- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ripla
addikt
"A Rozsomák 2. száma május végén jelenik meg. Ebben kezdődik el az Új Világ Rozsomák sorozat bemutatása, ami a nagyon népszerű Új Világ Pókember világában történik. Az első kötetben az első hat részt mutatjuk be 144 oldalon.
A képregény újságosokhoz is kikerül majd."
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Mielőtt elkezdek időt rászánni, itt kérdezem meg.
Létezik olyan hely kishazánkban, ahonnan lehetne jó minőségű, fekete-fehér képregény oldalakat rendelni (szuperhős, manga, scifi, fantasy), amiket utána falra fel lehetne tenni, mint egy tapétát?
Mint pl. ez.
-
ripla
addikt
Az első már megvan, a másodikkal vacakolnak már lassan 2 hónapja, de meglesz mindenképp, ha nem innen akkor máshonnan.

És tök jó, hogy mindegyik dobozhoz jár egy poszter is, meg egy rövid füzetke, amiben egyedi sztorik vannak, egyfajta spinoff, meg érdekességek. Az egyik dobozban pl. One Piece + Dragonball crossover kb. 10 oldalon.

Ezekben a dobozokban is ott van a poszter meg a füzetke, a jobb oldalon vannak. -
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Eközben most jött ez is. A második doboz még nincs meg, mert rengeteget vacakolnak vele, de azért remélem már nem kell rá sokat várnom, és akkor végre teljes lesz az eddigi megjelenési sorrend.

Meg lassan jöhet az ötödik doboz is, mert a manga már a 114-ik résznél jár.

-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Ezt pedig csak érdekességképp, a Magnum Opus kiadó (nagyravágyó név egy felejthető kiadótól), kihozza a Sagát új formátumban.
Hogy minek azt nem tudom, ez valami magyar sajátosság, hogy ne fejezzünk be meg ne érjük utol soha a külföldi megjelenéseket, inkább toporogjunk egyhelyben és hozzunk ki az aktuális részből 5 különböző verziót, mer' az nagyon fontos.
Ezek miatt engedtem el ezt a sorozatot is magyarul, inkább megvettem angolul az eddigi 3 omnibust aztán szevasz, nem fogok 1-1,5 éveket várni 1 új TPB-re.Na de a lényeg, hogy akit érdekel annak itt van ez is. 3 rész lesz 1 kötetben, 476 oldalon.
Saga – Első gyűjtemény – Magnum Opus Kiadó -
ripla
addikt
Kingpin
"Mától indul a 2026-2027-es év Batman és Superman előfizetése.
A Batmanből a korábbiakhoz hasonlóan 6 szám jelenik meg, amiből 5 nagy alakú, kemény fedeles kötet lesz (HC) és 1 kisebb méretű magazin formátum (TPB).
Folytatjuk az Abszolút Batmant két kötettel is, jön hozzá két modernebb Batman-sztori és két klasszikus is.
Supermanből 3 kötet jelenik meg. Itt is folytatjuk a megkezdett Abszolút Superman sztorit, jön hozzá egy nagyon különleges Superman történet, illetve a most megjelent Marvel/DC crossover, a Superman-Pókember közös történet.
Az előfizetés menetét lásd az ELŐFIZETÉS menüpont alatt."
-
ripla
addikt
Egy ilyen jött szembe az előbb.
-
ripla
addikt

Végeztem vele.
Rajzolásra zseniális (kivéve azt a 2 fejezetet amit más rajzolt), a szöveg kicsit nehezen érthető, mert nem magyarázza el hogy mi micsoda, csak bedobálja a világ szereplőit, így nehéz megérteni mit akar mondani és melyik szereplő mihez, hogyan kapcsolódik.
Viszont a sztori a végére tűpontos lett, mert főhősünk egy igazi , aki nem igazán tudottbukott lélek és a rosszakat is csakjó döntéseket hozni, .saját maga miatt
Az meg ahogy a finoman megváltoztatta a hozzáállását, kizárólag a saját érdekében, és ígySárkirály, a Suttogások Istene , az zseniálisan volt megoldva, a végére már majdnem elhittem én isvégigvezette a teljes történeten át , de tényleg majdnem elhittem. (:hogy jót akar
Nagyon jól volt megírva, ahogy rétegről rétegre felépítették az egészet, zseniális. És maga a kitalált világ is ezzel a totálisan elborult szürreális megvalósításával, ez egy igazi nagybetűs dark fantasy. Ebből élőszereplős sorozatot kellene készíteni. -
ripla
addikt
Azt hogy ocsmány a rajzolása.
-
ripla
addikt
Ez úgy van, hogy a Mutánsok Kora gyűjtőnév alatt jönnek a mutánsos sztorik, és ezen belül kap külön sorszámozást minden sorozat. Külön számozással fut a régi klasszikus X-Men, külön a New Mutants, külön az X-Faktor, stb. A Határtalan Hősök meg minden más ami Marvel, de ott is próbálnak úgy válogatni, hogy legyenek ismeretlenebb, háttérbe szorult címek is.
Szerintem ha minden mutánsos sztori saját cím alatt jönne ki, na akkor lenne aztán olyan igazi, káoszba fordult Kingpin szint.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Szukits előzetes oldalak a Wytches képregényhez. Ez a "hogyan készült" szekció, viszont óriási problémák vannak vele.
- kétszer szerepel benne az "és" szó
- "A fröcseteket klasszikus módon, papírra készülnek" Inkább "készíti"
- nincs olyan magyar szó hogy "fröcset"
- mi az a "vegyes média hatás"? Inkább vegyes panelekből álló háttérkép.Van egy sanda gyanúm hogy AI-val lett lefordítva, ha így van, akkor nálam elásták magukat.
-
ripla
addikt
Áprilisban jön a Kingpintől az Absolute Superman. Azt nem tudni még hogy milyen formában, mivel még fut a sorozat.
-
ripla
addikt
Én megelőlegeztem magamnak az újabb fejfájást a valószínűleg 4-5 különböző sorba szétdobált Superior Spider-Man folytatásaikkal, és inkább berendeltem az angol omnit, cirka 1272 oldalon.

-
ripla
addikt
Hát csak a szokásos. Náluk sem ártana egy fullos reset, és felvenni egy olyan kvalítású embert, aki név, cím, sztori, sorozat szerint rendbetenné ezt a totálisan átláthatatlan katyvaszt ami náluk uralkodik. Bár ha nem képesek megoldani még azt sem, hogyha valaki lebetegszik akkor 1,5-2 hétre leáll a csomagküldés, akkor nem is értem miben reménykedem...
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Most már ott tartok, hogy a Pókember sztorikat is angolul fogom megvenni 1 darab omnibusban. Elegem van ebből, hogy éveket kell várni egy sorra, azt is széttördelve 10 különböző cím alatt, és még csak fel sem adják.
Az meg hogy beteg az ember, meg sok a megrendelés, engem hol érdekeljen? Vegyenek fel több embert, vagy kínálják fel a lehetőséget hogy visszautalják a pénzemet. Miért nekem kellene alkalmazkodnom a kiadóhoz? -
ripla
addikt
A harmadik mailt írtam meg a Kingpinnek, továbbra sem érdekli őket, hogy 1,5 hete ülnek a pénzemen. A vásárlókhoz való hozzáállásuk erősen konvergál a 0 irányába. Ezektől sem vásárolok többet.
-
ripla
addikt
Kingpin megint hozta a formáját. Pontosan múlt hét pénteken adtam le náluk egy rendelést, a mai napig még csak fel sem adták. Írtam mailt, le se sz*rják, 1 hete ülnek a pénzemen. Szóval én fizessek előre, ők meg majd küldik amikor kedvük úgy tartja. És amúgy rohadtul hidegen hagynak a problémáik, vegyenek fel több embert, ha ennyivel nem megy.
-
ripla
addikt
Tegnap fejeztem be ezt a baromi látványos sztorit. A rajzok fantasztikusak, a színezés kicsit szürrealisztikus, de ez kell is egy olyan sztorihoz, ahol istenek csapnak össze egy isteni ereklyét birtokló emberrel.
A sztori is egészen elborult, amin keresztül megismerhetjük mind a két fél problémáit és küzdelmeit, ahol mindenki csak a saját családja érdekében szeretné meghozni a legjobb döntést, ami az adott helyzetben elérhető.
A végén a lezárást kicsit gyorsnak éreztem, de ettől függetlenül nem sokat ront az élményen.
-
ripla
addikt
A Szukits kötetek általában 15 ezer környékén vannak ha normál, 20 ezer ha limitált.
-
ripla
addikt
A link alatt ráböksz az egyik borítóra és bejön némi infó hogy mi várható.
Az első kötet 1-22. részek, a második 23-44. Szóval egy komplett kiadás lesz, egyenként 600 oldallal. A link alatt vannak borítók meg leírás. -
ripla
addikt
Ott van minden a szövegben leírva, én is csak ennyit tudok.

Ha rámész a weboldalukra, 2 rész van egymás mellett, szóval gondolom 2 omni lesz, és a teljes sor kihagyások nélkül. -
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Szukits
Elérkezett az idő, hogy megejtsük az év bejelentését, érkezik a 𝗧𝗿𝗮𝗻𝘀𝗳𝗼𝗿𝗺𝗲𝗿𝘀 𝗚𝟭 magyarul!
A kilencvenes évek elején virágzó hazai képregényközegben megjelent egy párját ritkító sorozat, mely azóta is legendás helyen áll a magyar képregény történelemben. Egy sorozat, melynek a hazai kiadása sajnos nem sokkal a vége előtt megszűnt, mely űr azóta is betöltetlenül maradt… Ezidáig!
Igen! Oly sok év várakozás után ismét megjelenik a Marvel-korszak Transformers sorozata egy digitálisan újraszínezett, négy kötetes keménytáblás kiadásban, aminek ott a helye minden Transformers rajongó polcán!
Az Alakváltók legfrissebb történeteit már olvashatjátok az Energon Universe gyűjteményekben! Jöjjön hát a legrégebbi is!
Ismerd meg az egész Transformers jelenség kezdő akkordját, az úgynevezett első generációt, avagy G1-et, annak kronológiailag helyes teljes terjedelmében! Bár a maga nemében a legelső, ez ne tévesszen meg senkit,... Hősies küzdelmek, önfeláldozások, a végtelen gyász, és megannyi árulás és összeesküvés! Az Alakváltók eme legelső története több, mint aminek látszik!
Éld át újra az alakváltók olyan ikonikus pillanatait, mint a Bárka érkezését, Racsni hősies küzdelmét Megatron ellen, a Mátrix-hajszát, vagy épp Prímusz és Unikron biblikus összecsapását!
[link]
-
ripla
addikt
Rendeltem Amazonról hordozótáskát, ilyen szöveg a szállító oldalán:
"A küldeményt röntgensugárral átvizsgálták az Aramex eredeti létesítményében."
Röntgensugár?
-
ripla
addikt
Fumax
"Újabb márciusi képregénybörzés bejelentés!
A nyugati képregényes vonalat erősíti (valamint nyilván a Fumax Gaminget) a Cyberpunk 2077: Kickdown, ami ezúttal Night City világának egy eddig csak a játékban látott oldalát mutatja be: az alvilági autóversenyzés és a jól ismert bandák sötét világába tehetünk vele egy izgalmas kirándulást. Ráadásul az a Tomasz Marchewka írta, aki a Phantom Liberty vezető írója is volt, ez pedig garancia a fordulatos sztorira is.
Amíg megérkezik, lesz időtök még pótolni az esetleg hiányzó, eddigi Cyberpunk kiadványainkat - link kommentben!
[link]Fülszöveg:
Zúgjanak a motorok, az utcát meghódították az illegális versenyzők! Night City legforróbb járgányát egy hírhedt autótolvaj lánya hajtja, aki a felfordulás közepette tisztázni szeretné magát.Bandájának egyetlen túlélője Mint, akiről az a hír járja, hogy ő maga dobta fel a többieket az NCPD-nél. A zsaruk most az apja régi társára, egy Kickdown nevű techzsenire utaznak. Hogy a lány tisztázhassa magát, a bandák és a Kickdown fejére vadászó NCPD között húzódó határvonalon kell helyt állnia, méghozzá ott, ahol mindenről a sebesség dönt. Ahol Night City bandái rendszeresen összegyűlnek eldönteni, hogy melyikük uralja az aszfaltot. Animals, Maelstrom, Tyger Claws – a fenegyerekek járgányainál csak a pletyka száguld gyorsabban, Mint pedig készen áll kihasználni a tempót, akár szóbeszédről, akár autókról legyen szó…
A CD Projekt Red stúdióval szoros együttműködésben készült képregényt a Cyberpunk 2077: Phantom Liberty vezető írója, Tomasz Marchewka jegyzi.
A kötet a teljes Cyberpunk 2077: Kickdown minisorozatot (1–4.) tartalmazza."

-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Az a képregényfolyam, igen, csak nekem így egyben jobban adja, nem szétszedve 5 különböző kiadványban, 2-3 havonta.
-
ripla
addikt
Fumax
"Az első idei nyugati képregény bejelentésünk következik.A Supergirl - A holnap hősnője bajnok szerzőpárosa, Tom King és Bilquis Evely a Dark Horse kiadónál is megjelentetett egy remek fantasy képregényt, az Evelytől megszokott elképesztő grafikával, amit most magyarul is olvashattok majd. A márciusi képregénybörzére jelenik meg a terveink szerint.
Fülszöveg:
A nagy sikerű Supergirl – A holnap hősnője Eisner-díjas alkotópárosa, Tom King és Bilquis Evely legújabb, zajos közönségsikert aratott alkotása.Az ünnepelt ponyvaíró, C. K. Cole tragikus körülmények között életét veszti, egyetlen leányát, Helen Cole-t pedig hazahívják a család hatalmas, fényűző birtokára, a Wyndhorn-kastélyba. Apja korai halála mély sebet ejtett Helen szívén, így miután belecsöppen apja regényeinek különös, idegen világába, a fiatal lány részeg tivornyázásba menekül. Öntörvényű, kiszámíthatatlan viselkedése azonban lassanként megszelídül, miután a hatalmas kúria termeiben ezernyi lenyűgöző titokkal találja szembe magát. Az ősi falakon kívül, az erdő mélyén és azon messze túl pedig eposzba illő kalandok várják, amelyek egyszerre kapcsolódnak az édesapja könyveiből ismert csodás mesékhez és rejtélyes nagyapja eltitkolt életéhez. Mindeközben pedig talán a családi átok is megtörik végre…
A kötet a teljes, hatrészes Helen of Wyndhorn sorozatot tartalmazza."

-
ripla
addikt
A könyvekkel is az a problémám, hogy senki nem nézi át őket, egy átlagos könyvben, pl. Fumax, Agave, Tuan vagy Gabo, átlag 40-50 hiba mindig van bennük. Lektorálás mint olyan, manapság nem létezik.
Egyetlen könyvet olvastam eddig amiben egyetlen hiba sem volt, őszintén csodálkoztam is rajta, ez itt.

-
ripla
addikt
Kingpin oldalon kint van a Rozsomák előzetes, kapásból az első dolog amit kiszúrtam...

-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Tegnap meg ez érkezett.
-
ripla
addikt
A Szukitsnál a Vox Machina szintén egy elég menő fantasy képregény.
Tőlük még erősen ajánlott a Transformers, Black Hammer, Invincible, az idén érkező Nocterra és The Magic Order.
Fumaxéktól az East of West, Black Science, Hetet az öröklétnek, Tokyo Ghost, The Ghost in the Shell, Monstress, Az utolsó ház a tó partján, Ébredés, Sandman, Lucifer, Hellblazer, Transmetropolitan, Rorschach, Istenország.
Plusz kismillió Marvel és DC kiadvány.Gabo kiadótól a Méregcsók, Zöld lámpás, Távolűr, Batman - Az őrület városa, Az Omegák, Paper Girls, és Joe Hill összes.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Én vagyok az egyetlen aki úgy érzi, hogy kezd túlcsordulni a manga kínálat a hazai kiadóknál? Tízből 8 kiadó oldalán manga borítók fogadnak a főoldalon. Bizonyos feltételekkel kedvelem a stílust, de kezdem soknak érezni.
#2504.LnB
Ha megy az angol akkor nagyon erősen ajánlott az alábbi gyöngyszem.
Ha meg bejön a dark fantasy, akkor ennek is a polcon a helye.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Ha eredeti sztorira vágysz, akkor erősen ajánlott még az East of West, a Hetet az öröklétnek, a Black Hammer, a Gideon Falls, Az utolsó ház a tó partján, a Tokyo Ghost, Istenország, és az elvileg idén érkező The Magic Order, Middlewest és Nocterra.
Mondanám még a Transmetropolitant is, mint a cyberpunk alapművek egyike, de az lassan mindenhol elfogy, szóval nagyon kell sietni ha valaki igényt tartana rá.
Mindegyik megjelent magyarul.Illetve a Saga is nagyon jó, de én nem erőltetném a hazai kiadást, ahol 1-1,5 évente jön ki 1 darab TPB, miközben olyan lemaradás van, hogy 2030 lesz mire beéri saját magát. Hacsak nem jön több folytatás, mert akkor sosem fog végigmenni. Én is inkább megvettem angolul az eddigi 3 omnit. A hazai kiadónak büdös a pénz.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Kösz, és ezek még csak az angol nyelvűek.

-
ripla
addikt
Egyszerűbb ha megmutatom az angol nyelvűeket, aztán majd válogatsz.

Ja igen, amiket itt látsz, ezek már mind válogatott képregények, tehát csak olyanokat vettem meg, ami kifejezetten érdekel.Az East of West, a Black Hammer, a Winter Soldier és a Saga már van magyar kiadásban. A Ghost in the Shell első része most fog megjelenni (3 lesz), az Elric és a The Magic Order szintén jönni fog. A Middlewest pedig be van ígérve, de semmit nem tudni még róla.

-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Szukits
Ma egy újabb címről hull le a lepel, amelyre nemrégiben sikerült leszerződnünk. Régóta szemeztünk vele, ám a Wytches remek fogadtatása ismét előtérbe hozta, hiszen ugyanaz a szerző áll mögötte, Scott Snyder. Most pedig örömmel jelenthetjük be: érkezik a posztapokaliptikus sci-fi–horror nagyágyúja, a 𝐍𝐨𝐜𝐭𝐞𝐫𝐫𝐚!
A terveink a magyar kiadással kapcsolatban a következők:Egy monumentális, több mint 500 oldalas limitált, gyűjteménykötettel készülünk számotokra, amely nem csupán teljes, tizenhat füzetes sorozatot tartalmazza, hanem mindhárom különszámot is bónuszként.
A Nocterra egy olyan világba ránt be, ahol kilencven perc sötétség elég ahhoz, hogy az élők menthetetlenül szörnyekké torzuljanak. A nap eltűnt az égről, és az emberiség maradéka mesterséges fénnyel elárasztott előőrsökben próbálja feltartóztatni a mindent felemésztő éjszakát. A történet erejét maga ez a világ adja: egy hely, ahol a fény az életet jelenti, a sötét pedig lassan mindent magába olvaszt. Mindezt pedig Tony S. Daniel látványos, dinamikus rajzai teszik igazán emlékezetessé.Az előrendelés indulásáról elsőként értesítjük azokat, akik előjegyzik* a kötetet:https://szukits.com/nocterra-kepregeny-elojegyzes*Az előjegyzés nem jár vásárlási kötelezettséggel.

-
ripla
addikt
Közben a napokban elkezdtem ezt a sztorit.
Egyik pillanatról a másikra megszűnik a gravitáció a bolygón, és akik épp rosszkor voltak rossz helyen, ők sajnos rosszul jártak.
Aztán ugrunk 20 évet az időben, és már egy új világhoz adaptálódott társadalmat látunk, hogyan oldották meg a súlytalanság problémáját, milyen módokon védekeznek ellene, hogyan termesztenek növényeket, milyen módon tartanak állatokat.
Majd egy adott pillanatban felmerül a lehetőség, hogy vissza lehetne állítani a normalitást, ismét lehetne gravitáció a bolygón.
Viszont 20 év eltelte után bizonyos emberek szerint ez egy nagyon rossz ötlet, mert sokan már túl sokat költöttek arra, hogy kihasználják az új körülményekből fakadó lehetőségeket. És ennek megakadályozására, semmi nem riasztja vissza őket attól, hogy meggátolják azt, aki felrúgná a terveiket.Nagyjából a felénél tartok most, és eddig remek a sztori. Fordulatos, látványos, és nagyon jók az ötletek is, amiket a történet által generált probléma szült.
-
ripla
addikt
Kockázatvállalás mint olyan, ismerős?

Nem mindegy amúgy, hogy minek tűnik kívülről? Hazai viszonylatban az egyik legigényesebb kiadó. Pont. -
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Ez nem így működik. A Bubi pl. ugyanúgy szerződést kötött a Marvellal, ahogy minden más kiadó amelyik Marvel képregényeket hoz. A Bubit pl. külön megkeresték, hogy ki szeretnék-e adni a Claremont érát, mert tudták róluk hogy imádják, és így elsőre őket kérdezték meg. Ők pedig rábólintottak. Ezért hozzák ők az X-Men sort, kihagyások nélkül.
Szóval nincs itt semmilyen baráti klub dolog, több milliós összegű tételekről van szó.Ezek a hazai kiadók pedig addig fogják fenntartani magukat, amíg vannak megrendelőik, és mivel jelenleg a Bubi az egyetlen akik az X-Men érát A-tól Z-ig kiadják, így egy darabig lesznek is megrendelők, mert rengeteg rajongója van a mutánsoknak. És mivel havi bontásban adják ki, azaz mindig csak annyit nyomnak, amennyi a havi megrendeléseknél egy kicsivel több (cserepéldányok miatt, vagy ha valaki megvenne egy régebbi füzetet), így nagyobb biztonságban vannak pénzügyileg, mint egy Kingpin, akik minden hónapban fix darabszámot nyomtatnak, aztán vagy sikerül behozni az árát, vagy nem.
Ez persze a Bubinál is kockázatos, mert nekik is ki kell fizetni előre a jogdíjat, de mivel ők 1 hónapra előre nyomják ki a köteteket, ezért így sokkal kevésbé rizikósabb, hogy mondjuk rajtuk maradjon néhány raklapnyi kötet. Van mondjuk 1000 vásárló 1 hónapban, akkor nyomtatnak mondjuk 1100 darabot, sokkal kedvezőbb így, mintha nyomtatnának minden hónapban egy fix példányszámot, aztán reménykednének hogy mind elfogyjon.Azt pedig szögezzük le, hogy a Bubi jelenleg a kis kiadók között a legigényesebb kiadó, a Kingpin példát vehetne róluk. Havonta hoznak 3-4 kötetet, viszont mindegyik TPB, lakkozott borító, fényes, vastag papíron.
Ezzel szemben a Kingpin több füzetet hoz, de ez látszik is a minőségen. Mutattam én is régebben, keress vissza, gyakorlatilag minden hónapban vannak olyan kiadásaik, ahol el van csúszva a nyomtatási kép. Lekopogom, de a Bubinál még nem találkoztam ilyennel, pedig évekre visszamenőleg vásárolok tőlük.
Aztán ott van a sorrend problémája is.
Hogyha a Bubi elkezd egy sort, mivel egy darab formátumban jön minden cím tőlük, így nem lesz fejetlenség. Ezzel szemben a Kingpinnél olyan szintű fejetlenség és követhetetlenség van, hogy ahhoz képest a pókháló egy egyenes vonal.Illetve a Kingpinnél az sem tetszik, hogy alig mernek kockáztatni. Vannak a bejáratott hőseik, és gyakorlatilag azok teszik ki náluk a portfólió 90%-át.
Ezzel szemben a Bubinál a Szellemlovastól kezdve át a Pengén egészen a Holdlovagig minden van.
Addig volt jó a Kingpin, amíg egyedül voltak a piacon. Aztán megjelent a konkurencia, de ők semmit nem változtak, maradt ugyanaz az elkényelmesedett kiadó, akik voltak.
Nem mondom, néha nekem is viszket a tenyerem hogy vásároljak tőlük, de mindig eszembe jut hogy mennyire igénytelenek tudnak lenni, úgyhogy inkább megveszem angolul a vágyott sort. Főleg hogy TPB-ket vagy Omnibusokat veszek, azok meg teljes történetek, nem ilyen Kingpin féle "kiragadunk 5 részt a nagy egészből, aztán érjétek be ennyivel" dolog. -
ripla
addikt
Retek ocsmányul fog kinézni, szóval semmit nem veszítesz ha kihagyod. Gagyik a rajzok, hányinger a színezés, béna a koncepció.
Mik azok a karakterek ott, hallod? Mint amikor a falusi búcsúban veszel egy Marvel nyalókát, és ilyen matrica van rajta, amin látszik hogy a Kovács és Kovács BT. nyomtatta, akik amúgy a Józsi bácsi otthon főzött pálinkáját is címkézik...
-
ripla
addikt
Csak a szokásos. Ezt folytatjuk. Ezt itt kezdtük, de ebben megy tovább. Azt elengedjük, ebből csak ennyi lesz, de lesz helyette ez. Ez új lesz, de majd ebbe is beletesszük. Ebből csak ennyit szeretnénk, de majd ebben a másikban folytatjuk.... katasztrófa, komolyan mondom. Egyszerűen katasztrófa, hogy nem képesek 1 darab címet elindítani és azon belül vinni mindent aminek köze van hozzá.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
És már megint 2 újabb sorozat, hogy véletlenül se tudd követni hogy mit, hogyan, merre, miért.... én már leginkább csak azért nézem hogy miket hoznak ki, hogy utána megrendeljem angolul, TPB vagy omnibus kiadásban. Persze csak ha tetszenek a rajzok is.
A Bubi Bolt minősége követendő példa kéne hogy legyen, elsősorban náluk. -
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Grat. Neked a Kingpines kiadásokban nincsenek elcsúszva a nyomatok? Nekem elég sok van. Amíg vettem, majdnem minden hónapban volt legalább 1 füzet, ahol ilyen fél-1 mm-es elcsúszások voltak a színképek között. Visszaküldeni sem időm, sem kedvem nem volt, oldják meg hogy alapból jó legyen, más kiadóknak megy.
A Venom kötet pl., ahol nevezett lény fekete háttéren fehér felirattal beszél, majdnem minden esetben olvashatatlan volt. És erre volt pofájuk azt mondani, hogy én látom rosszul, ez fícsör.
Ez volt talán az utolsó pont, amikor elengedtem őket. -
ripla
addikt
Épp az I Hate Fairyland Compendiumot olvasom, láttam belőle képeket, de a teljes sztori még nem volt meg. Ötödik fejezetnél tartok, hát ez valami kibeb*szottul zseniális. 100/100 minden egyes képkockája.
Egy kislány lekerül Csodaországba, és több mint 20 évet tölt el itt, miközben a hazavezető ajtó kulcsát keresi. Testileg kislány maradt, de belül közben felnőtt, és hát... ahogy a borító is mutatja, kicsit megkattan a keresés közben.

Aki nem ismeri és egy agyzsibbasztó őrületre vágyik, annak nagyon erősen ajánlott, sírva-röhögős totális agyrobbanás. Skottie Young egy zseni.

-
ripla
addikt
HOPPÁ!!!!
"Izgalmas bejelentéssel készültünk mára! Sikerült leszerződnünk egy igen nagyszabású képregénysorozatra, amely a dark fantasy és a horror szerelmeseit különösen le fogja nyűgözni.
Nem másról van szó, mint 𝐌𝐚𝐫𝐤 𝐌𝐢𝐥𝐥𝐚𝐫 (Superman: Vörös hős, Ha/Ver), New York Times bestseller képregényíró egyik legkiemelkedőbb alkotásáról, a 𝐓𝐡𝐞 𝐌𝐚𝐠𝐢𝐜 𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫-ről, amelyet az impozáns, Library Edition alapján tervezünk 𝟐𝟎𝟐𝟔-𝐛𝐚𝐧 kiadni, két vaskos kötetben.
Műfaját tekintve a The Magic Order egy 𝐟𝐞𝐥𝐧𝐨̋𝐭𝐭𝐞𝐤𝐧𝐞𝐤𝐧𝐞𝐤 𝐬𝐳𝐨́𝐥𝐨́ 𝐝𝐚𝐫𝐤 𝐟𝐚𝐧𝐭𝐚𝐬𝐲-𝐡𝐨𝐫𝐫𝐨𝐫, amely magában hordozza a bűnügyi thrillerek és a maffia regények bizonyos vonásait is. A mágia és a maffiavilág kegyetlen játszmái fonódnak össze ebben az egyedülálló történetben, ahol a világunk védelmére felesküdött, nagyerejű mágusok és varázslócsaládok egy kegyetlen ellenséggel találják szemben magukat — valakivel, aki nemcsak a varázslórend tagjaira, hanem az egész emberiségre fenyegetést jelent.
A The Magic Order olyan, mintha a Harry Potter világa találkozna a Maffiózókkal — némi Trónok-harca vibe-bal megspékelve. Millar stílusa a ,,Darker and Edgier” irányzathoz áll legközelebb — sötétebb hangulatú, provokatív, merész, a megszokott határokat feszegető. Ebből adódik, hogy a The Magic Order látványvilága komor, baljós, realisztikus, feszültséggel teli és olykor érzelmileg felkavaró hangulatot tükröz vissza, mindez pedig morálisan szürke karakterekkel, kemény narratívával és maró társadalomkritikával egészül ki.Egy szó, mint száz: a The Magic Order egy sokszínű remekmű, amelyet különleges gyűjtői kiadásban foghattok majd a kezetekbe. A kötet 2026-ban várható, de érdemes már most előjegyezni*, hogy az elsők között kapj hírt az előrendelés indulásáról:
[link]
* Az előjegyzés nem jár vásárlási kötelezettséggel."Az első 4 TPB itt van a polcon, a napokban akartam megvenni omniban is, de akkor hagyom a fenébe.
Kegyetlen jó képregény, mind sztori mind rajzolás szempontjából. -
ripla
addikt
A Kingpint már nagyjából elengedtem. A Peter Parker sort veszem még, de csak azért mert érdekel hogy miből maradtunk ki a Semic miatt 35 évvel ezelőtt.
Minden másból már csak azt veszem tőlük ami érdekel, de szerencsére tesznek róla hogy ez egyre kevesebb legyen, 2 havonta talán 3 kötet. Azért szép lassan végleg elengedem őket, követhetetlen amit művelnek. -
ripla
addikt
"Sosem kapsz komplettet, csak az eseményt és esetleg 1-2 tie-int. Ez mindegyik hazai kiadónál így van aki ad ki Marveles eseményt"
Ezt cáfolnám. Lásd Bubi Bolt. Az X-Men sorban egyetlen kihagyás sincs, az összes mellékszál benne van. Sőt, most hogy már nem is X-Men a sor neve, hanem Mutánsok Kora, ez pont azért kellett mert annyi szerteágazó történet van, hogy a fő X-Men sor mellett mindent ki fognak adni ami mutáns sztori, X-Factor, Excalibur, New Mutants, stb.
A Bubi Infoban már ott van dátummal is, hogy jövőre melyik részben melyik cím érkezik.
Néhány év alatt a legszerethetőbb hazai kiadóvá nőtték ki magukat. És most az lett a heppjük, hogy könyvjelző helyett minden hónapban 3 darab A4-es nyomatot adnak ajándékba. -
ripla
addikt
Ja, még annyit hogy valószínű rengeteg részt kihagynak belőle, a teljes sztori ugyanis 880 oldal, 2 Mega Marvelban el is férne. Mintha a megboldogult Semic éledt volna újra a Kingpin képében.
-
ripla
addikt
A Kingpin oldalára már csak röhögni járok fel.
"Október 12-én, az 57. Fővárosi Képregénybörzére jelenik meg a Venom 6. száma, amelyben elkezdődik az Abszolút vérontás (Absolute Carnage). A történet átnyúlik a Hihetetlen Pókemberbe is: a novemberi számban is benne lesz, és a következő Venom kötetben ér véget. A képregény ára a Börzén 3200 Ft lesz. "
Miért kell hogy átnyúljon a Pókemberbe? Ennyire gyengék az eladási számok? Miért nem lehet 3 egymást követő részben kihozni? Vagy 1 darab Mega Marvelban?
Iszonyúan jó a borító, de ilyen szédszedett formában kösz, de nem kell, inkább behúzom angolul 1 darab kötetben.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Kingpinéknél tippre nem igazán működik ez az előfizetéses modell.
A legújabb hírnél az egyik mondat:
"Azoknak, akik már előfizettek a Marvel Extrára 2026-ra, ezt a 7. számot ajándékba adjuk (nagyjából 10 főről van szó)"10 fő? Mennyien lehetnek a vásárlóik havi szinten? 1000 fő vajon megvan?
-
ripla
addikt
A Bubinál havi előfizetési rendszer van, hó elején fizetsz, hó közepe-vége felé küldik. Viszont ha valami elfogy, abból soha többet nem lesz utánnyomás, maximum más terjesztőktől vagy másodkézből tudod beszerezni, és mivel kis kiadóról beszélünk, címenként pár száz, esetleg pár ezer darabos tételekről lehet szó. Szóval ha érdekel onnan valami, akkor minél előbb lépj, mert ha elfogy akkor ennyi volt.
Viszont jól megszivattak, mert az elején még könyvjelzőket adtak ajándékba, amiknek vettem egy remek gyűjtőmappát, erre kitalálták, hogy inkább A4-es nyomatokat fognak a csomagok mellé pakolni.
Amúgy van Discord csatornájuk, Spuri szívesen válaszol minden kérdésre, ha épp ráér és nem a szerkesztéssel foglalkozik.
Discord | #offtopic | BUBI rajongók -
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Nekem az ilyen stílusú rajzok jönnek be a leginkább.

-
ripla
addikt
Éééééés.... Kingpinék MEGINT indítanak egy új sorozatot, hogy továbbra se értsd a sorrendet, és nehogy véletlenül rendszert vagy értelmet láss benne.

Ahogy a Marvelnél is gyakran előfordult, hogy egy-egy képregényszereplő kapott saját sorozatot (például Megtorló, Venom, Rozsomák, stb.), úgy nálunk is megtörtént már ugyanez ugye Venommal. Jövőre pedig már Rozsomákkal is, ugyanis kinőtte a Marvel Legendák válogatás sorozatot, így jövőre saját képregényt kap. Emiatt a Marvel Legendák jövőre csak 5 számmal jelenik meg az eddig megszokott 6 helyett, mivel Rozsomák további történetei kikerülnek belőle, hogy a saját neve alatt folytatódjanak tovább. Jövőre 3 kötettel indul a sorozata, amely külsejében pont olyan lesz, mintha Marvel Legendák lenne, azaz gerinces és nagy alakú. És ugyanúgy újságosoknál is lehet majd kapni. A most véget ért Old Man Logan történet folytatása, a Rozsomák visszatér már a saját címén fog megjelenni.

Badumm... tsss.....(Rákerestem és olyan ronda belül, hogy legalább ezért sem kell pénzt adnom.)
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Olyan biztosan nem lesz. Bezúzatni nem fogják, akkor már meglépték volna. Nem magyar nyelven tudod még beszerezni, vagy nem veszed meg, ezek a lehetőségek.
Amúgy állítólag van olyan is, hogy átvétel után 14 napon belül bármikor visszamondhatod és visszaküldheted. Ezt egy másik webshop üzemeltetője mondta konkrétan. -
ripla
addikt
Az a Fumax volt, több mint 1 millát buktak rajta, szóval ez miatt, meg azért mert imádom a kiadványaikat, abból a mangából mindig kettőt rendelek.

De a Bubi Bolt is írta, hogy náluk is volt ilyen, hogy bezúzattak hibás kiadványokat még a kiadás előtt.#2282Shaza
Kicsit én is átverve érzem magam, szóval innentől kezdve én is inkább kihagyom náluk a megrendelési időszakot, és csak megjelenés után fogok vásárolni tőlük, amikor már tudom hogy mit kapok a pénzemért. -
ripla
addikt
Csak szólok, hogy mielőtt megvennétek a Gideon Falls-t, el lett rontva a 135-ös oldalon a szövegbuborék. Természetesen nem szóltak előtte, hogy visszamondhassam a rendelést, utólag derült ki amikor kinyitottam..... Mondjuk legalább pótlapot raktak bele, de azért na... 19.000 forintos limitált kiadás.........

-
ripla
addikt
Ennyi az infó.
"A sorozat kiadását a 15-16-17. részekkel, illetve ugyanezen albumok egybekötött, keménytáblás változatával, a 6. számú limitált kötettel kezdjük.
Miért éppen ezek a részek?
Olyan albumokkal akartuk kezdeni, amelyek még nem jelentek meg magyarul, a számozáson pedig nem változtathattunk. (Tintin a fekete arany földjén más címmel ugyan már megjelent, de az Irány a Hold és az Emberek a Holdon című legendás albumokat eddig magyarul még nem olvashattátok.)
Megjelenik-e a többi rész?
Igen!
Félévente tervezünk megjelentetni 3 albumot és limitált változatukat. A következő három a 12-13-14. rész lesz, amelyek már korábban megjelentek magyarul. Ezeket a részeket újabb mindezidáig kiadatlan történetek követik majd, méghozzá a 18-19-20. albumok. A sort ebben a cikkcakk mintában folytatjuk ugrálva a már kiadott és a még kiadatlan részek között." -
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Néha van hogy 1,5-2 hétig is ülnek a pénzeden mire kiküldik a csomagot. Főleg az utolsó rendeléseimen vettem ezt észre még május környékén. Azóta már közvetlenül tőlük nem veszek semmit, van erre sokkal gyorsabb webshop is, aki néhány napon belül kiküldi, ráadásul utánvéttel.
Amúgy még ezt ajánlanám a Vad Virágok kiadótól.

Belül ilyen, és még idén jön a második része.

Plusz ha kedveled Hellboy karakterét, van náluk Hellboy omnibus, meg egy P.K.V.H. (Paranormális Kutató és Védelmi Hivatal) omnibus is, aminek szintén idén jön a második része. Nem Hellboy benne a főszereplő, vagy nem csak ő, de ugyanabban az univerzumban játszódik.
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Ha kémes sztorit keresel, akkor ezt húzd be.

#2227thesound
A Sagát én is sajnálom hogy abbamaradt, nem is értem hogy minek vette át a magát nevetségesen fellengzős Magnum Opusnak hívó kiadó, hogyha nem bír hozni legalább évi 3 TPB-t. 1 éve jött ki a legutóbbi, és még hátravan 5 darab!
Úgyhogy én már nem bízok abban, hogy záros határidőn belül ez végigmegy.
Ezért van meg nekem is a Compendium 01, és a 02 is be lesz szerezve, mert úgy látszik hogy büdös a pénz a hazai kiadónak.
Az meg egyenesen nevetséges, hogy ahelyett hogy a kiadásokkal foglalkoznának, inkább kihoztak minden részből 3 különböző verziót.... -
ripla
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Autós topik
- Május végén jön a Horizon Hunters Gathering második zárt tesztje
- Macska topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Powercolor Radeon RX 6700 XT 12Gb
- Szabad személyre 2.0 LANCOOL 216RX Black ÜRES Gépház Ingyen MPL
- Apple Watch Series 11 46MM Sport Space Grey Színben 2027.12.23-ig Media Markt Garancia
- Asus TUF Gaming A15 (FA506IU) Ryzen 7 4800H / 16GB / 512GB / GTX 1660 Ti / 144Hz Felújítva!
- Asztali PC , i7 9700 , RX 6600 , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest