Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar95
félisten
Jogos, az USB3 is fontos preferencia lehet sokaknak.
Én mondjuk az utóbbi időben átszoktam a wireless lejátszásra, fájlokat meg csak felhőben tárolom. Ettől függetlenül egy USB3-as külső HDD ott lóg a MacBookon folyamatosan, szóval rosszul érintene, ha arra USB2-n kéne írnom az adatokat. -
Ja, olvastam, elég durva lesz
Amúgy sajna nem hoz lázba a power architektúra, mert én főleg hypervisorokat meg egyéb azokhoz kapcsolódó dolgokat üzemeltetek, ahol x86 vm-ek laknak ezrével, nagyon költséges lenne power arch-on csinálni (mármint nem pénzben - az itt nem nagyon számít
-, hanem hatékonyságban értve). Szóval olyan ez nekem mint a zsiráf, kurvaszép, meg érdekes, de "otthonra" nem kéne 
-
WhiteWalker
nagyúr
Sajnos nem tudtam , hogy lesz néhány kompatibilitási problémám
Most bele estem a csapdába...
Nah mindegy , ez alapján megcsinálom a vissza állást...remélem sikerül...
Fél éve használom az OSX-t , nagyon megkedveltem win után , a kezdeti nehézségek ellenére.

-
Totheground
addikt
Nem is tudom, hogy egy 27"-es asztali batár mitől lehet karcos/lelakott.

Patika állapotban van természetesen a vidkari 512-es.MBP-ből megvárom a modelfrissítést (úgyis csak Novemberben lesz aktuális) és amúgy sem Mo.-n terveztem venni. Tervek szerint a legerőssebb 15" lesz.
-
Tibi86
aktív tag
Értem én, hogy jó lenne egy erősebb mini, de attól még ez egy belépő gép lesz az Apple termék portfóliójában. Ergo az a teljesítmény bőven elég otthoni feladatok elvégzésére, irodai alkalmazásokra HD video lejátszásra és pici képszerkesztésre, videoszerkesztős "bohóckodásra".
Belépő jellegéből adódóan egész biztos, hogy a célközönség nem 200 ezres 4K kijelzőt fog ráaggatni, hanem sokkal inkább egy megfizethető IPS FHD panelt. Az árazásánál pedig az abból kiindulva, hogy 400K-ért volt akciósan 512GB-os rMB pár hónapja az Edigitalban, illetve ebből még levonva a kijelző/trackpad/billentyű költségeit szerintem van ok a reményre...

De az eltérő véleményből adódó esetleges vitát nem tovább fokozva, természetesen egy 4 magos Mini sem lenne ellenemre... sőt!

-
Az a gond, hogy megfizethető kategóriában nem nagyon van teljesítmény. Ha kell a kraft, nagyon, de nagyon mélyen buxtárcába kell nyúlni és még ekkor sem kapsz annyit, amennyivel tényleg elégedett lennél. Vagyis én így látom.
Szívesen adnék 500 ezret egy jó kis 4-magos dedikált VGA-s, SSD-s gépért monitor nélkül, de ennyi pénzért ne mobil alkatrészekkel legyen kitömve. Egy millát nekem nem ér meg az iMac, bármennyire szép is az 5k-s kijelző...
Szóval lehetne 4-magos mini. Na.
-
Tibi86
aktív tag
Gyorsan átpörgettem a cikket, de ebben csak találgatások vannak, a Jony Ive szivárgást nem említik. Ez utóbbi tényleg valós, tudsz adni linket róla? Mert ha igen, akkor tényleg van esély egy idei megjelenésre, ellenkező esetben sajnos nem sok esélyt látok rá.
Amúgy a Core M procival, 256-512GB M.2 ssd-vel, 16GB rammal igen fasza kis hétköznapi (fanless) gép lehetne belőle egy jó monitorra ráakasztva.
Szóval én nem feltétlenül sírom vissza a 4 magos verziót, aki komolyabban akar dolgozni vele, az úgyis vesz egy iMacet, ahol az erősebb GPU mellett nálam például nagyon nagy plusz volt (pláne a komolyabb monitorárakat elnézve) az 5K-s kijelző. -
WhiteWalker
nagyúr
Amig használtam teljesen jól és megfelelően működött.
Kategorizálva volt system, trash, mail sub fájlok.
A telepített appok , és minden . Benne volt az automatikusan indulo appok listája , tudom ezt máshol is be lehet állítani , csak egy nagyon jól összeszedett , átlátható és felhasználó barát app. Ezért most hiányzik , szivesen megvenném ha akciós lenne.Tényleg , ha kifizetem akkor a következő renszer megjelenéskor is megmarad, nem kell még egyszer kifizetnem? Vagy fiókhoz van kötve?

-
biker
nagyúr
a mac miniben a gyenge pont a HDD.
Ugye írtam, megkotlott a 2011-es i7-es Fusiondiskes volt. Vettem egy közepes modellt, i5 HDD
hát, bootoláskor érzem, hogy hajjaj, de lassú.
sokkal hatékonyabb egy ssd-s lassabb procis gép, mert ma a proc teljesítmény még i3 esetén is elég, olyan optimalizált minden, de akkora fileok, hogy a hdd mindent megfog.Sajna ugye ebbe FD esetén csak marha nagy szereléssel lehet pcie ssd-t tenni, nem tudom még, megéri-e majd a macera
egyelőre a mbp-mba szeretnék ssd cserét, 512-esre -
tomi5244
őstag
Ikonokat nem, de a szöveges tartalom sokkal barátibb, ráadásul MacOS fronton a retinaUI sokkal jobban megvan oldva. Amúgy nem a 120hz a cél nyilván, de ha most a 60Hz a max, akkor egy újabb, erősebb gondolom "könnyebben" tolja ki az alacsonyabb képfrissítést. Ráadásul a 2011-es mini már nem kapta meg a Metált sem.

Jah, amúgy játék nálam elenyésző, közelít a nullához

-
Tibi86
aktív tag
M290X-nél nem nevezném komoly problémának a tartós terhelés alatt 91-92 fokot (pláne egy direkt halk működésre hangolt mac-ben), de tény hogy a 295X már "throttling"-gol szépen, pláne egy i7-tel megtámogatva.
HDD kérdésre meg csak annyit, hogy eszembe nem jutott sima hdd-vel szerelt verziót venni az iMacből, illetve bővítés helyett alternatívaként még mindig ott van egy külső ssd. De ettől függetlenül abban egyetértünk, hogy nem rossz vétel az a 2013-as iMac annyiért.

-
Tibi86
aktív tag
Nem is rosszak azok a gépek, a minik kifejezetten tetszetősek.

(bár szerintem ma már nem vennék 2012-es hardvert, akkor inkább már egy Skull Canyon NUC-ot
)780M átlagosan 13%-kal gyorsabb a jelenlegi M290X-emhez képest, ami szerintem nem eget rengetően nagy különbség, kb. mindkettő egyszerre fogyhat el.
-
Nem várok, már megrendeltem egy MacBook Pro-t. Csak még nem kaptam meg. Késnek vele. Grrr! Egy hete hol Ubuntun, hol Win10-en tolom attól függően, melyik gép szabad a cégnél. Amúgy egyik sem rossz, csak az ökoszisztéma hiányzik. Kétlakiként nem jó.
Ha kijön az új sorozat, lesz belőle ráncfelvarrott és meg tetszik is, eladom és veszek egy olyat. Addig meg nem érdekel...
-
otps
aktív tag
@wm2
Köszi a tippeket! Pontosítok: még nem vettem meg a 2014-es Mac Minit, csak tervben van egy új, kis fogyasztású, macOS-t futtató gép beszerzése, ami esetleg szerverként is funkcionálhat, 24-7. A Hackintoshtól nem zárkózom el, de a cél, hogy kis fogyasztású legyen, nem kell semmi erőmű (videokártya, amit ajánlottál), úgy látom 500 dollárnál kevesebből (ha az egyszerűség kedvéért dollárban számolunk) egy rendes Hackintosht sem lehet nagyon összehozni (tonymacx86.com alapján), akkor meg inkább legyen Apple vas ugyanannyiért, az jobban tartja az értéket (szempont).
Az Apple valószínűleg update-eli a Minit idén, vagy jövő hónapban, vagy ősszel. Jövő hónapig mindenképp tudok várni, csak megkérdeztem a lehetőségeket.
-
-
otps
aktív tag
Nem éri meg vesződni vele. A gép (nem almás) értékéhez képest (is) kész ráfizetés.
? Számoljunk, az egyszerűség (kerek számok kedvéért) USA dollárban. Alap Mac Mini 500 dollár. 256 GB SSD-bővítés: 200 dollár. (Csak az eleve 700 dolláros modellhez kérhető, az alap, 500 dollároshoz nem.)
Ha külön veszek egy ekkora SSD-t: 60 dollár. (És akkor még marad tartalékban egy 500 gigás mechanikus vincseszterem a gépből.)
A kérdésem továbbra is ugyanaz: hova vigyem Budapesten, beszereltetni az SSD-t, mennyiért teszik bele?
Ha mégis úgy döntesz, hogy kicseréled nem almás de vele kompatibilis alkatrészre akkor bukod a garit.
Ez ügyben a fogyasztói törvény és nem a cég (Apple) belső szabályzata az irányadó.
Az almárium akkor elnéző, ha et szervízben csinálod.
Ha amúgy és is ugyanolyan jól megcsinálnám, mint a szerviz, hogy fogják érzékelni a különbséget?

-
hszilard666
veterán
Láttátok a képeket a még vékonyabb macbook pro házról? Nem fog bele komoly hardver menni az ziher. Én még mindig ehy true PRO laptopra várok quadro val és 6 magos procival. Sajnos ezt az apple nem fogja meglépni. Csak az alienware/dell nek vannak ilyen gépei, ha ezt a macet kinőttem sajnos kénytelen leszek olyat venni

-
Bocs az offért, de ide kapcsolódó jó sztori: a szomszédban a projektor topicban durva flamek mennek erről folyamatosan. Informatikusként a hajam az égnek áll, hogy miket próbálnak egyes emberek megmagyarázni. Amikor a józan ész meg a bizonyítható érvek nem értek semmit, akkor gondoltam egyet, és írtam egy e-mailt a high-end hdmi kábel fanok által favorizált kábelek egyik nagy gyártójának, az Audioquestnek. Megdöbbentő volt hogy mennyire ugyanazt a dumát nyomták az elején (annak ellenére hogy sejtettem hogy ez lesz, hiszen ebből élnek). Jöttek azzal hogy az analóg hangtechnikában is micsoda szerepe van a kábelnek, tehát akkor itt is így van
Miután váltottunk pár levelet, látták hogy egy kicsit mélyebben benne vagyok a témában, és gondolom azért a végletekig nem akarnak hülyeségeket írni (ők egy cég, tehát jogilag sem vezethetik félre a vevőt amikor nyers technikai kérdések merülnek fel), akkor kerek perec leírták hogy igen, a fél milliós kábeleik nem javítják a képet, nem lesz tőle szebb a tenger kékje, se élesebb a kép, csak ahol rossz a vétel HDMI vagy DP fogadó/megjelenítő oldalon (kockásodik a kép, vagy nincs is) pl. külső zavar vagy túl nagy kábelhossz miatt, akkor a drága high-end kábeleik MEGOLDHATJÁK a dolgot 
Az említett fórumon az ellentábor reakciója: egy hozzá nem értő supportos emberrel beszéltem, aki tuti egy indiai vendégmunkás, csoda hogy tudott angolul
Na én ekkor ott kiszálltam ebből a témából örökre 
-
Aha, akkor gondolom ez csak valami helyi lehetőség. Egyébként gondolom azért kell visszafizetni, mert a teljes évre lenyilatkozott cafetériát már év elején odaadják (tehát akár februárban el lehet költeni pl SZÉP kártyával is a decemberi bérhez járó összeget). Szóval gondolom nem a gép érdekli őket, hanem az előre elköltött pénzt kell visszaadni ha valaki év vége előtt kilép. Ez államilag meghatározott dolog sajna, tehát minden cégnél így műxik, csak a legtöbb helyen 3-4 dolgot/szolgáltatást (biztosítások, pihenés, bérletek, stb..) választhatsz a csomagból 35-60% adóvonzat mellett. Ennél adott esetben még a túlárazott alap Mac Mini is jobb döntés lehet, de persze csak ha van hol elhasználni

-
beszizoli2
tag
Értem!Köszönöm a segítséget!Feladat adott!
Halvány gőzöm sincs mi legyen!Én nagyon nem szeretnék benne hardvert cserélni max. egy ssd-t szeretnék bele ha esetleg lassúnak találnám!Azzal tisztában vagyok hogy sokat bukok,de ha laptopot veszek azzal is ugyanez a szitu!Ráadásul laptopom van most is,ami már 4 éves,igaz ez is i7-es de ezt is nagyon nyomott áron tudnám csak eladni! -
Hát, passz, ki kell próbálni, sajnos tényleg nincs tapasztalatom ilyen téren. De jobban belegondolva, a nagyon realtime dolgoknál azért lehetnek problémák, és nem is a virtualizáció overheadje, hanem inkább a szinkronizációs problémák miatt, viszont ezeket talán egy USB passthrough-os hangeszköz megoldja, fene tudja... Szerintem kérdezz körbe valami daw fórumon, tuti gyakori téma ez azokban a berkekben

-
Soha nem próbáltam, nem az én világom
De úgy tippelem hogy ha USB-s a hangcucc, és nekiadod passthrough-val egy vm-nek, illetve ki bírod szolgálni rammal meg CPU-val az alkalmazásokat benne, akkor tökéletesen működnie kéne vbox alatt is. Csak ott is annyi lesz, hogy Fusion alatt többet nyernél, mert kisebb az overheade a hypervisornak. -
Ha a GPU-t is használni akarod akkor nem javaslom. A Fusion vGPU-ja már egész jó, ami persze még mindig nem jelent nagy csodát egy natív windowshoz képest, de sokkal jobb mint a vbox, illetve egy kicsivel jobb mint a Parallels (bizonyos esetekben pedig jól elveri azt is). De egyébként bármilyen erőforrás esetén (CPU, I/O, stb..) is le van maradva a vbox sajnos.
-
Mi mást írhatnának? Teljesen rendben van, hiszen ebből élnek. Egyébként lehet ügyesen statisztikát készíteni, hogy az jól nézzen ki és adott témát előnyösen mutasson be. Az Apple nyilván erős marketingben, PR-ban és ez is hozzá tartozik.
Egyébként a cikk tényleg nevetséges, hiszen a Windows darabokban jelenik meg, míg az OS X egyben.
-
madgie
titán
Bekucorgott nekem is a helyére a nagy PC házikó, ma jön az i7-5775C, első körben megpróbálok egy haklit húzni rá (már kész a clover-telepítős pendrive), aztán majd meglátjuk. Ha sokat kell szívni vele, elengedem az OSX kezét. Az érdekesebb móka az lesz, hogyan oldjam meg másfél tera fotóanyag költöztetését. NTFS írásban külső programmal sem bízok OSX-en, exFat-ra formázott vinyóval legutoljára szívtam Windows-on (időnként írásvédett lett magától, parancssorból kellett pöcsörészni vele), szóval költözés esetén formáznom kéne a backup vinyómat exFatra, oda másolni mindent a fotó HDD-ról, majd a fotó HDD-t formázni (NTFS) és arra megint átmásolni mindent. Ilyen sok kisebb méretű fájllal ellesz vagy egy napig a gép... addig meg a backup is megszűnik, hurrá.
Hátha összejön a Hackintosh... valahogy nincs kedvem a Win10 hülyeségeihez (hardverben viszont muszáj volt lépnem, elfogyott a türelmem).
-
De várjál, ez már GEN2!
Az igazi poén az volt, amikor ezt úgy árulták pár éve, hogy csak Macbook Air-el ment, és ha más mac-re akartad kötni, akkor boot.plist-et kellett hackelni
Ráérezhettek hogy ez azért már sok, így most már megy mindennel helyből. Leborulok a leleményességük előtt! 
-
wardemi
senior tag
Igen, kb én is erre jutottam, hogy több pénz kell beleölni mint ami megérni a dolgot. Sajnos első körben cégesként lesz a buli, szóval csak olyan jöhet szóba. A retina nem feltétel (bár tény hogy rohadt jó..), de az Air és a sima mostani Pro "13 között kb nincs különbség (vagyis annyi pénzt nem ér meg szerintem). Így maradt a '13 retina vs Air. 4 GB karcsúnak érzem CTO-s meg megint hol van hol nincs így meg végül a '13 retina maradt. De hátha frissítenek vlmit 1-2 héten belül

-
Eszembe jutott ez a hsz-ed az Oculus Rift vezér mai nyilatkozatáról. Megkérdezték tőle, hogy mikor jön OSX támogatás, ezt válaszolta:
"That is up to Apple. If they ever release a good computer, we will do it."
Majd kifejtette, hogy jelenleg nem tudnak mutatni a teljes termékskálán olyan gépet, ami elég erős lenne ahhoz hogy egy modern VR eszközt meghajtson (ide értve a 6000 dolláros mac pro-t is). Amúgy mindig is szerettek a mac-eket, ezt tudom tanúsítani, az első Riftek idejében még nagy élvezettel csinálták az OSX SDK-t, de ha valami rossz irányba megy, azzal ők sem tudnak csodát művelni. Sajnos egyre vastagabb a cukormáz, és egyre furcsább a belbecs. Továbbra is azt mondom, hogy ehhez Steve értett elég jól, mármint hogy cukormáz is legyen amire lehet építeni egy (számukra) jó árazást, de még mi szakik is elégedetten csettintsünk azért amikor a motorháztető alá nézünk.
Ez a gárda ezt nem tudja, nem érzi, teljesen félreértik az egészet

-
Snoop-y
veterán
Mondjuk ez attol is fugg mire hasznalja az ember. Ha kell a sok mag akkor hiaba fut a 4 4ghz-en es elvileg vegez elobb a gyakorlatban nagy fileokkal dolgozni plusz kihasznalni az osszes magot gyorsabb lesz.
En virtualizalok is meg tesztelgetek kozben szoval nem baj ha van sok magocska meg ha lassabb is

-
Snoop-y
veterán
Mondjuk ha nekem kene valtani tuti megint dellt vennek vagy esetleg meg hp-t.
Akkor valtanek csak MAC-re ha megint normalis hazban lenne es lehetne boviteni legalabb olyan penzbol amibol egy brand pc-t lehet. Arra mar azt mondom baszki hogy olcso

Es ugye nem arra gondolok hogy sufni cucc csak eppen ne 3x annyiba keruljon bele minden mert csak thunderbolton lehet boviteni

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- Lenovo ThinkCentre - i5-6400, 8GB, 250SSD, 200HDD
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6600 XT / B550 / 32GB 3600MHz / 1TB NVMe M.2 / 650W
- GAMER INTEL I5 10400/16GB DDR4/RTX 3070/256GB NVME SSD/500GB HDD
- ÚJ CORE I5 14400F GAMER OPTIMUM PC 16-32GB DDR4 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 2ÉV GAR!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Samsung Galaxy Tab A9 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Amúgy sajna nem hoz lázba a power architektúra, mert én főleg hypervisorokat meg egyéb azokhoz kapcsolódó dolgokat üzemeltetek, ahol x86 vm-ek laknak ezrével, nagyon költséges lenne power arch-on csinálni (mármint nem pénzben - az itt nem nagyon számít
-, hanem hatékonyságban értve). Szóval olyan ez nekem mint a zsiráf, kurvaszép, meg érdekes, de "otthonra" nem kéne 
Most bele estem a csapdába...

A magas felbontásnak sok haszna van, ezt már telefonoknál és tableteknél is tapasztaljuk.
Keraportot szoktam figyelni, meglátjuk.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
TigerCat