- Egy korszak vége
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Megoldások IBS/IBD-re
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Dilikutya #2040 üzenetére
Az egész rendszerrel nem vagyok elégedett. Vegyek több tízezer forintért többet csak hogy megkapjam az extrát , ami pont érdekelne ráadásul.
Amiket "kötelezően" is kellene venni , azok közül szinte egyik sem érdekel. Mostani Bubi megjelenések közül is csak a Rejtélyes X-men kötetek érdekeltek.
Nekem aztán pláne nincs esélyem ezekhez az extra füzetekhez hozzá jutni. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz Dilikutya #2023 üzenetére
Nekem védeni akarom őket , de ahogy olvastam a nyomda is szivatta őket , lehet nem pont ezzel a kiadással ( Lee romita 3) , de a Hihetetlen Pókember utolsó különszáma elég későn és csúszva érkezett hozzájuk a nyomda miatt.
Elképzelhető hogy ezért nem jött a Lee romita kiadás időben.Amúgy a december elég káosz mindenhol , nem értem hogy lehet második/harmadik hétre kiadás megjeleníteni. Más idézés, mondjuk november vége felé kellett volna választani.
-
-
WhiteWalker
nagyúr
-
WhiteWalker
nagyúr
Nem tudnak kp-t adni??
Aztán kérdés milyen képregényt adnak , marha kíváncsi lennék rá...
Valószínűleg 2500ft-os képregényr darab áron , ezt ugye te sem gondolod komolyan.
Ráadásul lehet vesződni az eladással utána ... Hát köszi nem. Inkább csinálják meg maguk!Mindig lesz aki elvállalja sz@r hugyér...
De lehetett volna úgy is , itt van srácok fejenként 30 ezer Ft KP (ez 3000ft/óra nettó lenne ami nem sz@r) ... Vagy mondjuk 30 ezer Ft értékben lehetne képregényt választani a webshopról szabadon.Ez így megalázó!
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Szerintem ez a fólia dolog túl van fújva és tolva egy kicsit.
Kb mint hogy "ne hagyd egész éjjel a telefont a töltőn mert baja lesz az akksinak".Most itt van nekem a több mint 30 éves a Csodálatos Pókember sorozat összes része szép állapotban , ha eddig kibírtak fólia nélkül ennyi időt , akkor ezután is kibírja ebben a "bugyiban".
A karton az egyértelmű hogy hasznos.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Dilikutya #1793 üzenetére
Én is úgy döntöttem hogy beszerzem őket.
Három részhez elég jó áron jutottam hozzá , a maradék pedig átlagban 7000ft-ért kapható - ha van.Néztem a Hachette kiadásokat , ott az oldalszamok nem nagyon stimmelnek ,pl a 6. rész esetében , az eredeti Képkocka 260 oldalas , míg a Hachette 200.
-
WhiteWalker
nagyúr
Mi ez az óvodás Pókfej kiadás?
-
WhiteWalker
nagyúr
Tároló dobozt , hátlap kartont , fóliát honnan érdemes venni? Akár külföldi oldal is szóba jöhet!
-
WhiteWalker
nagyúr
A Tökéletes Pókember csomag az így jön olvasási sorrendben? :
Mega Marvel 7-8
A Hihetetlen Pókember 53-56
Marvel+ 56 -
WhiteWalker
nagyúr
Látom nem érted , ez nem üzleti titok , hanem bevett üzleti ajánlat.
Ez így szokott a kereskedelemben működni.Amit írsz a Szukits készletről , az is ezt igazolja.
Örülnek ha azt a maradék 55-öt eladják valaha. Ezek szerint nem akartak újabb darabszámokat venni , azok helyére amik már elfogytak , még fél áron sem a nagyker/gyártótól.[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Ha már kiszorja a nagyker/gyártó a megmaradt készletet némi apróért , hogy ne nyomja azt , előfordulhat hogy kiajánlják más kiskernek , hogy megvehetik tőlük beszerzési áron , mielőtt a süllyesztőbe kerülnek.
Ergo a nagyker is kap még érte némi pénzt , vagy keveset bukik rajtuk , míg a kisker hozzá jut jó áron.Így lehetséges , hogy pl: a Szukits nem akart belőle venni így egy darabot se , mivel van nekik készleten ami nem fogy.
Ellenben a használtképregény.hu tulajdonosát érdekelte a dolog és megvett belőle némi mennyiséget pl: 800 vagy 1000ft/db áron.Nem a szerződés határozza meg a kedvezményes árat .
-
WhiteWalker
nagyúr
Ha megszűnik a M+ akkor egy nem belefért volna ha egy számmal több jön ki? Biztos megvan a háttere , hogy "miért nem".
"A Marvel+ amúgy is rizikósabb volt, mert kinek mi jön be? Ha nem szereti valaki Venomot, akkor 2x2 számot nem is venné, és lehet elő sem fizetne."
Akkor meg kár volt itt megjelentetni az M+-ba. Mehetett volna egy Marvel Legendákba a két rész , vagy akkor 1-1 kötetbe.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
-
WhiteWalker
nagyúr
Én annyi mindent nem követek. Így nem zavar. Bár sokszor a Kingpint is elég követni és a megjelenéseit. Most fut a Marvel+-ba a Venom sztori , aztán a folytatása pedig a Marvel Albumokba jelenik meg. Nem értem ezeket , miért nem a következő Marvel + számban szerepel.
Ami jobban zavar , Facebookon a képregény hirdetés csoportban a scalperek jelenléte.
Most is fut egy licites hirdetés , de ő betol egy nagyobb összeget , mondván már van rá rendelése. Aztán írják , hogy várd már meg a licit végét...
Ezek szinte mindent felvásárolnak és mindenütt jelen vannak. Elég nehéz megelőzni őket fix áru hirdetésnél.[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
A Csodálatos Pókember V1 #102-es hogy hogy olyan sokba kerül a használt piacon?
Gondolom kevesebb darab szám van belőle mint az előző részekből de ennek ellenére a 100 feletti részek közül egyik sem kerül ilyen sokba. -
WhiteWalker
nagyúr
Köszi.
Ez jó hír , hogy végre utolérjuk az ASM részeket.
Engem se zavar ha lesz ismétlés , ennyi belefér.
Szép lassan beszer a #V1 Csodálatos Pókember sorozatot , már "csak" 14 db hiányzik , aztán jöhet a PP is utána. Ebből az első évad megvan és az idei szintén meglesz. Csak 8 évad hiányzik -
WhiteWalker
nagyúr
A Batman 89 tudjátok esetleg mikor jelenik meg?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz Anonymusxx #1583 üzenetére
Igen az! Az hogy neked semmit sem mondd miről szól , saját szegénységi bizonyítványod , mint ez a kommented is.
-
WhiteWalker
nagyúr
Az Omnibus kiadások miben különböznek az egyéb kiadásoktól? Ezek nagyobb gyüjtemények egybe , vagy méretbeli különbség van?
-
WhiteWalker
nagyúr
A Panini féle Pókemberre első 20 részére ~ 40 ezer Ft jó ajánlatnak minősül? Láttam egy ilyen eladó pakkot.
-
WhiteWalker
nagyúr
Semmi jelenteni való nincs a posztodba .
Nekem sincs rossz tapasztalatom velük , az eladó segítőkész , türelmes , abszolút semmi baj nincs vele. Nekem inkább a scalper tevékenység amit nehezen vesz be a gyomrom.
A mezei user nem adja 2-3x haszonkulccsal a termékeit. Konkrét példa a 3 füzetes maximum Carnage kiadás , aminek az első része nem kapható , nah most ezek , 8-10 ezer Ft körül vannak a kereskedőknél.
A FB csoportba beírtam , hogy ezt a kettőt keresem és 2200ft/db ár körül többen is rámírtak , hogy van eladó.De a CS.P. 127. száma 27 ezer Ft a Vaterán a scalpernél
Remélem rá is rohad. -
WhiteWalker
nagyúr
Múltkor , Facebookon bukkant fel egy hirdetőnél az első és második része , asszem 1500ft volt darabja. Írtam neki , de addigra már mások is lecsaptak rá.
Úgy hogy marad ez az üzlet , ha mindenáron kellene a jövőben , már ha van nekik ennyiért .
De múltkor pont bent voltam náluk és ott láttam 10 ezerért. Gondolom az pont hibátlan , gyűjtöi lehetett , mert kartonlap volt mögötte és fóliába csomagolva tárolta. -
WhiteWalker
nagyúr
A börzéket már hanyagolom , olyan árakat kérnek egy egy füzetért , hogy inkább r@hadjon rájuk. Ott is szinte csak a scalperek árulnak... (Leszámítva a kiadókat) Legalábbis a fővárosban.
Ezt például 10 ezerért árulják. Nem vagyok fillérb@szó , meg értem én hogy ritka és nem kapni , de azért van egy határ ....
Egy vidéki ( talán debreceni , vagy a körüli ) fickót találtam aki emberi áron árult , vettem is vagy 10 füzetet tőle , még engedett egy ezrest is. Nahhh talán ő volt az egyetlen és kivétel az ott lévők közül aki börzéhoz méltón árult.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Jó , ezt megértem , hogy így nem ment sokáig egy sztori , ez rendben van. De azért ez , hogy vedd meg a másikat is , mert amúgy nem vennéd , csak hogy meglegyen a sztori folytatása , azért ez durva árukapcsolás.
Akkoriban persze , erre nem így gondoltak , max a kiadók . Most így utólag azért nem egyszerű ezeket beszerezni , kivéve azokat amiket említettél ( Kraven, F4 , stb ) és megjelentek egy nagy kötetben.
Persze 20-30 évvel ezelőtt miért is gondoltak volna az utólagos beszerzésre évtizedekkel később.[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Ezektől a crossoverektől agyvérzést kapok ...
Egy sztori másnál más füzetben szerepel.
Pl: Kraven sztori : Pókember ---> Marvel extra ----> X-menVagy a Titkos háború , vagy Superman és a Pókember évszázad csatája sztori ....
-
WhiteWalker
nagyúr
Ha jól láttam 90 ezer Ft a teljes sorozat.
Persze szubjektív dolog , hogy kinek mi tetszik , nekem nem jön be ez a formavilág. Túl "gyerekes" vagy hogy mondjam , ezzel a megnyujtott figurákkal ...
Meghagyom másnak . Igy is csípős lesz beszerezni a maradék ~ 35db Pókembert. -
WhiteWalker
nagyúr
FB képregény csoportba valaki felrakta egybe
Csodálatos Pókember, A (2001) képregény sorozatot.
Jobban belenéztem , elég förtelmes ahogy kinéz. Nekem nem veszi be a gyomrom.
Persze nem vagyunk egyformák ...Én biztos nem fogok beszerezni ebből egy darabot sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
WhiteWalker
nagyúr
-
WhiteWalker
nagyúr
Ezekre rácsapok , míg rendelhetőek.
Kicsit más:
A 46. Képregény börze nekem elég csalódás volt (amit leírok az elözöre is igaz) és inkább tele negatív tapasztalatokkal.
Kezdem azzal , hogy iszonyat tömeg volt , zsúfoltság , nem volt levegő , szűk az egész .
A pultokhoz alig lehet hozzá férni , annyira odaállnak , azt se figyeli a veréb , hogy esetleg más is odajönne nézelődni. Ment a lökdösődés, tolakodás , a mélyen tisztelt vásárló a táskát/hátizsákot még véletlenül se venné le a hátáról.
Már úgy voltam vele ha mégegyszer valaki hátba csap vele forduláskor letépem a hátárol és a nyakára csavarom.
Aztán az árakról nem is beszélve... Sokszor drágább volt mint apróhirdetésben...
Azt hiszem én soha többet nem megyek míg itt lesz a KMO-ban. Nagyon kinőtte már magát ez a rendezvény ebben az épületben.[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Így már jobban érthető és átlátható. De azért , azt ne mondd hogy ez egyszerűen átlátható és követhető. Több kiadó , stb stb... Főleg nem annak akit érdekel , szeretné bezsebelni őket , egészen a régitől az újakig és sok évet , évtizedet kihagyott.
Én elkezdtem a régieket összeszedni , a fele kb megvolt gyerekkoromból , most pótlom a többit. Kicsit sokat vártam vele .
Aztán majd apránként sorba jöhet a többi. Mire vén leszek meglesz az egész sorozat .[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszi mindent! Így már értem. Elég nagy az össze visszaság az egész magyar kiadásban.
Hihetetlen komolyan , nah mindegy , ezek már nem változnak.A mostani börzére megpróbálok kimenni , hátha lesznek eladó példányok. De már ott se adják emberi áron , értem "börze" áron a képregényeket. Sokan kaszálni akarnak ... Nem azt mondom hogy ingyé kell , de azért ne scalper áron árulják már a dolgokat ...
Még egy kérdésem lenne , milyen tároló fóliát érdemes venni a Csodálatos Pókember első szériás képregényekhez?
(Kevésbé értek hozzá , én mezei befűzhető genotermre gondoltam.) -
WhiteWalker
nagyúr
Tiszta káosz az egész Követhetetlen szinte...
Ezt nem értem : "Pókemberes klónsztorik okozta csőd miatt" Mire gondolsz?Jah , és a rész Pókember: A sors hálójában hova illeszthető be ?
Szóval akkor, szinte lehetetlen beszerezni ezeket a részeket? Gondolok itt a 80.rész utániakra?
-
WhiteWalker
nagyúr
Azt vettem észre hogy kb a Csodálatos Pókember 80. szám után alig látni eladó képregényt.
Ez miért van? Keveset adtak ki ?
Mert ezalatti számok simán kaphatóak a használt piacon. -
WhiteWalker
nagyúr
Srácok kicsit elvesztettem a fonalat a Wiki leírás szerint.
1:
Panini-re vonatkozó bejegyzés:
"Nem élt meg azonban túl sok számot e lap, a 27. részt követően megszűnt a honi kiadása. Az utolsó történet, amit kiadtak, az a Múlt bűnei elnevezést viselte (Amazing Spider-man 509-514. számok).
Ez idő tájt a Kingpin kiadó már a 9. kiadott képregényénél tartott, s úgy döntött, hogy átveszi a Paninitől magyar Pókember-történetek közlését."Melyek voltak azok a kiadott számok a Kingpin részéről ez idő tájt?
2:
Aztán vissza került a kiadás a Semichez , majd :"Semic kiadó ellen indult felszámolási eljárás miatt a kiadó beszüntette minden képregény-kiadással kapcsolatos tevékenységét. Összesen 2 szám jelent meg a 3. sorozatban."
Itt melyik az a kettő?
(Nyilván a Magyarországon megjelenő számokra gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sherlock82 #1453 üzenetére
Ne izgulj. A magyar posta ül rajta , főleg ha sima levélként jön.
-
WhiteWalker
nagyúr
Pont most olvastam.
Egy valamit nem értek és nem világos.Azt írják:
"Elkészült a legtöbb februári képregényünk. Az X-Faktor, a Marvel Legendák, a Marvel albumok mind rendelhetőek és a boltban is kaphatóak, ahogy az újranyomások is: a Hihetetlen Pókember 4-8 és a PPP 25 mindkét borítóval."
Ez ugyanaz a sztori csak más a borítója? Semmi más különbség nincs?
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz sherlock82 #1432 üzenetére
Küld vissza , azzal az indokkal amit írtál!
Viszont Facebook képregény csoportokban sok ilyet hirdetnek , vagy kérésre is ha keresel írnak , hogy van eladó.
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Van valami oldal ahol meg lehet nézni az összes eddig magyarul megjelent Pókember képregényeket , kezdve a Kandi Lapoktól akár napjainkig?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy ruhás topik
- Egy korszak vége
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- SONY LCD és LED TV-k
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest