- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lackooo84
nagyúr
Nekem lenne egy kérdésem. Ha most megkapom, és majd megszokom életem első (cilinderes) szemüvegét, akkor utána, ha olyan dolgot végzek, ami közben nem igen lehet szemüveget viselni, akkor szemüveg nélkül fogok furán látni (dőlnek a falak, mélység érzékelés, stb.)?
-
ferkoboy
senior tag
HOYA Sensity-t soha sem fogsz kapni 18e/pár áron. / darab áron esetleg (és nem lesz "vékonyított")
Amit neked kínálhattak, az HOYA által forgalmazott Maxxee 1,56 HMC lesz.Amit "francia"-ként kínálhattak: Essilor Acclimates 1,50 (ami szintén nem vékonyított) .[kb. 15,6e /pár]
Vagy amit ők forgalmaznak: Smile 1,60 Tansitions 1,60 HMC+ - akár 21e/ pár-ért.De ezek egyik sem a HOYA/Essilor saját fejlesztésű rétegeivel, ill. garanciájával.
S hogy miben különböznek ezek?
1. Tartósságban.
2. Lassabban sötétedik be, és világosodik ki.
3. Nem is világosodik ki annyira, mint a drágább társaik (nagyobb alapszín).
4. Nem is sötétedik be annyira, mint a drágább társaik.Üdv: Ferkó
-
TaaT
nagyúr
Tegnap körbejártam a városban található majd összes optikát, a legtöbb helyen 20-25e forint/pár ár között kínálták a "francia" fényre sötétedő lencséket, normál vastagságban. Az egyik helyen viszont 18e/pár áron Hoya Sensity lencsét ajánlottak, ami teljesen elfogadhatónak tűnik nekem.
-
ferkoboy
senior tag
Egy egyszerűbb fényre sötétedővel meglehet már 16-20e/ párból is. (normáltól egyel vékonyabb)
Egy jobb minőségű (Pl. Transitions - újabb generációjú), vékonyított fényre sötétedő lencsével, egy jobb (legjobb) réteggel (3év gar.) 47750/pár...* A lencse márkája, típusa abszolúte nem elhanyagolható tényező.
Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Markusz King #2039 üzenetére
1. 1,61 HMC - ez egy gyengébb minőségű, olcsó , kínai lencse lesz.
2. HOYA 1,60 HVLL - ez meg egy HOYA (japán technológiájú) lencse, 3 év garanciávalHogy ér -e annyival többet? Attól függ! (kinek-mihez). Mindenesetre sokkal tartósabb, és jobb minőség. (rétegben több extrával - és az alapanyaga is jobb optikai tulajdonású)
4e vs 39e? Ez /pár, vagy darabja volt annyi?
Távcső és távcső között is rengeteg a különbség. Árban is, és minőségben is. De nem mindig mindenhez kell okvetlen a legdrágábbat megvásárolni.
-
flash-
veterán
nem pont szemüveg topik, de mégis ide passzol.
-4.24 ös a szemem , és cilinderes.
a digitális fényképezőgépem keresője elé lehet venni optikai lencsét.
-5 ös szerintetek az én esetemben jó lesz?
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Lecserélném a múlt évezredben vásárolt lassan széteső, elporladó szemüvegemet.
Keretet már vásároltam, ilyet [link]
Szemvizsgálati lap Az ofotért-ben sajna csak akkor kapnék kedvezményt (-30%) ha keretet is náluk vásárolnám, a teljes ár 53e/pár (vékonyított fényre sötétedő)
Egy másik helyen 40e/pár árat mondtak ugyanilyen paraméterekkel (lencse márkát/típust egyik helyen sem mondtak)
Vidéken ezek a normál árak vagy esetleg van olcsóbban is elfogadható minőségű lencse?
-
Markusz King
tag
Kedves Hozzáértők!
Tanácsot, segítséget szeretnék kérni, lencse ügyben.
Nem régen csináltattam két szemüveget. A keret asszem most mellékes .
Az egyiket fogyóeszköznek, ami, ha eltörik, elveszik akkor se okozzon gondot.
Itt a lencse:
American standards lencse, vékony 1,61 HMC+EMI HMCEMI Átmérő: 70mmA másikat normál, mindennapos viseletre.
Itt a lencse:
Hoya Hilux Eyas 1,6 HVLL, SHV MAP HVLLV16 HVL Átmérő 70mmA dioptria egyforma.
Amit nem tudok értelmezni, hogy az első lencse ~4.000 Ft , míg a második ~39.000 Ft volt.
Miért ekkora a különbség?
Érdemes a drágább verziót egyáltalán választani?Van esetleg arany középút?
Előre is köszönöm a válaszokat, hozzászólásokat.
-
AGLaci 66
újonc
Szeva
A múltkori kérdésemet pontosítva szeretném megkérdezni szerinted melyik lencse jobb
Hoyalux ID Mystyle V+ HVll Blue Controll
Rodenstock multigressiv myview 2 1,75+ ehhez is lehet a számítógépes bevonatot kérni.
segítségedet előre is köszi
-
Stafni
aktív tag
Látom van egy kis élet. Lenne nekem is kérdésem.
Hoya Hilux 1.6 Bluecontrol 3,5+ 3,25+ lencsékre 25e/db (nem pár) árat mondtak egy optikába. Van esetleg alternatíva? Kicsit soknak tűnik elsőre. Olvasásra kellene egy erősebb szemüveg, nézegettem a kereteket is. Hirtelen 200e-t nem szeretnék most elkölteni, de kellene valami szemüveg, mert karcos a jelenlegi.
Damilos és fúrt keretbe is jó lenne, ezért javasolták a fent említett lencsét. Most kezdtem csak nézelődni. Essilor lencsét nagyon jónak mondták egy másik fórumba, hogy olvasgattam visszafelé a hozzászólásokat. Van értelme egyáltalán ennek a Bluecontrolnak? -
ferkoboy
senior tag
válasz
AGLaci 66 #2032 üzenetére
Ehhez nem ártana tudni, hogy melyik gyártónál melyik termék van kiszemelve pontosan.
Mert azért lesz: alap ; közép; felsőkat. és még azokon belül is lehetnek termékek, egy-egy gyártón belül.
Jó az almát az almával összehasonlítani.
És akkor még a rétegről sem ejtettünk szót.Üdv: Ferkó
-
AGLaci 66
újonc
Sziasztok
Légyszives segítsetek nekem eldönteni, hogy a leendő szemüvegembe Hoya vagy Rodenstock lencsét kérjek,
mert nem találok róla magyar leírást, mi a két lencsegyártó termékei közti különbség.Leendő szemüvegem egy széles látómezős fényre sötétedő progresszív lencsés szemüveg lessz.
Segítségetket előre is köszönöm . Laci
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
ferkoboy #2028 üzenetére
Köszönöm szépen Neked is a választ! Semmiképp sem akartam úgy keretet rendelni, hogy előtte nem próbáltam fel. Sejtettem, hogy az alis keretek nem eredetiek, tegnap olvastam kicsit a témában és ha már kell szemüveg, akkor az normális legyen. Ha lesz még kérdésem, írom! Még egyszer köszönöm!
-
ferkoboy
senior tag
-
ferkoboy
senior tag
+PRDZsolesz
Az a titánflex és az a Silhouette csak másolat. Sokszor nem is Titán-ötvözet az alapanyaga, hanem ún. Memory-metal (kvázi: acél). Ami könnyebben deformálódik, és nem is anitallergén, stb...
A nedves pamut rongyon törölgetés ellen is felemelném a szavam.
Nem kell mindenféle spray-re költeni, de azért egy jobb minőségű mikroszálas törlőkendő úgy gondolom, hogy alap a tisztításhoz. És az egyszeri 3-500 forintot is ki lehet bírni, ha nem kapnál véletlen hozzá ajándékba.
Amőgy meg nedvesen tisztítás, csapvízzel,...a többi már ezerszer leírtam.Réteg: azért a portaszító réteg nem okvetlen alap. A tükröződést csökkentő réteg már azért annak tekinthető. A karcállóság terén is igenis vannak különbségek gyártól-és-típusaik között.
Amit elsőre javasolnék: Hoya SuperHiVision, Essilor CrizalAlizé, Zeiss Lotutec. Kisebb dioptriánál teljesen jó lehet az 1,50-ös (nem vékonyított) lencse. Ez olcsóbb is lesz! Ehhez azonban keretet inkább valami vékonyabb (körbe keretes) fém keretet javasolnék.
A fúrt keretek esetén (nincs a lencse körül keret, a szárak furatokon keresztül kapcsolódnak a lencsékhez, és itt a lencse alapanyaga kénytelen viselni a terhelést) erősebb alapanyagú lencse kell, ami drágább lesz.
Damilos keret esetén hasonló a helyzet.Jobb elmenni egy helyre, ahol is felpróbálod azt, amit viselni szeretnél. Te magad fogod érezni, hogy melyik áll legközelebb hozzád, melyik kényelmesebb.
Ha normális helyre mész, akkor a végén be is fogják állítani a keretet a te fejedre egyedileg - hogy kényelmes is legyen hosszabbtávon is.Üdv: Ferkó
-
twi452
senior tag
Nekem is egy Eschenbach titanflex keretem lett és nem bántam meg, hogy a kb 30 keret közül szépen csökkentgetve a halmazt végül ez maradt a végére, igaz nem 20 dodó volt hanem kicsit borsos
de így végül "ingyen" kaptam hozzá a -1.5 és -1.25-ös Zeiss DVP réteges lencséket
Egy TF kemény tokot is kaptam hozzáilyen (kép)
Nálam is vezetésnél jött igazán elő természetesen, most hogy az utóbbi fél évben rendszeresen kell vezetnem napi szinten
mit ne mondjak amikor finomhangoltuk, hogy mégis milyen beállításokkal látok jól és rajtam volt az a "szemüveg" hát ott döbbentem le, hogy így is tudnék látniÉs ami még előnye, hogy kb nincs tömege.. a műanyag napszemüvegemhez képest pille könnyű, napközben észre sem veszem, hogy rajtam van ami gond is volt mert simán összemaszatoltam amikor az arcomhoz nyúltam.. ez megszokást igényel azért
főleg ha olyan háklis vagy a maszatokra mint én
-
M0Dair
senior tag
válasz
PRDZsolesz #2025 üzenetére
Én a helyedben aliról rendelnék egy titanflex, vagy silhouette keretet és azt vinném optikába. Nagyon jó minőségűek ezek és azt a 20 dollárt ezerszer jobban megérik mint, hogy tízezrekért valami műanyagot vegyen az ember az optikusnál. Ha tudok valamit segíteni nyugodtan írj pü-t. Szép délutánt!
-
M0Dair
senior tag
válasz
PRDZsolesz #2022 üzenetére
Egyébként drága tokokra meg kütyükre se hagyd rábeszélni magad, aliexpressről vagy ebayről bagóért lehet rendelni, de teszem hozzá én az elmúlt 20 évben ha kétszer használtam tokot, mert vagy rajtam van vagy egyszerűen leteszem asztalra. Amire figyelj keret választásakor, hogy a fülednél kényelmes legyen, ne egy vastag fülrészes szemüvegkeretet válassz, mert azért az tud nyomni. Könnyűt és vékonyat keress, úgysem fogsz ráülni.
-
M0Dair
senior tag
válasz
PRDZsolesz #2022 üzenetére
Szívesen.
Nem kell speckó dolog vezetéshez, nekem is így tűnt fel anno, hogy nem látom rendesen a rendszámokat stb.
Ráadásul mivel kicsi dioptriáról van szó, a legjobb lencséket is olcsón megúszod, nem fognak torzítani sehol, 360 fokban rendesen fogsz látni vele ne aggódj.Egyébként pár évvel ezelőtt szemem felé pattant egy kő építkezés mellett sétálva, ha nincs szemüveg rajtam, szerintem megvakultam volna arra a szememre. Majd számolni fogod a szitukat mikor jó, hogy van szemüveged, ergó ne legyél elkeseredve, tekints rá úgy mint valami újdonságra, olyan lesz mint egy karóra megszokod hamar, na meg hihetőbben és okosabbnak hangzik bármilyen füllentés egy szemüveges fickótól.
-
PRDZsolesz
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a korrekt és kimerítő választ!
Ilyesmire voltam kíváncsi, ugyanis lehet, hogy rám tudták volna sózni az ilyen tisztító kencéket, mondván, hogy az nekem kelleni fog...
Amivel még nem vagyok tisztában, az az lenne, hogy vezetéshez kell valami spéci dolog? Elég sokat vagyok kocsiban, és igazából ott tűnt fel először, majd az egyetemen, hogy a messzebbi dolgok nem olyanok, mint kellene.
-
M0Dair
senior tag
válasz
PRDZsolesz #2019 üzenetére
Szia!
Ne aggódj, majd kiokosítanak az optikában.
Egyébként nem kell minden hülye réteget kérni, uv védelem, de az általában alap, illetve valami antireflex - portaszító réteg. Ezek már mind úgymond karcállóak, tehát végülis kérhetsz olyat ami tetszik. Tisztítgatáshoz sem kell speckó spré drágán, félig megszáradt frissen mosott pamut ruha, gyakorlagilag bármi megteszi ami nem maszatolós anyag.
És ha teheted "keret nélküli" (Silhouette MinimalArt stb.) szemüveget vásárolj, ennyi idő "szemüvegmentesség" után zavaró lenne egy keretes szemüveg. Egyébként karaktert fog adni ne aggódj, sok helyen komolyabban veszik az embert, öltöztet egy klassz szemüveg, csak szokatlan most Neked. -
atthany
aktív tag
Sziasztok,
Nekem van a ZEISS SOLA lencsém, amit a gyártó másfél év után kicserélt.
Az optikus beletette egy új keretbe, viszont ha ezt felveszem, akkor szédülök, hányingerem van, nem tudom megszokni.
Mi lehet a baj, ugye ilyen típusú lencsét már hordtam, azt tudom, h a keret révén a lencse jóval közelebb van a szememhez, ez lehet probléma?
kösziui: már csiszolt lencsét másik keretbe lehet át lehet tenni?
-
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok!
24 évesen eljutottam oda, hogy szemüvegre lesz szükségem. Távolra nem úgy látok, ahogy kellene. Ismerősök között többen vannak így, ezért felpróbáltam egy -1,5-es szemüveget. Az egyik szememre tökéletes volt, a másikhoz erős, tehát oda a gyengébb is elég lesz valószínűleg. Októberben szeretnék elmenni optikába, ha már a látás hónapja, ugye?!
A kérdésem a következő lenne: Mire érdemes figyelni szemüveg készíttetése során? Miket érdemes extraként kérni a lencsére? Teljesen homály nekem a szemüveg téma, azt sem tudom, hogy hogyan fogom megszokni magamon, mert minden szemüveg csúfít rajtam, legalábbis én úgy látom, hogy semmilyen fazon nem áll jól.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Heavyrain #2013 üzenetére
Ahol ingyenes a vizsgálat, ott az benne lesz a termék árában. Pl. lencsék árában, vagy a keretben, vagy is-is.
Jó szívvel nehéz ajánlani bármit is, ami a feltételeidnek megfelelhet.
Ha meglátogatsz vidéken - akkor igyekszem segíteni. (de a vizsgálat nálam külön tétel, cserébe a termékek ára kedvezőbb lesz). Garantálom, hogy összességében így jársz jobban.Üdv: Ferkó
-
ferkoboy
senior tag
válasz
arnoldzaabs #2014 üzenetére
Milyen gyártó? Milyen rétegével? Ez itt a kérdés.
Alapanyag normál 1,50, vagy valami "vékonyított"?
És ez a huszonvalemennyi ez /db vagy / pár, vagy kompletten?Üdv: Ferkó
-
balazsbence
senior tag
-
majnz
tag
Üdv! Létezik olyan sötétedős lencse ami tükrös?
-
arnoldzaabs
újonc
Prizmás lencsét kb. mennyiért lehet csináltatni?
Most a legolcsóbb megoldás kellene, hogy egyáltalán beválik-e.
Kettős látásom volt pár hónapig, de már enyhült a dolog. Mire eljutottam a vizsgálatfolyamat végére (a polatesztig) az alapvető panaszom megszűnt. De az optikában azt mondták mindenképp ajánlott prizmás lencse nekem. 30 prizmadioptriára lenne szükségem a vizsgálat szerint, de ennyit rögtön nem lehetne, lencsénként 3-3, összesen most 6 prizmadioptriás korrekciót javasoltak.
Azt mondták 20-on pár ezerért csinálnák meg, és a jelenlegi keretembe be tudnák tenni. Ez reális ár?Sph.: -1.5, Cyl.: -0.25, Axis 103° prizma d.: 3 ki
Sph.: -1.25, Cyl.: -0.25, Axis 90° prizma d.: 3 ki -
Heavyrain
őstag
Tudnátok olyan szemüvegboltot ajánlani Budapesten, ahol aránylag nagy a választék, normális árban ~15000 tudnék venni egyszerű fém fekete keretet és ahol helyben olcsón/ingyen sima szemvizsgálatot is tudnak csinálni a dioptria miatt?
-
balazsbence
senior tag
Egyfokuszu lencsen a csiszolaskor aki elkésziti annak kell figyelni hova teszi.a személyre szabott lencséken persze benne van,vagy egy multiban a gravir mindig benne van,hiszen azok a jelolo pontok,am van hogy akar azt is kicsiszoljak,ha esetleg kicsi a delikvens pupillatavolsaga.
-
ferkoboy
senior tag
Logó - ki mit ért ez alatt?
Mert ami a belinkelt képen is látható, az egy ún. lézergravír jel.
Vannak bizonyos lencsék, amelyeket a gyártója jelöl így.
Egy normál egyfókuszú szemüveglencsében ez nem mindig van jelen. Van amikor benne van a lencsében, és van, amikor nincs. A lencse keretbe foglalása után ez a gravírjel kicsiszolódhat, és akkor nem látszik, de lehet rá odafigyelni külön, és kb. azonos helyre (tükörszimmetrikusan) elhelyezni a lencse keretbe foglalásakor.A személyre szabott lencsékben ez gyárilag megtalálható, s ott nem is igazán csiszolódhat ki (szélsőséges eseteket kivéve).
-
M0Dair
senior tag
válasz
balazsbence #2003 üzenetére
Csiszolásnak nincs köze a logóhoz. Azt a legvégén a becsiszolt kész lencse rétegébe integrálják nem a nyers lencsébe (fura is lenne belecsúszna a látótérbe meg lecsúszna a lencséről), tehát a kész lencséken mindig azonos helyen van mert az egyik végső fázis és mm-re azonos helyre teszik különböző lencséken is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest