- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aslan
aktív tag
válasz
MacCaine #16783 üzenetére
Az ég világon semmi sem bootol be. Tény, hogy nem vagyok Linux-pro, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre.
Nem az enyém az eszköz, tehát erre nem tudok válaszolni, de a tulajnál rákérdezhetek majd a dologra.
-----------------
Lenry
Partition Magic programmal egy 8 gigás pendrive-ot ext2-re particionáltam... felmásoltam rá azt a 3 file-t, amit a leírás is említ (boot.cfg, initrd.gz, vmlinux-3.2.0-4-loongson-2f) bedugom USB portba és az egész megáll bekapcsolás után, nem reagál semmire sem a TAB-ra sem a DEL-re. Pendrive kihúzása után ismét bekapcsoloma gépet, akkor már reagál az említett két billentyűre.
TAB - recover funkciók
DEL - pmon2000 bootloader (main parancs begépelésével egy BIOS szerű menő jön be, de alig lehet benne állítani valamit)
Külső ODD rákötésével semmit sem érek.
Már olyan eszement ötletem is támadt, hogy a saját laptopomba átrakom a vinyót és liveCD-ről (gNewSense disztró) rátelepítem a vinyóra, majd visszarakom a kis gépbe és megnézzük mi lesz (tudom, eleve hülye ötlet, de kínomban már nem tudtam mihez kezdeni). Bekapcsolás után ezt írta ki:
booting:
The boot.cfg not existed!System will try default entry from al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- bambano: Bambanő háza tája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- "Titkos termékek" is várhatók a Pixel 10 széria bemutatóján
- AI modernizálja Brazília áramhálózatát
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest