- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
#48613632 #3447 üzenetére
De akárhogyan is történt, X napig jogod van elállni a vásárlástól, bár azt tudnod kell, hogy az elkészített lencséket valószínűleg kukába dobják, az okozott kárt pedig kénytelenek lesznek benyelni
Nincs, eleve csak távollevős rendelésnél van elállási jog, de megrendelésre, egyedileg készített termékeknél ott sem.
A miért került megrendelésre a szemüveg pedig igenis lényeges kérdés. Ki és milyen javaslata, ígérete alapján, ez egyezeik-e a szemüveget elkészítővel, stb. Félinformációkból nem lehet tanácsot adni.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #3448 üzenetére
Azt tudhatjuk, hogy mi az a tévút?
Kezdő szemüvegesként én is megjártam, de betudtam tanulópénznek, no meg végülis jó kis szemüvegem lett, csak nem pont így akartam.
De mondom inkább a sztorit.
Munkámból adódóan sokat vezetek, és mivel igencsak esedékessé vált egy pekta, lévén 30 méterről már nem tudom egyértelműen beazonosítani a betűket a rendszámon, így nyakamba vettem az internetet, és a szükséges ceremóniák után, mint pl látásvizsgálat, megrendeltem életem első, olcsó szemüvegét, csak hogy lássam, hogy jól mérték fel a szemem állapotát, majd miután ezzel happy voltam, rendeltem egy szupercsillivilli miazistent, a létező összes extrával, vezetéshez.
Polarizációt azt nem kértem, mivel már volt rutinom benne, hogy napszemcsiben csak akkor látom a mobilom kijelzőjét, hogyha félrebillentem a fejem, de kértem pl fényre sötétedést, mivel errefelé elég alacsonyan csoszog végig a nap telente, és vannak olyan utcák, ahol kora délutántól már úgy látszik, mintha az út egyenesen bele vezetne.
Amikor megrendeltem, direkt vezetéshez kértem, és az egyik lényegi eleme az lett volna a rendelésemnek, hogy erős napfény esetén elsötétül a lencse.
Senki nem szólt, senki nem világosított fel arról, hogy ez a funkció autóban nem, vagy csak nagyon korlátozottan működik (az UV szűrős szélvédő miatt gondolom) Szegről-végről logikus ez, de kezdőként nem gondoltam erre.
Hát, most ott tartok, hogy rendelni fogok egy direkt sötétített lencsés szemcsit vezetéshez, ezt meg megtartom általános használatra, mikor gyalog vagyok.
Magam részéről egyre inkább látom, hogy egy szemüveg nem elég, ha igazán komfi akarok lenni.Na de mindegy, ez csak egy sztori volt, az én sztorim. Hát, hogy őszinte legyek, fogalmam sincs, hogy mit tehetnél. Ha joguk van megtartani a pénzt, illetve Neked nincs jogod utólag elállni a vásárlástól, akkor kb semmit. Ezen én is gondolkoztam, az én esetemben, max a keretet tudnám eladni, azt is nyomott áron, akkor meg inkább megtartom.
Aztán persze lehet, hogy van mód, hogy visszakapd a pénzed, de ennek mikéntjéről fogalmam sincs.
Az mindenestre furcsa, hogy egy multi ennyire erőszakos legyen, hiszen az ott dolgozóknak nem sok érdekük fűződik az eladásokhoz. -
Hegyirabló
veterán
válasz
#48613632 #3447 üzenetére
Ez multi. Nem fogom sajnálni. Lehet talán, hogy oda kellett volna figyelniük, amikor ötször elmondtam már a vizsgálat alatt, hogy szerintem tévúton járnak. Amit aztán meg is írtam még aznap nekik írásban. Amire azt volt a nagyjából válasz, hogy ne aggódjak, idézem "borítékolják", "garantálják", hogy ez megoldja a problémámat. Közben megvizsgált egy orvos, és kiderült, hogy valóban teljes tévút az optometristáé. Amiket az orvos felírt és javasolt, meg is oldotta a gondot.
Viszont téged is kérlek a legnagyobb tisztelettel, hogy ne keverjük a szezont a fazonnal! Elállni nincs jogom, hiszen nem online vásárlás volt, az elállási jog arra vonatkozik. Ez esetben jótállásról illetve a cég által önként vállalt dioptriagaranciáról van szó.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #3446 üzenetére
Azért annyira nem lényegtelen, hiszen szegről-végről csak Te rendelted azt a szemüveget. Rábeszéltek, vagy nem beszéltek rá, a végső döntés gondolom a Tied volt.
Ha egyértelműen átvertek, tehát ez valami kamu, mindent látó szemüveg, akkor az is egy másik dolog.
De akárhogyan is történt, X napig jogod van elállni a vásárlástól, bár azt tudnod kell, hogy az elkészített lencséket valószínűleg kukába dobják, az okozott kárt pedig kénytelenek lesznek benyelni. Nyilván ennek csökkentése érdekében próbálnak rábeszélni valami egyébre. Senkinek sem megy jól a vírus miatt, és az ilyen fiaskók nem viszik előrébb az üzletet. -
Hegyirabló
veterán
válasz
balazsbence #3445 üzenetére
Ez teljes mértékben lényegtelen a kérdés szempontjából, remélem ezt belátod te is!
Egyébként azért, mert erősködtek, hogy ez kell nekem, csak amíg készült a szemüveg, megvizsgált az orvos megint, és ő meg megmondta, hogy felesleges a rám tukmált szemüveg.
-
balazsbence
senior tag
válasz
Hegyirabló #3444 üzenetére
Miért készíttetted el, ha nem érezted szükségét?
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok, Boldog Új Évet!
Felteszem itt is a kérdést, mert a fogyasztóvédelmi topikban nem nagyon tudnak mit kezdeni vele.
Egy tévesen, ezáltal feleslegesen felírt szemüveggel mit lehet csinálni? Mert a kereskedő a garancia ellenére nem nagyon akarja visszaadni a pénzt. Rengeteg kifogást kitalál, hogy készítenek nekem helyette egy tartalék szemüveget, stb. Mivel van tartalék szemüvegem, nem tartok igényt egy második tartalékra. A dolog érdekessége, hogy még a szemüveg megrendelésekor szóban és írásban is jeleztem nekik, hogy tévúton járnak, és nem lesz szükségem a szemüvegre. Amire írásban is az volt a válasz, hogy de ők garantálják, hogy nekem ez kell, és meg fogja oldani a gondomat ez az egyébként speciális szemüveg. Az elkészülési idő majdnem egy hónapja alatt be is igazolódott a gyanúm, tévesen és feleslegesen lett általuk felírva és megrendelve.
Fogyasztóvédelmi szervezetek sem tudnak semmit mondani erre a helyzetre, de hát ha itt látott már valaki hasonlót.
Köszönöm!
-
marec1122
senior tag
egyébként tény hogy ha elforgatom 90 fokkal akkor látom
-
asdf_
veterán
válasz
marec1122 #3441 üzenetére
Két polárszűrő harcol egymással, így bármi normális lehet. LCD kijelzős autóban* , pilótaként stb. nem használunk polárszűrős szemüveget.
* bár állítólag van valami közmegegyezés, hogy ezel a kijelzők x fokosak, a napszemüvegek meg y fokosak és akkor nem bántják egymást és lehet használni. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Vettem magamnak egy dioptriás, polarizált, napszemüveget. Az normális hogy ha egy monitorra nézek hasonló foltok vannak a lencsén?
-
asdf_
veterán
válasz
Roland8622 #3439 üzenetére
Erre dobjál még rá 27% áfát és 2*3500 Ft vámkezelési díjat, azaz úgy 15 ezer Ft-ot.
-
Roland8622
aktív tag
Most már a tettek mezejére léptem.
2 komplett lett rendelve
sima lencsés
Verzió 03 / SJDM Glasses Store
Lencse: MR-8 Blue Light Computer Lenses Optical 1.60 21.60 dollár
Keret: 29.09 dollár / C2-Gray
össz: 50.69 dollár kb. 15e Ft / 15211Ft lett 2020.12.31.dioptriás napszemüveg lencsés
Verzió 02 / Ralferty Official Store
Lencse: 1.61 Ice Blue Mirror (Polarized) 39.00 dollár
Keret: 8.49 dollár / Gun enyhén napszemüveges kinézete van
össz: 47.49 dollár kb. 14e Ft / 45.12 lett valami kuponnal 13540Ft lett 2020.12.30.2 össz: 95.81 dollár 28751 Ft totál (+ a 2 megrendelt keret 8500Ft mint tanuló pénz, majd lesz vele valami) és 3000Ft az optikusnál. Tehát ez az egész 40251Ft-ba volt.
-
Roland8622
aktív tag
Igen, visszafelé van eltérés. A videóban (amit linkeltél) azok nem filléres lencsék ám.
Itt az egyik vásárló arra panaszkodik, hogy neki nem elég sötét a lencse.
Pedig a videóban a Zeiss lencséjével van összevetve. Nem tűnik rossznak. Lehet ilyen UV-s gép alatt mind tudja a maxot.Mivel nem tudom még most sem melyik a nyerő ezekből (50e-t meg nem szeretnék elkölteni itthon) lehet a dioptriás napszemcsi marad egyik szemüvegnek. Itt viszont aki ilyet forgalmaz és jó árban van, ott a keret választás a nehéz.
-
w.miki
veterán
válasz
Roland8622 #3436 üzenetére
szerintem a fényre sötétedés sem működik... túl jól. Legalábbis visszafelé, a kivilágosodása...
Egy teszt, elvileg jó minőségű lencsékkel.
Éjszakai vezetéshez az egyik eladó, ilyen sárga clip-ont ajánlott. -
Roland8622
aktív tag
Bele lehet zavarodni sajna
Én sem tudom mi legyen. Jó lenne tudnom, hogy a Hoya fényresötétedő lencsémhez melyik áll a legközelebb a kínai verziókból. Volt aki azt írta a visszajelzéseknél, hogy gyenge a sötétedő hatása a lencsének. Volt aki rakott fel képet (besötétedve), arra azt mondanám rendben van.
Már vagy 10 verziót összeírtam. A hócipőm tele van már. De muszáj rendesen utána nézni, nem akarok koppanni. Ja és a visszajelzéseket is olvasni kell rendesen.Erősen gondolkodom amúgy egy sima lencsén (amin mindenféle réteg van) + kereten és egy napszemüveglencse (természetesen ez is dioptriás) + keret verzión. Tehát 2 komplett szemüveg. A fényresötétedő zavar éjszakai vezetésnél. Lehet azért mert már a szemem annyit változott vagy esetleg a lencse felületkezeléséből amortizáltam le. Jövő tavasszal lesz 5 éves, szóval csoda hogy eddig így bírta.
Amúgy a lencsék felületkialakítása között is van különbség.
Itt olvashatsz róla magyarul. Elég jól összeszedett írás.
Mondjuk nekem a receptemen Sph. van tehát szférikus felületű. Ezek a legegyszerűbbek.
Na most vagy ilyen papír volt kéznél amin Sph. dptr. szerepel vagy hanyagoljam az aszférikus felületű lencséketUtóbbiak vékonyabbak.
Az Ofotértes papíromon szférikus, egyfókuszú van írva a leírásban. Lehet ennél kellene maradnom ?
Ofotért foto classic felületkeményítéssel és antireflex bevonattal (HP G5N3) ez utóbbi kódszám alapján ez Hoya és Hollandiából van (közben papíron is megtaláltam).
Alapanyag / Törésmutató >>> Műanyag/n=1.50 . Fura mert úgy emlékszem, hogy itt valami vékonyításról is volt szó a -2 dioptriánál.
Ami kerettel nem olyan rég beállítottam az optikushoz, ott azt mondta a nő, hogy abba csak 1.61 megy bele az íveltsége miatt. Ehhez nem értek, de van összefüggés a keret és a lencse között az egyértelmű. De ha nem nagy a dioptria akkor minek a nagyon vékony lencse. Itt jön a képbe gondolom az üzlet -
w.miki
veterán
válasz
Roland8622 #3434 üzenetére
Nem tudom már mit kell nézni. Lassan belezavarodok a kínaiakba.
egyik ezt mond, egyik azt.
Persze jó az anti-fog lencse... ja nem, az csak 3 hónapig hatásos...
Persze jó a photocromic lencse... ja nem, az a kocsiban nem működik.
Egy cégtől lenne a keret, és a lencse is.
Jelenleg ezek a termékek vannak a kosaramba, jó lenne, ha valami segítene a döntésben.EOOUOOE Keret + Lencse 1.67 anti-reflective, anti-glare, az eladó ajánlja vezetéshez, de nem anti-fog, az +5eFt, és csak pár hónapig tart. Nagyon tetszik, ez a vékony keret, de van neki olcsóbb is. 8+6 = 14eFt
Merry Keret + Lencse 1.61 anti-reflective, anti-glare, az eladó ajánlja vezetéshez, de nem anti-fog, az +5eFt, és nála már örökké!!! tart! 3+6= 9e Ft
DyVision Keret + Lencse 1.61 AntiFog?, anti-reflective, és anti-glare, az eladó ajánlja vezetéshez, de a lencse adatlapján ezt nem írja. 5+10 = 15eFt
Gmei Keret + Lencse 1.67 NEM anti-reflective, anti-glare, vezetéshez nem ajánlott, az eladó szerint, de a lencse adatlapja meg igen. 3+6 = 9e Ft
Fonex Keret + Lencse 1.61 NEM anti-reflective, anti-glare, vezetéshez nem ajánlott, az eladó szerint. Polarizált lencséket ajánl hozzá drágábban. Tetszik a csavarmentes keret. 4+4= 8e Ft
BClear Keret + Lencse 1.60 Anti-blue, Anti-glare, Anti-Reflective vezetéshez ajánlott lencse, de vastagabb. Nem anti-fog, az eladó szerint az nem is működik, de van olyan törlőkendője, amivel hasonló hatás érhető el... rövid ideig... 3 + 5 = 8eFt
A kuponok, kedvezmények miatt valamivel olcsóbb mindegyik, de nem tudok dönteni.
Pedig már sokat kiszórtam, még egy csomó eladóval leveleztem. Pl:
Ralferty / oculos coleta / EV Official / ESNBIE Official / TyroneSnow / TendaGlasses / HOTOCHKI / Charles Optical Store -
Roland8622
aktív tag
Érdekes ez a videó. A kék fény szűrős lencsékről van szó.
Főleg ez a rész
Ez pedig az online olcsóbban vásárolt , majd a boltban vásárolt kész szemüveget veti össze.
Az online ~190 dollár volt, a bolti 450. Az online nem állt jól a nőnek, mert nem volt beállítva a szár, a keret.Ezután csináltatott egyet amit személyesen próbált fel. Végül elment a kettőt összevetni.
Az eredmény a kettő összehasonlításáról.
De az egész videót érdemes végignézni. Iszonyat nagy üzlet van ebben a szemüveg készítésben. -
Roland8622
aktív tag
Egy dolgot lehagytam. Van olyan Store aki a termék adatlapján feltünteti, hogy az adott keretet mekkora PD (pupilla távolság) értékhez ajánlja.
De tényleg azt javaslom, hogy nézz utána a neten a régi kereted értékeinek. Nekem nagyon jó támpont volt. pl. volt ahol a lencse szélességre is rátudtam keresni / 54mm.Amúgy érdekesség képen mikor utána néztem a mostani keretemnek, elég fura árazást találtam: volt ahol 8-10 dollár volt és volt ahol 99 font. Mondjuk kötve hiszem, hogy közel 40e Ft-os lenne a keret
Sőt itt már utánad dobják ezt a 5th Avenue márkájút ami nekem van (ez itthon ilyen alja teteje, közepes alja kategória ? ) .Még a típus szám is ez.
Sajna a 99 fontos oldalt nem találom.Alin amúgy sok egyforma keretet találtam, csak az árazásuk tér el, meg a Store neve:
10 dollár vs 20 dollár vs 30 dollár de mind a 3 ua. -
Roland8622
aktív tag
Én az olcsóra voksolnék. Az néz ki a legstrapabíróbbnak.
De te kombinálod a Store-okat? Lencsét az egyikből és keretet egy másikból?
Én mindent egy bolttól próbálom összehozni. Eleve úgy is ajánlják fel, hogy tőlük a keret akkor belecsiszolják a lencsét amit szintén onnan rendelsz (frame + glasses).
Én már vagy 8 verziónál tartok. Rájöttem, hogy elcsesztem. Mindenestől kellett volna nekifutni, de a kerettel elkapkodtam.
Amúgy találtam olyan boltot, aki nem csak olcsóbb kínai lencséket árul, hanem Zeiss és Essilor Transitions-t is. Itt
Ezt néztem ki tőlük
Ez olyan ~ 55 dollár. Kínai viszonylatban ez már nem a filléres verzió.
+ egy keret kb. 85 dolcsi a vége. Az kb. féláron van a mostanimnak. -
w.miki
veterán
Keret ügyben kérnék tanácsot.
Ezeken vacilálok:
1. nagyon vékony
2. csavarmentes
3. olcsó
Mi a véleményetek? Mik az előnyök/hátrányok.
Lencse 1.67-es lesz anti-reflective bevonatos, anti-fog-ot nem kérek, úgy néz ki, az tényleg kamu. Majd veszek ilyen törlőkendőt. -
kenguru99
senior tag
válasz
balazsbence #3428 üzenetére
"Essilor xtractive a lencse,"
Használ valaki ebben a fórumban ilyet? -
balazsbence
senior tag
válasz
Roland8622 #3427 üzenetére
Essilor xtractive a lencse, kb 10 éve forgalomban van ami szélvédő mögött is sötétedik, viszont minden más fényre is, hiszen pont az a lényege, hogy nem uv-re reagál hanem fényre. Optifog ami nem párásodik, ez 100%ban működő lencse, tényleg nem párásodik, azonban csak a hozzá tartozó kendővel működik ami kb 4-500 törlést bír ki. Utána újat kell venni kb 3000ft
-
Roland8622
aktív tag
Kb. nekem is ezek vannak elmentve. Másik részlegben van aki rendelt már, most ráírtam mik a tapasztalatai.
Amúgy létezik már olyan lencse fényresötétedős ami az autóban is sötétedik. Új fejlesztés, nem tudom melyik márka talán Hoya. De a kicsi kínaiaknál még olyan nincs.
Sok eladónál fel van tüntetve milyen rétegek vannak a lencsén. Ez a páramentesítős volt nekem itthon vásároltan is, de sose vettem észre, hogy rendesen működne. -
w.miki
veterán
válasz
Roland8622 #3425 üzenetére
Jelenleg itt tartok. A fényre sötétedést kizártam, az úgyis esetlegesen (kocsiban nem is) működik. Most a páramentes bevonatot gondolkodom, az megéri-e az 5e Ft felárat?
-
Roland8622
aktív tag
Szia
Optikustól erre nem fogsz érdemi választ kapni itt, max nevet egy jót mint láthatod.
Én is ebben a cipőben járok. Van többfajta lencsetípus/anyag, de nem tudom melyik lenne a nyerő. Van olyan bolt (Store) pl. Alin ahol ha beírod a szemvizsgálatkor kapott eredményeket az üzenet résznél a vásárlás véglegesítésénél, akkor az alapján komplettre megcsinálják. Adott Store-ból kiválasztod a keretet ami tetszik (a leírásokban ott van minden paraméter mm-re, tehát megméred a sajátodat és az alapján már azért képben leszel) ezt berakod a kosárba, majd szintén ettől a Storetól választasz lencsét amit ugyanúgy a kosárba teszel. Mikor a fizetésre mész ott tudsz üzenetet küldeni az eladónak benne a dioptria, cilinder stb. adataiddal.
Itt azért lehet jobban le van írva:
Kínából komplett szemüveg rendeléseMint írtam én pont a lencsével vagyok meglőve. Keret van ami tetszik (sőt rendeltem is), viszont az adott Store nem biztos, hogy forgalmaz olyan lencsét ami nekem jó is lenne. Ezért akarok már csak lencsét, amit itthon becsiszoltatnék a keretbe. Kintről 2db fényresötétedő lencse (mert ott már db áron van és nem párban) olyan max. 25e. Idehaza mindez ilyen olyan akciókkal 45-50e. Teljes áron mondtak nekem pl. 1.61-es verziójú lencsét 96e Ft-ért! Szóval nagyon nem mindegy. De sajnos érdemi választ, hogy a Kínából rendelt lencsékkel mi a gond, melyik lenne a jó ezidáig semmi itt
Csak nyakatekert válaszok, hogy ez az anyag egy általános elnevezés pl. CR-39 esetén. Míg több száz % (igen jól olvasod) haszon van az itthoni boltoknak, addig marad ez. Én megvenném itthon is tisztességes áron, de ezeket az árakat nem tudom elfogadni. Ezért keresek alternatív lehetőségeket.
De mindig falba ütközök
Felajánlást kaptam, hogy itthon olcsóbban intéz az illető.
3 nagy márkát részesítenek előnyben, idehaza mindenhol azokat ajánlgatják.
A több mint 1 milliárd lakosú Kínában mindenki vajon ilyen márkájú lencsét rakat a szemüveg keretébe???? Vagy hogy van ez??? Nekem sántít a dolog. Sőt idehaza is van un. no-name márka nélküli lencse. Lehet ezek jönnek Kínából? Nekem pl. kikalkuláltak egy márkásat és egy ilyen no-name-t és az árkülönbség mindössze 5e FT !!! volt.Szóval mindent lehet , csak akarni kell. Jól kiröhögik itt az embert azt nem nevezném segítségnek.
-
w.miki
veterán
Külföldről, kínából rendelnék szemüveget vezetéshez. -2.00 dioptriás.
Tudtok ajánlani néhány boltot, keretet, és lencsét.
Mire figyeljek a rendelésnél? -
balazsbence
senior tag
válasz
zsoltzsolt #3421 üzenetére
Van olyan viszont papírzsepivel nem fogod tudni tisztítani. Valamit valamiért. Essilor Optifog a lencse amit keresel, de csak akkor működik a páramentesség ha a saját kendőjével törlöd. Az aktíválja a lencse felületet.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
FrigoCoder #3420 üzenetére
Hát sok sikert hozzá. Remélem van olyan.
-
FrigoCoder
csendes tag
válasz
zsoltzsolt #3419 üzenetére
De igen, pont azért szeretnék olyat venni ami nem párásodik.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
FrigoCoder #3418 üzenetére
A mostani nem párásodik?
-
FrigoCoder
csendes tag
Hali skacok!
Kezd szétmenni a mostani szemüvegem és szeretnék újat venni. Tapasztalataim alapján ezek lennének az elvárásaim:
- Páramentes legyen hogy tudjam maszkkal hordani
- Lágy vagy hajlékony szárú, nem tudom a pontos elnevezést, alig látok ilyet az interneten
- Fúrt keretes vagy valami nagyon könnyű keretes
- Könnyen lehessen tisztítani például papírzsebkendővelMilyen boltokat illetve szemüvegeket tudtok ajánlani ezen elvárások alapján?
-
csihagáz
csendes tag
Sziasztok!
Az első eyezen boost ormix 0.4-es lencsével készült szemüvegem ferdének érzem (-3.5)
Amikor átvettem nem is tudatosult bennem mi a furcsa de itthon tükörbe nézegetve tényleg ferde. Ezen ha állítanak egyenesítenek akkor már nem is lesz jó a lencse 'beállítása'? Nagyon méregették amikor kiválasztottam a szemüveget rajzoltak a demo lencsére fejemet kellett forgatnom egy tükrös szerkezet előtt. Ilyet sima egyfokuszú lencsénél soha nem csináltak mértek pd távolságot és ennyi szokott lenni. Cilinderem ilyesmim nincs.
Köszönöm ha valaki válaszol. -
balazsbence
senior tag
válasz
rétisün #3415 üzenetére
Inkább azt kérdezd aki megszokta. 100ból egy nem, nekik lehet hallani a hangjukat, a többieknek nem. Nyilván lencsefüggő is a dolog, nagyon nagy eltérés van multi/maszek termékkínálatban, de ez sajnos az árban is mutatkozik. Minél magasabb kategóriájú a lencse, annál kevesebb kompromisszum kell.
-
rétisün
veterán
sziasztok,
rövidlátóként lassan 30 éve hordok szemüveget, és lassan elértem oda, hogy ez az egy szemüveg nem igazán alkalmas a közeli tevékenységekhez (olvasás, apróbb dolgokkal szöszmötölés) ilyenkor már a szemüveg alatt kukucskálok, vagy le is rakom.
ha jól olvastam utána, az egy szemüveges megoldás a progresszív lencse lenne. előfordulhat, hogy nem tudom megszokni? járt már így valaki, hogy megcsináltatta a progresszív szemüvegét, aztán nem tudta használni, mert nem tudta megszokni?legrosszabb esetben nyilván muszáj lesz egy olvasószemüveg a mostani 'távolbanézős' napi használatú mellé, de azért csak jobb lenne egy szemüveggel megoldani.
köszi!
-
Roland8622
aktív tag
válasz
balazsbence #3413 üzenetére
Én szívesen megvenném itthon is, nem a mindenképpen csak Kínából felé törekszem. Elhiszem, hogy a hazai eladónak is meg kell élnie.
Na de most akkor ezek a Kínából rendelhető lencsék tényleg ennyire rossz minőségűek?
Nekem az optikus noname és Transition lencse között /1.61-es fényresötétedő / mindössze 5000Ft-nyi különbséget hozott ki a kalkulációjában. Kérdés, hogy az a noname lencse milyen és honnan van?Sőt, találtam egy olyan oldalt ahol ha nagy tételben rendel az ember (min. 100) ott már
8 dollárra jön ki egy pár lencse.Félre ne érts nem akarom én bántani az optikusokat, de nem hiszem el, hogy a közel 1.4 milliárd lakosú Kínában mindenki HOYA, Zeiss,Transition vagy Essilor lencsét rakat a keretébe, mert azok a vezető márkák.
Írtam neked amúgy üzenetet
Engedélykérések közt lesz.
-
balazsbence
senior tag
válasz
Roland8622 #3412 üzenetére
Ez nem egészen így van. A cr-39 egy alapanyag. Tökmindegy hol készül. Az viszont nem, hogy mi van mögötte. Milyen felület. Milyen garancia. Milyen lencseprofil kialakítás. Vehetsz cr-39es lencsét akciósan 3k-ért, vagy pl egy variluxot fényre sötétedőt totál páramentes réteggel ami meg saccperkb 160k. Ez amit küldtél 1.61es lencsét életemben nem láttam még pedig pár 10000 szemüveget csináltam már. Gondolom valami hibrid lencse de az gyanús, hogy nem transition.
Poly attól függ mire kell. Színbontása rosszabb, 1000 emberből egyet zavar, viszont damilos vagy fúrt keretbe az az ajánlott mert nagyobb a szakítószilárdsága. Valamivel vékonyabb mint az 1.5ös cr39
-
Roland8622
aktív tag
Visszaolvasva fura, hogy a CR 39 alapanyagú lencse ha Kínából van sz@rnak van kikiáltva, de ha HOYA akkor okés.
CR 39 1.50 - a standard műanyag alapanyagMost akkor a polycarbonate jobb mint a CR 39?
Ja és még most belefutottam egy olyanba ami MR-8, elméletileg ez a Japán Mitsui Chemicals gyártmánya.Árban a legolcsóbbak a CR 39-ek párban. Utána ez a MR-8 és polycarbonate már darabra van, ahol a 2db olyan 20-25e Ft. Ez utóbbi már nem hiszem. hogy olyan rossz lehet fényresötétedő lencse esetén. Főleg, hogy itthon alaphangon a duplája.
-
Maksabali
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire lehet reális a Hoya multifokális lencse ár kb.120 ezer/pár ? Vagy ebben a Gödöllői optikában nagyon elszálltak az árak?
Ez elméletileg 160 ezer lenne, csak most 30% kedvezmény van ezekre a lencsékre az elmondottak alapján.
Jelenleg csak egy olvasó szemüveget használok, kb 1,5 és 2-es dioptriával. Mivel azonban távolra a bal szememmel gyengébben látok, ezért gondolkodom a multifokális szemüvegben.
Tehát egy aránylag kis dioptriás szemüvegről lenne szó! 120 ezer + a keret+ a munkadíj. -
hahakocka
őstag
Sziasztok!
Nemrég lett új szemüvegem, közellátóként távolra. Elég erős 6.5 ös dioptria s 2es cilinder de már 7 éve ez van. 2 helyen is le lett mérve géppel s táblával volt ahol magam is állíthattam s ugyanez jött ki. Koraszülött voltam ezért ilyen a szemem sajnos. De mégis csak akkor jó a szemüveg igazán ha ferdén áll picit orromra lefelé a lencse a szár meg persze felfelé átlósan áll így. Lehet ezúttal a keret a szár lett rosszul választva? Vagy rosszul csiszolt a lencse? Mondták meg kell szoknom minden új szemüveget de lassan 1 hónapos lesz. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ja s persze 1.67 és vékonyított a lencse s emiatt mondták, hogy homorúbb a lencse. Meg nem üveg hanem műanyag lencse.
Mondják, hogy a vékonyítás is torzíthat mert homorúbb a lencse. Mondják azt is hogy az üveg jobb lehetne hisz ez a műanyag azért koszolódik bár nem annyira azért mert van rajta réteg erre is. Párásodás és víz ellen is van és van egy kék réteg is a monitorokra, mobilra. Tükröződés az is van rajta, de furamód néha kék visszaverődés látható vagy pl a fenti lámpák a munkahelyen ha felfelé nézek picit kéken csillognak a szemüvegben. Bepárásodva glóriát kapnak a kinti lámpaoszlopok.De megszoktam ezeket már.
A fő baj hogy olvasni s ha felfelé nézek még jó de oldalra és messze előre távollátásra csak akkor jó a szemüveg ha megdöntöm picit.
Nulux (aszférikus) elvileg ez a Hoya van benne, (bár AS jelzés nem volt rajta a papíron és a gari kártyán) de sajnos ezt írják rá más optikáknál :Hagyományos egyfókuszú megoldás, mely alacsony dioptriaérték esetén javasolt. Tiszta látómezőt biztosít a lencse középpontjában, azonban a lencse széli részei felé a torzítás mértéke nő, különösen cylinder esetén. Esztétikusabb megjelenést biztosít, mivel a lencse vékonyabb, és kevésbé nagyítja vagy kicsinyíti a szemet.
Tehát 2.0 ás cilinderre nekem és 6.5 dioptriára nem jó elvileg.
Kérdésem az előző 5 évig jó szemüvegem Starlite német márkás volt s aszférikus a kártya szerint, ahhoz is volt 2 év gari és kékfény védelem. Nem volt vele semmi gond. Csak a szár - keret számítana az orrnyereg vagy esetleg csakis ez hogy egy jó mínőségű AS aszférikus lencse kéne?
A márkák közül melyiket ajánlanátok inkább ? Hoya, Zeiss, Starlite stb?
-
LeadR
csendes tag
Sziasztok!
Szemüveget kellene csináltatnom. Mivel kontaklencsét használok sok éve és pár évig még fogok is, így alkalmi hordású szemüvegről lenne szó , szóval a lehető legolcsóbban szeretném megúszni. Nem érdekel a keret vagy a lencse márkája, nyilván azért legyen választási lehetőségem a keret kinézetét tekintve. A lencse részéről nekem egyedül annyi fontos, hogy ne legyen használhatatlanul karcos néhány hónap után, ezen kívül semmi követelmény nincs.
És gyenge negatív dipotria, ha ez számít valamit.
Hol lehet legolcsóbban szemüveget csináltatni (Bp) ? Illetve a legolcsóbbtól fölfelé van olyan ugrás ami árban kicsi, de minőségben nagy?
Én első körben úgy néztem, hogy lencsét már éppen találni 10 alatt / pár, és keretet is éppen 10 alatt. Ergó 18 körül lenne. Van ettől olcsóbb? Mire lehet számítani ennyiért?
Előre is köszi -
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Valaki próbált már külföldről rendelt normális szemüvegkeretbe (nem ilyen piaci gagyikra gondolok) itthon lencsét rakatni? Mert megmondom őszintén, hogy jó árban találtam kint és tetszetős. Idehaza baromi drága amit kinézek, ami meg olcsóbb azok mind ez az egyen SZTK gyászkeretes vackok.
Most fényresötétedős lencse van a keretemben, de éjszakai vezetésnél már jóideje zavar. Lehet már a réteg sem az igaz, fene tudja. Tervben van 2 külön szemüveg: egy hagyományos dioptriás és egy dioptriás napszemüveg.
-
törölt tag
válasz
venom8888 #3406 üzenetére
Én is csak most lettem szemüveges, és gyakorlatlanul lazán kézbe fogtam, hogy megtöröljem. Látnod kellett volna, hogy nézett ki utána a lencse.
Napszemcsiben megrögzött Oakley hívő vagyok, de régóta akartam egy Ray Bant is magamnak, így elérkezettnek láttam az időt, és beruháztam egy Clubmasterbe. Egyébként, a szemüveggel nincs is gondom, de ez a törlőkendő miézéria sokat ront az összeképen. -
törölt tag
válasz
venom8888 #3404 üzenetére
Detto RayBan keretben van egy akármilyen multifokál lencsém, de a hozzá adott, egyébként eredeti RB kendő kritikán aluli. Kifejezetten gáz a nyomtatott logo, ami ha véletlen hozzáér a lencséhez törlés közben, foltot hagy, vagy mintha leválna egy réteg róla. Hát hogy a f...-ba lehet egy törlőkendőre gumi alapú mintát nyomtatni?
-
venom8888
őstag
válasz
balazsbence #3403 üzenetére
Sajnos nem tudom. A keret Ray-ban. Ami feltünik nekem az elozo szemuvegeimhez kepest,hogy nem üveg lencse. És sirba tesz a tisztitása
-
venom8888
őstag
válasz
balazsbence #3401 üzenetére
150 ezres,nem penny s
-
balazsbence
senior tag
Ha márkázott lencsét vesztek annál nincs ilyen gond. Az olcsó ázsiai lencséket nehezebb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest