- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shina
tag
válasz
ztsoft #31527 üzenetére
Ha UEFI-s gépen volt használva, valószínűleg GPT volt rajta. Ettől függetlenül, szerintem keresztet vethetsz azokra az adatokra. A 100GB-os partíciónak tutira kampec, de szinte garantált hogy a második partíciónak a superblock és a journal része már be van darálva, és azok nélkül nehéz lesz visszaállítani az metaadat táblákat, ami kell az adatblokkok azonosításához.
Esetleg reménykedhetsz, hogy másolat szuperblokk maradt még a lemezen, de még ekkor is nagy az esélye, hogy nagy fájlok korruptak lesznek hiányzó adatblokkok miatt.
Itt pár rövid cikk [1] [2] [3] az Ext4 belső kis lelkivilágáról, valamint a hivatalos wikibe is belenézhetsz, de röviden és tömören: kézzel esélyed sincs bármit visszanyerni, csak is valami programmal.
Mint említetted nekifutottál a TestDisk-el, ami a jobbak közé tartozik, ha azzal nem ment, próbálkozhatsz még az R-Linux-al, PhotoRec-el. Ezután már szerintem csak a zsebbenyúlós megoldások maradnak (azaz profi cégek).
-
samujózsi
senior tag
-
ztsoft
őstag
válasz
ztsoft #27294 üzenetére
Sikerült megoldani a hibát!
A csomagkezelő nem segített, de szerencsére még a régi tesztelős partíción meg volt a Xubuntu 14.04-es, így az eltéréseket sikerült kijavítani.
Van viszont egy valami, amit nem értek. A chown miért módosítja az Setuid-et (pl. a ping csak root-ként volt futtatható a javítás előtt)? -
-
válasz
ztsoft #26048 üzenetére
Tudom, de köszi a tippet. De egyszerűbb volt bepipálni, hogy használja ugyanazt, mint amit felhasználó jelszónak adott meg!
Igazából friss telepítés, gyorsabb újra felrakni, mint nyomozgatni a rendszermappákban. Előtte felraktam a KDE változatot, de az piszok lassan tette fel a rendszerfájlokat.....valami nem OK a legújabb Manjaronál.Szerintem ezt a disztrohopperkedést abba is hagyom, mert a Debianom már egy hónapja nincs belakva. Legalább legyen már egy normális stable oprendszerem a gépen.
(nyilasoktól, gentileeeesektől bocsi)
-
OddMan
őstag
válasz
ztsoft #24311 üzenetére
Igen asszem tényleg ez lesz a gond, csak azt nem értem, hogy miért nem látja az alsa-t? A PulseAudio az alsa-ra épül ha jól tudom.
Lehet ez kell nekem: pavucontrol. Este majd kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest