- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Argos: PH!arckép
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- borg25: Kórházi beszámoló
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Lecseréltem az oprendszer a Raspberrymen.
Eredetileg Fedora IoT-ot akartam rá, de háromszori próbálkozásra sem sikerült elindítanom az installját, aminek magától el kellett volna indulnia. Sebaj, gondoltam, úgyis kísérletezős kedvemben vagyok, feldobtam rá egy Devuant. Oké, frankó, működik, és nagyon gyors, csak hát na... az összes disztróm systemd-es, vannak systemd service fájlaim, én systemd-re vagyok berendezkedve, úgyhogy gondoltam, legyen inkább Debian (Raspberry Pi OS), mégis csak ez a hivatalosan ajánlott rendszer RPi-re.
Ez is felment, frankó, működik, elkezdtem összerakni a dolgaim, Apache virtual hostok, radicale, stb., na a radicale elhasalt, egy csodálatos hibaüzenet (valami ilyesmi volt, hogy requests.exceptions.SSLError: HTTPSConnectionPool(host='www.url.com', port=443): Max retries exceeded with url: (Caused by SSLError(SSLError(336265225, '[SSL] PEM lib (_ssl.c:3837)')))) és fél méter traceback kíséretében (persze, ezt is úgy kellett kikönyörögni tőle, alapból csak az stdout-ra logol). Valószínűleg valami Python hiba lehetett, amit azóta javítottak, de Debian-ig még nem csorgott le a javítás.Na jó, mondom, a Debian nem a barátom, keressünk mást. Mivel úgyis RHEL-alapú rendszert akartam rá, elkezdtem vacillálni a Rocky és az AlmaLinux között. A Rocky jelen pillanatban népszerűbb, úgyhogy az ment rá.
Feltelepítettem, beállítottam a szokásos dolgokat, hozzáadtam az RPM Fusiont (ez hozza magával az EPEL-t is), és összeraktam a radicale szerverem, és most teljesen jól működik. Általános használat közben egy kicsit lassabb, mint Devuannal, illetve hát a dnf jóval lassabb, de legalább minden működik.
Egyetlen egy hibába futottam bele, segfaultot dob, ha kbdrate-tel állítgatom a billentyűzetet, de ez valami RPi specifikus hiba lehet, mert másnál is előjött már évekkel ezelőtt Raspbian alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Hobby elektronika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest