Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 426os

őstag

Üdv!
    Lassan érik a szemüvegcsere. Eddig Hoya lencsét használtam, eléggé bevált, illetve a jelenlegi keretemet is nagyon szeretem, jó lenne megtartani (anno nem volt egyszerű olyat találni, ami tetszett..). Na most az eddigi lencséim rendelkeztek a szokásos bevonatokkal (UV, meg monitorhoz való bevonat, meg ki tudja még mi), viszont eléggé fényérzékeny a szemem és nagyon gondolkodom, hogy ez ügyben is újítsak valamit. A fényre sötétedő lencséktől félek kicsit, hogy nem lesz az igazi, meg esetleg autóban sem biztos, hogy úgy viselkedik, ahogy kéne (ez egyelőre másodlagos még). Megoldás lenne egy dioptriás napszemüveg is, de macerásnak látom, hogy két szemüveget hordjak magammal. Kontaktlencse nem játszik. Amihez igazából a kérdésem kapcsolódik, hogy látom vannak ilyen felpattintható szemüveglencsék is. Létezik a Hoya kínálatában is, Chemistrie néven. Így távolról szimpatikus, azt az egy dolgot leszámítva, hogy a tartó mágnesek a lencsén vannak. Szerintem ez elég ronda megoldás, plusz tartok tőle, hogy zavaró is lenne számomra (bár biztos megszokható). Van aki használ ilyet? Esetleg tudtok olyan megoldásról, ami a kerethez rögzül hasonló módon? Fém keretem van, lenne rajta hely ahová a mágnes odatapadhat.

Új hozzászólás Aktív témák