Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Van valami kicsit is részletesebb leírás, ismertető, akármi, ami leírja hogy működik ez a kékfény szűrés a lencséknél? Hamár tisztes felárat elkérnek érte..
Amúgy a szemfáradást tévedés csupán annak tulajdonítani hogy a kék fény miatt van..
Én most váltottam kékfény nélküli szemüvegről kékfény szűrtre és ebben (most még) kicsit fárad a szemem, az előzőben meg nem. (viszont más a lencse, fél dioptriával erősebb)[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
Szerintem nem egy akkor nagy felár, egy gyengébb keret többe kerül. Ha sokat ülsz számítógép előtt, megéri.
Google a barátod, ezek is onnan vannak:
Kék fény: a jó és a rossz
6 érv a monitorszűrő szemüveglencsék mellettWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz zsoltzsolt #3103 üzenetére
Ok, akkor ne hidd
Ha a monitor előtt ülve leveszem a szemüvegem, nekem egyből látni a különbséget, hogy mennyit szűr ki, mennyivel jobban sérti a monitor fénye szemüveg nélkül. Ez nem olyan, hogy vegyél be 3 cseppet ebből, és majd erősebb lesz az immunrendszered (csak higgy benne), hanem felrakod és látod a különbséget.+ PC-re, iOS-re és már Androidra is van ilyen, kékfényt csökkentett éjszakai mód. És ezek mind ingyen vannak, senki nem kér pénzt érte.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gyurkoz
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ofotértes szemüveglencse kapcsán.
Milyen gyártó és milyen lencséjét takarja a HP 67AS jelzésű lencse?
-
Ixion77
addikt
Van sok más eladó is aki árul blue protection lencsével, nézelődj! Pl. GMEI-vel én kifejezetten elégedett voltam, és elég komoly felkészültségük lehet, mert még office multifokálist is csiszolnak.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Megjött az első Ali-ról rendelt szemüvegem. Keret + lencse
Tök jó akciók voltak így gyakorlatilag féláron vettem meg (a kínai árakhoz képest ). A minősége jónak tűnik, a lencse sötétedő, de csak mértékkel. Kékfény szűrést olvasgatom miket írtatok, én nem igazán érzékelem a különbséget. Egyébként csak olyan téren lett csalódás, hogy szarul áll rajtam. Pont a lényeg, pont amit előtte nem lehetett kipróbálni, túl széles a szemüveg a 145mm-ével és a fejem túl kicsi hozzá. Szerencsére páromnak meg pont jól áll szóval mégis pipa.
Várom még a második rendelésemet is, ami még olcsóbb és kifejezetten napszemüveg lesz.Üdv, Dávid
-
gzbotii
nagyúr
Jól gondolom, hogy a Vision Express drágább, mint az Ofotért?
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Ixion77
addikt
válasz gzbotii #3112 üzenetére
Ugyanannak a cégnek (GrandVision) a két brandje. Esete válogatja mikor mi melyikben olcsóbb épp.
(#3113) rushty: Változó hogy melyiknél mi van épp. De át is tudnak kérni egymástól keretet, ha megkéred őket.
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
betyarr
veterán
üdv!
egész kicsi korom óta vagyok szemüveges.sok problémám volt vele régen,mert sztem egész felnőttkoromig nem csináltak nekem normális szemüveget (mínuszos és cilinderes a szemem.vagy nem vették észre a cilindert,vagy a becsiszolással lehetett a gond,nem tudom).lényeg az,hogy kb 2000 óta vannak értelmes szemüvegeim,amikkel jobban látok (állítólag olyan a szemem,amivel tökéletesen sosem fogok látni.minden orvos és optikus ezt mondta).lényeg a lényeg,hogy eljött annak az ideje,hogy külön olvasó és távol néző szemüveg kellene,ezért csináltattam egy multifokális szemüveget.úgy egy hónapja hordom,de még nem tudtam maradéktalanul hozzá szokni.ami fura,hogy úgy általában jól látok vele,a táblát is végig olvastam a vizsgálatnál,de olyan néha,mintha problémám lenne a távolságokkal.valahogy úgy érzem,hogy nagyon koncentrálnom kell,hogy ne menjek neki valaminek.illetve,vezetés közben is nagyon figyelnem kell (tehát valahogy sokkal jobban kell koncentrálnom,mint az előző szemcsimmel).nem tudom,hogy ezt csak beképzelem,vagy valós dolog?
a másik,hogy a munkatávolságban lévő apróbb betűk,főleg,ha nagyon közel vannak egymáshoz (pl a böngésző címsávjában lévő írás) vagy egy kisebb kép részletei (arcvonások például),valahogy elmosódnak.
ma ahogy olvasgattam,valahogy megdörzsölgettem a szemüveg alatt a két szemem sarkát és úgy vettem észre,hogy ha befelé,egymás felé tolom egyszerre a két szemgolyómat kissé,akkor sokkal kontrasztosabb az apró betű és jobban kivehetőek a pici képeken lévő részletek
a kérdésem: ez lehet valamilyen lencse,vagy becsiszolási hiba?lehet,hogy rosszul állították be a pupillatávolságot vagy a cilindert?köszi előre is a válaszokat!
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Most mentem vissza a boltba masodszorra,mert a szemuvegem jobb es bal szelein homalyosabb a lencse. De a 7 evvel ezelott csinaltatott szemuvegemnek tokeletes a lencseje, nincs semmifele homalyossaga. A boltos, azt mondja hogy esetleg valasszak masik keretet,de odatettem a regi keretemet, a lencsevel,es kb ugyan az a merete. Fizettem egy holibiris osszeget is a lencse veknyitasert.Meg jegyzem a 7 eves szemuvegem ami tokeletes, az magyarorszagon keszult, es ez a szeleken homalyos,ugyan azzal a dioptriaval pedig UK ban. Most akkor ezt mivel lehet magyarazni? Ugyan az a dioptria.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
a jobbb oldali az uj
-
udvardi1994
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. Azt történt, hogy kizárólag online webshopba (optika) találtam olyan szemüveget ami tetszik nekem, és meg is érkezett.
Nos tökéletesen látok vele, nem is ez a gond. A probléma a szemüvegkeret beállításával van (kissé balra dől a fejemen). Pénteken állítottak az ornyergén az Ofotértbe, hát az nem igazán volt jó. Aztán szombaton elmentem a Vision expreszbe ott az eladó csaj/ vagy üzletvezető azt tanácsolta hogy melegítsünk rá a szárára. Nos rá is melegítettek JOBB oldalon. De még mindig nem az igazi.
Ma elmentem az Ofotértbe megint, ott az egyik Optikus csaj azt tanácsolta, hogy ilyen esetben a szemüveg csukló részénél kéne rajta hajlítani, vagy középen úgynevezett csavar hajlítást végezni rajta. Hmmmm gondoltam erről megkérdezek egy másik optikát is......nos neki is az volt a véleménye. Bár hozzá tette hogy mivel ennek a szemüvegnek nagyon vastag a szára, ezért a szárnál ember nincs aki meg tudná hajlítani. Úgyhogy muszáj annál az orrésznél ilyen csavar hajlítást alkalmazni.
Hallottatok már orrésznél, ilyen csavar hajlításról? Mit kell erről tudni? Jó ötlet? Nincs más megoldás?
Valami tanácsot kérlek szépen adjatok, eléggé el vagyok keseredve
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz Putyin90 #3086 üzenetére
Elképzelhető, hogy valóban csak meg kell szokni. Ez személye válogatja, hogy kinek mennyi időbe telik. Én 2-3 hetet szoktam mondani a pácienseimnek, hogy legalább addig viseltessenek türelemmel! Ha nem javul ez idő után, akkor nem árt felülbírálni akár önmagunkat is (=kontroll vizsgálat).
Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
ferkoboy
senior tag
válasz venom8888 #3116 üzenetére
A lencsék optikai leképzése eltérhet egymástól. Még gyártón belül is megkülönböztethetünk szférikus , aszférikus, atórikus, ...inividuális paraméterekkel gyártott lencséket. És bár látszólag van akinek miden lencse egyforma, azért megnyugtathatlak, hogy gyártó és gyártó között is vannak/lehetnek jelentős minőségbeli eltérések.
nem mellékesen meg a két keret viselés közbeni paraméterei sem lesznek egyformák... nem mindegy melyik szemüveglencse milyen távol van a szemünktől, milyen dőlésszögben állnak a lencsék a függőleges irányhoz képest, illetve mekkora a két lencse síkjának az egymáshoz képest bezárt szöge...Üdv: Ferkó
-
törölt tag
válasz udvardi1994 #3118 üzenetére
Talán inkább egy látszerész mesterhez, vagy tapasztalt optikushoz menj el megnézetni, vagy beállíttatni, ne pont az ofotértba, meg a hasonló nagy hálózatokhoz se.
[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
válasz #94529552 #3124 üzenetére
Akinek ha van magához való esze, akkor azt mondja, hogy ott tessék kérem beállíttatni, ahol vásárolta...
Off:
(Ha Marika néni boltjában veszem a falu közepén a kenyeret, és bajom van vele, akkor nem Pista bácsi falu-széli boltjába fogom visszavinni. Szvsz.)Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
venom8888
őstag
válasz ferkoboy #3122 üzenetére
Jezusom,ez eleg bonyolultnak tunik,megallapitani nekik, nem tudom hogy csinaljak. De minden esetre, most valasztottam egy ugyan olyan meretu keretet mint ami most van, es dragabb is volt, sokkal,de nem kellett a kulonbozetet kifizetnem,egyenlore varom a szemuveg elkeszuleset. Mondta a no, hogy ha ezzel is rosz lesz akkor vissza adjak a penzt. Ray-ban keret lesz.
-
-
udvardi1994
újonc
Hagytam inkább ezt a szemüveget a picsába........elbuktam vele némi pénzt, de egy életre megtanultam hogy szemüveget NEM VESZÜNK online optikába, felpróbálás nélkül.
Szóval elmentem az Ofotértbe, és kompletten vettem egy szemüveget 48580 FT-ért (keret + lencse akcióban).
Ami érdekes ugye hogy ott is megnézték a látásom (mert ugye csak a saját látásvizsgálatukra vállalnak garanciát).
Ugye szemészeten március közepén a következőket mérték:
Autorefraktométer (szemészet):
-0,75
-0,25 -0,5 ??Javasolt korrekció (szemészet):
-0,5
0 (plan)+információ (szemészet): Eltévesztettem a 100% sort a -0,5Dioptriával, erre a szemész orvos újraolvastatta velem. Kb. nem is láttam, csak 2.-ra valahogy eltaláltam véletlenül (eszméletlen hunyorogva).
Ofotértbe most május elején a következőket mérték:
Autorefraktométer (Ofotért):
-1,25
-0,5Javasolt korrekció (Ofotért):
-0,75
-0,25Ugye az Ofotértbe ilyen vetített tábla van, valami tükörre (és nem számok, hanem betűk)......megmutatta azért az Optomerista hogy a szemészeten felírtal hogy látnék, és gyengének éreztem, a vetített tábla nem volt elég éles, tévesztettem is vele. Utána mutatta hogy a -0,75-tel hogy látnék, és nagyon szuperül, a bal szememmel se volt elég éles a vetített tábla, nehezen bírtam olvasni, oda berakott -0,25-öt. Végül is ezt sokkal szuperebbnek éreztem, és beleegyeztem. Az üzletben még körül is nézhettem benne, nagyon szupernek éreztem.
Egy valami viszont gyanús. A szemészet, és az Ofotért autórefraktométeres mérése közötti nagy különbség a jobb szememre (igaz van közte 2 hónap különbség). Ez lehetséges? Érdemes ezen filózni? Vagy hagyjam figyelmen kívül, lényegtelen?
-
Viperator
őstag
Valaki vett már Xiaomi TS Computer Glasses szemüveget? Bevált?
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
ferkoboy
senior tag
válasz udvardi1994 #3128 üzenetére
Hagyd figyelmen kívül. Nem mindegy melyik autómata-refraktométer mennyire sikeresen közömbösíti a szemlencséid alkalmazkodó képességét.
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz #94529552 #3127 üzenetére
Nem mondom, hogy soha nem csináltam még ilyet.
Ellenben jártam úgy, hogy beállítottam a saját elferdült, máshol nem fejre adaptált szemüveget.... majd kb.1 évvel később jön a páciens egy új szemüvegben -amit természetesen nem nálam készíttetett, hanem az egyik konkurenciámnál- s kérte, hogy én állítsam már be a szemüvegét, mert máshol nem tették meg/nem tudták beállítani... grrr.... - ezek tükrében megérted? Kvázi: másé a haszon, én meg végezzem el a szakmunkát...Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
hcs57
őstag
Zeiss Synchrony lencsét használ valaki? Tapasztalat? Pl: [link]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
őstag
válasz ferkoboy #3134 üzenetére
Úgy tudom, hogy mindkettőt Mátészalkán gyártják, ugyanott.. ennyi különbség lenne az alapanyagban és a technológiában? Van valahol összehasonlító teszt, ahol látható a két lencse felületkezelés közti eltérés?
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
ferkoboy
senior tag
Nem ugyanazokat a rétegeket alkalmazzák a két termékcsaládnál. (nem tudom melyik lencséjüket épp melyik gyáregységben készítik) És ez a rétegbeli különbség Szemmel is jól látszik! - Tapasztalatból mondom. És tartósságát tekintve is (saját páciensek szemüvegein keresztül) merem állítani, hogy nem u.a. a kettő.
[ Szerkesztve ]
-
hcs57
őstag
OK, köszönöm.. mivel a szemüveget sosem törlöm szárazon, csak langyos víz alatt mosom, így talán nem sérül a rétegzés.
-
ferkoboy
senior tag
Nem csak ezen múlik.
Úgy tudnám érzékeltetni, hogy autóra vetítem ezt a példát. Van amelyiknek a gyári festése még 20 év múlva is jól néz ki, és akad, amelyik márka gyári festése már 10 évesen sem olyan, és hiába mosod az autót mindig kézzel + samponos vízzel....stb.Persze sokat számít, hogy ki-hogy használja, ezt nem vitatom cseppet sem!
[ Szerkesztve ]
-
-
mtomi95
senior tag
Üdv mindenki!
Vettem egy szemüveget az Offotértnél. Ma jött meg a párom vette át.
A megelőző vizsgálat mind a két szemem -3-asnak mutatta, de a bal oldalinak 1.25 cilinderesnek kell lennie a jobbnak pedig 0,5.
Na már most megjött a szemüveg, de a bal helyett a jobb oldalt vastagabb a lencse vége... Ez a normális? Ennek így kell lennie? Sajnos még nem tudom pár napig felvenni, de visszavitettem most vele járjon utána...
Bal:Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
mtomi95
senior tag
válasz mtomi95 #3145 üzenetére
Na helyzet van...
A papíron is a jobbnak kell 1.25-snek lenni.
Szóval lehet az rontotta el aki bevitte az adatokat...
Mivel nekem bent mondta aki a látásvizsgaltot csinálta, hogy a bal oldalinak kell nagyobbnak lenni és a bal oldalt kellett több lencse állítás is.
Szóval vasárnap mehetek be... Foglalok időpontot is inkább...Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
-1.00-es mindkét szemem, nagyjából milyen lencse árra számíthatok, illetve milyet érdemes? Ahová mennék ott Zeiss és Hoya lencsékkel foglalkoznak.
Sokat ülök számítógép előtt.
Milyen rétegeket érdemes? "Homályosítsatok fel! " -
kory24
őstag
Sziasztok.
Eddigi szemüvegjeimben csak "kommersz" lencsék voltak. (ofotért, vision express stb amit alapból bele tett)
Mivel rossz fény törése szememnek, a magas cylinder miatt spéci lencsék igy is elég drágák voltak. (20-30e).
Most tervezek egy márkásabb lencsével ellátott szemüveget csináltatni.
Konkrétan Hoya márkájú, Blue control szűrővel.
1.6os vekonyítással 83e ft egy pár,
AS - aszférikus kialakítással 97e ft.
Kérdésem, hogy mivel jobb egy ilyen márkás drágább lencse, mint az eddigi noname lencsék?
Megéri a 3 szoros árát?
Tartósabb?Illetve ez az aszférikus kialakítás pontosan micsoda?
Eddigi lencséimen tuti nem volt ilyen, ezért nem tudom szükséges e nekem :s
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- 3D nyomtatás