Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• xabolcs

őstag

válasz Mcrazy #17276 üzenetére

Szia!

En pont hogy attertem WDS-rol Meshre. Leginkabb azert, mert modernebb.

Az en Mesh problemaimon segitett a Xiaomi Router AX3200: attertem 2.4 GHz-rol 5 GHz-re es a jelerosseget is fel tudtam tekerni.
    A dBm-ek csokkentek, de meg igy is jobb a sebesseg.

Az alabbi parameterekkel 100 MBit/s letoltes / feltoltes megvan:
        signal:      -73 [-73, -81] dBm
        signal avg:    -74 [-74, -82] dBm
        Toffset:    264055705720 us
        tx bitrate:    400.0 MBit/s VHT-MCS 9 40MHz short GI VHT-NSS 2
        tx duration:    35356132 us
        rx bitrate:    260.0 MBit/s VHT-MCS 3 80MHz short GI VHT-NSS 2
        rx duration:    742633 us

Ha OpenWrt vannak az eszkozokon, akkor szerintem mindegy, hogy kulonbozoek vagy sem.

En torekszek arra, hogy egy radion csak egy AP legyen. Pl. a TL-WR1043ND-V4-em vagy csak Mesh-elt, vagy csak wifit adott a vezetek nelkuli eszkozoknek. Ugyan igy, a ket savos eszkozokon az egyik sav (mindegy hogy 2.4 GHz vagy 5 GHz) viszi a Mesh-t, masik sav adja a wifit.
    Azert torekszek ilyenre, mert szerintem egy radio normalisan csak egy AP funkciot tud ellatni, a Mesh kapcsolathoz viszont kell a savszelesseg, hiszen ott tobb wifi eszkozo forgalma megy at.

Egyebkent pedig mindig vannak es lesznek furcsasagok:
    - a 2.4 GHz-en gyenge volt nekem a Mesh atviteli sebessege (sztem itt az eszkoz volt a hunyo)
    - az AX3200-as nem szerette a 2.4 GHz-n a Mesh-t: ahogy korabban is irtam, szetbombazta
    - most, 5 GHz-n mar szereti, de a 2.4 GHz-es wifijere nem tud felcsatlakozni egy 19.07-es eszkozom: DHCPREQUEST es DHCPOFFER ciklusban porog

Új hozzászólás Aktív témák