- Gurulunk, WAZE?!
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
lionhearted #34101 üzenetére
ZFS alatt diszket cserélni (bővíteni!!) azért rendesen szívás
wut?
zpool replace tank régidiszkid újdiszkid
User részről kész, ő nyilván meg resilverel, de a kötet továbbra is használható -
válasz
Keverni? Amikor egymás mellett fut 200 gép egy Power vason, az keverés?
" másra van szükség adott funkcionalitáshoz, más-más az optimum... de szükség törvényt bont,"
Igen, ezért kérdeztem, hogy mi az, ami az adott céloknek egyszerre meg tud felelni"A fizikai diszket nem tudod könnyen költöztetni?"
Lássuk, nagyobb diszkre költöznél, akkor a RAID tömböt macerálni kell. Meghal egy diszk, RAID macera. Partíciókat kell macerálni. Stb. Egy qcow2 esetén meg a NAS-nak mindegy, mi van alatta.A plusz réteg meg minden VM esetén megvan, szóval...
"Nem tudom ki hol találkozott enterprise-szal, vagy én vagyok túlságosan közel a hiperkonvergenciához, de mifelénk nincs a compute node (legyen az kvm vagy kubernetes worker) lokális diszkjein megőrzendő adat."
Hát, mi sem ezt mondtuk, hanem hogy a VM diszkjén van adat. És khm, az sem szokás, hogy a VM local diszken, az adat meg SAN-on, akkor már a VM is a SAN-ról fut, a hostban nem is kell legyen diszk. (BTW a SAN storage is mit csinál, valamilyen saját filerendszeren tárol, szóval az is egy plusz réteg, csak nem látod. Azt se feltétlen látod, miről van kiosztva neked hely.)
BTW most muszáj volt némi gépet local diszkre tenni nálunk, mert volt olyan alkalmazás, aminek az optikán lógó SAN lassú volt (másik 20 gép szó nélkül fut róla) , és csak local diszken hajlandó normálisan működni (magyar bérszámfejtő cégek gyöngyének cucca).
Itthon meg nincs storage
Szóval ha akarnám sem tudnám egy redundáns, külső SAN-ra tenni.
-
bambano
titán
válasz
"Nem tudom ki hol találkozott enterprise-szal,": otthonra kell neki nas. nem enterspájz hiperkonvergált vállalati ócskavastelep
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged