- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigManus
addikt
válasz
GrandeP #10519 üzenetére
Nem igazán értem, hogy nem jött össze a telepítés több óra alatt.
Mint előttem leírták, megnyitod a csomagkezelőt, szovtverek telepítése, beírod pl. opera, pipa és ok gomb.Ha nem jönne össze egy óra alatt, bizony a konnektorba pisálnék...
Majd 40 éves vagyok, nem olyan rég tértem át Linuxra, de mielőtt használatba vettem volna, sokat olvastam a témáról.
Kinyomtattam pár oldalt, de mint kiderült fölöslegesen.Minden működött nagyrészt, ami nem azt pedig az adott fórumon megkérdeztem.
De ez a Windows topicokban is így van ha bele olvasol.
Egy óra alatt nálam minden be van állítva. ( SUSE Linux )
Zene, videó, virtuál box, Wine, MSN, Skype, Apache szerver, MySql, stb.Ne add fel, hálás operációs rendszer.
Bent a cégnél is januártól Linux hálózatot fogunk kiépíteni, csak három gép marad Windowsos amin Az Auto Cad Inventor programok futnak, mert azok nélkülözhetetlenek. -
utgyuru
aktív tag
válasz
GrandeP #10519 üzenetére
Ubuntu alatt egy torrent kliens telepítése kb annyi lenne, hogy elindítod a csomagkezelőt, asszem ott kér egy jelszót, rákeresel valami olyasmire, hogy torrent, torrent client, esetleg még el is olvasod a találatok leírását, bepipálod, és elindítod a telepítést. Amúgy ha jól emlékszem, alapból van benne torrent kliens, Transmission a neve. Zenelejátszó telepítését ezek után már a fantáziádra bízom.
Itt van erről részletes leírásLinuxon belül meg DOS-os ablakról beszélni, hmm... Szerintem a szaktudást dobd be még 1 idézőjelbe, ennél még érettségin is többet kérdeznek oprendszerekből.
-
Siriusb
veterán
válasz
GrandeP #10519 üzenetére
Ubuntu már nem igazán arról szól, hogy terminálban kellene bármit is csinálni.
Vérpistike meg - ha remélhetőleg nem ért a windowshoz -, valószínűleg könnyen elboldogul, mivel kb. 3 kattintás egy csomag (szoftver) feltelepítése: 1. synaptic megnyit, 2. óhajtott program kiválaszt (esetleg leírását is el lehet olvasni, amit rögtön mutat) 3. jóváhagyás
És már működik is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest