Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz bambano #29922 üzenetére

Sajnálattal olvasom én is. A FreeBSD nekem tartalék terv. Ami most még visszatart tőle, hogy a drivertámogatottsága erősen le van maradva a Linuxhoz képest (NetBSD még szimpatikusabb a még kisebb hardverigénye miatt, de az meg még rosszabbul át driverek terén), főleg GPU-knál meg Wi-Fi-nél problémásak a driverek, de amúgy mindenben le van maradva, ami driver, meg van pár szoftver, ami nem érhető el rá, pl. Wine, Steam. Na, meg mindenki kedvence, a systemd, pulseaudio sem érhető el rá., de ez pozitívum ;]

Meg amiatt sem BSD-zek még, mert még a Linuxban sem fejlődtem ki magam, nem használtam még ki minden benne rejlő potenciált. Úgy meg nem akarom elhamarkodottan dobni. De ha nagyon elbloatosodik a Linux, akkor elkerülhetetlen lesz a BSD-re váltás, a Win, MacOS nálam nem játszik.

A Debian éltetésével nem értek egyet. Bármelyik nagyobb, mainstream disztró felhúzható 10 perc alatt grafikus felülettel. Én az Archot 15 perc alatt felhúzom neked, ha nincsenek nagy extra igények, és valami sztenderdebb DE-vel telepítem, ami függőségnek beránt, megold minden szükséges dolgot.

Új hozzászólás Aktív témák