Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

Gondoltam, megosztom tegnapi tapasztalatomat wlan ügyben...

Előzmények:
    Teszteltem egy wlan routert itthon egy darabig.
    Utána visszacsatlakoztam a sajátomhoz és használtam a gépem.

Estefelé egy másik (vezetékes) routert akartam próbálgatni, ezért azt mondtam a wlan-nak, hogy "disconnect" és a vezetékes kapcsolatot használtam.

Utána hiába próbáltam visszakapcsolódni a wlan hállózatra, "link beat not detected" és efféle hibaüzenetekkel leállt. Hiába próbáltam a saját és a másik wlan-routerrel is, egyikhez sem tudtam kapcsolódni, a vezetékes hálózatok listáját viszont gond nélkül látta, újraindítás pedig nem segített.

Megoldáshoz vezető út:
    Letöltöttem újra a wlan firmware-ét, próbáltam másik kernellel, változás nem történt.

Közben boot során észrevettem, hogy kiír egy:
    "Failed to read or parse configuration /etc/wpa_supplicant.conf"
    ...hibaüzenetet.

Belenéztem a fileba, nem tűnt problémásnak a tartalma, látszólag minden a helyén volt.

Először azt hittem, valami miatt nem tudja olvasni ezt a filet, de nem az volt a baj.

Felparamétereztem a wpa_supplicant-ot parancssorból és feltűnt, hogy a fenti hibaüzeneten kívül még konkrétan egy PSK bejegyzésre hivatkozik.

Végkifejlet:
    Újra átnéztem a /etc/wpa_supplicant.conf filet és feltűnt, hogy valójában a szomszéd routerének neve is ott figyel és ott díszelgett egy befejezetlen PSK kezdetű sor is.

...amit egyébként nem nagyon értek, mert a szomszéd hálózata is titkosítva van, nem értem, miért akart annyira kapcsolódni hozzá, hogy létrehozza a bejegyzést, illetve miért tud vajon a network manager olyan bejegyzést generálni, amit a wpa_supplicant utána nem dolgoz fel... :F

...szóval kiszedtem a "NETGEAR" nevű hálózathoz tartozó bejegyzést a /etc/wpa_supplicant.conf fileból és ezzel megjavult a hálózatom is, végre el tudott indulni a wpa_supplicant...

...azért egy csomó időm elment az egésszel...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés