Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zsuz
csendes tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
gyógyulgat. a karcolás 3 mm-es volt, miután kihemperegte és ki kaparta, lett mellette 2 kissebb seb is, a ször meg kihullott a sebek mentén. tegnap már ugy láttam kezd visszanőni a szőre, de a 2 kissebb sebet ujra felpiszkálta.
-
Zsuz
csendes tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
A szezámmagnak nagyon magas a kálcium tartalma. Nekem is azt kellett ennem, mikor el volt törve a csontom.
-
Zsuz
csendes tag
Próbálta már valaki a szelídgesztenyét?, ugy gondolom azt ehetne, nem? gondoltam, az utcán árult pörkölt gesztenyéből adnék neki. A diót nem eszi meg, de a mandulát igen, es a mogyorót is. Olvasom, h nem mindenki itatja, szerintem az fontos! Bubu legalabb 2 naponta szokott inni, pedig ő is kap répát, almát, stb-t.
-
Zsuz
csendes tag
Úgy tudom citrus ( pl: narancs, mandarin) félét nem lehet nekik adni. nem tudom miért, ha valaki igen, felvilágosíthatna. És azt is olvastam, h a tul sok ''szotyi'' sem tesz jót nekik, mert kiüríti a kálciumot a szervezetükből. Van még csomó más lehetőség: mogyoró, mandula, tökmag, szezám, köles, hajdina, len, mák, zabpehely, amaránt...
[Szerkesztve]
-
Januárban fogom frissíteni a képtáramat. A húgomnak van normális digitális kamerája és majd azzal Hóbogyót is lekapjuk. Egy egész sorozatot csináltatok róla.
Majd meglátjátok, hogy milyen csinos a majdnem fehér törpehörcsög. Nekem ez a színváltozat sokkal jobban tetszik, mint az eredeti vad szín.
Van egy tippem, a mongol futóegereim imádták. A legtöbb állatkereskedésben kapható Vitakraft papagáj-homok. Ez tisztára mosott homok, apró kagyló-csigahéj darabkákkal, valódi citrussal illatosítva. Nem drága, és egy ilyen pici állatnál sokáig elég egy zacskó. A futóegerek, amint meglátták a homokot a terráriumukban azonnal megfürödtek benne. Ez a fürdő sokkal jobb a rágcsálónak, mint a poros polcon való hempergőzés!
A madaraim rá se bagóztak a nekik vett homokra, ellenben az egerek használták.
Hóbogyó és Mauzita mellett van egy pár (lány és fiú) japán sirálykám, és két pasi zebrapintyem. Tavasszal meg veszek a nagy kalitkába egy pár rizspintyet.
Szeretem az apró madarakat, azt tartom róluk, hogy ők a valódi angyalok. Télen mindig van ennivaló a vadmadaraknak az etetőben. Na, jó, a meggyvágó nem éppen angyalka, az beleül az etetőbe és senkit sem enged a napraforgó közelébe, még az élelmes és gyors verebek sem tudnak csencselni magot, annyira gyors és zabás.
Van egy feketerigóm, egy pár kékcinegém, kb. tíz széncinegém, és vagy negyven házi és mezei verebem. És a meggyvágó. A nagy madár dömpingre meg egy hím karvaly jár lakomázni. A kertem télen is tele élettel.
De itt a lakótelepen csak Hóbogyó van velem.
Szeretem az állatokat és a növényeket, velük együtt kerek egész a földi élet, a Világegyetem legszebb kertje. -
Kidus
őstag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Rendbe szedtem kicsit a linkelgetést, mert borzasztó volt.
Megkérnélek arra is, hogy a chat jellegű hozzászólásokat mellőzd.
Ha valami nem világos, írj nyugodtan privit, segítek. -
nemtommi
senior tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
-
HoneyBunny
csendes tag
Jóéjt mindenkinek!A höriknek meg jó futkározást

-
HoneyBunny
csendes tag
Algieba,Te nem tudnál képet föltenni Hóbogyóról?Kíváncsi lennék rá

-
HoneyBunny
csendes tag
-
HoneyBunny
csendes tag
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/051211/788183304K_p_12__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/thumb/051211/K_p_20__www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
nemtommi
senior tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
-
HoneyBunny
csendes tag
Jaj,nagyon édesek a hörieid!!Az Enyém is így néz ki,csak Ő egyedül van.Látom,h naon összkomfortos az akvárium
tetszik!Jól néz ki a házuk is!Jocinak is ilyen cserépből van háza és a tálkája is.A te hörieid nem akarnak folyton a tálka alá menni?Bár Én is tudnék képet mutatni az Enyémről. -
HoneyBunny
csendes tag
Teljesen igazad van!Valóban nem a gondolatainkat igénylik.Azóta már derűsebben látom a dolgokat
Ma vettem a hörimnek egy tálkát amibe a magokat teszem+1önitatót.Meg vettem neki vitaminmagokat is.Készítettem róla fényképeket is a telómmal,csak nem tom,h kell őket ide föltenni
Vki tudna ebben segíteni
Még 1kérdés:a höri rájön,h hogyan kell használni az önitatót?
Visszatérve a pasikra,1höri 100x édesebb és nincs vele annyi baj se!Majdcsak lesz vhogy 
-
Bibby
addikt
Készült néhány nagyon jó képecske róluk, nem bírom ki hogy ne osszam meg őket veletek:
[link]
[link]
Egyébként meg visszatérve arra hogy jobb neki így a lakásban szabadon, mert nem olyan börtönös...helytelen így gondolni.Ennyiből a lakásod is egy börtön nekik, maximum nagyobb.Úgy kell tekinteni hogy ez az otthonuk, és itt szeretik őket, kapnak enni, meleg helyen lehetnek, nincsenek kitéve veszélyeknek.Ilyen alapon ugyanis nem lenne jó lakásban tartani semmilyen állatot. -
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Ez érdekes probléma.
Én úgy nevezem az egyik pasi típust, hogy ''tengerimalac'', mert olyan kis csöndesek, meg butusnak látszódok vagy ténylegesen butuskák, de közben szexőrültek.
Sok ''tengerimalacot'' ismerek, de inkább igazi tengerimalacot tartok. Most éppen nincs kucu a háznál, csak Hóbogyó. Ellenállhatatlan állatka, ma még a rágcsáló utáló ismerősöm is megsimogatta, mert egyszerűen a puha, fehér bundája érintésre készteti az embert.
HoneyBunny: Nem a gondolatainkat igényli a pasi. Erről ennyit. -
twollah
nagyúr
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Ne aggodj egy ferfi is neha igy van ezzel...
-
HoneyBunny
csendes tag
Szerintem Nekünk 1jó pasi kéne és máris le lenne foglalva minden gondolatunk
Nekem Pl:a höri csak pasipotló,h ne gondoljak folyton a volt barátomra,de eddig sajna nem jött be
Egy fiút sosem fog pótolni egy rágcsáló
Na,mind1 csak ennyit mondanék... -
Nekem az egyik tervem, hogy ha majd lesz rá helyem, olyan terráriumot alakítsak ki, amilyen az állatkertekben van. Egy szupernagy üvegfalú rágcsáló életteret képzeltem el. Mongol futóegér család otthona lenne, és sokkal izgalmasabb életet élhetnének benne, mint a ketrecben forgács között. Igyekeznék a lehető legjobban imitálni nekik a félsivatagos eredeti élőhelyüket. Egy ilyen környezetben jobban éreznék magukat és nekem is jobban esne a bennük való gyönyörködés. De mikor lesz rá nekem erre helyem, pénzem?
-
Zsuz
csendes tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Igen, igazad lehet, Bubunak is biztos magától begyógyul.
Ma nem aggodtam annyira a seb miatt, be kell, hogy gyógyuljon, hiszen életre való kis állat. A szabadságának pedig örülök, láthatóan élvezi a kis életét. Ha valaki fél attól a világtól ami kint vár rá, mi marad neki? a félelem, hogy ha kimegy az utcara elüti 1 autó, vagy ráesik 1 üllő. Egyszóval sivár élete lenne, egy üvegfalat kapargatva a szabadulás reményében. tapasztaltam. próbáltam 1 kedves ketrecet berendeztem neki, tele minden jóval, (ide vissza is jár) de nem volt elég, innen is szabadulni akart.A higiéniárol meg annyit, h nem állatkertben lakok ám, nincs még 1 kis pocokszag sem. mint irtam nem ketrecet takarítok, hanem egy sarkot a szobában (+ a fotel alatt elszort bogyokat
). Egy macska tartása, vagy akár 1 fél kutya az utcaról feljőve, nagyobb higiéniai katasztrófát okoz szerintem, mint egy csöppnyi csíkoshátú egész életében. Igy éldegél több mint 1 éve, szerintem jo élete van.
Kösz az együttérzést, az elöbb idejött, ugy veszem észre jobb mint tegnap. -
HoneyBunny
csendes tag
Amúgy rendbejött a hörim,már letisztogatta Magáról az olajat,úgyhogy ismét szép a bundája
Olyan kis édes! 
-
HoneyBunny
csendes tag
Annó az Én hörimen is volt egy seb,mert kivakarta magát.Bekentük krémmel,de azt természetesen leszedte magáról,nem tetszett neki.A seb végül magától begyógyult.Mondjuk attól is függ,h mekkora sebről van szó.Ezt a szabadon tartás dolgot nem tartom jó dolognak!Egy az,h nem higiénikus,a másik meg az,h megsérülhet,mint ahogy meg is történt.Ha ketrecben tartanád,most nem lenne min aggódnod,persze ez a Te dolgod
Remélem rendbejön a hörid!Puszi Neki 
-
Zsuz
csendes tag
Meglepetések azért történnek, ilyen pl mikor a gép elott ülök, és felmászik a lábamon, de ilyenkor szerencsere gyorsan kapcsolok, mielott még agyoncsaphatnám mint 1 nem kívánatos '' jajmiezalabamon?-t'' amugy nem sürün fordul elő. Ha van nálunk vki, nem jon elö, vagy csak óvatosan. De pl 1x nagyon édes volt, mikor előjött akkor is amikor ''Szemét'' a haverom ( ez a beceneve
) itt volt, és a földön dumáltunk 3-an, Bubu meg odasomfordált 4. -nek, és ott bandázott velunk
hehe
de jo lenne ha meggyogyulna az a seb! 4 napja vettem észre, a 8 napot azért kivárom. -
Zsuz
csendes tag
Képzeldd modhatni 1 hejre jár, a fészke környékén, és amikor már látom, h összegyültek a bogyók egyszerüen felporszivozom (ilyenkor Bubut megfogom, nehogy felszippantsam
) a pisilés az már érdekesebb téma, mert az biztos, h nem csak a ketrecbe jár 
Attól, h rálépek nem félek, mert amióta szabad, sosem feledkezek meg arról, h esetleg itt lehet a földön, de a természettől fogva nyílt terepen nem érzi jol magát, nagyon gyors és inkább a biztonságosabb, zugos helyeken időzik, a fal mentén közlekedik, nem keresztül a szobán
még nem írt az állatorvos..
-
Bibby
addikt
Nálam ez nem menne szerintem hogy szabadon tartsam.Nem nagyon tudnak szobatiszták lenni, azt pedig nem élvezném ha a szobában szerteszét piszkítanának.
Nem szoktál parázni hogy esetleg rálépsz?Tudom hogy durván hangzik, de megtörténhetne...
Az állatorvo a legjobb ötlet, egyebet nem tudnék mondani én. -
Zsuz
csendes tag
Tegnap este sült tököt tettem be neki, nagyon finom lehetett, mert csak azt ette meg.

Olvastam, h a tietek is hempereg a polcon, ha van 1 kis por. Bunu is szokott, vicces
Egyszer kiosont a hűtő elé, ott 2 lábra ereszkedett, és nézett rám, várta hogy kivegyek onnan valami finomságot (sajt), olyan volt mint 1 macska

Írtam egy állatorvosnak is + küldtem fotót neki, remélem válaszol. lehet csak én parázom túl..
[Szerkesztve] -
Zsuz
csendes tag
Sziasztok! Jó, h rátok találtam. Nekem 1 másfél éves csíkoshátú törpehörcsögöm van, 1 éve és 3 hónapja van nálam. Olvastam, h nálatok mi a szokás, ezért biztos meglepődtök, de én nyitott ketrecben tartom Bubut (nemrég derult ki, h lany, sokáig azt hittuk fiu
). Mikor kicsi volt sokat kivettem, és később már nem viselte el a bezártságot, folyton ki akart jonni. Azóta a szekrény alatt van a bázis, de minden nap ellátogat a ketrecbe is, mert ott a víz, és a kaja. (és a régi kókuszodu) Ezen kívül imád az iroasztalom alsó fiókjábol előmászni, ezt általában akkor, ha tarsaságra vágyik, vagy finom falatokra. Olvastam, h a nemüket szeretnétek megtudni, én ugy tudom, hogy a hasukon a 2 pici nyílásuk (végbélnyílás és nemi szerv) közti távolság mutatja meg, ami ha kicsi akkor lány, ha nagy akkor fiú. twollah és mások is kérdezték, h kinek mit eszik a törpe hörcsöge? Én próbálom minél egészségesebben tartani, hogy ha ezen múlik éljen sokáig. Ásványvizet adok neki, magvakat (mogyoró, dió, lenmag, tokmag, napra, szezám,mák, hajdina, köles, amaránt..)friss zöldségek kivéve a K betűsek, mert azok ugy tudom felfújják, gyümölcsöket, kivéve citrusfélék (azt nem szabad). Csokoládét nem szabad adni neki mert a csoki teobromintartalma végzetes hatással lehet a hörcsög légzőközpontjára. A fogacskai erzékenyek a szuvasodásra, ezért édességet senagyon adjunk neki. Remélem segíthettem tanáccsal.
Viszont én is segítségre szorulok, mert pár napja előmászott a fiókból és észrevettem a hátán-nyakán 1 C alakú vágást (karcolást). nagyon sajnálom, fogalmam sincs mi okozhatta. A nagyobb baj az, h nehezen gyogyul mert szerintem zavarja a seb, és kikaparja, vagy kidörzsöli, és most erősebb a seb. Meg vagyok ilyedve, mert ha tovabb dörzsöli, akkor sose gyogyul be!?? adjatok tanácsot ha tudtok, mert nagyon szeretném ha meggyogyulna!
[Szerkesztve] -
Felizgult? Mégis hogyan?

Egyre jobb a fórum, ezek a pikáns témák.
Van már itt kozmetika (a hörcsögök olajozzák a bundájukat), mechanika (mókuskerekek), egy kis töprengés a nemi kérdésen (Lajosok és Lujzák, no meg a mogyorózás), gasztronómia minden mennyiségben
.
Könnyesre nevettem magam. A törpehörcsögünk izgalmas téma. -
HoneyBunny
csendes tag
Sziasztok,lefexem!Holnap újabb infókkal szolgálok a hörimről
Jóéjt mindenkinek! -
HoneyBunny
csendes tag
Eszembejutott vmi.Megolajoztam a kereket és lehet,h ahoz ért hozzá a höri
Szegényke,nem tom,h hogy fogja leszedni magáról 
-
nemtommi
senior tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Sztem csak arra járt, ahol a dolgát végezte. Ha rosszkor vesszük ki II. Lujzát, akkor bárhova odapotyogtat/pisil, simán lekövetem milyen utat járt be, szóval nem hiszem, hogy helyhez kötnék a dolgukat.
-
nemtommi
senior tag
Nálunk I. Lujzáról akkor derült ki, hogy igazából Lajos, amikor takarításnál kezembe vettem, és khm.... szóval túlzottan felizgult.

Takarításról azt olvastam, hogy kellően nagy, 60-80 literes terráriumban elég két hetente.
Etetni akkor szoktuk, amikor napközben is előjön a faforgácsból, mivel amíg van kajája azt szépen beássa, és rejtőzködőre vált. Vizet nem kap, csak kb. kétnaponta egy 6-7cm-es répát. Méretéhez képest rengeteget eszik. -
Bibby
addikt
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Azt nem hinném.Minden hörcsög ilyen.Kiválasztanak valamilyen olajat.Másoknál hallottam hogy nem rossz ötlet tiszta homokot betenni tálban, abban fürdenek.Én néha ha kiteszem vmilyen polcra ahol van egy kis por (
), akkor abba is belehemperegnek (vagyis próbálnak, azért nem centis porréteg van itthon
). -
HoneyBunny
csendes tag
Képzeljétek,a hörim egyik oldalán a szőr csapzott.Olyan mintha megizzadt volna.Ugye nincs semmi baja
Remélem nem beteg! -
-
Meg vagyok lepve, mert az elsô törpehörcsögöm is pasi volt, és egy vadállat, Hóbogyó meg egy nyugis tündérke. Most éppen befejezte az étkezést és a fészkét rendezgeti. Ô egészen világos szín, a fején és a hátán leheletnyi szürke csík, a bundája így csak majdnem teljesen fehér. A fülének a vége is halvány szürke. Nagyon csinos állatka. Október elején vettem.
A nemi kérdés eldöntése ivarérett korukban egyszer, mert ha a szôrzet miatt nem látjuk a herét, ujjal ki lehet tapintani. Én kitapintottam... -
HoneyBunny
csendes tag
Ez vicces
Pedig már irigyeltelek,h lány hörid van,mivel Én is azt szerettem volna+h ennyire szelíd.De így legalább megnyugodtam,h a hím hörik is lehetnek szelídek!Köszi a felfedezést
Amúgy sztem nagyon könnyű megállapítani 1höriről,h hím vagy nőstény.Mégpedig úgy,h a hímeknek kidomborodik hátul a nemiszervük,a nőstények viszont teljesen laposak.
Az Én Jocikám 100%,h fiú! -
Ma egy felfedezést tettem, Hóbogyó nem lány, hanem fiú. Fiatalként vettem, és csak mostanában szállt le, aminek le kell, és ami ma végleg eldöntötte a nemét, van még egy farkincája. Szóval, egy pasi hörivel élek együtt.

-
HoneyBunny
csendes tag
Én még nem próbáltam,h kiveszi e a kezemből a magot,de biztos így van.Elfogadnak a hörik mindenféle kaját,de tapasztalatból tudom,h abszolút nem tesz jót nekik

-
Bibby
addikt
Az én srácaim is teljesen barátságosak és illedelmesek.Szépen elveszik és megrágcsálják amit adok nekik.
Én is szoktam nekik adni heti 1x sajtot.Egyébként meg amit adsz azt megeszik.Csak az a kérdés hogy jót tesz-e nekik. -
Magvak, zöldség, víz, ezek mind kellenek neki, ahogy fehérje is. Imádja a natúr krémtúrót, ha eszek mindig kap egy hörcsögfalásnyit belôle. A banánt is szereti, most ettem és adtam neki egy picikét.
A ti höritek is elveszi a kaját az ujjatok közül, vagy csak az én Hóbogyóm ennyire jól szocializált?
-
HoneyBunny
csendes tag
Ezek szerint nagyon hasonlóak ezek a kis jószágok,mivel az Én hörim is kiszalad és körbenéz kerekezés közben
Elég sokat alszik mostanában.Lehetséges,h a tél miatt?
Ez a kitömés dolog elég morbidnak hangzik
Az előzö hörimet eltemettük.A takarítást Én is hetente fogom csinálni,bár alig van szaga,pisilni se láttam még.Önitatót a hétvégén szeretnék neki venni+1tálkát amibe a kajáját rakom,mivel folyton elássa és nem látom,h van e még neki.Puszi minden hörinek!! 
-
Bibby
addikt
válasz
HoneyBunny
üzenetére
A takarításra már válaszoltam, hetente elég cserélni, de azt is lehet hogy ahol a dolgukat végzik azt a sarkot naponta cseréled (nekem fogalmam sincs merre, sztem mindig máshol csinálják).A mókuskeréktől se félj, nem fog begolyózni tőle nyugi.Erre van kitalálva.Lehet azt hiszik hogy eljutnak valamerre ha tekerik, mert nálam mindig kijönnek, körbenéznek, aztán visszamennek hajtani.
A kitömetés érdekes ötlet,lehet van aki ezt gondolná kegyeletsértőnek.
[Szerkesztve] -
twollah
nagyúr
Tudtok olyan emberket aki allatok kitomesevel foglalkozik?
Ki szeretnem tometni a horcsit ha majd meghal, es felrakni a polrca.
Kidobni a kukaba olyan kegyetlen lenne... -
Az édesség nem jó a rágcsálóknak. A tejcsokival pl. meg lehet ölni a futóegeret.
Az olajos magvakat imádják. A tökmagot kitépi az ujjaim közül.
Vigyázni kell az adagolásukkal, mert elhízhatnak. Ugyan nem höri volt, hanem mongol futóegér, de láttatok már tokás egeret? Még a füle mögött is háj volt!
Hóbogyónak önitatója van, és használja is, mert ha nem elég a zöld, jó ha van vize! Ne szomjazzon szegény kis csövi.
Hóbogyó testedzése, mivel alacsony a ketrec, a mellsô lábaival kapaszkodva, végigmászik a fenti rácsokon!
Az ágyon szoktam futtatni, és ha unja a mókát, nagyon gyorsan szalad. Egyébként sokat alszik, akárcsak a gazdája.
-
HoneyBunny
csendes tag
Léccike, válaszoljatok a kérdéseimre amit tegnap föltettem
A jelszóval,mókuskerékkel és takarítással kapcs.köszke 
[Szerkesztve] -
Bibby
addikt
Azt ki is felejtettem én is, hogy hiába a sokmagvas hörcsögeledel, ők ha tehetnék csak szotyit ennének egész nap.
Imádják.talán még a búza az amit nagy duzzogva elfogyasztanak.Száraz kenyeret is szoktam adni nekik tényleg, az nagyon jó a foguk koptatására.
Almát is szeretik, meg persze a salátát, azt próbáld ki.A mézes karika biztos jó?
Sosem gondoltál rá hogy szerezz mellé társat?Együtt vidámabbak talán. -
twollah
nagyúr
Nekunk is torpehorocsogunk van.
A neve Bela, bar meg majd egy utan sem tudtuk kideriteni, hogy F vagy L.
Szegeny mar oregszik, es egyre tobbet alszik.
Regen napkozben is eleg sokat rodeozott a terrariumaban.
Kepek rola [link]
Mi eszik a horcsogotok?
A mienk eleg valogatos, neha csak a szotyit eszi meg, kap meg:
- szaraz kenyeret.
- almat.
- mezes karikat.
- vizet is.
Erdekes modon sokat pisil.
Kb. ennyi igy elso lovesre igy este.
[Szerkesztve] -
Bibby
addikt
Eddig még nem láttam ezt a topicot de örülök hogy ilyen is akad!Már körülbelül egy hónapja vannak nálam kis dzsungik, ketten, két fiú (elvileg).Eleve együtt tartották őket, testvérek, remekül megvannak együtt.Kicsit eltérő személyiségek, az egyik többet alszik, a másik meg inkább többet elevenkedik.Nevük még nincs,Lehet nem is lesz, nincs ötletem.Mostmár elég nagy a terrárium is, van kerekük meg házuk...lehet hogy alkotok majd egy emeletet is.A kereket ma leragasztottam celluxxal (tudom nemlesz tartós) mert este annyit kerekeznek hogy elmászzik és ha az üvegnek ér akkor hangos.

Almot én is hetente cserélek, bár még akkor sincs szag egyébként.
Kajájuk a magokon kívül sok-sok friss zöldség kell hogy legyen!Ugyanis vizet pl nem igényelnek, hanem ebből jutnak hozzá.
Két kép végezetül:
[link]
[link] -
HoneyBunny
csendes tag
Sikeresen kitakarítottam a hörim terráriumát
Beraktam neki a mókuskereket.Egyfolytában tekeri
Amúgy a hörikre nincs rossz hatással a kerék?Lehet,h hülye kérdés,csak miután kiveszem a kereket,teljesen fölpörög és rohangál össze-vissza az akváriumban.Ez miért van?Ti milyen plussz kaját adtok még a hörinek a magon kívül? -
HoneyBunny
csendes tag
A hörim nagyon örült a mókuskeréknek!
A házikót aktívan használja
Kezdek megbarátkozni Jocikával(így hívjuk)Nem is olyan vészes.Abban igazad van,h a mókuskereket éjszakára ki kell venni,mert iszonyatosan nyikorog.Majd megolajozzuk.Ügyesen tekeri
Amúgy milyen időközönként kell kitakarítani?Én mára tervezem,ha fölébred,mert 1hete van bennt a forgács.Még 1kérdés ami nem ide kapcsolódik:a jelszavamat hogyan tudnám megváltoztatni? -
nemtommi
senior tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Ha közel van az ágyadhoz a terrárium, javaslom éjszakára vedd ki a mókuskereket, mert tuti, hogy éjjel 2-kor fogja elkezdeni tekerni

Drukkolunk, hogy ne hörcsög általi halállal halj 
-
HoneyBunny
csendes tag
-
A legjobb úgy venni a hörcsögöt, hogy megkéred az eladót, te szeretnéd kivenni a hörit. Ezután jöhet az igazi elsô testközeli élményünk leendô kedvencünkkel. Hóbogyó a tesójával együtt élt a terráriumban. Mindketten helyes kis fiatal jószágok. Már az jó jel volt, hogy egyikük sem fordult a hátára és kiabált riadtan, amikor megérezték a kezemet. Ha a höri hátára fordul és ordít, akkor nagyon fél és ha megérinted, harapni fog. Ha megbököd a forgács alatt és felkiált, akkor is elôfordulhat harapás, ha tovább piszkálod. A kiabálós hörcsög ijedôs így harapós is. Ha a kereskedésben a hörik csendben figyelik a kezedet és elviselik, hogy felved ôket, mázlid van, és egy nagyon aranyos kiskedvenccel lettél gazdagabb.
Hóbogyó így lett az enyém. Jelenleg a fészkét igazgatja. -
nemtommi
senior tag
Én először annyira megijedtem, amikor a hím törpehörcsögöm beleharapott az ujjamba, hogy elkezdtem rázni a kezem. Szegény dzsungi repült vagy 1,5 métert

Az újabb hörivel egyenlőre szerencsém van, eddig csak egyszer harapott meg, de akkor is azért, mert megérezte a sárgarépa illatát a kezemen
-
Armahun
addikt
Pont ma láttam ilyen kis dögöket.
Irtó aranyosak. -
nemtommi
senior tag
válasz
HoneyBunny
üzenetére
Ha még fiatal, szoktasd hozzá a kezedhez. Annyira nem vészes a harapásuk, kb. mintha tűt szúrnál a kezedbe. (Persze az sem kellemes)
Nyugodtan vedd ki, de ne markold meg, hanem próbáld ráterelni a tenyeredre, mivel a markolástól beparázik (gondolom ragadozó ugrik be neki). -
Sziasztok! Az én Hóbogyóm teljesen szelíd. Most tettem vissza a ketrecébe, miután hagytam ôt egy kicsit futkosni az ágyon. Nyugodtan simogathatom a ketrecében is. Elôbb azonban mindig felébresztem, mert olyan kis ijedôs, de nem harap csak felkiált azon a pici höri hangján. Amikor a forgács alatt van és finoman befújok a ketrecébe akkor elômászik és odajön az ujjamhoz, hogy mégis mit akarok. Nem harap bele! A mongol egér az annyira hirtelen jószág, hogy ha azt csalogatom magamhoz, automatikusan feltételezi, hogy az ujjam kaja és miután belecsíp a fogaival, jön rá a tévedésre. Futóegér orrocskáját megérinteni kockázatos, azonban Hóbogyóét nyugodtan, finoman megbökhetem, nem támadja meg. Mázlista vagyok, teljesen nyugis dzsungáriaim van.

De az elsô hörim hím volt és gyakran fogpiszkálóval feszegettem le az ujjamról a fogacskáit... -
HoneyBunny
csendes tag
Szia nemtommi!
Hétfőn vettem egy törpehörit (fiú) Ő is egy picit harapós,de eddig még nem vészes.Kivenni még nem mertem,csak simogatom
Nagyon remélem,h ez a harapósság el fog múlni nála!Végülis még nagyon fiatal.Az megdöbbentett,h vérzett a kezed
Rem,az enyém nem ilyen!Majd meglátjuk. -
Nekem van egy kislány dsungáriai törpehörcsögöm, a neve Hóbogyó és winter white szín. Teljesen szelíd, és imádom.

-
nemtommi
senior tag
Senkinek sincs törpehörcsöge itt a pH-n?
Azt hittem elterjedtebb ez a kisállat.
[/OFF] -
Boxer001
veterán
bocsi az offért, csak meg kell veletek osztanom, hogy rápillantottam a topic címére, és A nagy törpeköcsög topic-ot olvastam.
off vége -
nemtommi
senior tag
Ez úton ajánlom akkor mindkét állatka beszerzését.
Éjszaka biztosan nem hagy majd aludni egyik sem.
-
kribe
őstag
válasz
CardineIIa
üzenetére
Arról az állatkáról van topic?

-
kribe
őstag
válasz
CardineIIa
üzenetére
Aranyos állat a hörcsög, nem kell rosszat szólni róla
Ex barátnőm volt oda mindenféle rágcsálóért, én ugyan nem tartok de szimpatikus kis állatkák. 
-
nemtommi
senior tag
válasz
CardineIIa
üzenetére
Az általam megadott címben is szerepelt ez:

Ha tudsz róluk értelmeset írni, szerintem tedd meg! -
nemtommi
senior tag
-
nemtommi
senior tag
Ezt a topicot szeretném szentelni ezeknek a jópofa kis állatoknak.
Itt megoszthatnánk velük szerzett tapasztalatainkat, élményeinket, segíthetnénk a fejüket törpehörcsögtartásra adókat.
Nálunk most fordul meg a második dzsungáriai törpehörcsög, de ennyire különböző két állatot még nem láttam. Igaz, más utat is jártak be, amíg hozzánk kerültek.
I. Lujzát a West**dből sikerült hazavinnünk, és bár az eladó szerint fiatal lány hörcsögöt kaptunk, később nálunk szakértőbb ismerőseinktől tudhattuk meg, hogy egy min. másfél éves hímet fogadtunk be Lujzival(ezután már nem akartuk átkeresztelni Lajosra). Emellett igen vad is volt, így elég valószínű, hogy többen is visszavihették őket, vagy csak elég sok időt tölthetett ebben a bevásárlóközpontban. Kb. fél év után pusztult el, de utánna nemigazán gondoltam, hogy lesz még dzsungáriaim.
Nemrég viszont láttunk pár kis törpehörcsögöt egy kisállatkereskedésben és egyiküket magunkhoz vettük (miután nem vérzett a kezünk attól, hogy kezünkbe vettük).
II. Lujza teljesen az ellentéte elődjének. Nála jópofább kisállatot még nem láttam. Azon kívül, hogy akkor kel amikor én fekszek (bár ez mindegyik törpehörcsögre igaz), semmi paránk nem volt még vele.
II.L:
[/url] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url][/IMG]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Warships
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- ASUS routerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 13 mini 128GB 88% (1év Garancia)
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szinte csak azt eszi.Mit vegyek neki ami pótolja a kálciumot a szervezetében 

![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/view/051211/Lujza01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/view/051211/Lujza02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

Íme Jocóka 
Vki tudna ebben segíteni
Na,mind1 csak ennyit mondanék...

Amúgy sztem nagyon könnyű megállapítani 1höriről,h hím vagy nőstény.Mégpedig úgy,h a hímeknek kidomborodik hátul a nemiszervük,a nőstények viszont teljesen laposak.
Beraktam neki a mókuskereket.Egyfolytában tekeri
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/view/051119/P10100120_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)