- Fecogame: A csámcsogás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
Lenne egy kérdésem közben: Az oldalsó indexben az izzót csak úgy lehet cserélni grande punto-nál, hogy leveszem a kereket, meg a belső sárvédő burkolatot is? Mert ha igen akkor jól kitalálták
-
Arni9010
aktív tag
válasz
Jakuskacsa #5257 üzenetére
A küszöbnek az a titka, hogy ki kell pucolni évente 1x
Sajnos a kerékdob úgy van megtervezve, hogy be tud menni körülötte a por, mögötte összegyűlik, és folyamatosan vizesen tartja a küszöböt belülről. -
Integrale
veterán
válasz
Jakuskacsa #5257 üzenetére
Oda akartam kilyukadni, hogy a 16v problémásabb, mint a 8v. Pontosabba, kevésbé igénytelen.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Integrale #5256 üzenetére
A küszöb szinte mindegyiken lyukas.. Nem maga a kocsi rohad, rosszul fogalmaztam, hanem ahogy előttem is írták a küszöb. Legtöbb esetben semmi nem utal rá, csak már ott a lyuk...
Nekem volt már egy két JTD-m, nekem pl. semmi bajom nem volt velük. Előtte nagy benzin fan voltam, de mióta volt a kezem alatt egy két JTD nem is vettem mást. Ha az előző gazditól megkapta ami jár, akkor hibátlan. (gondolok itt olajra, nem hidegen húzásra, stb.) Hidd el, nem vagyok az Olasz autók ellen, de tudom melyiknek mi a gondja. Az alábbiakat birtokoltam:
Alfa:
145/146/156/166/75/Gtv6
Fiat:
Bravo HGT, Coupe 2L 20v turbo, grande punto 1,3jtdIgazából imádtam mindet, mást nem is ajánlanék az embereknek csak digó kocsit
-
Integrale
veterán
válasz
Jakuskacsa #5255 üzenetére
JTD tökmindegy, hogy melyik, főleg ha nem 16V. Annyira nem rohadós a Stilo mint beállítod, van 1-2 sarkalatos pont, egyébként ha nem volt törve és/vagy nem sóban áztatták télen, akkor nem lesz gondja.
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
2006/10 havi 1.6 active stilorol mik a vélemények? 106507km van benne valós! Leinformaltam. Szokott gond lenni velük? Mire figyelnek?
Köszönöm.!
-
hroberto
veterán
Ha jól tudom a GM M32 típusú váltójáról van szó ami egy 6 gangos váltó. Gondolom a Punto-ban 5-ös váltó van, úgyhogy kizárásos alapon valószínűleg nem ez van benne.
Viszont az én Mito-mban már lehetséges, mert az hatos és harmadik-negyedik fokozatban "nyíg" is már egy kicsit.Más: tud valaki valamit a 0.9-es Twinair (105LE) motorról? Szemezgetek egy Mito-val amiben ilyen motor van. Csak kissé tartok tőle. Két hengeres, turbós, gondolom kihegyezett motor. A tartóssága kérdéses számomra.
-
viktorhmv
senior tag
válasz
Cartmenn #5245 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a hasznos infókat!
Az esztétikum kérdése nyilván egyén függő
A többi probléma ezek szerint kellő körültekintéssel kiszűrhető. Azonban nem élek álomvilágban. Nem várom el, hogy egy ~160 000 km-t futott használt autóra egyáltalán ne kelljen költeni. Úgy készülök, hogy a megvásárlását követően kb. egy éven belül 300 000 Ft-ból nagyjából rendbe tudom hozatni az időközben felmerülő gondokat. Jó lehet a kalkulációm? (Persze ha nem merül fel semmi akkor csak örülökA Bravo-val közös alkatrészek miatt ezek beszerzésén nem is aggódom, egyedül a Lancia Delta specifikus karosszéria elemek, lámpa stb. alkatrészek miatt vagyok bizonytalan.
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
viktorhmv #5244 üzenetére
A facén is talán egy valakinek van meg az indexen is.Nekem tjet van bravoban azokkal szerintem nincs gond --olajfogyasztás előfordul 1-2deci ezresenként,turbó csere,javítás is volt néhányban 200ezer környékén de nem jellemző ez a hiba--én 270ezernél tartok,és nálam 190ezernél volt turbócsere,de van akinél már 370ezernél tart!!! Kettőstömegű hibáról se halottam még.Szerintem a motor váltó ugyanaz mint a bravokban,de feltételezem sok alkatrész stb ugyanaz.A fétengelyeket könnyen fogyaszthatja--ha terhelés alatt remeg a kocsi eleje az lehet a gond.A klíma nem tudom ugyanaz e,de vásárláskor kipróbálni fúj e mindenfelé kellő erővel hideget-meleget főleg ha digitális azokkal van gond a bravonál,( tönkremegy a végállás érzékelés az állító motorban,és tör egy közdarabot--5állítómotor van,ha gond van velük le kell venni az egész műszerfalat 3-4órás meló a bravo furomon van szakértője ha kell,maga a közdarab nem drága csak a motor lehet 15körül--ez a hiba mindenkinél előjön ) Meg odafigyelni a váltójára hogy csendes legyen mindegyik fokozatban mert a benne levő M32 GM váltó (insignia,alfa 159) csapágyas lehet,ez 4-5embernél fordult elő tán a bravok között.De mint írtam nem tudom minden műszaki dolog hasonló e a két típusban.Én mernék venni ,bár a delta nem tetszik
a lényeg figyelni: motor,váltó,féltengely,klíma-fűtés
-
viktorhmv
senior tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Lancia Delta 1.4 T-Jet Argento benzines autót. Minden igényünknek megfelelne, mind az esztétikum, teljesítmény és fogyasztás terén. Emellett ár/érték arányban is jó választásnak tűnik.
Egyedül a nehézkes Lancia Delta specifikus alkatrész hiány bizonytalanít el. (Egyébként pedig ha jól tudom sok az egyezés a hasonló évjáratú Fiat Bravoval) Ezen kívül pedig az olasz autókra jellemző bosszantó hibák mértékének (izzók, autó rádió stb.) jelentőségét nem tudom megítélni ebben az esetben. (2001-es Fiat Puntóm van jelenleg, tehát ez nem újdonság számomra.) Van valakinek tapasztalat a kérdéses területeken?
A visszajelzést előre is köszönöm!
-
Jakuskacsa
senior tag
Sziasztok! AZ Meisterteile-t én egyszer raktam a bravo hgt-be kb 2000 km után ment is a fenébe belőle. 2000 km alatt megevett belőle 2 litert. Míg a castrolból, vagy selenia-ból 10000 alatt max 0.5-1 litert. Úgyhogy én komolyabb motorokba semmiképp nem ajánlom. Lehet egyedi eset volt, de nekem csak rossz tapasztalatom van vele...
-
kory24
őstag
Mannol Classic és Defender közt mi a különbség?
Fiat brava 1,2 16v benzines (2000) melyiket inkább?
Ha jól értelmezem, akkor a classic kell nekem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest