- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
> Keverni? Amikor egymás mellett fut 200 gép egy Power vason, az keverés?
Nem. Semmi köze nincs ahhoz, hogy 200 gép van-e rajta, az a compute node-ot írja körül. És egy compute node nem úgy néz ki mint egy SAN. Ezt értem keverés alatt.
> Igen, ezért kérdeztem, hogy mi az, ami az adott céloknek egyszerre meg tud felelni
Remélem, hogy értem a kérdést, és legjobb tudásom és pozitív hozzáállás mellett írom, amit írok. Tehát pipa.
> Lássuk, nagyobb diszkre költöznél, akkor a RAID tömböt macerálni kell. Meghal egy diszk, RAID macera. Partíciókat kell macerálni. Stb. Egy qcow2 esetén meg a NAS-nak mindegy, mi van alatta.
De a hostnak nem mindegy. Azt akartam itt kifejezni, hogy teljesen mindegy, hogy a HOST ZFS-t vagy a GUEST ZFS-t kell abajgatni, pontosan ugyanazzal a munkával jár. A diszk csere akkor is a HDD fizikai kicserélésével jár, és pont. Ha pedig azt értjük extra melónak, hogy ezen valamiféle OS is van, akkor mindkét esetben így van (lehet/lesz), az egyik esetben a HOST OS, a másikban a GUEST OS. Ha van plusz diszk, akkor egyik esetben sem kell.
> A plusz réteg meg minden VM esetén megvan, szóval...
Ugye a direkt hozzáférésben az a lényeg, hogy nincs meg, legalább is a storage-et illetően (jelen esetben). "Menedzselni" a KVM-et persze kell, hogy ki kapja meg, ez plusz meló. De nincs FS->QCOW2->FS, csak 1db FS van az adott pár diszkeden, és pont. Pont ott, ahol a legértékesebb adataid vannak.
> És khm, az sem szokás, hogy a VM local diszken, az adat meg SAN-on, akkor már a VM is a SAN-ról fut, a hostban nem is kell legyen diszk.
Szokásokról nem nyitok vitát, amúgy pedig nem pontosan ezt írtam. És magad is hoztál rá példát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest