- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Gondoltam, megosztom tegnapi tapasztalatomat wlan ügyben...
Előzmények:
Teszteltem egy wlan routert itthon egy darabig.
Utána visszacsatlakoztam a sajátomhoz és használtam a gépem.Estefelé egy másik (vezetékes) routert akartam próbálgatni, ezért azt mondtam a wlan-nak, hogy "disconnect" és a vezetékes kapcsolatot használtam.
Utána hiába próbáltam visszakapcsolódni a wlan hállózatra, "link beat not detected" és efféle hibaüzenetekkel leállt. Hiába próbáltam a saját és a másik wlan-routerrel is, egyikhez sem tudtam kapcsolódni, a vezetékes hálózatok listáját viszont gond nélkül látta, újraindítás pedig nem segített.
Megoldáshoz vezető út:
Letöltöttem újra a wlan firmware-ét, próbáltam másik kernellel, változás nem történt.Közben boot során észrevettem, hogy kiír egy:
"Failed to read or parse configuration /etc/wpa_supplicant.conf"
...hibaüzenetet.Belenéztem a fileba, nem tűnt problémásnak a tartalma, látszólag minden a helyén volt.
Először azt hittem, valami miatt nem tudja olvasni ezt a filet, de nem az volt a baj.
Felparamétereztem a wpa_supplicant-ot parancssorból és feltűnt, hogy a fenti hibaüzeneten kívül még konkrétan egy PSK bejegyzésre hivatkozik.
Végkifejlet:
Újra átnéztem a /etc/wpa_supplicant.conf filet és feltűnt, hogy valójában a szomszéd routerének neve is ott figyel és ott díszelgett egy befejezetlen PSK kezdetű sor is....amit egyébként nem nagyon értek, mert a szomszéd hálózata is titkosítva van, nem értem, miért akart annyira kapcsolódni hozzá, hogy létrehozza a bejegyzést, illetve miért tud vajon a network manager olyan bejegyzést generálni, amit a wpa_supplicant utána nem dolgoz fel...
...szóval kiszedtem a "NETGEAR" nevű hálózathoz tartozó bejegyzést a /etc/wpa_supplicant.conf fileból és ezzel megjavult a hálózatom is, végre el tudott indulni a wpa_supplicant...
...azért egy csomó időm elment az egésszel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Plazma TV topic
- Háztartási gépek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest