Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
localhost
Közösségépítő
MegaUser! Ő a Tisztelt vevő!
Egy márkás 17'' TFT monitorról mindössze az alábbi kérdést tudta ''hozzáértőként'' feltenni:
Rámutatva a kezelőgombok egyikére:
''És akkor ezt fogyamatosan nyomva kell tartani?''
Ti értitek mire gondolt? És miért?
-
napos2600
tag
ma keves alvas utan mar vartam hogy ki fog kikesziteni...
- volna 2 kerdesem. van nalam egy olvashato cd es szeretnem a dokumentumaimat ramenteni.
- milyen cd????
- hat az van rairva hogy 700Mb-ig olvashato. a recordable az azt jelenti, nem?!?!
- hat az nem egeszen... (es itt elmagyaraztam hogy ahhoz bizony cd-iro kell es majd keresse meg a gazdasagi vezetot...)
kerdes2:
- outlook mappa export stb... ezt mar megertette mert ez volt a masodik telefobn ezugyben.
kerdes3: (hoppa errol nem volt szo de azert hajjuk
)
- nem tudnak uzletelni 1 kicsit? (szoke cica hmm miert ne
)
szoval en odaadnam ezt a cd-t es te adnal egy olyat amire ki tudnam menteni a dokumentumaimat...
nekem semmi bajom meg a legjuzerebb juzerrel sem mert rohogok eggyet ha nagyon balga es utanna el is felejtem mert telleg nem az o asztala ez az informatika... DE amikor eppen megall 2 server, elfogy a dhcp-s ip mert nem birunk odafigyelni es rajon hogy o pedig most szineset akar nyomtatni na akkor akibol nem jon ki az allat azt talan nem is irigyelem
ennyi oromnek kell lennie az eletben es ha nem lenne ennyi juzer akkor ugye az emlitett lakas/auto stb. honnan lenne
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én megpróbálkozom...
Történt, hogy egyszer lecseréltem a régesrégi, kiszolgált p1 200mmx-emet egy athlon xp 2000+ -ra, a régi gépet meg odaadtam a hugomnak, miután kikaptam belőle a nekem kellő cuccokat (vinyó, cdrw, rack, sblive, vidkari, voodoo2 (mert új vidkártyám akkor még nem volt, és a régi, tseng et6100+voodoo2 párosítás költözött át az új gépbe ideiglenes jelleggel)).
A régi gépbe kerítettem egy S3 Trio64V+ -t meg vinyót, valami isa hangkártyám is volt itthon az elfekvő készletben (de a jó öreg GUS-t nem adtam
No, kapcsoljuk be a gépet, és telepítsünk valami oprendszert. Azaz csak telepítenénk, mert bekapcsoláskor a gép sípolt egy hosszút, utána három rövidet - videókártya gond van... rakosgattam egyik slotból a másikba, egyikben sem akart működni. Szereztem egy Matrox Milleniumot, azzal ugyanezt csinálta. Most jön a csúcs. Kiszedtem belőle mindent, csak a vinyó maradt benne, és visszaraktam a jó öreg ET6100-et. És... nem működött.
Hát én azt hittem megőrülök. Sakkoztam még egy kicsit a három kártyával, egyszer a Tsenggel hajlandó volt elindulni. Elkezdtem telepíteni Win98SE-t, és láss csodát, valami újjal találkoztam... Minden alkalommal, amikor a setup a scandisk után átvált karakteres képernyőről grafikusra, újraindult a gép... Viszont a videókártya nem hülyéskedett többet, csak éppen lehetetlen volt a Win-t feltelepíteni.
Előkapartam egy Memtestet, ami jónak találta a memóriát. Ekkor már tényleg mindent megpróbáltam, ami eszembe jutott: megtisztogattam a ramokat, biosban keresgéltem, minden csatlakozást ezerszer ellenőriztem, stb, szóval jópár órát eltököltem vele, majd elvittem a gépet egy ismerősömhöz, aki nálam jobban otthon van hardverban. Ő is csak lesett, és vakarta a fejét, majd szétszedte atomjaira a gépet, összerakta és működött...
Valójában itt nem tudom, hogy csak én voltam béna, vagy tényleg vannak ilyen hülye esetek. -
Polesz
addikt
Lámaságom története:
Ki mentem egy gépet szerelni, vittem magammal modemet, berakom, feltelepítem. Szép és jó. Felmegyek netre ez is ok. Na mondom víruskerget?t azért nyomjunk win alá ezért virusbuster el? és feltelepít. Ugye újra kell indítani. Ok. Eddig a pontig látszólag minden rendben zajlott.
Gép újraindít, vinyó panaszkodik, win panaszkodik. Nocsak valami galiba van. Nem található ez meg az. Fasza meg omlott a win. Telepít? el?, az meg szól a scandisknél, hogy baj van nem tud írni vinyóra. Na mondom még csak ez kellett, hogy olyankor adja be a kulcsot amikor én is ott vagyok. Félórát nézegettem és mondtam, hogy majd jövök és elviszem a vinyót garanciális ügyintézésre. Kimentem 2 nap múlva egy 1 gigás saját vinyóval ami az egyik gépemben van, hogy addig is legyen valami. Beszerelem a másik mellé. Gépet cd-r?l elindítom a fontos fájlokat átmásolom. Elindítom a telepít?t erre meg sz?köl, hogy hiba van. Kikapcs. Régi vinyó lehúz telepít? újraindít. Win felmászik és újraindítás után megint prüszköl, hogy hibás a vinyó. Mondom nem ér, mert ez a sajátom. Kábelt kiszedem rakok be másikat, de a hibajelenség újra el?jön. Kínomban kapartam a falat, hogy nem igaz, hogy nincs megoldás. Aztán isteni szikra beül modem kiszed és az eddig halottnak vélt vinyó feltámad. Örömujjongás és tánc ezerrel. Modemet átraktam egy másik pci slotba, most megy a net is és a vinyók is. 5 órát szoptam feleslegesen

Na ezt übereljétek
-
fzr1000
tag
hmmm... ez erdekesen hangzik... csak azon gondolkodtam el, hogy szerintem adatbaziskezelesnel alapvetoen rekordszinten tortenik a mentes (lemezreiras), ha adatbevitelrol van szo... meg hogy hol tarolodik az egesz napos bevitt adat (ok, hogy a memoriaban, csak programozastechnikailag miben: tomb, objektum, akarmi...)
-
bazs
aktív tag
Nálam egy régi osztálytárs tarja a csúcsot. 4-5 éve még 386-osa volt és vett bele egy isa hangkártyát. Mint m?szaki informatikus szakközepes tanuló, úgy gondolta gond nélkül belerakja, a berakással nem is volt gond, csak elfelejtatte kikapcsolni a gépet elötte. Az eredményt sejtitek, a frissen vett hangkari és a slot elszállt

A tragikus az, hogy a sulit elvégezte és azt hiszi informatikus
-
ManOwaR
tag
szerintem nem érdekesek azok ez emberek akik nem értenek hozzá, sokkal izgalmasabb az ha valaki elvben ért hozzá és úgy csinál egetverő hülyeséget
pl: egy régi munkahelyemen a programozó adatbáziskezelőt programozott, megcsinálta bevitte, és a sok titkárnő reggeltől estig nyomta befele az adatokat a gépbe mikor este kiderült, hogy elfelejtett mentést programozni és emiatt amikor kikapcsolták az összes adat elveszett

-
Vertic
aktív tag
válasz
localhost
üzenetére
Igen, emlékszem. És tudta, mi az az Oracle, vagy csak el akarja mondani, hogy volt konferencián?
Mi előnye származik neki ebből? Úgy értem nem dolgozik addig és nem fogy a szabadsága sem, vagy messze van és fizetik az utat neki (meg az ellátást), vagy simán sznob? Oracle FEJLESZTŐI konferencia... váááá!! -
localhost
Közösségépítő
Na ezt elárulta, igy véletlenül tudom....
Nem tudom követed-e az egész eseménysort az úrral kapcsolatban, előzmény...
a múltkor jelentkezni akart egy konferenciára ''valami európai úniós stratégia'' vagymi címmel. AKKOR kiderült, hogy AZ a konferencia fizetős.... igy nem ment.
Most viszont ugyanabban az újságban talált Oracle fejlesztői konferenciát, ami ingyenes. Hát ide elmegy! El bizony! - mondta -
localhost
Közösségépítő
válasz
localhost
üzenetére
Új fejlemény!
Ma ISMÉT itt járt nálunk a #92-ben emlegetett Júzer.
Valaki még nálam is konstruktívabb volt, mert az úr egy cédulával a kezében jött, rajta a saját e-mail címével és jelszavával.
Belogolt és jelentkezett egy Oracle konferenciára, amit angolul fognak tartani, de a jelentkezési lap angol nyelvű kérdéseit én fordítottam neki: Name/City/Street etc...
De jelentkezett a konferenciára és szép a világ! -
Tchoepi
tag
Off
Bocsi. Most látom, hogy már volt.
On -
Jano
senior tag
Na nekem is van kettő sztorim az egyik még általános suliban történt valami képletet kellet beírni az excelbe a program nem fogadta el és a tanár nem tudta megmondani mi a hiba. A másik itt gimiben történt velem azt mondta a tanár képzeljétek milyen sz*r a windóz nem ismer fel két azonos típusú háló kártyát és vajon mért nem ismerte fel hát mert nem volt rendesen benne a PCI slotban.
-
casenoid
tag
valamit nagyon félreértettél.
Én elmondtam az élményt. Senkit nem néztem le, sőt, a legjobban végzett csoportjaim voltak.
Ettől még érdekes volt,néha aranyos/poén a user problémája.
Annyit megint megjegyeznék, hogy nem IT tudás kérdése, ha valaki billentyűzetvédővel (ami elég kemény, hogy ne vegye észre) gépel, vagy fogja, az elosztót kapcsolja ki, nem a gépet. Ezzel talán egyetértesz. -
Tchoepi
tag
válasz
Dalai Láma
üzenetére
Hali!
Bár távol álljon tőlem, hogy a tanerőt takargassam, de a második kérdése jogos és van is rá megoldás: Ctrl+Esc -
tildy
nagyúr
válasz
üzenetére
thx

A supportost dolgot meg csak most meseltem eloszor.
Es igenis van ilyen teruleten diszkriminacio.
Raadasul 1 evig meloztam ott.
Vltak olzan esetek si, hogy kicsit on is legyek, hogy kb fel oraig dumaltam valakivel, mert annyira ertetlen volt.
Legtobbszor outlook volt a problema.A legjobb:nem megy neki a levelezes.Kerema loginjat, nem talalom az adatbazisban, mondom mi a mailcime?
xy@axelero.hu.Na majdnem lefordultam asyekrol akkor. -
törölt tag
Off
Látod ez a baj. Hogy nem olvasod el. Lehetnél egy kissé ''igényesebb'' is. Önmagaddal szemben és a fórummal szemben is. Itt még sok mindenféle kiokító dolgot akartam írni, de inkább nem teszem.
Magyar XP-re a következőképp telepíthetsz QWERTY billentyűzetkiosztást:
Start \ Beállítások \ Vezérlőpult. Itt duplán kattints a Területi és nyelvi beállítások-ra. A Nyelvek fülre kattints ezután, majd ott a Részletek gombra. Hozzáadás gomb, és alapból felajánlja a következőt (ha nem tenné, válaszd ki) :
Szövegbevitel nyelve:
magyar
Billentyűzetkiosztás:
magyar 101 gombos
OK-zd le, ekkor láthatóvá válik a kétféle telepített billentyűzetkiosztás. Nyomd meg az Alkalmaz gombot. Ha meg akarod tartani a QWERTZ kiosztást, akkor ugyanitt ahol most is voltunk, látsz fölül egy olyat hogy Alapértelmezett szövegbeviteli nyelv. Ha legördíted, választhatsz a sima magyar (QWERTZ), illetve a magyar 101 gombos (QWERTY) között. Itt azt válaszd ki, amelyiket szeretnéd, hogy alapból ilyen billentyűzetkiosztásod legyen, ha a Windows-t használod. OK, OK, és visszakerültél a Vezérlőpultba, amit aztán be is csukhatsz. Láthatod, hogy alul a Tálcán, az óra mellett megjelent egy kis szürke ikon, amire ha rákattintasz, tudsz választani a kétféle billentyűzetkiosztás között. És egész addig azon marad, míg ismét rá nem kattintasz, hogy te a másikat szeretnéd akkor inkább használni.
Nézzük mi van akkor, ha mondjuk a QWERTZ neked egyáltalán nem kell? Akkor viszont ismét meg kéne nyitni a Vezérlőpultot, Területi és nyelvi beállítások, Nyelvek, Részletek. Itt legelőször is fölül bizonyosodj meg róla, hogy az Alapértelmezett szövegbeviteli nyelv magyar - magyar 101 gombos (ez a QWERTY). Ha módosítod, nyomd meg alul az Alkalmazás gombot ezután. Majd a Telepített szolgáltatások közül kattints a magyar\Billentyűzet alatt található magyar-ra, és nyomd meg az Eltávolítás gombot. Ekkor már csak az alapértelmezett magyar 101 gombos kiosztás maradt a listában. Ezután mindent le-OK-zhatsz, a Vezérlőpultot bezárhatod, és használhatod a billentyűzetet egészséggel, és jó helyesírással. -
-
tildy
nagyúr
Tenyleg nem tudja valaki xpnél hol van az a fajta magyar billkiosztas aminel nem cserélődik az y z?
-
tildy
nagyúr
Na szoval voltak eleg luyer esetek si.
Dea legjobb az volt, amikor egyedul voltam epp benn ejszaka, felhiv egy urge, hogy mar megint mi a franc van nalunk.Mondom semmi mert kulonben nem beszelgethetnenk ilyen nyugodtan mert egnenek a vonalak ha valami gond lenne.
Krdezem milyen rendszere van (mit tudja o), mondanam neki, hogy win98 sajnos neha feldobja a talpat tcp/ip ugzileg , lehet ujra kene rakni.
Hat ahhoy kepest a hallo tessek mp3 kismiska volt, mint amit o akkkor levagott.
De mas esetek si voltak.Pl. amikor valakinek fel oran keresztul magyaraztam telefonon, hogy hol talalja meg ezt ezt meg ezt a beallitasta windowsban.
A legnagyobb poenom, sajnos ezert akkor a fonokom jol lebaszott, mert kiderult , hogy egy ismerose volt, na szoval 2000 juniusa.Nwmhogy winxp-t,(meg ki se volt adva)de meg w2kt se nagyon lehetett latni.
Usernek nem megy az outlook, mindent atnezunk, meg mindig nem jo.Rakerdezek milyen windowsa van?
Xp!
Elosyor kertem hivja az m˘s ugzfelsyolgot, mert sajnos ez a rendszer meg beta valtozat, barmilyen problemaja van vele, mivel o beta teszter ezert az mst kell hivni.
Gyozkodott , meg minden , a vegen megmondtam neki:
Uram!
Sajnos nem tudok segiteni,mert ez a rendszer amit on haszanl, ez a valosagban meg nem is letezik.AKkor hogy segitsek akarmit is benne?
-Dehat igy meg ugy, meg miert nem mukodik!
-honnet tudjam, atneztunk mindent , en tobbet nem tudok tenni.AMugyis on egy beta tesztere az xp.
Meg hogy gondolja hogy egy beta valtoyat hibatlan, es csak nalunk lehet a problema?
Mindenesetre a kis managerektol kaptam kesobb egy fejmosast, merthogy szegeny urgenek a vegen zt mondtam, hogy ha mukodo oprendszert akar, hasznaljon inkabb linuxot.Vagy legvegso esetben w98t vagy nt-t.
Azok a managerek egyebkent eleg gazok voltak, adsl miatt mindig rajtunk csattant az ostor, pedig egyszeru lett volna nem bevallalni annyi megrendelest. -
tildy
nagyúr
Nekem is vannak torteneteim abbol ay idobol amikor az in...renel voltam helpdeskes

Foleg , hogy egy not nehezebben fogadnak el mind a ceg reszerol mind a user resyerol eyen a palyan. -
Sanyo
senior tag
Volt egy juzerem kb. 4 eve. Szerzett ki tudja honnan egy 286 alaplapot, hozza MFM vinyokat, vezerlokartyat, IDE vinyot szinten vezerlovel es egy S3 Trio64V+ vidkartyat. Munkatars szomszedja volt, szoval en hulye raadasul vatikani valutaert vallaltam el. Az S3 monitor csatlakozojan forrasztasok nyomai latszottak, a hapi ugy magyarazta hogy tudta berakni az alaplapba siman, azert a forrasztas. Ennek kesobb nagy jelentosege lett.
Mondanom sem kell, hogy egyik alaplapon sem volt PCI csatolo. A 286 lap sehogy se indult, bagoert szereztem neki egy 386 alaplapot (micsoda fejlodes). Majd hagytam had szenvedjen vele. Nem ment neki, jottem en. Addigra a 386 lap tapcsatijat leforrasztotta es feltette a 286 laprol valot, mert az osregi tapegysege csak abba ment bele. Mind1, mukodott.
1 hetig kuzdottem de sehogy sem tudtam osszehozni hogy az MFM es az IDE vinyok egyszerre mukodjenek a gepben, az S3 egy masik alaplapban nem indult el, viszont forrosodott mint egy meruloforralo.
Az illeto fenomen mar nagyon turelmetlen volt, mondtam neki, oreg sajna ehhez en keves vagyok. Visszavittem a cuccost, had duhongjon. Vennem mar vissza a 386 lapot, hja nem kellett volna forrasztgatni... Kesobb esett le, hogy az S3-at a 8 bites ISA csatiba tuszkolta bele, a monitor csatit meg atforrasztotta a masik oldalra, hogy igy biztos jo lesz. Eredmeny ismert.
Azota ezt senki sem tudta uberelni, eddig ove a palma.
) -
Turmoil
senior tag
Sajna saját sztori nincs, de érdemes a link mögött található képeket megnézni, avagy a Terror Házai és egyebek

http://sct.staghosting.com/index.html -
KovacsUr
addikt
Csak most olvastam a topicnyitó üzenetet

NYÚL
Hihetetlen
Apropó, az egér minden nyelven egér? Mert pld. az @ jel héberül bejgli, máshol csiga, nálunk ugye kukac... -
divot
veterán
Most hívott egy ismerősöm, hogy venne gépet, de DDR Ram-mal akarják adni, márpedig ő történelmi okok miatt egy kicsit fél a Kelet-német cuccoktól.

-
venember
tag
válasz
localhost
üzenetére
hát nekem vn egy mondásom, hogy a legtöbbe a hozzá nem értés kerül és te megpróbálod ennek igazságtartalmát ignorálni, ezért mindkettőnk érdekében
azt tanácsolnám, hogy (bár múltkor nem volt sikerem nálad a tanácsokkal):
kiírod, hogy szakértői tanácsadás 5000 Ft/óra, minimális igénybevehető idő fél óra... van egy fogadásom, hogy az ürge kifizette volna (és te is és én is jól járunk
) )
persze ezt nem kell mindenkire alkalmazni, nyugodj meg, hogy ez az úr utána máshonnan 100x lenyúlja ezt az összeget, többek között abból az adóból, amit mi befizetünk
gondolj az ügyvédekre, pszichiáterekre, egyéb állatfajtákra meg arra, hogy nyugaton ez teljesen elfogadott és már neked sincs sok időd ennek bevezetésére
-
Szőrös
veterán
No akkor én is hozzáteszek pár dolgot:
User felhív x gondja van Ok , jóvan , parancssorba írja be ipconfig - IP-t szeretném megtudni ugye - ok betűzöm neki , bepötyög vmit , mondom neki mond vissza mit írtál . Aszongya ok : ilonapétercecil .... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ . :0
user : nem tudok belépni outlookba
én : hibaüzi ?
user : the windows password sucessfully changed ! (jelszóválltozatás után ugye ez a normál üzi ) kééééész
user : rossz a novell jelszavam
én : ok megválltoztatjuk , 1től 5ig lesz az új .
user : akkor 5db i betü lesz ?
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ NEEEEEEEEEEE
a legjobb :
user : ha leülök mindíg újraindúl a gép
én : ???
aztán kiderűlt , hogy ottan állpadló van a csajsz + aki hívott bőszen 100 kiló felett van , szóval ahogy letottyant a székére -* persze abszolut de nem finoman és óvatosan - a padló berezzent az berezegtette a falat ottan pedig a táp kontaktos volt és ilyenkor mindíg bejött 1 pillanatnyi delejszakadás.
-
gaboka75
tag
Egy tanácsadó kollégánk az alábbi mókás megjegyzést tette a múlt héten, amikor elmeséltük neki, hogy idén Windows 2000 helyett XP-t telepítünk a kliensgépekre:
''Az jó, mert legalább az már Unix alapú''
Percekig fetrengtünk a röhögéstől!
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- BROCADE Ruckus ICX7150-24port - Switch - több db - 130Gbps
- 3D nyomtató - SAURER MarkingSolutions Signum Eco Lasersysteme - laser marking system
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Dell latitude 5495 - 14" FHD, Ryzen 5 pro 2500U, 8GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Apple iPhone 13Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
)