Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
loncsika
tag
Nézd mag az Etienne c. filmet, igaz, nem arról szól, amire gondolsz, de jópofa.
-
Bacusuz
őstag
Sziasztok!
Nagy kedvenceink a dzsungáriai törpehörik.
Nem láttatok természetfilmet amiben szerepelnek a természetes élőhelyükön?
Úgy megnéznék egy ilyet a nagy itthoni unalmamban...
Ha láttatok és emlékeztek a címére azt osszátok meg velem lécci. -
Feri1977
senior tag
Sziasztok! Én hörcsögöt szeretnék venni, ketreccel vagy terrárimmal együtt, akinek lenne eladó, megvenném tőle. Idáig akváriumom volt, de váltani szeretnék, és nagyon aranyosak a hörik, ezért gondoltuk a családdal, hogy legyen.
-
kecz
aktív tag
Bocsi, véletlen volt.
-
kecz
aktív tag
Sziasztok!
Él még a topic?
Tegnap vettünk egy Dzsungáriai-t. Elég sokat alszik, bevackolt a kis lakjába. Gondolom most az első pár hét ilyen lesz, amíg meg nem szokja a környezetet. -
Hohenembs
csendes tag
3 törpehörcsög keres szerető gazdit Veszprémben. 2 bézs fiú és 1 ezüstszürke lány. 3,5 hónaposak. Egészségesek, elevenek, szelídek. Ismerik a golyós itatót és a fürdőhomokot is.
Hörcsögök tartásával/gondozásával kapcsolatban is szívesen segítek. Csak jó helyre, szerető gazdinak adom!
Nagyon változatosan kapnak enni: árpa, hajdina, lenmag, búza, napraforgómag, tökmag, dió, mogyoró, szezámmag, rizs, kölesgolyó, kekszfélék, zabpehely/müzli
mandarin, saláta, alma, uborka, paradicsom, sajt, túró, tejföl/joghurt. Brokkoli, borsó, sárgaborsó. Nagy kedvenc a pizza is. -
Hohenembs
csendes tag
válasz
Chesterfield #360 üzenetére
Inkább a 14cm-es. Nekem olyan 17-18cm-es van, azt is kiválóan tudja használni.
-
Chesterfield
őstag
Mekkora futókerék kell a törpehörcsögnek?
10 és 14cm-es közül lehet választani. -
zoli0078
csendes tag
válasz
PindurAnna #357 üzenetére
Szia,
Közben megoldódott a probléma valóban hozzánk kelett szokni mert pár hét után már kézbe vehető volt és nagyon szelíd lett és azóta is olyan.
Üdv
-
Hohenembs
csendes tag
válasz
zoli0078 #355 üzenetére
Szerintem megszokja idővel. Nekem több hörim is volt már, és mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy nagyon óvatosan tudnak enni kézből, ügyelnek arra, hogy véletlen se harapják meg a kezemet. Még a tejfölt is finoman nyalja le az ujjamról. Volt olyan hörim, amelyik kicsit vadóc volt, de őt is nyugodtan etethettem kézből.
-
zoli0078
csendes tag
Sziasztok,
Volna egy kérdésem a törpehörcsögökkel kapcsolatban. Volt egy örpehörcsögünk amit pár éve egy kis állatkereskedésben vettünk, hazavittük és mondhatni azonnal lehtett vele foglalkozni kivenni, simogatni meg ilyenek. Kis idő múlva (pár nap) már kézből is evett nem harapott még ha felébresztettük sem. Most viszont van egy újabb kishöri amit ugyan abban a kereskedésben vettünk és az eladó szerinte egy fiatal kislány höri. Namost ez a höri kicsit félősebb mint az előző, de pár nap után már kézből evett pár napraforgó magot és időnként már oldalról meg is lehet simogatni de viszont ha eszik is a kezünkből miután megette a kaját beleharap a kezünkbe. Valahogyan le lehet szoktani erről vagy majd idővel megszokja a dolgot és nem fog harapni?
Üdv
-
PindurAnna
Közösségépítő
1 darab hófehér dzsungáriai törpehörcsög ingyen elvihető szerető gazdinak Debrecenben
-
Szabie85
tag
Nekem is van egy Dzsungáriai hörim Rudi a neve.
-
Hohenembs
csendes tag
Sziasztok! Fiatal fiú, törpehörcsögöt keresek Veszprémben ingyen, esetleg a héten Pápán. Nagyon jó helyre kerülne!!!
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
Ramyika1992 #350 üzenetére
Éjszakai állat, de társas lény..egyedül nem jó tartani..
-
Ramyika1992
újonc
Sziasztok
Nemrég vettem egy törpehörcsögötel is neveztem Ödönnek és hát az lenne a kérdésem hogy nagyon sokat alszik nappal főleg este van fenn! Fog ez változni hogy többet lesz fenn nappal vagy inkább megmarad ilyen kis éjjeli állatkának??
Köszönöm előre a válaszaitokat
-
david98
csendes tag
ha kell valakinek ketrec akkor szóljonés postán elküldöm!!!!!!!!
-
david98
csendes tag
Hahaó írjon már valaki+!
-
david98
csendes tag
Mért nem ír senki!!!!!!!!!!!!!!
-
david98
csendes tag
válasz
PindurAnna #342 üzenetére
Köszi még megodolom mert már az enyéim öregek és lehet hogy nemsokára elpusztulnak!
-
mokusné
csendes tag
Sziasztok!
Anna, erre még nem gondoltam de kipróbálom.
Dávid, 98-ban születtél ? Neked milyen színű hörijeid vannak? Akvárium lehet jobban megérné, 30x40 cm egy hörinek kell, az kb 1200 ft.
Teszvesz-vatera ..szét kell nézni, ki lehet fogni jó árban ketrecet.
Nekem onnan van egy mókuskerék meg a futógömb. -
mokusné
csendes tag
Szia! Nem kapok értesítést új hozzászólásról, így nem tudtam hogy írtál . A laptopom se volt nálam, több mint egy hétig.
Alphazoo-ba láttam olcsón itatót.
Enyémek akváriumban vannak. Már sokkal nagyobbak mint a képen, akkorák mint a szüleik. 3 hetes koruktól nemenként külön lettek választva.
Kapott a kismama tejfelt, sajtot és lisztkukacot is.
Több almot nem tervezek, még ezekből se vitt senki...érdeklődő volt, de aztán eltűnt az éterben. (ingyen adom őket pedig) Állatkereskedésbe nem viszem be kígyó eleségnek. -
david98
csendes tag
Mostanában senki nem ír mért?
Jólenne ha valaki jelentkezne mert bajban vagyok
kéne itató és ketrec nagyon ha valaki tud hejet vagy tudna eladni megköszönném.
-
david98
csendes tag
Én agy üj tag vagyok tőlem bárki bármit kérdezhet mert tenyésztő vagyok!!!!!!!!!!!!!
-
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok..most találtam erre a topicra..nekem is van ö törpehörim
-
mokusné
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom kihalt a topik
Felnézek majd azért időnként, hátha ír valaki
3 dzsungáriai törpehörivel megalapoztam a tenyészetemet, kb 2 hét múlva újabb hörcsik érkeznek majd , az összes alapszín megtalálható lesz nálam. Jövőre pedig a különlegesek, dove, csoki, lila, orosz kék stb.
Imádom őket ! -
deathtania
senior tag
most lettem tulajdonosa egy fehér dzsungáriai törpehörinek. annyira kis édes pofa.
sajnálom, hogy kevesen írogattok ide, és gondolom kevesen is olvasgatjátok, pedig lenne pár kérdésem hörikkel kapcsolatban. -
Noexxa
tag
Sziasztok! Sajnálom hogy nem nagyon irkáltok ide... Csak gondoltam megosztom örömöm, és bánatom... Szeretnék (kapni) egy ilyen kis édespofát, az se baj ha harap
. Keresgélek, írok mindenhova, mindenkinek, de ajándék dzsungáriai hörcsögöt nehezen kapni...
Szeretnék még egy átmeneti ketrecet neki max 3000 Ft-ért na az a lehetetlen. Azért szeretnék ajándék hörit mert nekik általában nincs helyük ott ahol vannak, és megmenteném őt. Remélem találok.
Már úgy várom az új kicsi családtagot.
-
nike_
addikt
Meghalt a hörcsögöm.
Élt: 2008. január - 2010. április
Már az utóbbi időben elég beteg volt, mindenhol kikaparta ahol picit is viszketett neki, így nagy dudorok lettek rajta. Az utóbbi hónapokban sokat szenvedett.
-
Moonline.
aktív tag
Nem tudom, honnan veszi ezt minden hörcsögtulaj, de az hogy a hörcsögnek nem kell vizet adni az egy mítosz! Igen is kell, mert a gyümölcs hamar elfonnyad és az állat elpusztul. Nekem amióta van törpehörim mindig itatóból itatom,iszik is belőle rendszeresen. Egyik ismerősöm csak gyümölccsel fedezte a vízigényét (gondolván abban van elég folyadék), és elpusztult neki, szóval csak óvatosan!
-
Algieba
őstag
Itt kivettem a spontán kreált hörcsöglakot, hogy láthatóak legyenek az új kedvenceim. Még nincs nevük. Roborovszki fiú törpe hörik.
Íme, a hörcsöglakban egyikük.A kicsi terrárium csak rövid ideig lesz az otthonuk, hamarosan sokkal jobb helyre költöztetem át őket.
-
Algieba
őstag
Jövő hétvégén ismét törpehörcsög tulaj leszek.
Szükségem van a totemállatomra. -
bodom87
tag
sziasztok!
a törpehörcsögnek milyen a hallása?
át lehet szoktatni nappali életre? -
RexpecT
addikt
Tegnap én is vettem egy törpehörit
.Most alszik
.
-
|AP|
veterán
Sziasztok!
Szeretnénk mi is otthonra dzsungáriai törpehörit. Sok oldalt elolvastunk már a tartással kapcsolatban, nagyjából képben vagyunk.
Egy dolgot nem tudok még eldönteni: egyedül legyen, vagy ketten legyenek.
Azt írják, hogy magányosan is jól megvan, de én mégis szeretném, ha ketten lennének. Akkor meg ugyebár, ha fiú-lány, akkor állandó a szaporulat, amivel nem tudnánk mit kezdeni, ha két fiú, akkor nagy valószínűséggel sok lenne a verekedés. Ezért gondoltam arra, hogy talán két kislány jól meglenne, ha kiskoruktól együtt lennének. Erről mi a véleménye a tapasztalt hörcsögösöknek?
Az a baj, hogy gondolom amikor még kicsik, akkor nem lehet biztosan megállapítani a nemet, tehát nehéz lehet két fiatal lányt (legjobb lenne ha testvéreket) kifogni. -
Cy-clone
csendes tag
Jelentem: meggyógyultunk
Füleske bundája újra a régi - a régi homokos puffancs. Még mindig a homokozó a kedvenc, kész röhej amit művel benne.
Most azt hiszem kicsit fogyóra fogjuk a dolgot mert már csak úgy tud ülni hogy szanaszét rakja a hátsó lábait
Legújabb szokása hogy "dorombol" amikor kézbe vesszük és simogatjuk, még szinte a szemei is forognak a gyönyörűségtől...A homokot mindenkinek ajánlom próbára!
-
Cy-clone
csendes tag
válasz
Cy-clone #308 üzenetére
Atka.
Kaptunk folyadékot amiből negyed cseppet kell az érintett területen bedörzsölni.
Megtettük, várjuk a hatást.Doktornő azt mondta hogy ez elég veszélyes tud lenni törpehörcsögnél - 1 hét múlva kontroll. Tartásával, higiéniával nincs gond, állítólag a régi (kereskedésben nem megfelelően tárolt) magvak és alom táptalaja az atkának..
Tehát bármikor (újra) előfordulhat... hurrá..
Algieba: nagyon szép a hörid!
-
Algieba
őstag
II. Hóbogyó. Lány.
-
Cy-clone
csendes tag
...azt hiszem atkás lett Füleske...
a két szeme között 5 perc szünet van a szőrében, ugyan még nem láttam atkát de sztem az...
Ma elviszem állatorvoshoz - remélem nem a homok az oka, állandóan abban fetreng, és eszik és alszik és ... mindent.
Úgy ül benne mint egy kövér kis Buddha a jacuzzi-ban.
Amikor meg elvettük tőle, szabályosan depressziós lett - ott ült a homokozó helyén és gubbasztott nagyokat sóhajtva.Ja, és hihetetlenül tud ásítani - tisztára úgy csinál mintha egy oroszlán ordítana és teljes testével nyújtózik hozzá... nagyon lükén néz ki.
Remélem ez a dolog a szőrhullásával és a vakarózással megoldódik...
-
Cy-clone
csendes tag
-
Gabeee
tag
válasz
Cy-clone #305 üzenetére
Homok és rafia ügyben nem tudok tanácsot adni. De csak nem olyan butuskák, hogy olyat esznek meg, ami kárt okoz nekik?
Az én öreg hörim átszellemülten szokta rágni és nyalogatni a kereke pálcáit, biztos ízlik neki. Nekem úgy tűnik, aluminiumból van, vagy valami hasonló fémből. A kerék oldalsó része műanyag, ahhoz hozzá sem szagol.
Viszont a házikója kemény műanyag, a tető egy részét már megette, ami a szélén kilóg. Nyilván a fogait koptatta rajta, de úgy tűnik, semmi baja nem lett tőle.
-
Cy-clone
csendes tag
Hát mi is azért nem vettünk mellé másikat - ehhez nem lenne se türelmem, se lelkierőm.
Pedig ma ajánlottak kettőt mert megtudták ismerőseink hogy előző hörink kimúlt - és hát tudták mennyire kötődtünk hozzá...
De neem...Kérdés: az előző höri házát és berendezéseit kapta meg Füleske, alaposan lesztítottuk, kiszárítottuk valamennyit - de úgy tűnik hogy a háztetőn maradhatott illatminta mert Füleske azonnal kijelölte WC-nek... beázás veszélye fenyegette a házikót úgyhogy ma vettünk neki direkt erre a célra homokot.
Kis tálkában feltettük a háztetőre, mielőtt azonban használatba vette volna, elkezdte enni...
nem lesz ebből baj?
Valamint nem tudom hogy a közlekedőcsőre erősített (természetes anyagú, nem műanyag) raffiamadzag nem okoz-e kárt benne ha elkezdi rágni?
Amióta a régi hörcsögünk meghalt, annyira óvatosak vagyunk... -
Gabeee
tag
válasz
Cy-clone #303 üzenetére
Anno újdonsült höritartóként nem tudtam, mennyire fontos nekik az állati fehérje, így csak sajtot kaptak lisztkukac helyett. Akkor volt egy fiú és lány hörim, anyuci szépen lebabázott, és mind a hat kis gumicukorka szépen felnőtt. Aztán jöttek a problémák. A következő alom mind a 8 újszülött kölykét megrágcsálták, és ez így folytatódott tovább. Kénytelen voltam szétválasztani őket nem és életkor szerint, az egész konyha teli volt terráriummal, vödörrel, lavórral, hörcsöggel.
Arról már nem is szólva, hogy a hörcsögpár testvérek voltak, és a szüleik is, így aztán egy frankó kis beltenyészet gazdája lettem. Végül csak egy kölyök lett selejt, az egyik lábán 3 ujj volt, és a felső fogai ferdén nőttek. Na ez volt a legnagyobb probléma, mert nem tudta koptatni őket, és oldalt kikindikáltak a szájából nagyon hosszan, kb. 2 centire.
Szegénykémnek csak pépes kaját tudtam adni, amit lenyalogatott az ujjamról. Nem is élt túl sokáig. Az is hozzátartozik a történethez, hogy egyszer csípőfogóval lecsíptem a fogait, de utána is ferdén nőtt, nem volt sok értelme. Viszont a kapcsolatunk utána már nem volt a régi, szegénykém kicsit rettegett tőlem... Pedig jót akartam neki, de nem jött össze.
Azóta csak szingli hörcsögöt tartok, semmi komplikáció!
-
Cy-clone
csendes tag
Nagyom muris - mi még az előző hörinket is csak kettős security mellett engedtük ki de nem úgy hogy mászkáljon ám akárhová.. csak akkor volt neki szabad a pálya ha meglógott... egyszer majdnem lenyeltem a kanalat ebéd közben, miután egész délelőtt hasztalan kerestük, délben megjelent a papucsomban a zoknimat csípkedve ... gondolom nehéz volt elviselni a látványt hogy mi eszünk ő meg még a terráriumát sem találja ....
Ó a lisztkukac sztem minden höri álma - de én nem nagyon bírom hallgatni & látni ahogy az élő kukacot ropogtatja az meg közben még mozog is.. (állatvédők remélem nem csukatnak le)
Tény hogy nagyon odavannak érte, mi kis mennyiségben szárított szúnyoglárvát is szoktunk adni neki. Egyszer beleborult a dobozába - alig bírtuk kihalászni a kánaánból.
Hát vannak emlékek.. -
Gabeee
tag
válasz
Cy-clone #301 üzenetére
A szotyit tényleg nagy küzdelmek árán törik fel az enyémek is, aranyosak, amikor forgatják körbe-körbe, és apró csíkokat harapnak ki a héjából, mire sikerül kibontani.
De a nagy kedvenc a lisztkukac, rendesen transzba esnek, ha meglengetem az orruk előtt.
Annyi jópofa hörcsögöm volt már, mind egyéniség. Pl. voltak aranyhörcsögeim is, az egyik kis vörös nagy spieler volt. A kereke alá besepert egy kis forgácsot, az beállt, felmászott a tetejére, onnan elérte a terrárium felső peremét a két első lábával, a sarokban feltornászta a seggét is és átlendült rajta. Bejött a hálószobába, felmászott az éjjeliszekrényre hátul, ahol majdnem hozzáér a falhoz. Az éjjeliszekrény tetejéről átugrott az ágyra, és a bajszával megbirizgálta az orromat. Én frászt kaptam, ő meg szerintem jót röhögött. Persze ezt általában éjszaka adta elő, amikor már aludtam. És ezt számtalanszor megcsinálta. Pedig nem egyszerű mutatvány, mert néha kifigyeltem, hogy az ágy mellé ugrik, és akkor kezdhette elölről.
-
Cy-clone
csendes tag
Na ez a mi kis "játék-palotánk" is egy standard kapható általunk feltuningolt csoda ám
Betettünk még egy-két szintet falapokból, minden ilyen helyen apró ajándék-kajákat rejtettünk el, a régi höri nagyon élvezte.
A gégecsövet pedig a Brico-ban vettük, eredeti rendeltetése számunkra ismeretlen - na de ez bennünket nem bizonytalanított el: csövet kerestünk, hát találtunk... a régi hörink nekifutásból ugrott bele amikor már látta hogy közelít a terrárium felélükepék... annyiszor eszembe jut...
Füleske ma banánt kapott és a szotyival lelkiismeretesen és kitartóan küzd - egyelőre 0:1, lehet hogy ennek a fajtának túl kemény a héja..
Kerekezni megtanult - dezsávű érzést keltve az éjszakai nyikorgással
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mercedes topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller! Hétfőig jegelve!
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest