 5 henger mellett egy 6 hengeres dízel nem hiszem, hogy sok plusszt adna. V8 dízele meg talán csak a 3 németnek van.
-
lajafix
addikt
válasz
AMD Power #105 üzenetére
nem jó így gondolkodni, nem csak a bekerülési ár számít, hanem a használat költsége is. Ahogy elnézem a használtautó.hu-t egy s60as volvo 2,3 millió 2001-2002ből az alap 2.4es szívóbenzinnel, az alap dízellel még mindig 3 millió környékén hirdetik, simán van fél milla difi már a bekerüléskor. A dízel szervíze tudtommal drágább és 6 év körüli közös nyomócsöves nagynyomású dízelhez nem lenne bizodalmam. ezzel szemben van az, hogy 3 - 4 literrel többet eszik a benyás, meg nem is tol talán annyira, bár egy öthengeres benzinmotor nem lehet annyira rossz.
Természetesen újonnan a dízel egyértelműbb választás. Meg akkor is, ha csak a dízelt szereted, ez esetben ugye olyan helyzetben vagy, hogy a lé nem számít egy szintig. (bár ekkor minek vennél 6 éves autót?). Ha sokat mész akkor is jó lehet a benzinmotor autógázzal. ha keveset (<20ezer km) akkor is egyértelműen jobb a benyást fenntartani, nem véletlen, hogy a benzinmotorok nem haltak még ki.
mivel nem akarok dízel/benzin vitát kirobbantani ezért le sem írom, hogy úriember nem traktorozik, csak ha szántani megy...
-
lajafix
addikt
a gyáraknak igazuk van abban, hogy élettartamos a váltóolaj, hisz addig van a váltóban, ameddig az működik...
tudtommal nem árt max 50e kmként cserélni az olajat az automata váltókban. Drága bele az olaj, valami 8e/liter körül van Fordhoz.
én nem vennék meg olyan automata kocsit, amiben nincs rendszeresen cserélve a váltóolaj.
ja és érdmes a kézi váltókban is néha cserélni az olajat. Meghálálja.
-
lajafix
addikt
szerintem nagyobb dízel a volvoba nem nagyon várható belső fejlesztésként, nem hiszem hogy olyan mennyiségű szériát nyomhatnának hogy racionális árú legyen. Marad a V8as benzinmotor példája: venni egyet mástól_
- azok a cégek nem hiszem, hogy adnának, amelyiknek van saját modellje ilyen méretű Volvo versenytársaként.Szóval a hármas német riumvirátus kilőve. A GM sem valószínű, hogy Saab érdekeltként adna.
- A fordon keresztül lehetne a 2.7 literes v6os, Jaguárokban, citroenekben, Peugotkban használt dízel, de ennek a plussz 2 decije nem hiszem, hogy megérné.
- valami Ford dízel a Amerikából ha van egyáltalán. Ez meg szerintem egyenesen traktor lenne.
- talán fabrikálnak rá 2 turbót és azzal erősödhet még a D5.(ha ez már olyan akkor sry)
Szóval akinek kell a sok erő az vegyen benyás volvót.Ma volt szerencsém megszemlélni egy új 3.2es XC70est aranymetál színben.(világos kárpittal és fekete! bőrüléssel) Nos igen, gyönyörű... akkora tárcsafékje van elöl, hogy lehet csak a tárcsa egy 100as /db.
Arányos gép, csak akkor tűnt fel hogy mekkora, amikor az előtte parkoló 2es mondeo szedánt alig vettem észre, oly kicsinek tűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Futás, futópályák
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest