- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
togvau
senior tag
új kérdések az X11 forwardinggal, és a gpu gyorsítással kapcsolatban:
ubuntu server 18.04-ről 20.04-re frissítettem, azóta a gtk-s alkalmazások mint pl gparted, minden ssh sessionnál ezzel kezd:Unable to init server: Could not connect: Connection refused
(gpartedbin:179137): Gtk-WARNING **: 21:36:08.248: cannot open display: localhost:10.0
Amit rootnál xauth add $(xauth -f .Xauthority list|tail -1)
-al oldok fel, ha a normál userem homejában vagyok. Minden sessionnál kell ez. Normál userrel nem tudom ezt a hibát elkerülni.GPU képességeket használó alkalmazásoknál pedig pl ilyen hibák vannak:
[GFX1-]: glxtest: libEGL initialize failed
(ettől elindul, de láthatóan jobban laggol a felület)glxgears:
libGL error: No matching fbConfigs or visuals found
libGL error: failed to load driver: swrast
ez is elindul, de állnak a fogaskerekek.Ezek előtte mind szépen mentek, hókuszpókusz nélkül. Intel IGP (bay trail)-s a gép.
Mit kéne csinálni? Azt szeretném, hogy bárki bármikor x11 forwardolhasson főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, csak kipróbált Philips 41,5" / 105.5cm 4K OLED 138Hz 98% DCI-P3 0.1ms
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest