Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz ivana #28734 üzenetére

Csak kíváncsiságból, akkor az apulse hogyan tud működni, ha a pulseaudio többet tud, mint az alsa? [link]

szerk:
    Never mind, olvasom, hogy partial implementation.

• bambano

titán

"A systemd amúgy az OS X initjére hasonlít erősen, nem a windowsra.": én nem arról beszéltem, hogy a szolgáltatásai mire hasonlítanak, hanem arról, hogy milyen szemlélettel programozták le. Ez a nagy bloatware egybe-minden-vackot szemlélet ez windows. Ez az állítás nem zárja ki, hogy beleértsd, hogy akkor az osx-et is lewindowsoztam.

"Amúgy érdekes, hogy a deb alapú csodák használói vinnyognak folyamatosan a systemd-re.": mert a deb alapú csodák tökéletesen működtek külsőleg oktrojált szemét nélkül is. Semmi szükség nem volt rá, hogy az rpm kitalálójának alkalmazottja szétcsessze a deb alapú csodákat is. Egyébként pöcstering már kifejtette, hogy a csomag rendszert is meg akarja reformálni meg a home könyvtárakat is. Csak azt nem értem, miért nem tette még helyre senki. Ha osx-et meg windowst akar csinálni a debianból, tegye meg otthon magának. Az én rendszereimet meg hagyja békén, mert az én fizetésem függ tőlük és ezért harapok.

"A pulseaudio funkciója feltétlen szükséges a rendszerbe a normális működéshez": nem, nem szükséges. De hagy emeljem már ki a korábbi állításomat ismét: sokkal könnyebben elfogadnák az emberek pöcstering lomjait, ha azok nem lennének tele hibával. És könnyebb lenne elfogadni pöcsteringet, ha amikor egy hibára reagál, a válasza nem tűnne totál elmebetegnek.

"Az ALSA magában nem elég több programos használathoz": minek kellene több programból használni a hangrendszert??? Az olyan lenne, mint amikor egy társaságba kerülsz több nővel, és egyszerre pofáznak mindenféléről. Az ember füle nincs felkészítve arra, hogy több, különböző audio streamet értelmezzen.

"A BSD init amúgy egy mindennél rosszabb szkript gányolás, komplex rendszerek készítésére alkalmatlan.": merugye a systemd az nem egy szkript gányolás...

• Jester01

veterán

A pulseaudio funkciója feltétlen szükséges a rendszerbe a normális működéshez.

A feltétlen szükséges kicsit túlzás, én lassan 30 éve megvagyok nélküle. Mellesleg a felhasználói hang problémák 90%-a pulseaudio miatt volt abban az időben amikor még részt vettem egy program támogatásában.

Amúgy érdekes, hogy a deb alapú csodák használói vinnyognak folyamatosan a systemd-re.

Igen, mert a deb alapú csodák már eddig is stabilak voltak. Semmit nem lehet nyerni a systemd-vel csak fejfájást ha valami mégse működik mert akkor nem annyi, hogy beletúrkálsz a megfelelő scriptbe mert pontosan érted mi miért felelős és hogyan működik. Plusz bizonyos disztrók használóit még érdeklik olyan dolgok mint a szabadság és a unix filozófia. Nem kell windowst csinálni a linuxból aki azt az architektúrát kedveli az telepítsen windowst egyből.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés