Hirdetés
- ASUS Maximus VIII Ranger Z170 6-7-8-9-10 gen támogatás (Coffeetime mod)
- DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Möbelix Milan íróasztal - a tapasztalatok összeszerelés után
- Keychron V6 Max (HU) Mechanikus vezetéknélküli billentyűzet (Bluetooth, RF, USB)
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER!
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sidi: Régi Gépterem: 386DX
- lionhearted: Telekom TV Mikrotikkel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
N0zer0 #19901 üzenetére
Van itt valaki a fórumon, aki LMDE-t használ, Debian repókkal (abban a backports is bene van).
Igen, az Arch még egy nagyon jó disztró, és ezt úgy mondom, hogy még nem használtam
De viszont aki használja az csak jót írt róla, a telepítésre mondjuk még kis időt kell szánni ha még nem foglalkoztál vele, de utána tényleg nincs gond.
Főleg, hogy telepítéskor csak azokat a szolgáltatásokat rakod fel, amire neked szükség van, így semmilyen unuseful cucc nem kerül fel.Én egy ideig Manjaro-t használtam ami egy Arch fork, Debian kezelésétől annyiban különbözik,
hogy nem apt-get install xy van, hanem pacman -S xy. Illetve Arch linuxon (ezáltal Manjaron is) van AUR, ami az Arch User Repository, nos itt olyanok is vannak, amik pl Debianban sosem lesznek.
A .deb csomagokat nem tudom hogy fel lehet-e tenni, de ha valamit keresel, az hót ziher hogy ha Debianra vannak, akkor Arch-ra is lesz.
Az AUR-t nem pacmannel, hanem (több más lehetőség közül) pl yaourt-tal kell használni.
pl. yaourt -S xyPl. volt benne egy windozos program ami nekem kellett, én azt hittem rá hogy linuxra van fordítva, de nem volt. Erre akkor jöttem rá, amikor szépen felrakta a Wine-t és be is állította úgy, hogy menjen nekem az a program (mp3tag).
Szóval a yaourt pl elég user friendly.Arch telepítéshez van egy hasznos írás logouton: [link]
Továbbá érdemes benézni az Arch topikba is, nagyon segítőkész a csapat.
Ha nem jönne be most ennyire a Debian, akkor tuti hogy Arch linuxoznék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Elektromos autók - motorok
- Sajátos kábelmenedzsmenttel jöttek a belépőszintre a Lian Li tápjai
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Suzuki topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- Árváltozás+játék DVD: Bioshock Infinite Ultimate Songbird Edition
- Stalker Clear Sky Limited Collector's Edition
- Árváltozás + játék DVD: Fallout New Vegas Collector's Edition
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Ipad Air M2 11" // Wifi+Cellular // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 7 Black - i5-1035G4 I 8GB I 256SSD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest