- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Három júniusi képem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
válasz
Tomi29 #11358 üzenetére
bambano röviden és tömören megírta a kérdésedre a legjobb választ.
Első körben azt kell eldöntened, szánsz-e időt arra, hogy megismerd a Linuxot, vagy windows user mintájára csak kattingatni akarsz. Elmondhatom, hogy az Arch Linux feltelepítésével többet tanultam a linuxról, mint 2 éves ubuntu használattal. És itt jön be, amiről bambano is írt: milyen segítség érhető el. Arch Linux esetén kell az angol nyelv ismerete, viszont kiváló wiki oldalai vannak. Ubuntunál itt a ph! - n is nagyon jó fórum van, ahol igazán segítőkész és türelmes emberekkel találkozhatsz.
Részemről meguntam Ubuntunál a félévenkénti újratelepítést az új verziók miatt (tudom, tudom, lehet frissíteni is, de én abban - minden tapasztalat nélkül kijelentve - nem bíztam), s azt, hogy az újdonságokra esetleg sokat kell várni.
A rolling release distro - k előnye, hogy viszonylag hamar megkapod mindenből a legújabb verziót, a hátránya, hogy esetleg buherálni kell, hogy működjön, illetve több bug reportolással jár. Viszont nem kell újratelepítgetni és mindent beállítgatni újra és újra. -
kovaax
őstag
válasz
Tomi29 #11358 üzenetére
Okoskodás ON: A linux az a kernel maga. E köré építenek különböző disztribuciókat, amik nagyjából ugyanazokat a szoftvereket tartalmazzák, csak itt-ott más a verzió, más az alapértelmezett grafikus környezet, más szoftverek kerülnek fel alapból, ezt-azt máshol lehet megtalálni, ilyenek.
Okoskodás OFF: Természetesen nekem a saját kiherélt Debianom a legjobb.
-
Siriusb
veterán
válasz
Tomi29 #11354 üzenetére
Ha jól emlékszem az ubuntu-restricted-extras - t kell telepítened, ha mindent le akarsz játszani: https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats
Ki használ ma már ubuntu - t...
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Autós topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Ford topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest