Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kew
senior tag
válasz
gkovacs #2899 üzenetére
ha ránézésre bejön a keret, próbálj rá erre
https://eustock.eu/shop/okos-eszkozok/xiaomi-turok-steinhardt-kekfeny-szuros-szemuveg-fekete-reszletek -
gkovacs
újonc
Sziasztok!
Napi 8-10 orat ulok monitor elott es az utobbi idoben eszrevettem hogy faradekonyabb a szemem es alkalmankent a fejem is faj. Kekfeny szuros monitorszemuveg tunik kezenfekvo megoldasnak. Jogositvany megujitasa miatt nemreg voltam szemvizsgalaton es mindent rendben talaltak, igy gondolom dioptria nelkuli szemuveg kellene.
A kerdesem az lenne, hogy milyet javasolnatok. Latom hogy itt a forumban a HOYA BlueControl a legnepszerubb, de nem tudom hogy ez dioptria nelkul is valaszthato-e. Jovohet vegen tudok majd optikaba menni (OpticWorld es VisionExpress van kozel), addig szeretnek kepben lenni a temaban.
Koszonom a segitseget elore is.
-
sepsi0
őstag
válasz
ferkoboy #2893 üzenetére
Ha megsértettelek, elnézést.
Lehet dúrva volt, sajnos így gondolom, de ez az én bajom.
500ft - >20000ft, rosszúl fogalmaztam, félre értetted. 400-2500ft a gravírozás, csak érzékeltetni akartam, hogy egy gép árával nem lehet takarózni.Most még sok mindent írnék, de inkább nem terhelem a topikot és nem szeretnélek véletlenül sem megbántani.
Elnézést mindenkitől, ha megkaptam a csomagot jelzek.
Befejeztem, bocs a sok offért.rusthy
"A rossz szájban még nagyobb érték van."
Akár egy használt autó is beleférhet abba a szájba
Foganként (implant) 100-150eft, vagy hallottam már másfél millát is...
És ez a bajom nekem is.
Fiamnak fél év múlva romlik a szeme, új lencse.
Kinövi a keretet, új szemüveg...
Eltöri, érvágás magamon - új szemüveg....A fogorvos is max 5 év garit ad....
-
rushty
őstag
Sztk szemüveg ingyen. Most meg millio hipiszupi lencsét kínáló boltos 2 évente egy havi fizetéssel megkopaszt. A rossz szájban még nagyobb érték van.
-
ferkoboy
senior tag
Ha valakit érdekel:
-
ferkoboy
senior tag
Én belülről máshogy látom. Te laikusként kívülről megint mást látsz.
Nap mint nap ezekkel az anyagokkal dolgozom. Megválogatom, hogy mit adok ki a kezemből.
Az hogy a barátod kemény 1M Ft befektetéssel véleményed szerint 500Ft anyagárból 20000Ft-ot kellene hogy “előállítson” az mindennél jobban fémjelzi a te elképzelésedet az optikáról. Ha így lenne, akkor valóban lehúzás lenne. Biztosan vannak lehúzós helyek - tapasztaltam, dolgoztam majdnem ilyen helyen 1-2 hónapot, még próbaidőn belül én mondtam ott fel - az én jóérzésemen az túlmutatott - ennek ellenére egy egész szakmát beállítani így, ne haragudj, de ez túlmutat a tapasztalatmegosztáson!
Próbáltam az általad tapasztaltakat más szemszögből láttatni, de a véleménnyedtől te magad nem szeretnél többet látni, csak önigazolást keresel a válaszokban.
További felvetésekre engedelmeddel inkább nem válaszolnék. Sajnálom már hogy hozzá(d)szóltam.
A betámadást meg inkább hagyjuk... te állítottál be ide ezzel: Előljáróban, az optikus a fogorvos után a legnagyobb lehúzás .
További szép estét!Üdv: Ferkó
-
sepsi0
őstag
válasz
ferkoboy #2891 üzenetére
Itt csak az a gondom, hogy leírtam miként jártam.
Leírtam, hogy más alternatívát választottam, ha valakit majd érdekel, megosztom a tapasztalatom. Írtam objektív lesz a beszámoló.
Nekem ebből semmi anyagi hasznom nem származik.Ezután te vagy a második aki betámad, mint kiderült neked is kapcsolatod van valami optikával.
Én azt érzem támadsz.
Értem is miért, de sajnos ez elkerülhetetlen lesz a mai világban.
Amúgy van és mindig is lesz, aki magyar optikából vesz szemüveget, mert valós vagy vélt előitélettel rendelkezik. Esetleg negatív tapasztalata van. Ez így van jól.Ha nektek lesz igazatok, azt is be fogom vallani.
Köszönöm!Amúgy értem az okfejtést, de akkor is pofátlanok az árak.
Az is megvan, hogy amikor TaaT fórumtárs is beszámolót írt a külfőldi rendeléséről, te voltál az első, aki negatív véleménnyel volt.....
A barátom most vett több mint egy millió forintért lézer gravírozó gépet. Most akkor jogosan adhatja az 500ft-os bögrét 20000ft-ért,mert van hozzáadott érték? Ő tervez logót, képet, írást, ír programot.
Te megvennéd? -
ferkoboy
senior tag
Meddő a vitánk. Ha számodra az tökéletesen megfelel, akkor vedd azt. Ha valakinek meg másra van igénye, akkor mást fog megvásárolni.
Keret kapcsán annyit jegyeznék csak meg: fejre adaptálhatóság. Ez egy elég nagy különbség a minőségibb, és a készre fröccsöntött keretek között. (Hogy másba ne akarjak okvetlen belemenni...pl.fém merevítés a szárakban, anyagában szinezettség, .... léteznek hőre lágyuló vs hőre keményedő műanyagok...stb...)
Üvegből készül egy bútoráruházas pohár is, meg egy kristálypohár is, mégsem ugyanannyiba kerül egyik vagy másik. A hozzáadott érték utóbbi esetén jócskán megnövelt árat eredményez. Mégsem öntik kristálypohár-moldokba az üveget, hogy kristály-pohár születhessen - olcsón - ... -
sepsi0
őstag
válasz
ferkoboy #2889 üzenetére
Igazából én a keretre céloztam. Hogy lehet ennyiből kihozni egy keretet, szemüveget.
Biztos ehhez is "vájtszeműnek" kell lenni, mert nekem tökéletesen megfelelnek.
Mindent meg lehet magyarázni, van aki vevő rá és van aki nem...
Amúgy a mart szemüveg lencsét nem fröccsöntik? Azt amiből marnak.Most nézelődtem, Honeywell munkavédelmi szemüvegből van karcálló, saválló, egyéb bevonattal rendelkező szemüveg, csetélhető szárral kemény 5000ft-ért.
-
sepsi0
őstag
válasz
ferkoboy #2884 üzenetére
Szia!
Reggel írtam neked hosszan választ, megköszönve a véleményed. Sajnos eltünt az éterben....
Van nekem két napszemüvegem.
- Lidl Cirvit: cserélhető lencsés, tokkal 4 pár lencsével. 3eft volt, kissé karcos, mert a rajtam lévő éppen aktuális ruhadarab és lehellet tisztítja. Nagyon kellemes viselnem és a szememnek is jó érzés, 4 éves.-Céges Honeywell napszemüveg: azt hiszem 1500ft, egy éve használom. Leesett, ráültem a kocsiban. Nem törött, nem karcos.... Kellemes viselet.
Ezek nem szemüvegek? Hogyan kerülnek 3 illetve 1500ft-ba?
Ha erre adsz magyarázatot, mindent elhiszek neked!Mielőtt azt mondanád gagyik, egyik munkavédelmi szemüveg, másikat a Lidl árúlja, mindegyik rendelkezik tanúsítványal....
-
sepsi0
őstag
válasz
zsoltzsolt #2882 üzenetére
Hmm "A megadott fájl nem kép!" ez a rendszerüzenet, pedig jpg file... Mindjárt linkelem.
[link] -
ferkoboy
senior tag
Még annyit hogy a CR-39 az egy adott alapanyagnak a fantázianeve, amelynek a törésmutatója n=1,5.
Így az n=1,60 vagy 1,61-nek csak a hozzá nem értők tudnak ilyen nevet adni...Vennék e Stihl-fűrészt egy nagyszoknyás "erdélyi" asszonytól? …. én nem! -
ferkoboy
senior tag
Azért a Dosuno műanyaga egy egyedileg fejlesztett (mű)anyag - szemüvegipari célre, antiallérgén.
A kínai meg a TR100-nak keresztelt műanyag, ami már hullott porrá a kezeim közt. (kb. 1 év elég volt neki UV-sugárzásnak nem is közvetlenül kitéve).
Elhiszem hogy olcsó az olcsó, de sajnos nem ritkán kritikán aluli a minőség. Ki lehet fogni ritkán olcsón használhatót, de nem ez az általános. Általánosságban igaz itt is, hogy olcsó húsnak híg a leve.Az meg hogy mi a drága..arról hosszasan lehetne vitatkozni.
Véleményem szerint az, amiért pénzt adtál ki, és még használni sem tudod. Inkább azt a kevés pénzmagot olykor az ember a drágább alternatívába fektette volna, és egy hosszabb távon működőképes dolog lenne az eredménye.
Kétségtelen, hogy a jó minőségű optikai termékek drágák. (...no meg a vacakot is el lehet adni drágán a hozzá nem értőnek sajnos...)
Drágák a szemüvegek, a jó minőségű távcsövek, fényképezőgépek objektívjei....
De drága pl egy belgyógyászati/nőgyógyászati magánorvosi vizsgálat is. (és belemehetnénk itt abba is, hogy ott a műszeres felszereltség/szükséglet mit takar/igényel sokszor, s az én szakmámban(hivatásomban) milyen anyagi vonzata van a mai kor igényeinek megfelelő /minőségileg helyénvaló/ műszerparknak és eszköztárnak.Egy precízen beállítható próbakeret ára, vagy egy valóban pontos/minőségi próbasor... Sokszázezres-milliós tételek már ezek az utóbbi eszközök is! A műszerek sokmilliós árát még nem is említve...Van ezeknek kínai változata. Van amivel lehet dolgozni(kisebb kompromisszumokkal), van amivel nem érdemes.
Nagyapám mondta anno, hogy "jól dolgozni, csak jó szerszámmal lehet". Más szakmát mívelt az öreg, de ez a mondása jócskán megállja a helyét mindenhol - mindmáig.Nem lehet pontatlan szerszámmal pontosan dolgozni.
Lehet venni szemüveget Kínából, de ne higgyük azért, hogy ugyanazt a hozzáadott értéket tartalmazza az a termék is. Szakmai etikát betartó, tükörbe reggelente nézni tudó "iparos/kereskedő" portékája versenyképes lehet még idehaza is.
Mellékesen nem gondolom, hogy ne lehetne jobb minőségű kereteket gyártani idehaza, lényegesen versenyképesebb áron, mint ahogy arra volt is példa a múltban, de jelen állás szerint ezek a termékek hiányoznak a polcokról is, és a gyárak is "lerombolódtak" amik anno ilyen termékeket tudtak előállítani.
Van cserébe kint gyártatott olcsó-drágán-, van minőségibb európai gyártással -drágábban- , van prémium/márkás minőségi termék mégdrágábban. Az első kategória foglalja el a polcok egy jelentős részét, a nagy különbség a mennyit szánt rá a gyártató, és milyen minőséget várt el cserébe...hogy az alkatrész-ellátottságát ne is említsem, mint egy nem mellékes szempotot….Üdv: Ferkó
-
manugiggs
újonc
Sziasztok,
Tudnatok esetleg segíteni abban, h a Vision Expressben milyen árra számíthatok körülbelül ilyen szemüveg esetén. Most van ez a 40 - 20 %-os akciójuk, ennek fényében mennyire jöhet ki?
Keret: Guess/Replay/Fossil (nem tudom milyen árban lehetnek, de 25-30e körül adnék érte)
Lencse: -2.5 , -5.0, plusz cilinder, 1.6-os vékonyításVan rá esély, h 35e-ből kijön az akció nyomán?
Köszi!
-
sepsi0
őstag
válasz
zsoltzsolt #2878 üzenetére
Nekem már feladták, ha nem sürgős, akkor szerintem két héten belül megérkezik. Majd beszámolok. Most csak egy feladás előtti képem van a szemüvegről.
-
balazsbence
senior tag
válasz
zsoltzsolt #2878 üzenetére
Én még nem rendeltem, nem tudom milyen.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
balazsbence #2877 üzenetére
Köszi a választ!
Vagyis, ha rendelnék pl ALiexpressről szemüveget, akkor kétséges a benne lévő "üveg" minősége? -
balazsbence
senior tag
válasz
zsoltzsolt #2876 üzenetére
cr-39 (columbian resin 39), és amit írt a kolléga az nem egészen kerek.
A cr-39 egy db anyag, ahány törésmutató, annyi féle alapanyag. -
TaaT
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #2873 üzenetére
Aliexpress-ről vannak a szemüvegek, kivéve az Oakley keretet mert az ebay.co.uk
-
TaaT
nagyúr
válasz
zsoltzsolt #2870 üzenetére
Az én Kínai vásárlásom anno. [link]
-
sepsi0
őstag
válasz
Kephamos #2868 üzenetére
Na azért az már valami, hogy a dizájnerek fizetését említed csak.
Szóval az esetemben Dosuno keret: 3000ft előállítási ár + gyártó keres rajta 10000eft-ot, a maradék 15000ft a bolté meg a dizájneré?
Dizájner akarok lenni! Ezt azért te sem hiszed el.Nagyon sok kínai rendelésen vagyok túl (Ali, GB, BG, FT, JB,...). Azt tudni kell, vannak nagyon jó és megbízható (minőségi) márkák is: Xiaomi (nézd meg mennyibe kerül egy szemüvegük, segítek 18$), Ugreen, BlitzWolf,..... tudnék még írni ha akarsz.
Ali értékelés:
Egyszer vettem egy nagyobb ruha csomagot az AliExpress - ről több eladótól. Rossz minőségű volt nagy része, 2-3 csillagot adtam rá, hosszú értékeléssel.
Mind fent van még a mai napig.Az ilyen vélemények miatt félnek sokan Kínából rendelni.
A kedvencem: Bluetooth-os kulcstartó, 0.1$-ért vettem kacatnak, itthon ugyan ez 6000ft....
A lényeg, mindenképpen írok, ha megérkezett a szemüveg, ha rossz minőségű lesz, azt is leírom itt.
-
Kephamos
addikt
Jó, azért nyugodjunk le egy kicsit. Kétségkívül olcsóbb kínából rendeleni, mert mondjuk nek kell megfizetned dizájnereket, mert egyszerűen csak lekoppintják. Almás cuccok kínából jönnek, de mégis inkább Californiából. Kínában gyártják őket, mert olcsó a munkaerő. Aliexpresses pozitív véleményekről azt érdemes azért tudni, hogy a fele fake, másik fele pedig még nálunk is csóróbb országokból érkezik, ahol közelsem oly magasak az igények.
Más: Kezdem lassan megszokni a cilinderes szemüvegem, mostmár nem trapéz a világ csak mikor leveszem. Sokkal jobban látok vele. Amit nélküle nem tudok elolvasni azt vele igen, viszont ha hasonlítgatom, akkor sokkal roszabbul látok az egyik szememmel, mint a másikkal, illetve van egy ilyen furcsa érzés bennem folyamatosan. Nem tudom, hogy ez megszokás kérdése-e vagy menjek vissza.
-
-
sepsi0
őstag
válasz
zsoltzsolt #2864 üzenetére
Ivsta store
Keret [link]
Lencse [link]#2865) balazsbence
Tudom, minden ami Kínából jön csak szar lehet.
Azt is tudom, hogy nem ott gyártatnak egy csomó mindent.
Sőt azt is tudom, miért kerül egy müanyag keret itthon 28eft-ba vagy egy fém, ami egy darab megmunkált drót tömeggyártásban 40eft-ba.
Igen itthon a hozzáadott értéket kell megfizetni, sőt a fejlesztést, innovációt.
A kínaiak meg bukóval árúlnak mindent, haszon nélkül, mert tönkre teszik ezzel az európai gazdaságot.
Minden, ami Kínából jön az rossz, az almás cuccok is.
A magyar cégek nem árúlnak fantázia névvel kínai termékeket 800%-os haszonnal.
Sőt Kínában nincsennek optikusok, mert nekik nem kell szemüveg, sőt szándékosan rosszat küldenek, hogy rontsák a látásunk, mert ha háború lesz nem tudunk majd célzott lövést leadni.....
Hányingerem van az itthoni "szolgáltatók" profitéjségétől. -
balazsbence
senior tag
Remélem 5000ért fogják beállítani
Az a lencse ami abban van, biztos vagyok benne, hogy nem annyiba kerül, mint amire itthon ajánlatot kaptál. Ugyanazt az 1 db lencsét kb 3000-70000 ftig megveheted. Alapanyag/réteg/egyedi paraméterek. Jól ül a keret az orrán? Gyerek szemüvegnél ez a leglényegesebb. Ja nem láttad. Mondjuk olcsó szal ha nem is jó, akkor se buktál sokat. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Előljáróban, az optikus a fogorvos után a legnagyobb lehúzás véleményem szerint.
A fiamnak suliba szemüveg kell, nem látja rendesen a táblát az utolsó sorból.
Végigjártuk a környékbeli optikusokat. 20-30eft közötti ajánlatokat kaptunk lencse+keret kombóra.
Bement a feleségem (én dolgoztam szerencséjükre) a sokak által ajánlott optikushoz (30 ezres ajánlat).
Megcsinálták a szemvizsgálatot 5000ft,csak egy fénymásolt sajtpapírt kaptunk róla, amin az adatok olvashatatlanúl kézzel írva vannak. Ez kidobott pénz volt, mint kiderült, viszont 40 perc volt a vizsgálat. (-0,75 j/b)
Na és jött a próba. Hozzá teszem árak sehol nincsenek kiírva az optikusoknál.
Egy müanyag keret (elvileg törhetetlen) és egy sima müanyag lencse, minden felület kezelés nélkül 47eft lett volna legolcsóbban.nem ajánlottak olcsóbb megoldást.
Asszony mondta volt előttük egy öreg nénike a lányával, nekik 48eft volt a legalapabb szemüveg.....Most rendeltem az AliExpress-ről keretet + polikarbonát lencsét több féle felületkezeléssel 26$-ért.
Ugyan az a keret megjelenésre (törhetetlen) és a lencséket is beleteszik, csak el kellett küldeni nekik az adatokat és a receptet...
Tudom én s.ar alak vagyok, mert ez segédeszköz, csak hozzáértőktől, nem támogatom a hazai ipart és szegény optikusokat... Ha rajtam múlik, éhen halnak, amiért ilyen gerinctelenek. Tudom szegényeknek fent kell tartani a boltot, meg egyéb költségek, de minden hónapban jut egy külfőldi útra, posztolják a face oldalukon.Ha megérkezett a megrendelés, beszámolok róla.
Amúgy csak pozitív értékelések vannak a lencséről és a keretről. -
Zsolt1
tag
Sziasztok!
Tud valaki Pécsen ajánlani szemészorvost, illetve optikát (lehet két külön hely is)? Ha valakinek mostanában csináltak vizsgálatot és szemüveget és meg volt elégedve utána, az már nagy segítség lenne, ha leírná, hogy hol csináltatta.
Én utóbbi 2-3 alkalommal a vision expressben csináltattam, de ott az elkészült szemüvegre hiába kérek bármilyen vékonyítást, karcálló réteget akkor is vastag és karcos (1-2 hónap után) lesz a szemüveg. A mostani 2,5 éves szemüvegemen már alig látok ki, pedig az első pillanattól kezdve törlőkendővel tisztítom. Előtte az ofotértben csináltattam, ott meg szimplán elrontották valószínűleg a szemvizsgálatot, azt a szemüveget nem is tudtam használni.
Előre is köszönöm a segítséget/tanácsokat -
Alpha630
tag
Sziasztok.
Segítségre lenne szükségem.
Sok-sok éve hordok napszemüveget. Ezen időszak alatt begyűjtöttem 7 szemüveget. Mindegyik Oakley, 6 féle lencse-árnyalattal. Kb. 8 hónapja csináltattam dioptriás szemüveget, távolra nem láttam elég élesen. (-0.75, 0.75 cylinder, mindkettő) Soroksári Optic-World-ben alaposan belőtték a paramétereket. Nagyon jól sikerült a szemüveg. Első felhúzást követő naptól kezdve le sem rakom. Nem torzít, nem húz. (Hoya lencse, Oakley keret)
Ezután jött a feketeleves. A kedvelt napszemüvegeim időközben kikoptak az Oakley kínálatából, így nem biztosítanak dioptriás lencsét hozzájuk. Ajánlották, hogy bemérik újra a szemem és a régi keretek közül egy választottat és Hoyát raknának bele. A gondom hogy az összes modellem 8,75-ös bázisgörbülettel bír. (Nagyon íves) Ebből nem szeretnék engedni. A laposabbak nem tetszenek és sokhoz hozzáér a szempillám. Van egy csomó választható alapszín és három választható tükrös réteg. Nade mindezt nem tudják polarizált kivitelben. Még a polárt elhagyom, ha minden kötél szakad.
Van ezekkel valakinek tapasztalata? Létezik valami kompromisszum-mentes megoldás a következőkre: Magas bázis, cylinder, polár, tükrös külső megjelenés.
Ezeket a sötétedős lencséket gyártja valaki ilyen magas bázis-görbülettel? Illetve megoldották már, hogy a kocsiban, szélvédő mögött is sötétedjen rendesen? Köszönöm! -
laca891
aktív tag
Sziasztok!
Csináltattam egy monitor szemüveget.
HP FKEM SZ2 SZUPER2ARHP FKEM MON MONITOR
Ezek milyen rétegek, mire szolgálnak, hogy funkcionálnak???
És kapott egy enyhe sárgás színt. Olyan mintha napszemüveg is lenne, pedig gondolom nincs uv védelem. -
Pierre75
senior tag
válasz
Kephamos #2854 üzenetére
"Az astigmia, vagyis a fénytörési hibatípus sokkal ritkábban fordul elő, mint a rövidlátás, vagy a távollátás. A korrekciót - akár szemüveg akár kontaktlencse - folyamatosan kell viselni, hisz megszokásához türelem és idő kell. A megszokási idő hossza egyénenként változhat és függ a páciens életkorától és az astigmia mértékétől is."
Az lenne szomorú, ha ezt tőlem és nem a szemész szakorvosodtól hallottad először. -
Gyb001
senior tag
Üdv.
Miskolcon melyik szemüveges ajánlott?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Keresünk dokkolókat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest