Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsbence
senior tag
-
Ixion77
addikt
válasz balazsbence #3050 üzenetére
Úgy is van. A napközbeni napsütés meglehetősen sok kék fényt tartalmaz (fehéregyensúly 5000-5500K körül). Az eget is meglehetősen sokat láttuk az eredeti, természetes életmódunkban.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
balazsbence
senior tag
válasz Ixion77 #3052 üzenetére
Ok, nyertél, akkor tényleg semmi értelme a kékfény szűrős lencsének.
De azt nem kétled, hogy több a pc, tablet, telefon, neon az elmúlt pár 10 évben. Szemüveges is több van, részben ezért, részben mert 100 éve az emberek kint dolgoztak, sötétben aludtak, talán észre se vette h a répát teszemazt homályosan látta. Nem volt kontroll, talán olvasni se tudott akkor minek... -
zsoltzsolt
addikt
válasz balazsbence #3051 üzenetére
Köszi!
Neked is (#3054) minek?:SDe ezeket nem keret nélküli vagy fúrt szemüvegnek hívják?
-
balazsbence
senior tag
válasz zsoltzsolt #3055 üzenetére
Akár az is lehet, csak lehet csavaros, vagy stiftes, meg még pár megoldással öszerakott. Akár damilos is lehet a fúrt
-
tusi74
őstag
válasz balazsbence #3056 üzenetére
Azt nem tudjátok, hogy lehet megkeresni, hogy egy konkrét (nyáron vásárolt) noname keretet hol forgalmaznak még? Damilos keret, Hoya Sync III. 9-es lencse, teljesen hibátlan, és a keret sérült. Azt mondták az optikában, ha tudok ilyen keretet szerezni, beleteszik a lencséket. A szárába ez van írva: OPE114 C2 52-17-135.
Másik kérdés: mit jelent a kereteknél a c1, c2, c3 jelzés?
-
rushty
őstag
Idősebbek között látok sárga színezetű szemüvegeket. Mi lehet az oka, miért sárga színű, de lehet színezett barnás is, amit valamiért állandóra csináltattak?
Mindenesetre pandamacik lesznek tőle a szemüveg mögötti arcterület sötétebb.Revolut meghívó pü-ben
-
csatacsita
tag
Sziasztok!
Szeretem a kiszámoló blog cikkeit, itt egy szemüveges.
Érdekes, hogy az aliexpresses rendelés sem lesz semmivel rosszabb, mint egy hazai optikusé.
Valaki rendelt már aliról? Számomra még az nem állt össze, hogy honnan fogja tudni az eladó, ha egy kosárba rakom a lencsét és a keretet, hogy azokat kell "összedolgoznia". Ennyire evidens, hogy egy kosárban van az a kettő és kész?
A másik pedig: Ha elmegyek egy látásvizsgálatra, az ott kapott adatokból le tudom olvasni, hogy mit kell írnom üzenetben a kínai kollégának? -
TaaT
nagyúr
válasz csatacsita #3063 üzenetére
"Valaki rendelt már aliról?"
"Ennyire evidens, hogy egy kosárban van az a kettő és kész?"
Igen, ezt le is írják a legtöbb helyen.
"Ha elmegyek egy látásvizsgálatra, az ott kapott adatokból le tudom olvasni, hogy mit kell írnom üzenetben a kínai kollégának?"
Igen.
Give them hell Ukraine!
-
Ixion77
addikt
Szemvizsgálat alapján egyik irányban egy, másikban fél dioptriás prizmával javítható hibája van a szememnek. Van valakinek tapasztalata arról, hogy 40+ éves korban érdemes-e ezzel egyáltalán fogalkozni (gyártatás, hozzászokás), vagy inkább ne törődjek vele? (Ezen kívül 1 dioptriányi cilinderes torzítás van, valamint fél dioptria addíció)
-
csatacsita
tag
Wow!
Ezek igazán hasznos írások voltak, köszönöm szépen! Most ennek alapján felbátorodtam és lehet, hogy csináltatok én is egy nyári szemüveget, ami sötétedik szépen a túráknál, ne kelljen külön napszemüveggel bajlódnom, meg egy átlagosat napi használatra a munkahelyre.
Még egy kérdést megengedsz? Ha olyan lencsét szeretnék, amiben benne van a réteg, ami kíméli a szemet monitor és neonfény előtt, arra hogy tudok rákeresni? Esküszöm, hogy ez az utolsó visszatartó erő, hogy ne rendeljek, bár ekkora árkülönbségnél képes lennék lemondani arról is. -
TaaT
nagyúr
válasz csatacsita #3067 üzenetére
Anti Blue Ray felirattal hirdetik a kék fény szűrős lencséket.
Give them hell Ukraine!
-
udvardi1994
újonc
Ilyen típusú szemüvegkeretet keresek magamnak:
Végigjártam Pécsen egy csomó optikát, és sajnos egyik helyen sincs ilyen oldalt vastag (széles szárú) szemüvegkeret (nekem csak ezek jönnek be ).......mert mondván szólva most nem ez a divatos, meg olyat is mondtak, hogy jelenleg ezeket a modelleket nem nagyon gyártják már.
Így úgy döntöttem, hogy vállalok némi kockázatot és beszerzem valami webshopból.
Tudnátok írni ilyen típusokat, vagy linkelni, esetleg ha van köztetek optikus, akkor esetleg van nála ehhez hasonló darab?
[ Szerkesztve ]
-
tusi74
őstag
Valaki tudja, mit jelent a C1, C2, C3 jelzés a kereteknél?
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Meg erkezett az uj szemuvegem,de valahogy homalyosabban latok benne,mint az elozoben. A boltban az alkalmazott azt mondta hogy,kell par nap,mire a szem hozzaszokik. Hat nem tudom, ez hulyeseg,vagy latok benne,vagy nem. Probaltam nezni csak a ballal,es csak a jobbal tavolba,es cserelgettem a szemuveget. A bal szememmel jobb volt a regi szemuveg, elesebben lattam a parkolo auto rendszamot,mint amikor visszaraktam az uj szemuveget. A jobb szemem kb 1 dioptriaval erosebb lett,de kb ugyan ugy latok vele, nem lett jobb. Es most nem tudom mit csinaljak.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Lehet 1 even belul, beiktatok egy szemmutetet, mert bal szemem +4.5 jobb +6 ez csak rosszabbodhat,es felek, kimegyek a korbol amikor mar nem lehet javitani a dolgon. 35 leszek nyaron.
-
Ixion77
addikt
válasz venom8888 #3072 üzenetére
A hozzászokás csak prizma- vagy erős cilinderváltozás esetén tart napokig, egyébként pár óra.
Egyrészt menj vissza reklamálni a boltba ahol csináltattad.
És/vagy menj el egy (vagy több) megbízhatóan vizsgáló optikába, kérj egy vizsgálatot és egy mérést hogy a szemüveged megfelel-e annak az eredménynek. Ha nem, akkor tudni fogod mi a hiba. Lehet rossz szemtávolság, rossz dioptriák, rossz becsiszolás, bármi.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz venom8888 #3073 üzenetére
Szerintem a korból nem mész ki, inkább a +6D, ami úgy tudom, hogy a határvonal, legalábbis a lézeres kezelésnél. Valószínűleg +6 felett már túl sokat kellene leégetni a lézerrel, és ezért nem vállalják....de inkább nézz utána, annyira nem vágom, csak olvasgattam róla régebben.
-
venom8888
őstag
Igen az a celom Ma voltam bent ujra az optikaba, kaptam masnnapra ujra idopontot vizsgalatra. Remelem nem kell kifizetnem,mert elharapom a torkukat A lencseveknyitas szerintem a ludas amiert homalyosan latok a lencse szelein, csak a lencse kozepen latok jobban, ha forgatom a szemem , a lencse mas pontjain akarok nezni, a szemem sarkabol pl, ottt mar homalyosan latok. Szerintem nagyobb foku veknyitas kell, mert szemmel lathato hogy az uj szemuvegben a lencse, sokkal vastagabb mit a regiben, ugyan azon a dioptrian.
-
balazsbence
senior tag
válasz venom8888 #3079 üzenetére
A szélén mindig torzít a lencse, nem hiába van szükség a pdre az elkészítéskor, mert nyilván az a legoptimálisabb, ha a lencse optikai középpontja a pupillád elé kerül. Minél jobban távolodsz attól a ponttól, annál magasabb fokú a torzítás, prizma hatások, szemed előtt más szögben nézel a széli részeken keresztül, mintha előre néznél. As lencséknél valamivel nagyobb az éles rész és kevésbé torzít, de az se lesz tökéletes.
-
venom8888
őstag
válasz balazsbence #3080 üzenetére
Nekem most ami van lencse a regi szemuvegemben, a szeleken egyaltalan nem torzit,nem tudom milyen lencse, veknyitott azt tudom.
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Év elején rájöttem, hogy akarok egy új szemüveget a nyárra. 5 éve írta fel a mostanit, szerencsére csak -0.5-ös kellett, legalábbis még ezt is nehezen hitte el akkor az orvos, hogy igenis jobban látok vele, tehát lehet már akkor sem kaptam pontos mérést. Viszont segített, nem fájt a fejem emiatt stb.
Aztán olvastam a kiszámoló blogját és kintről akarok rendelni egy szemüveget.
A kérdésem az lenne hozzátok, hogy hol mérik be a szemem ingyen vagy olcsón Budapesten? Jó lenne a hétvégén meg is rendelni, mert most vannak jó akciók, kuponok Alin.
Kértem időpontot szakrendelőbe de hát az még 2 hét.Üdv, Dávid
-
senior tag
Sziasztok,
Hoya hp 60 rl lencséről van infója valakinek?
Ofotért ajánlja most.. -
Putyin90
senior tag
Sziasztok!
Új szemüveget csináltattam. Ma kaptam meg és elég furcsa az egész. Számítógépen dolgozom, 16:9-es monitoron, és az új szemüveggel nem téglalapként látom a monitort, hanem így:
Nem egy profi rajz, de jól ábrázolja, hogy hogyan látom a monitort az új szemüveggel.
Az asztalt pl. úgy érzékelem, hogy jobbra lejt, pedig sík egyenes.
Ha lenézek a billentyűzetre, akkor azt is úgy érzékelem, mint ha jobbra lejtene (pedig sík egyenesen van).
Ha megállok az ágy előtt, akkor azt is látom, mint ha jobbra lejtene, a konyhaasztal szintén.
Ha az utcán megyek és előre nézek, akkor nincs semmi gond, tökéletesen és élesen (élesebben, mint a régivel) látok mindent.
Szerintetek a lencsével lehet a gond? Vagy meg kell szokni? A régivel nem volt ilyen gondom. Mondta az orvos és az optikus is, hogy meg kell szokni, 8 év után cseréltem le a régit, de ez így nagyon zavaró, főleg a monitor, mivel a nap nagy részében azt bámulom és most, hogy nem úgy látom ahogy eddig a munka rovására megy.
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Jövő hónapban szeretnék egy új szemüveget magamnak, mivel egy év már eltelt, amióta a mostani megvan, és erősebb kellene. Tudtok ajánlani egy szemészetet BP (belváros + észak Pest előny), ahol korrekt áron dolgoznak (szemvizsgálat + szemüveg készítés)?
Ofotért semmikép sem.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz zsoltzsolt #3091 üzenetére
Köszi a tippet.
Árban milyen szintet képvisel, egy normál (-2.00, -0.5) szemüveg pl kijön 40 alatt?
...a feltüntet akciós árak nekem túl alacsonynak tűnnek, szerintem ott valami csalafintaság leszWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Ixion77
addikt
válasz zsoltzsolt #3091 üzenetére
Velük azért nekem negatívabb tapasztalatom van. Védelmükre legyen szólva hogy nekem mindkét szemem cylinderes, plusz rejtett kancsalság is van. A Móricz téri boltjukban voltam egyszer bemérésen, az optometrista alapos volt, de az eredmények nem lettek tökéletesek.
Próbáltam mostanában jó pár optikát. Amelyiket igazán merném ajánlani az a Róna optika Zuglóban és a Feszl optika a belvárosban. A Róna a legjobban felszerelt, de a Feszl is nagyon jó. A nevesek közül óriási csalódás volt a Novák optika, azt semmiképp sem ajánlom.
Egyikben sem olcsó maga a szemüveg. A mérés viszont annyi mint bárhol máshol ezért én ajánlom rááldozni azt a kb. 6eFt-ot hogy legyen egy megbízható adatsorod még akkor is, ha a szemüveget végül máshol csináltatod."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Ixion77 #3093 üzenetére
Nekem is cilinderes. Lang tesztet is felvett, még járatot abban abagolykeretben, hogy szokjam, mert teljesen más lett a dipotria és a cilinder is az előző szemüveghez képest. VOlt féle vizsgálat, számítógépes is. Nem tudom milyen a Müriczos, de a Blahán az optometrista nagyon lelkiismeretes volt. 40 éve vn szeüvegem, de nemis tudom mikor láttam ilyen jól
-
zsoltzsolt
addikt
válasz gzbotii #3092 üzenetére
Nekem 85 ezer volt, de akkor nemtudom, hogy volt-e akció.
Oakley keret, Hoya lencse )egy-két felületkezeléssel), plusz speciális clip-on mágneses napszemüvegelőtét, 400-as uv szürős, Ray-ban zöld színben. Mind a szemüveghez, mind a mágneses napszemüveg előtéthez eredeti, kemény tokot adtak.[ Szerkesztve ]
-
sToOrm01umbb
csendes tag
Sziasztok!
Szemüvegvásárlás előtt állok, mindenképpen blue filteres szemüveget szeretnék, mivel a munkám során egésznap a monitor előtt ülök és gyorsan fárad a szemem + néha elkezd égni.
Voltam egy magánoptikában ott Hoya lencsét néztünk, illetve elmentem az ofotért-be is a kettő között árban hatalmas különbség van, konkrétan fele annyiba kerülne az ofotértben.
Mennyire jók ezek az ofotért-es monitor szűrő szemüvegek?
Hallottam olyat is hogy ők is Hoya lencsét használnak.[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz sToOrm01umbb #3097 üzenetére
Szia,
Nekem most ami van szemüveg, az az Ofotértben készült, bluefilteres. Előző szemüvegem is az volt, azon a lencsén sokkal jobban látszott a sárgás árnyalat, talán érzésre is jobb volt a csillapítása. A jelenlegin alig észrevehető. Nem tudom, hogy neked mennyit mondtak rá, de nekem 11.000 került a bluefilter* az Ofotértnél (2018 február, -1.75, -0.5).
Ja, és a szerződésben előírt utolsó nap teljesítettek, szóval ha sürgős, akkor nem ők a te embereid.*ráadásul arról elfelejtettek szólni, hogy a bluefilterhez kell egy előkezelés a lencsére, amit csak otthon vettem észre a számlán
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Ixion77
addikt
válasz sToOrm01umbb #3097 üzenetére
"Hallottam olyat is hogy ők is Hoya lencsét használnak"
Az Ofotért/Vision express (ugyanaz) mindig azt a lencsét használja, amelyiket nagy tételben legolcsóbban be tudja szerezni. Hogy ez a Hoya belépő szintű lencséje, másik nagy gyártóé, vagy valamely távol-keletié, teljesen mindegy nekik. Valójában a vevőnek is, mert nincs köztük lényegi különbség.
Ha olcsón akarsz kijönni és nem sürgős, merem ajánlani az Aliexpress-es beszerzést. Nekem épp mostanában érkezett meg két szemüveg is Kínából, és ha nem ugyanolyanok, akkor jobbak mint az Ofotértes. Várok egy blue-filterest is. Egy hete megérkezett már M.o.-ra, remélem hogy most már nemsokára kihozza a posta.Nem verik nagydobra, de az Ofotértnél is lehet gyorsan szemüveget csináltatni. A Móriczon és a Sugárban levő üzletükben (+van mégegy, de nem emlékszem hol) van műhely. Azokban szerencsés esetben fél órán belül megkapod a kész szemüveget. Ha nagyon el vannak havazva, akkor 1-2 napon belül.
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Hoya blue control lencsén gondolkodok. (sokat vagyok monitor, okos teló előtt és elfárad, fáj szemem)
Mostani lencséim:
-6 +3,5cyl.
-5 +3 cyl.
Gondolom hasonló kellhet most is.
Árban kb mire számíthatok majd?
Vagy ezt nem lehet így tudni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Formula-1
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs