- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
Mert miért?
A régi meghajtó, az sdb, és az új az sda, mind2 GPT. A régi meghajtón van egy boot partició, és egy rendszer partició, az újon ugyan ezt szeretném, csak ott van már egy LUKS adattároló partició is. A particiók ki vannak alakítva, az átvitel a kérdés.
sda 8:0 0 670.7G 0 disk
├─sda1 8:1 0 63.5G 0 part /share/tars
├─sda2 8:2 0 606.7G 0 part
│ └─tar 253:0 0 606.7G 0 crypt /share/tar
└─sda3 8:3 0 512M 0 part /share/tars/boot/efi
sdb 8:16 1 29.5G 0 disk
├─sdb1 8:17 1 512M 0 part /boot/efi
└─sdb2 8:18 1 28G 0 part /
kezdtem: dd if=/dev/sdb2 of=/dev/sda1 bs=64K conv=noerror,sync
mountoltam ezt, belemountoltam a boot/efi-jébe a bootnak szánt particiót is, mountoltam a dev,sys,proc-t, chrootoltam az új meghajtóba, ott grub-install --recheck update-grub grub-install --recheck, unmount dev,sys,proc.az új rendszer partició /etc/fstab-ba beraktam az új particiók UUID-jeit.
Hogy teszem bootolhatóvá az új lemezt, hogy csinálok bootot az sda3-ra (az az első partició, csak mivel utolsónak hoztam létre, azért lett 3)?
parted-ben boot, esp flageket adtam rá. Bootok FAT32-k, a többi meg ext4, kivéve a titkosított mert az btrfsMi kell még? Mi maradt ki?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- REpont és hulladékgazdálkodás
- The First Berserker: Khazan
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest