Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ivana

Ármester

válasz bambano #28740 üzenetére

minek kellene több programból használni a hangrendszert??? Pl. azért ha a spotify-on leállítom a zenét, hogy megnézzek egy youtube videót ne kelljen valahogy átadni, mert rohadtul nem fog menni normálisan a dolog.
    Régen nem csak pulseaudioval lehetett szívni, hanem anélkül is :U Manapság simán csak megy, nem érdekel különösebben mi van alatta.

"A BSD init amúgy egy mindennél rosszabb szkript gányolás, komplex rendszerek készítésére alkalmatlan.": merugye a systemd az nem egy szkript gányolás... A klasszik BSD style init lényegében egy shell scriptet indít, esetleg több shell scriptet, rohadtul nem a stabilitás mintaképe.

(#28741) inf3rno Fejlesztői szemmel a systemd egy értelmezhető, modern, tesztekkel lefedett kód, ami fent van a githubon. Daemon fejlesztői szempontból meg egy standardnak mondható interfész, service fájlt írni elég egyszerű.

Irni kell rá egy pár soros scriptet, ami elfedi a különbségeket, ha ennyire fontos neked. :)) Azért vannak különbségek voltak különbségek a distrók között, mert a sysvinit buta, mint a franc és szét kell hekkelni, hogy használható legyen. Ez a script hidd el nem pár soros lenne, meg ma már igény sincs rá, emlékszem régen mekkora szívás volt a home serveren a transmissiont daemonként beizzítani, ma simán megy, mert service fájl bárki tud írni.

nem emelnék be gondolkodás nélkül egyébként stabil rendszerekbe Szerinted egy Redhat vagy SUSE szintű helyen mennyi agyalás előzött meg egy ilyen váltást? Komolyan azt gondolod, hogy csak úgy eszébe jutott valakinek, hogy akkor cseréljük le a full initet aztán megcsinálta? Ez kb. minden fejlesztő több havi munkáját igényli, költsége millió $-ban mérhető. De valószínűleg a Debiannál sem két perc volt a váltás.

Elvileg a musl a szabvány követő, és a gcc ami rosszul lett implementálva. A gcc talán a legkomolyabb compiler jelenleg, talán az icc játszik még ezen a szinten, de a gcc mindenképpen a legelterjedtebb. Az, hogy mennyire szabvány követő csak a flageken múlik.

• inf3rno

nagyúr

válasz bambano #28740 üzenetére

"Az én rendszereimet meg hagyja békén, mert az én fizetésem függ tőlük és ezért harapok."

Szerintem erre az egész helyzetre csak az lenne hatással, ha az adakozók elvonnák a támogatásokat a systemd-s rendszerektől, és a systemd nélkülieknek adnák őket. Ha eddig sikerült áttolni a potter dolgait Debianba politikai hátszéllel, akkor ezután is menni fog.

Nekem nem ritka, hogy zene mellett megy valami más is, pl játék, valami youtube video, stb. Szerintem legalább két hangforrás keverésére szükség van. Ami igazán jó lenne, ha tudnám a két hangot eltérő eszközökre küldeni, de akár még olyat is el tudok képzelni, hogy pl egy netkávézóban többen használnak egy gépet több kijelzővel és több fejhallgatóval. Talán létező problémát old meg a pulseaudio, de ha egy instabil bughalmaz, akkor továbbra sincs értelme használni...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés